Uitslag Gent-Wevelgem

Otto (okee6)
Tom Boonen van Quick Step - Davitamon heeft vandaag de 66e editie van de semi-klassieker Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Net als verleden zaterdag in de E3-Prijs Vlaanderen was hij de sterkste in de sprint.

Gent-Wevelgem kreeg een finale met een kopgroep van 24 renners. Een grote selectie van QuickStep was daarin aanwezig, zeven renners liefst. Servais Knaven was één van hen, samen met Johan Museeuw voerde hij de regie. Boonen kwam daarmee in een zetel aan bij de streep. Magnus Backstedt (Alessio) en de laatste tijd sterk rijdende Jaan Kirsipuu (AG2R) kwamen er niet aan. Vorig jaar werd Boonen nog tweede. Voor Boonen was het zijn vierde seizoenszege.

Boonen blikte na zijn overwinning vol vertrouwen vooruit naar de klassieker van Parijs - Roubaix, die voor komende zondag op het programma staat: "Onze ploeg rijdt op dit moment zo sterk. Het moet mogelijk zijn om met vijf van onze renners lang van voren te rijden." Ploegleider Wilfried Peeters heeft Museeuw als kopman aangewezen.

Beste Nederlander werd Tristan Hoffman (CSC). De Rabobank ploeg mistte vandaag de slag en koos mede door het slechte weer al vroeg voor een plek in de bus. Slechts 45 renners haalden de finish.

Uitslag Gent-Wevelgem (208 km):
1 Tom Boonen (Bel) 4.34.51
2 Magnus Backstedt (Zwe) z.t.
3 Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
4 George Hincapie (VS) z.t.
5 Jimmy Casper (Fra) z.t.
6 Roger Hammond (GB) z.t.
7 Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.