Gevangene rukt oog uit

Morpheus2002 en NLBADBOY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse gevangene - die zijn zoontje, echtgenote en stiefdochtertje zou hebben vermoord - heeft vorige week in zijn cel een van zijn ogen uitgetrokken op basis van een bijbelcitaat. Dit meldde de gevangenisautoriteiten gisteren.

De gevangene, Andre Thomas, rukte afgelopen vrijdag in zijn cel met zijn handen een van zijn ogen uit zijn kas. Terwijl hij dit deed citeerde hij een vers uit het evangelie van Marcus (9:47). "En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat gij met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat gij met twee ogen in de hel geworpen wordt."

De gedetineerde werd naar het ziekenhuis gebracht, maar het in ijs bewaarde oog kon niet meer opnieuw worden bevestigd. Inmiddels is Thomas weer overgebracht naar de gevangenis, waarin hij in een dwangbuis verblijft.

Andre Thomas wordt er van verdacht op 26 maart jongstleden zijn vierjarige zoon en zijn twintigjarige echtgenote en haar éénjarige dochtertje hebben vermoord omdat deze hem verlaten zou hebben. Hierbij sneed hij de harten van de drie uit. Twee zijn er in Thomas' huis gevonden. De man gaf zichzelf aan bij de politie.