"Cunego nieuwe kopman"

Nadat Damiano Cunego gisteren op spectaculaire de macht greep in de Giro, vindt Simoni dat hij niet langer de kopman moet zijn. Hij koestert wel nog ambities voor de Tour de France, waar hij Armstrong wil uitdagen in het hooggebergte.

Gilberto Simoni had bij de overwinning van zijn ploeggenoot gemengde gevoelens. "Ik had schrik om aan te vallen, dus stuurde ik mijn ploeggenoot Cunego maar op weg," verklaarde Simoni. "Ik wist dat dit kon gebeuren. Ik had het graag anders gezien, maar Saeco heeft de roze trui te pakken, en dat is het voornaamste. Vanaf nu rijden we voor Cunego." De Italiaan had verder veel lof over voor zijn ploeggenoten Mazzoleni en Tonti die Cunego perfect tot aan de laatste helling brachtten.

Gilberto Simoni was ook teleurgesteld in Landbouwkrediet, de ploeg van zijn uitdager Yaroslav Popovych, en Saeco-ploegleider Martinelli deelt die mening: "Had Popovych de roze trui willen behouden, dan had hij beter wat mannetjes op kop gezet in de achtervolgende groep."

Ondertussen blikt Simoni al vooruit naar de Ronde van Frankrijk. "Wat me zeer blij maakt is dat we zo'n sterke ploeg blijken te hebben. Ze zullen me goed kunnen bijstaan in de Tour de France." Vorig jaar slaagde Simoni er niet in om een bedreiging te vormen voor Armstrong, maar dit jaar denkt hij toch eer aan een goed klassement.