[update] 13-jarige verdacht van moordpoging

Vandaag zal een dertienjarige jarige jongen uit Maastricht worden voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. De aanklacht tegen de jongen is poging tot doodslag van een vijfjarig meisje uit Maastricht.

Afgelopen dinsdag zou de tiener het vijfjarige meisje zo erg hebben mishandeld dat het meisje in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De ouders van het meisje hebben hierop aangifte gedaan. De broer van de dertienjarige wordt ook vastgehouden, omdat hij zich met de aanhouding van zijn broertje bemoeide.

Update 13:10
De 13-jarige knaap wordt inmiddels beschuldigd van poging tot moord, zo laat justitie weten. De jongen heeft volgens de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Wat hij precies heeft bekend, wil de politie niet zeggen.

De ouders van de jongen, die op een niet nader genoemd klein woonwagenkamp in Maastricht wonen, ontkennen dat hun zoon schuldig zou zijn. Zij spreken van een ongeluk bij het spelen.

Het 5-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Over de aard van haar verwondingen doet men geen mededelingen.