Uitslagen UEFA Cup (22/04/04)

Gisteravond werden de eerste wedstrijden in de halve finales van de UEFA Cup gespeeld. In beide duels werd niet gescoord.

Newcastle United kreeg Olympique Marseille op bezoek. Door de afwezigheid van onder meer internationals als Jermaine Jenas, Graig Bellamy, Lee Boyer en Kieron Dyer maakte de thuisploeg zich geen grote illusies vooraf. Voor rust was het wedstrijdbeeld echter in het voordeel van Newcastle. In de tweede helft hadden de Fransen het beste van het spel. Didier Drogba schoot namens Marseille op de paal. Dichterbij kwam men niet vanavond.

Villareal, dat eerder dit seizoen sc Heerenveen trof, mocht in een Spaans onderonsje tegen CF Valencia de klasse laten zien. De eerste helft was qua spel het aanzien meer dan waard. Beide ploegen creerden kansen, maar doelpunten vielen er niet. Na rust ging het aarzelend verder, maar in de slotfase werd toch nog even op de winst gespeeld. Ook hier bleken doelpunten schaars. Op zich geen wonder, want Villareal kreeg dit Europa Cupseizoen thuis geen enkele treffer tegen.

Beide halve finales worden op donderdag 6 mei beslist. De finale van de UEFA Cup is op woensdag 19 mei in Göteborg.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager