Verbeterde Renault in Imola

Maurice (mbn)
Renault zal aan de start van de Grand Prix op Imola met een auto met een verbeterd chassis en motor aan de start verschijnen. Ze hopen daarmee dichter bij Ferrari te kunnen komen.

Renault is momenteel tweede in het constructeurskampioenschap, maar vormt nog lang geen echte bedreiging voor Ferrari. Met een aantal updates hoopt men de tweede plaats te kunnen behouden en misschien wel dichter bij Ferrari te komen. Met name in de motor zou nog flink wat verbetering zitten.

Bob Bell, technisch directeur chassis bij Renault, vertelde: "De stemming is prima hier bij Renault. We maken ons echter geen illusies over waar we staan: er is een groot gat naar Ferrari en het gevecht met Williams en BAR is iedere race weer hevig. Maar we zijn aan onszelf verplicht het gat naar Ferrari te dichten, dat is duidelijk."

De eerste verbetering gebeurt op aanwijzing van de coureurs: "Het komt erop neer dat de auto makkelijker te besturen moet zijn, zodat Jarno en Fernando makkelijker het maximale uit de R24 kunnen halen. We hebben al wat programma’s in die richting opgestart."

In hoeverre alle updates al in Imola worden gebruikt, hangt af van verschillende tests. "Er komt een flinke stap vooruit in de prestaties vanaf Imola, zowel qua motor als chassis. Er zijn nu twee R24’s beschikbaar voor testwerk en die gebruiken we deze week in Barcelona en volgende week op Paul Ricard. Die twee sessies zijn cruciaal voor de start van ons Europese seizoen.", vertelde Bell.