FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 maart 2004

Toename verkeersdoden in 2003

Vorig jaar heeft het verkeer in Nederland een zware tol geŽist. Het verkeersdodental is na dertig jaar weer gestegen. Er is zowel een stijging in dodelijke slachtoffers als bij gewonde slachtoffers.

Er zijn nog geen officiŽle cijfers beschikbaar, maar minister Peijs van Verkeer en Waterstaat noemt het nu al alarmerend. Over zes weken zijn de officiŽle cijfers beschikbaar, maar het lijkt nu al op een trendbreuk.

Sinds 1974 is het dodental gezakt. Het dodental was toen ongeveer 3000. Ondanks de groei van het verkeer, zakte het aantal tot 1026 in 2002.

Lokfietsen tegen dieven in Amsterdam

TvB had ons via de de nieuws-submit te melden:

Om de strijd aan te binden met de georganiseerde fietsendiefstal gaat de gemeente Amsterdam vanaf dit voorjaar lokfietsen met gps-zenders inzetten. De route die zo’n gestolen rijwiel aflegt is door de politie nauwkeurig te volgen.

Rijwielbranchevereniging RAI stelt wederom vier fietsen beschikbaar. Deze worden op verschillende plaatsen op straat geplaatst, waar ze op de dief wachten. De politie bepaalt volgens een gemeente-woordvoerster zelf wanneer er ingegrepen zal worden. "De junk die bij het metrostation een gestolen fiets aanbiedt, kennen we wel. Het gaat ons om de georganiseerde clubs die in de nacht met een busje honderden fietsen tegelijk openknippen. Ook zijn we geÔnteresseerd welke fietsenzaken gestolen fietsen aannemen”.

Met de lokfiets controleert men ook de naleving van een speciale gedragscode voor rijwielhandelaren. De code, welke door diverse ondernemers is ondertekend, verbiedt onder andere het inkopen van fietsen zonder slot en het openslijpen van fietssloten.

De afgelopen jaren zijn de straffen voor fietsendiefstal aanzienlijk verhoogd. De rechtbank behandelde afgelopen jaar 400 zaken. Veelplegers kunnen celstraffen van enkele maanden verwachten.

Politie, justitie, gemeente en rijwielwielhandelaren bundelden twee jaar geleden hun krachten, met als doel het grote aantal fietsendiefstallen in de hoofdstad terug te dringen. In een recent verschenen rapportage over de voortgang van het project noemt men ondermeer bovenstaande punten een groot succes.

Uitslagen Champions League (10/03/04)

Vanavond werden de resterende returnwedstrijden in de achtste finale van de Champions League afgewerkt. Vier teams grepen de laatste tickets voor de kwartfinales.

Vanavond was de buit voor de thuisspelende ploegen. In Madrid kwam de plaatselijke niet in problemen tegen Bayern MŁnchen. Real Madrid had uit met enig geluk 1-1 gelijkgespeeld. Door een goal van Zinedine Zidane kon Real wat achterover leunen, waardoor het lang spannend bleef. De Duitsers scoorden echter niet, ook niet in de hete slotfase (1-0).

AC Milan had uiteindelijk geen moeite met Sparta Praag. In blessuretijd van de eerste helft was het niemand minder dan Filippo Inzaghi die de openingstreffer maakte. In de tweede helft leek Tomas Jun met een tegendoelpunt even de spanning terug te brengen, maar doelpunten van Andrei Sjevtsjenko tweemaal en Ivan Gattuso maakten een ruim verschil (4-1).

Arsenal gaat ook verder, het versloeg Celta de Vigo andermaal. Deze keer werd het 2-0 door treffers van Thierry Henry.

AS Monaco, de winnaar van de poule van PSV, zette Lokomotiv Moskou minimaal aan de kant. De Russen moesten al na 22 minuten met 10 man door, maar hadden een 2-1 voorsprong uit Moskou te verdedigen. Uiteindelijk scoorde Dado Prso in de tweede helft het voor de Fransen benodigde doelpunt (1-0).

Vrijdag is de loting voor de kwartfinales.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen CL (10-03-04)

Vanavond werden de overige returnwedstrijden in de 1/8 finales van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

AS Monaco (Fra) - Lokomotiv Moskou (Rus) 1-0 (1-2)
59' Prso 1-0

Bijzonderheid: arbiter Cortez Batista (Por) trekt achtmaal geel

AC Milan (Ita) - Sparta Praag (Tsj) 4-1 (0-0)
45'+2 Inzaghi 1-0
59' Jun 1-1
66' Sjevtsjenko 2-1
79' Sjevtsjenko 3-1
84' Gattuso 4-1

Real Madrid (Spa) - Bayern MŁnchen (Dui) 1-0 (1-1)
32' Zidane 1-0

Arsenal (Eng) - Celta de Vigo (Spa) 2-0 (3-2)
14' Henry 1-0
34' Henry 2-0


De loting voor de kwartfinales is aanstaande vrijdag. Hierbij zullen de teams 'open' word ingedeeld, wat inhoudt dat teams uit hetzelfde land elkaar kunnen treffen.

