Cursus 'Hoe voorkom je uitzetting asielzoekers'

right-wing en missmoneypenny hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een aantal linkse politieke partijen en maatschappelijke organisatied zullen vanaf begin volgende maand de cursus 'Hoe voorkom ik een uitzetting van asielzoekers?' aan gaan bieden. Als eerste wordt gestart in de steden Groningen en Leeuwarden. De cursus is bedoeld voor met name voor burgers die uitgeprocedeerde asielzoekers willen steunen, maar nog nooit actie hebben gevoerd.

GroenLinks, Humanitas, SP en Van Harte Pardon zullen tijdens de sessies de participanten leren hoe ze het beste een menselijk schild kunnen vormen. Verder zullen de deelnemers getraind worden wat betreft de juridische aspecten van het actievoeren. "Je passief verzetten mag. Maar zodra er sprake is van fysiek verzet, ben je strafbaar", zo liet een woordvoerder vandaag weten.

De cursus besteed verder aandacht aan hoe onervaren actievoerders het beste op de politie kunnen reageren. De woordvoerder vertelt dat het van belang is dat actievoerders zich niet laten provoceren. "Mensen zijn tijdens een uitzetting zeer emotioneel waardoor ze de neiging hebben zich op de politie af te reageren. Tijdens de cursus wordt verteld hoe dat is te voorkomen en hoe een blokkade vreedzaam blijft", aldus de zegsman.


Protesterende uitgeprocedeerde asielzoekers