Computervirussen nemen elkaar onder vuur

Computers nemen steeds verder toe in aantal, en zijn wereldwijd verbonden met elkaar. Een pracht systeem, maar het heeft ook nadelen. Eerder meldden we jullie al dat computervirussen dezer dagen hun top beleven, wat natuurlijk geen verrassing is. Wel nieuw zijn virussen die in plaats van computers elkaar onder vuur nemen.

De producenten van de omstreden netsky- en baglevirussen nemen nu namelijk - in plaats van de computers - elkaar onder vuur, waarbij nieuwe varianten elkaar direct blijven opvolgen. Naast de opdracht elkaar uit te schakelen worden er in de viruscodes ook regelmatig berichten aan de 'concurrent' gevonden. Zo meldde Trend Micro gisteren.

De netsky- en bagle virussen baarden de computerwereld vooral in de maand maart veel zorgen. Veel gevaarlijke varianten doken op en verspreidden zich razend snel. Fabrikanten van virussoftware brachten soms meerdere keren per dag nieuwe updates uit en softwaremaker Trend Micro openbaarde maar liefst zes ernstige waarschuwingen, een nieuw record. Over de hele maand signaleerde het van oorsprong Amerikaanse bedrijf niet minder dan 1200 nieuwe schadelijke codes.