De kwartfinales worden gespeeld op 23/24 maart en 6/7 april

UEFA kondigt dopingtests aan

De UEFA zal de deelnemers aan Euro 2004 vantevoren aan dopingtests onderwerpen. Een test kan op ieder moment in de oefenserie plaatsvinden.

Alle zestien deelnemende landen kunnen derhalve bezoek verwachten. Naast de tests voor het EK zullen er ook bij het eindtoernooi vijf controleurs actief zijn. Bij ieder duel zullen drie veldspelers van beide partijen een plasje dienen af te staan. Ook twee bankspelers zullen worden gecontroleerd. De uitslag van de tests zal dan binnen 24 uur bekend zijn, opdat er onmiddelijk actie kan worden ondernomen.

Duits wordt makkelijker

bagoas had ons via de de nieuws-submit te melden:

Altijd al moeite gehad met de ingewikkelde naamvallen en zinconstructies van onze oosterburen, je kan voortaan iets geruster slapen want het Duits spreken wordt steeds eenvoudiger. Tot deze conclusie zijn Duitse taalwetenschappers gekomen. Reden is het feit dat bij het spreken de dikwijls ingewikkelde grammaticale regels en naamvallen niet meer zo nauw worden genomen. "De bandbreedte van wat in de maatschappij aanvaard wordt, groeit", noemde Ludwig Eichinger, directeur van het Instituut voor de Duitse taal, het tijdens een driedaags congres in Mannheim.

In Mannheim buigen zich momenteel een kleine vijfhonderd taalexperts uit 25 landen over de vraag "hoeveel variatie de Duitse standaardtaal verdraagt". Oorzaak voor de verloedering van de Duitse taal zou de invloed van de televisie zijn. Zo komt het dat in de spreektaal steeds meer zinnen opduiken waarvan de woordvolgorde volgens de officiŽle taalregels 'verkeerd' is. Bijvoorbeeld: "Ich ess'jetzt noch einen Kuchen, weil ich habe Hunger". Het laatste deel moet "weil ich Hunger habe" zijn.

Men verwacht dat de 'flexibiliteit' in het gesproken Duits ook zijn invloed zal hebben op de geschreven taal. De bijbel van de Duitse taal, Duden, neemt al steeds meer woorden en wendingen op die door de spreektaal zijn beÔnvloed.

Coulthard stapt in huwelijksbootje

We hebben lang moeten wachten voordat het nieuwe seizoen weer begon. In deze rustperiode is er niet alleen getest of op vakantie gegaan met familie en vrienden.

McLaren coureur David Coulthard vroeg met de kerst zijn Braziliaanse vriendin Simone Abdelnour ten huwelijk.

"We zijn niet in de stemming om over de trouwerij na te denken. We zijn er enorm rustig onder zoals een modern stel", aldus Simone tijdens de Australische GP.

De toekomstige mevrouw Coulthard was tijdens de Australische Grand Prix te zien met een grote diamanten verlovingsring.

PvdA akkoord met verhoging collegegeld topstudies

Speedski had ons via de nieuws-submit te melden:

De PvdA vindt nu ook dat universiteiten een hoger collegeld mogen vragen aan studenten die een topstudie volgen. Door deze ommezwaai van de sociaal-democraten is er in de Tweede Kamer een meerderheid voor het voorstel van staatssecretaris Nijs (Onderwijs) ontstaan. In het voorstel stelt de staatssecretaris een spreiding van het collegeld voor.

Voorheen waren de PvdA en CDA tegen het duurder maken van topstudies. De PvdA is nu echter van mening dat de student moet bijdragen aan de kosten van zijn studie. Later zal hij het weer dik terug verdienen want academici komen nu eenmaal in goedbetaalde banen terecht.

Man steekt piemel door brievenbus

De bewoonster van een huis aan de De Kempenaerstraat in Oegstgeest kreeg vanochtend de schrik van haar leven. Ze zag rond 07:15 uur een man voor de deur staan die door de brievenbus naar binnen gluurde. Toen de man haar ook in de gaten kreeg, stak hij zijn geslachtsdeel door de brievenbus naar binnen.

De vrouw heeft nu aangifte gedaan bij de politie. Deze is nu op zoek naar getuigen die de man, met een zwarte muts en een kort zwart nylon jack, hebben gezien.

Pedofiel brengt slachtoffer naar ziekenhuis

Sessy had ons geheel herschreven het volgende via de nieuws-submit te melden:

In Moskou, Rusland, is een 25-jarige man op verdenking van kinderverkrachting gearresteerd. Enkele uren voor de arrestatie bracht de man de 1-jarige dochter van zijn vriendin naar het ziekenhuis, die verwondingen had die typisch zijn voor een verkrachting. De artsen belden meteen de politie.

De gearresteerde man was eerder al een keer de hoofdverdachte in een verkrachtingszaak en zijn omgeving meldde dat hij al meerdere malen de vriendinnen van zijn partner, haar 12-jarige zus en haar dochter seksueel heeft lastiggevallen.

Vrouw betaalt met 1 miljoen dollar biljet

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten is een vrouw opgepakt die in een lokale supermarkt probeerde te betalen met een bankbiljet van 1 miljoen dollar.

De 35 jarige vrouw kocht voor meer dan 1500 dollar aan spullen en vroeg bij de kassa of ze wisselgeld kon krijgen van het biljet van een miljoen. De dienstdoende caissiŤre doorzag de poging tot oplichting direct en waarschuwde de filiaalmanager die de politie erbij riep.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de vrouw thuis nog drie van dergelijke biljetten had. Zij verklaarde deze voor boodschappen van haar man gekregen te hebben. De vrouw is gearresteerd op verdenking van valsmunterij. In de Verenigde Staten is het biljet met de hoogste waarde het biljet van 10.000 dollar.

Het valse biljet
Het valse biljet


De vrouw
De vrouw die probeerde te betalen met het biljet

Dode en zwaargewonde bij familiedrama

In BelgiŽ heeft zich vandaag een familiedrama afgespeeld, waarbij een man om het leven is gekomen. Zijn negen jaar oude zoontje raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar.

De man, een 33-jarige Nederlander van Turkse afkomst, gijzelde eerst urenlang zijn vrouw en het kind in hun woning in Brasschaat. Toen de vrouw het huis uit wilde vluchten, begon de man diverse malen te schieten.

Omdat de politie er niet in slaagde contact te leggen met de man, besloot ze rond ťťn uur in de middag het huis te bestormen. Daar troffen zij het levenloze lichaam van de man aan en het zwaargewonde kind, aldus woordvoerder van de Antwerpse justitie.

Het motief van de man is niet bekend, maar vermoedelijk ligt deze in de relationele sfeer. De man en vrouw waren al een tijd gescheiden.

Schrik door 'dode' slang

Een slang die anderhalve week geleden door zijn baasje dood verklaard werd,
heeft een vrouw in Zaandam dinsdag behoorlijk laten schrikken.

Ze schrok zich een hoedje toen ze het ongeveer een meter lange dier in een tuin zag bewegen. Ze schakelde meteen de politie in. De slang bleek nog te leven. Met hulp van de dierenambulance en een door hen gealarmeerde slangenspecialist werd hij snel gevangen.

Ook de eigenaar, een vijftienjarige jongen, kon dankzij behulpzame buren worden achterhaald. Hij had de slang simpelweg in zijn tuin gegooid toen deze leek te zijn overleden. De dierenambulance heeft zich nu ontfermd over het dier.

Mega Provider dreigt Webwereld met geding

QuietGuy had ons via de nieuws-submit te melden:

MegaProviderDe ICT-nieuwssite Webwereld kan waarschijnlijk een kort geding tegemoet zien van de internetprovider Mega Provider. Het bedrijf is niet blij met een gisteren geplaatst artikel waarin werd vermeld dat Mega Provider van Martijn Bevelander opnieuw wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het versturen van spam. Nu voor een video van Paris Hilton.


Martijn Bevelander

Webwereld kreeg gisteren meteen een schrijven van de advocaat van Mega Provider waarin wordt gesommeerd de beschuldigingen terug te nemen en een rectificatie wordt geŽist.

Volgens de advocaat van Mega Provider heeft het artikel op WebWereld ertoe geleid dat diverse klanten van de provider overwegen om weg te gaan. "De ongekend lichtzinnige wijze waarop u meent de journalistiek te kunnen bedrijven is aan hen uiteraard niet bekend."

Webwereld heeft laten weten niets te zullen rectificeren.

-
Brief van de advocaat.
Gewraakte artikel op Webwereld.

Blessures NEC-nieuwelingen

Ze zijn nog niet zolang in Nijmegen, maar Edgar Barreto en Andrzej Niedzielan kampen met blessures. Barreto lijkt er lang uit te zijn, terwijl Niedzielan misschien vrijdag toch kan spelen.

NEC draait de laatste tijd niet echt lekker en krijgt nu ook nog te kampen met blessures. Edgar Barreto liep vandaag op de training een knieblessure op. In het ziekenhuis bleek hij zijn binnenband te hebben gescheurd. Hij is er minimaal acht weken uit en men houdt er rekening mee dat hij dit seizoen niet meer speelt.

