Cirque du Soleil - Dralion

Angel (Angelic1)
Het befaamde Cirque du Soleil staat in Nederland met de nieuwe voorstelling Dralion. Sinds 28 februari 2004 staat de magische show op P2 naast de Amsterdam ArenA.

In de nieuwe show Dralion combineert Cirque du Soleil circustradities met haar eigen, magische benadering. Het visuele spektakel speelt geraffineerd met de elementen aarde, vuur, lucht en water. Het resultaat is een authentieke en eigentijdse, verrassende en opwindende show in ingenieuze decors. Zo fungeert een metalen muur van achttien bij acht meter tegelijk als achtergrond en als orkestbak, terwijl artiesten er tijdens de show aan hangen of tegenop klimmen. Een drievoudige aluminium ring onder het dak van de Grand Chapiteau is tegelijk steunpunt voor acrobatische meesterwerken en catwalk voor de artiesten.

De regisseur van Dralion is Guy Caron. De cast bestaat uit 55 artiesten uit Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ivoorkust, Oekraïne, Rusland en de Verenigde Staten. Bij de muziek zijn afwisselend traditionele ritmes, Hindoe-melodieën en betoverende elektronische klanken te horen. De instrumenten komen uit Andalusië, Afrika, Centraal-Europa en het Westen. De kostuums, speciaal voor Dralion ontworpen, verbinden door een consequent kleurgebruik iedere artiest aan een van de vier elementen.

Cirque du Soleil werd in 1984 opgericht door een groep straatartiesten in Quebec. Inmiddels hebben ruim 33 miljoen mensen één of meer shows gezien van de Canadese groep. Het is de zesde keer dat Cirque du Soleil in Nederland te zien is. De eerste keer was in 1995 met SaltimbancoTM. Met de serie voorstellingen in Amsterdam is Dralion voor het eerst te zien op het Europese continent. Sinds de wereldpremière in 1999 tourt de show met veel succes door Noord-Amerika. In 24 steden trok Dralion al meer dan twee miljoen bezoekers.

De Nederlandse première van Dralion is vrijdag 27 februari 2004 onder de witte Grand Chapiteau naast de Amsterdam ArenA (P2). De avondvoorstellingen zijn van dinsdag tot en met zondag, de matinees op zaterdag en zondag.

Toegangskaarten van ¤17 tot ¤63 zijn te bestellen via tel: 0900 0233 (45 cpm) en de website www.cirquedusoleil.com. Studenten en kinderen vanaf 3 tot 12 jaar ontvangen een korting van ¤ 10.00 op de matinee voorstellingen op woensdag, vrijdag en zondag.

Credits DRALION
– artistiek leider: Gilles Ste-Croix
- regisseur: Guy Caron
- kostuumontwerper: François Barbeau
- decorontwerper: Stéphane Roy
- lichtontwerper: Luc Lafortune
- componist: Violaine Corradi
– choreograaf: Julie Lachance
- geluidsontwerper: Guy Desrochers
– medeontwerper clownsact: Michel Dallaire.

Tot zover de informatie die Cirque du Soleil ons te melden heeft. Maar wat vinden wij nu van de show?

Fotografie: Al Seib