F1: "Senna beter dan Schumacher"

Als Ayrton Senna het, als hij nog in leven zou zijn, zou opnemen tegen Michael Schumacher, dan zou hij beter zijn. Dat is de mening van Bernie Ecclestone. De F1-baas zou zijn geld wel op Senna durven zetten.

In de aanloop naar de Grand Prix van San Marino sprak Ecclestone over de legendarische coureur, die tien jaar geleden op Imola verongelukte. "Ik ontmoette hem voor het eerst in 1983 toen hij testte voor Brabham", aldus Ecclestone, "ik was in Ayrton geïnteresseerd omdat hij snel was. Hij deed ook tests voor Frank Williams, Ron Dennis en Toleman. Hierna kwam hij naar Londen en ik heb hem een lift gegeven met onze learjet naar Zuid-Frankrijk. Hij moest in Monaco zijn voor de Formule 3-race."

De Braziliaan maakte veel indruk op de 73-jarige F1-baas, vanwege zijn zelfvertrouwen en zijn goedaardige karakter. Hij wilde Senna in 1984 bij zijn team Brabham inlijven, maar daar was coureur Nelson Piquet het niet mee eens. "Ik wist dat Nelson Ayrton een taxichauffeur noemde. Op dat moment wist ik dat Ayrton goed was. Vooral omdat Nelson zo anti was."

Volgens Ecclestone zou Senna onder de huidige omstandigheden net zo goed, zo niet beter zijn dan Schumacher. "Als hij nog steeds bij ons zou zijn, dat had Ayrton nog steeds races gewonnen en zou Michael minder races en kampioenschappen hebben gewonnen." Gevraagd naar de beste coureur twijfelt Ecclestone niet. "Ze reden in andere auto's en andere tijden. Maar als ze in dezelfde auto zouden zitten, zou Ayrton de beste zijn. Ik zou mijn geld op Ayrton zetten."

Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager