Uitslagen Champions League (07/04/04)

Otto (okee6)
Vanavond werden de laatste twee kwartfinaleduels in de Champions League afgewerkt. Fc Porto en Deportivo la Coruņa speelden zich bij de beste vier teams van Europa.

Na de sensationele uitschakeling van Real Madrid gisteravond mocht vanavond niet op sensatie gerekend worden, zo verwachtte men, niets bleek minder waar. In het stadion van Deportivo la Coruņa bleek AC Milan een 4-1 voorsprong uit de thuiswedstrijd niet te kunnen verdedigen. Deportivo won in een daverend duel met 4-0.
Al na vijf minuten maakte Pandiani 1-0. De snelle voorsprong gaf de thuisploeg vleugels. De 2-0 van Valeron na een goed halfuur deed Milan verlammen. Luque maakte op slag van rust met de 3-0 het verschil uit de heenwedstrijd al ongedaan. Een superieure tweede helft zoals eerder in Milaan zat er dit keer voor de gasten niet in. Het werd zelfs nog 4-0 door Fran.

Olympique Lyon keek vooraf tegen een lastige 2-0 achterstand aan. Toen Fc Porto vanavond reeds na zes minuten op voorsprong kwam, leek de strijd dan ook beslist. Luyindula maakte voor Lyon nog wel gelijk, maar de ruststand van 1-1 bood weinig hoop. In de tweede helft maakte Maniche na twee minuten de klus voor Porto af. Dat in blessuretijd Lyon via Elber nog langszij kwam deed daar niets aan af.

Deportivo la Coruņa (Spa) zal het in de halve finale opnemen tegen Fc Porto (Por). De andere halve finale gaat tussen AS Monaco (Fra) en Chelsea (Eng). De wedstrijden worden respectievelijk op 21 april/4 mei en 20 april/5 mei gespeeld.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager