Voetbal: Uitslag finale Champions League

FC Porto heeft vanavond de Champions League gewonnen. De Portugese ploeg won in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen met 0-3 van AS Monaco.

De eerste helft was rommelig en leek doelpuntloos te gaan eindigen. In de 39e minuut was het echter de 19-jarige Carlos Alberto die de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft probeerde AS Monaco de score weer gelijk te trekken, maar in de 71e minuut was het Deco van FC Porto die de 0-2 liet aantekenen. Voor zover de wedstrijd met die stand nog niet beslist was, was het Alenitsjev die er in de 75e minuut 0-3 van maakte.

Door de overwinning wint FC Porto voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale van een Europees toernooi. Na het winnen van de UEFA Cup vorig jaar, mag FC Porto zich nu echt de beste ploeg van Europa noemen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager! Kijk ook eens op sport.fok.nl en het voetbalforum!