Vrouw doet afstand van 'nazi'-nummerbord

ThE_ED had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Zuid-Afrikaanse vrouw zal afstand doen van haar 'nazi'-nummerbord. De 35-jarige vrouw kreeg bij de aanschaf van haar auto van de dealer gratis een gepersonaliseerd nummerbord aangeboden, maar Joodse organisaties namen er aanstoot aan dat de vrouw reed met een nummerbord met de tekst "Nazi - WP".

De joodse organisaties hadden een klacht ingediend, waarna de vrouw besloot een ander nummerbord kiezen. De kosten van de verandering, omgerekend zo'n 20 euro, zullen worden betaald door het transportdepartement van de west-Kaap. "Het was geen hoge prijs voor publieke vrede", aldus een woordvoerder van het transportdepartement.

De vrouw had naar eigen zeggen voor het nummerbord met de tekst 'nazi' gekozen, omdat haar moeder haar die bijnaam had gegeven. "Ik heet Shanaaz Ismail en mijn moeder gaf me al toen ik één jaar was de bijnaam 'nazi'. Het leek me toepasselijk mijn bijnaam als nummerplaat te kiezen. Ik heb er verder niet bij nagedacht dat het aanstootgevend zou kunnen zijn. Uit respect zal ik het nu veranderen, maar ik vind het nog steeds oneerlijk."

Volgens een woordvoerder van het transportdepartement is de nummerplaat door een omvangrijk selectieproces heen geglipt. Een woordvoerder van de Joodse organisaties was Shanaaz Ismail dankbaar voor het tonen van begrip voor de gevoelens van de joodse gemeenschap.