'Zwolle woedend over winst Volendam'

Fc Zwolle was dit weekend woest op Fc Twente in verband met de nederlaag die het leed tegen Fc Volendam. Het was al de tweede nederlaag van de Tukkers tegen Volendam dit seizoen.

Directeur Henry van der Vegt: "We doen ons uiterste best om waar we kunnen punten te pakken. En als je dan hoort dat FC Volendam de punten min of meer cadeau krijgt ... Ja dan laat je jezelf wel even gaan." Van der Vegt realiseert zich wel dat Twente momenteel matig speelt, hij wenste dan ook niet van 'competitievervalsing' te spreken. "Het is voor ons kloten, maar in Twente zijn ze meer bezig met de Amstel Cup finale dan met de competitie. Ik vind dat een beetje vreemd, maar kennelijk weten ze het goed te verkopen aan hun achterban."

Trainer Hennie Spijkerman: "Het is frustrerend en teleurstellend, laat ik het daarbij houden. Ik kan wel van alles gaan roepen, maar dat haalt toch niets uit. Het is ieder jaar weer hetzelfde liedje. We moeten ons richten op onze eigen wedstrijden en dan zien we wel waar het schip uiteindelijk strandt."

Volendam-trainer Johan Steur begrijpt niks van de ophef: "Onzin dat wij die drie punten op een makkelijke manier hebben verkregen. We hebben die doelpunten toch zelfgemaakt? Het is heel simpel: we lieten goed voetbal zien tegen Fc Twente!"