De geheime mailtjes van Maxima en Mabel 5

Van: Mabel
> Aan: Maxima
> Datum: 18 januari 2004
> Onderwerp: Kalm aan Max!


Maxima, je moet niet boos worden, maar ik vermoed dat je een kleine speed-verslaving hebt overgehouden aan die natuurpillen. Trust me, ik kan het echt weten als weduwe van de grote amfetaminekeizer. Ik voel mij ernstig verantwoordelijk hiervoor en raad je aan om naar Kanhai of een andere dokter te stappen voordat het iedereen opvalt. Ga voor mijn part weer zo’n hormoonkuur volgen, hoe onethisch dat ook mag zijn vanwege die urine van moeders voor moeders. Bijna alle bekende Nederlanders die te dik zijn – en welke is dat eigenlijk niet? – gebruiken het spul, als je wilt kan ik je wel aan een arts helpen die hier zeer discreet mee om kan gaan.
Voor de NPS-opname eind deze maand zie je er echt mooi genoeg uit hoor.
De documenten uit de VS zijn aangetekend retour gezonden, ik mag hopen dat dat het laatste is wat ik ervan hoor. Soms knaagt mijn geweten wel eventjes, maar dan bedenk ik maar dat het voor het kind echt geen pretje is om te ontdekken wie zijn ouders zijn.
Het wordt tijd me op het huwelijk van het jaar te gaan concentreren! Het gesprek met de dominee was wel vruchtbaar. Het vinden van de juiste woorden zonder al teveel gehuichel of gedraai, is toch een vak dat alleen dominees verstaan (natuurlijk zijn de katholieken ook niet bepaald ongeschoold hierin).
Ben bezig met de gastenlijsten, en uiteraard staan Margarita en Roy hier niet op – je kunt maar beter duidelijk zijn, vind ik – maar ik zou het ook vreselijk vinden om het kleffe handje van Balkenbrij te moeten schudden op mijn eigen feestdag. Het zal de MP natuurlijk wel opvallen dat de naam van het primusje rozenwater ontbreekt op de lijst. We wachten af, ook haar kan wel eens iets ontgaan, of niet soms?
Heb vast samen met Friso een voorselectie gemaakt voor de huwelijkslijst. Ik ben toch wel erg épris van het Wedgwood Metropolis-servies. Jammer dat F. nogal brekerig is aangelegd, maar we eten natuurlijk niet elke dag ervan, ik stel voor alleen op de oneven dagen van de maand. Hoe doen jullie dat eigenlijk? Trek je ook voor je dagelijkse hap het antieke Regoût uit de kast of mag het dan het ordinaire Wedgwood zijn? Ik vond jouw nieuwste Rosenthal-servies trouwens ook om op te vreten. Jou komen de mooie dingen echt zomaar aanwaaien. Je zult zien dat als ik mijn huwelijkslijst deponeer bij Ninaber van Eyben in Den Haag, er meteen een of andere zuurpruim aan de media doorvertelt dat ik een soepterrine wil van 312 euro!
Oké Max, luister naar mijn raad en zoek een arts op, doe het NU.
Liefs, Mabel.


Van: Maxima
> Aan: Mabel
> Datum: 22 januari 2004
> Onderwerp: twee kilo erbij!


Lieve M. Mooi dat jij gelijk had zeg en dat ik licht aan de verslaving was. Ik liep de kamer van de dokter in en hij zag het meteen aan mijn ogenstand. Ben zeer dankbaar dat niemand anders dit heeft gezien. Heb drie dagen trillende handen gehouden en ben intussen bijna aan de verslaving van slaappillen, maar die natuurcapsules durf ik niet meer in te nemen. Balen wel dat ik natuurlijk twee kilo ben bijgekomen sinds het stoppen. Ik geloof dat morgen het opname is gepland. Er komen helaas ook fotograferen bij. Zal heel fantastische make-up nodig hebben, er zijn donkere kringen onder mijn ogen.
Verlang wel ontzettend weer een tripje te maken. Hopelijk gauw naar London. Het is zo a-sexueel als de hele land weet wie jij bent en dat je pas nog madre bent geworden. Nooit zal es een bouwvakker tegen je fluiten en je weet gewoon dat als mensen op de straat hun hoofd naar jouw omdraaien, dat het is omdat ik Maxima ben, niet omdat ze in hun hoofd opkomen: hé, wie is die blonde stuk? Kijk, dat is nu weer de nadeel van prinses zijn hier. A. noemt mij evengoed de mooiste van ter wereld, maar ik heb een idee dat hij zo geschrokken is van het bevalling, dat hij de komende maanden geen zin meer heeft in de seks.
Heb je ook gehoord dat Hakon en Mette Marit een kleine Ingrid Alexandra gebaard hebben gisteren? Nogal gewone namen hè, al heb ik A. natuurlijk flink geplaagd met dat tweede naam. Hij kreeg natuurlijk een rode kop, maar dat is bij hem wel een open deurtje, zo eenvoudig te doen. Het arme kind kreeg slechts 21 saluutschoten, terwijl er voor onze Amalia wel 101 zijn afgevuurd. Dat kan natuurlijk met het geboortedatum van de 21e van maken hebben.
Lieve Meeb, straks ben ook jij de getrouwde vrouw en mogen wij nooit meer hardop flirten. Dan wordt het alleen nog de gevecht om elegant ouder te worden, ingesloten een klein operatietje in de States zo nu en dan. Nou ja, het is mooi zo, we hebben alle twee flink het beest buitengezet in onze tijd, of niet soms?
Besos,
Max.