Moslims opgeroepen A'dam te mijden op Koninginnedag

Indra, dontcare en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Op internet circuleert momenteel een kettingmail, waarin aan alle moslims in Nederland wordt verzocht om Amsterdam te mijden op Koninginnedag. Moslims die in de hoofdstad al wonen worden volgens de mail er verstandig aan gedaan om de stad te verlaten op die dag. Dat meldt Elly Florax, een woordvoerster van de Amsterdamse politie.

"Op internet wordt een kettingmail verspreid waarin die oproep wordt gedaan. We bekijken serieus of de afzenders van de mailtjes te traceren zijn", zo vertelt Florax. Over de herkomst van de mailtjes tast de politie volledig in het duister. Inmiddels is er een onderzoek naar gestart. Florax: "Tot dusver hebben we niet echt een idee in welke hoek we het moeten zoeken. Je weet nooit hoe serieus je de boodschap moet nemen, vandaar dat we onderzoek doen naar de herkomst." Ze meldt verder dat de mailtjes al een geruime tijd circuleren op het web.

Op Marokko.nl doen al langer geruchten de ronde dat er een aanslag op handen zou zijn op Koninginnedag. Wie er achter deze geruchten zit en wie deze aanslag zou willen plegen is niet bekend. Marokko.nl wordt vooral bezocht door jonge scholieren, wat de betrouwbaarheid van dergelijke berichten niet echt vergroot.

Volgens het betreffende mailtje zou het doelwit van de aanslag het station Amsterdam Centraal zijn.

Het betreffende mailtje:

>AANSLAG OP KONINGINNEDAG IN AMSTERDAM/ ATTACK PLANNED ON QUEENSDAY IN AMSTERDAM
>
>Verzonden :
>maandag 19 april 2004 10:43:36
>
>DEAR FRIENDS, THERE HAS BEEN A LACK OF INFORMATION THAT HAS BEEN SPREAD TO ALL MUSLIMS IN AMSTERDAM IN THE MOSQUEES, NOT TO GET DOWN TO AMSTERDAM CENTRAL ON QUEENSDAY 30-04-2004 CUZ THERE IS AN ATTACK PLANNED, SO PLEASE PASS THIS TO ALL YOUR FRIENDS WHO YOU THINK ARE PLANNING TO GET DOWN TO AMSTERDAM.
>
>LIEVE VRIENDEN, ER IS WAT INFORMATIE AAN DE MOSLIMS DOORGEGEVEN IN DE MOSKEES DAT ER OP KONINGINNEDAG EEN AANSLAG GEPLEEGD ZAL WORDEN IN AMSTERDAM CENTRAAL, WEES ZO VRIENDELIJK DEZE INFORMATIE TOE TE STUREN AAN AL JE KENNISSEN DIE JE DENKT DAT NAAR AMSTERDAM GAAN OM KONINGINNEDAG TE VIEREN
>
>ONE LUV GOD BLESS.Met dank aan thewizzard voor de tip over de mail.