Bestuur LPF wil Kamerlid royeren

Icoon Politiek nieuwsHet partijbestuur van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) wil Kamerlid Gerard van As uit de partij zetten. Van As zou leden hebben benaderd met de oproep de algemene ledenvergadering te vervroegen. Het Kamerlid zou zich sterk maken voor een geheel nieuw bestuur, onder leiding van ondernemer Chris Thunessen.

Voorzitter Ton van Dillen van de LPF meent dat Van As buiten zijn boekje is gegaan door ledenlijsten voor zijn actie te gebruiken. Inmiddels zouden 250 leden bij het bestuur hebben geklaagd over misbruik van hun adres. Verder wordt Van As verweten zich in de media tegen het huidige bestuur uit te laten. "Het bestuur twijfelt inmiddels aan het verstand van het wederom ruziënde Kamerlid die zich op deze wijze meent te moeten bemoeien met het democratisch proces binnen de vereniging", zo stelt de partij in een verklaring op de eigen website.

De Tweede-Kamerfractie van de LPF wilde woensdagavond geen commentaar geven. Volgens Van Dillen zou Mat Herben zijn verontwaardiging hebben uitgesproken over het handelen van Van As. Het partijbestuur heeft de voltallige fractie aanstaande vrijdag op het partijbureau ontboden. "Als Van As zijn standpunt vasthoudt, wordt hij vrijdag nog uit de partij gezet", stelt de partijvoorzitter. Hij meent dat het bestuur die bevoegdheid heeft in "zwaarwegende gevallen als deze".


LPF-Kamerlid Gerard van As
Kamerlid Gerard van As wordt mogelijk uit de LPF gezet