[update] Tot 11 jaar voor moord op Maja

De 18-jarige Goran M. uit Beuningen is wegens de moord op Maja Bradaric uit Nijmegen veroordeeld tot 8 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De eis was 12 jaar en tbs. Volgens de rechtbank is de moord gepleegd met ''koelbloedige gerichtheid'' en met weerzinwekkende minachting voor het slachtoffer''.

Het 16-jarige slachtoffer werd op 17 november door Goran en twee vrienden, Ferdi Ö. (19) en Goran P. (17), gewurgd tijdens een autoritje. Daarna staken ze haar lichaam in brand.

Update 10:02
Ferdi Ö. is veroordeeld tot 11 jaar cel. Tegen hem was twee weken geleden 15 jaar cel geëist. De minderjarige Goran P. werd veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk, na een eis van 6 jaar.

Update 17:35
Raadsman M. Stassen van Goran M. overweegt in hoger beroep te gaan. Zijn cliënt is wel ''blij is dat er vier jaar van de straf is afgegaan zodat hij eerder met zijn tbs-behandeling kan beginnen'', aldus Stassen.

Advocaat D. Moszkowicz van Goran P. is het niet met de rechtbank eens dat zijn cliënt volgens het volwassenenrecht is veroordeeld. Tevens meent hij dat P. ontslagen zou moeten worden van rechtsvervolging, omdat de jongen niet wist van de geplande moord en bang was voor M. en Ö. Wel is Moszkowicz blij met de flink lagere straf.

Ferdi Ö's raadsman J. Boone heeft meteen al hoger beroep aangetekend. Hij sprak schande van het vonnis. De rechtbank vond geen bewijs voor het feit dat Ferdi doodsbang voor Goran zou zijn geweest, zoals mr. J. Boone tijdens de rechtszaak betoogde. Boone sprak van een ''lomp vonnis'' en een ''verdachte-vijandige'' rechtbank.


--
De gebeurtenissen in deze zaak