'Grote aanslag in VS komende zomer'

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsKomende zomer vindt in de Verenigde Staten mogelijk een nieuwe grote aanslag plaats. Aanhangers van al-Qaeda zouden bezig zijn met de voorbereidingen van een aanslag. FBI-chef Mueller en minister van Justitie Ashcroft geven later vandaag een persconferentie over de dreiging. Amerikaanse functionarissen hebben dit via de Amerikaanse nieuwszender CNN bekendgemaakt.

Om net als bij de aanslagen in Madrid, in maart van dit jaar, de uitslag van de verkiezingen te beïnvloeden, zou de aanslag mogelijk vóór de presidentsverkiezingen in november plaatsvinden. Mogelijke doelwitten van een aanslag zijn de herdenking van de slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog die aanstaande zaterdag in Washington plaatsvindt, de bijeenkomst van de G-8, onafhankelijkheidsdag op 4 juli en de partijconventies van de Republikeinen en Democraten.

De Amerikaanse krant USA Today meldt dat de informatie over een mogelijke aanslag 'geloofwaardig en serieus genoeg' is om de bevolking te waarschuwen. CNN meldt dat specifieke details over de dreiging vooralsnog ontbreken. Waarschijnlijk zal de FBI foto's van verdachten publiceren die mogelijk meer informatie over de plannen. Hoewel de minister van Binnenlandse Veiligheid de afgelopen maanden diverse malen voor aanslagen heeft gewaarschuwd, ziet de regering vooralsnog geen aanleiding om het alarmniveau te verhogen.