Brein sluit opnieuw mp3-website

Intergalactrick had ons via de nieuws-submit te melden:

Op last van de stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft de website mp3zoekmachine.nl vandaag definitief haar deuren gesloten. Op de veel gebruikte mp3-website konden internetters zoeken naar links waar mp3-bestanden te downloaden waren.

Ondanks dat website al meer dan een maand niet meer actief was had de stichting Brein toch aangekondigd stappen te ondernemen als de site niet geheel zou verdwijnen.

"Deze week heeft Stichting Brein gedreigd met een kort geding tegen MP3ZoekMachine.nl. Hoewel we vinden dat er niets mis is met het aanbieden van een zoekmachine, hebben we geen trek in de kosten die gepaard gaan met een juridisch gevecht met Brein. We hebben daarom besloten deze site uit de lucht te halen." Dit is de mededeling die nu op de site te lezen valt.

Stichting Brein is van mening dat het aanbieden van links naar illegale muziekbestanden strafbaar is. "Door op deze wijze muziekwerken ter beschikking te stellen maakte de websitehouder inbreuk op de rechten van de rechthebbenden, aan wie voor deze vorm van exploitatie niet om toestemming was gevraagd."