Oud doelman Pfaff onderuit met veiling

De bekende oud-profvoetballer Jean-Marie Pfaff, voormalig keeper van het Belgische elftal, is bij onze zuiderburen behoorlijk 'op zijn bek gegaan', door het aanbieden van zijn ''unieke´ WK-keepershandschoenen'' voor een veiling van Child Focus. Pfaff bood de handschoenen vorige week voor het goede doel aan, en vermeldde daarbij trots dat hij de handschoenen tijdens het voor BelgiŰ zo succesvol verlopen WK van 1986 in Mexico had gedragen.

''Met pijn in het hart'' stond de nog steeds populaire Belg zijn handschoenen af voor het goede doel. Het ging om een paar Nike-keepershandschoenen. Sportfabrikant Nike zei echter de volgende dag al dat dit niet kon kloppen. De handschoenen konden niet van het WK zijn, omdat Nike deze toen nog helemaal niet maakte.

Na eerst te hebben ontkend geeft Pfaff nu toe dat de handschoenen niet van het WK zijn. Maar hij zegt zich ''vergist'' te hebben en niet door te hebben gehad dat de keepershandschoenen slechts acht maanden oud waren. 'El Simpatico', zoals Pfaff in Belgie liefkozend wordt (werd) genoemd, houdt vol dat hij niemand wilde belazeren.


Pfaff, als doelverdediger van de Rode Duivels