Ook Niedzielan haalde het einde van de training niet. Hij heeft last van een liesblessure. Met wat extra rust hoopt NEC hem vrijdag toch gewoon te kunnen laten spelen.

Energiemedewerker hielp hennepkwekers

De Telegraaf meldt vandaag dat leden van het twintig man sterke landelijke fraudeteam van energieleverancier Eneco op grote schaal actief zouden zijn bij het helpen van hennepkwekers. Ze zouden support verlenen aan het omzeilen van de meter en het illegaal aftappen van het energienet.

In Rotterdam is in ieder geval al ťťn Eneco-medewerker van het fraudeteam aangehouden. De gearressteerde fraudecontroleur zorgde volgens justitie onder meer voor het aftappen en omleiden van de stroom voor illegale hennepkwekerijen. Direct na de aanhouding deed de politie huiszoekingen op de fraudeafdeling van het kantoor van Eneco in Rotterdam en in de woning van de verdachte. Volgens justitie is de man bij meerdere zaken betrokken. Hij wordt morgen voorgeleid.

Voor het kweken van wietplanten is veel stroom nodig omdat dit vrijwel altijd onder zware assimilatielampen van 400- of 600 watt per stuk gebeurt. Omdat een bijzonder hoge stroomnota voor de politie aanwijzing kan zijn dat er iets niet in de haak is, doen beroepsmatige kwekers er alles aan het werkelijke stroomverbruik te verhullen. Volgens ingewijden gebeurt dit onder meer door medewerkers van energiebedrijven, die bijvoorbeeld de meter onklaar maken of stroomaftappingen mogelijk maken of valse verzegelingen op hoofdmeterkasten aanbrengen. De medewerkers van de energiebedrijven laten zich hiervoor goed betalen.


Zogenoemde kweeklamp

In een reactie aan het ANP laat Eneco weten dat het de fraudecontroleur heeft geschorst. Het bedrijf wil eerst het onderzoek afwachten, voordat een beslissing wordt genomen over ontslag. Een zegsman van Eneco spreekt berichten tegen dat meer medewerkers hebben geknoeid met meters en samenwerken met hennepkwekers. Het antifraudeteam screent volgens de woorvoerder zijn werknemers uitgebreid voordat ze worden aangenomen.

UEFA ziet toekomst in gebruik kunstgras

De UEFA, de Europese voetbalfederatie, geeft kunstgras een goede bestaanskans. Dit maakte de unie vandaag bekend in een tussenbericht over het in verlopen jaar gestarte pilotproject. Uit het rapport komen goede resultaten voort, aldus de UEFA.

Komende zomer zal het uitvoerend comitť van de bond een verslag voor zich krijgen waarin dieper op de bijzonderheden zal worden ingegaan. Daarna zal worden beslist of met ingang van het seizoen 2005 – 2006 wedstrijden op kunstgras mogen worden gespeeld.

Een kleine twee jaar geleden begon de UEFA met zoeken naar profclubs om het kunstgras gedurende een seizoen te testen. Een van de uitverkorene was toen de Nederlandse club Heracles. Over een paar maanden, ruim twee jaar later, zal een uiteindelijke beslissing worden genomen of kunstgras wel of niet welkom is in het professionele voetbal.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

Voetballer ten prooi aan bliksem

Vandaag is een 18-jarige Chinese voetballer gedood tijdens een training van zijn club SinChi.

De nog jonge Jiang Tao werd getroffen door bliksem, waarna hij vrijwel gelijk overleed. Dit maakte de voetbalbond van Singapore zojuist bekend.

De Chinees was een speler van SinChi TV, ťťn van de twee buitenlandse teams in de voetbalcompetitie van Singapore. Naast SinChi TV speelt ook het Japanse Albirex Niigata in de competitie van Singapore.

Met dank aan collega Yosh van de FrontPage

LPF en SP willen seks met dieren verbieden

coonman en TvB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) wil dat seks met dieren verboden wordt. Naar aanleiding van het vrijuitgaan van een man die in Utrecht was betrapt bij het verkrachten van een pony, zei LPF-Kamerlid Joost Eerdmans dat de wet aangepast moet worden.

Nu is enkel het mishandelen van dieren strafbaar. Als de verkrachting van een dier daarmee gepaard gaat, kan een dader op die grond vervolgd worden. De LPF wil dat seks met dieren sowieso strafbaar wordt.

De Socialistische Partij (SP) heeft eveneens laten weten dat het de wet op dit punt tekort vindt schieten.

Voetbalspeler gedood door bliksem

Vandaag is een 18-jarige Chinese voetbalspeler gedood tijdens een training van zijn club SinChi. De nog jonge Jiang Tao werd getroffen door bliksem, waarna hij vrijwel gelijk overleed. Dit maakte de voetbalbond van Singapore zojuist bekend.

De Chinese jongen was een speler van SinChi TV, een van de twee buitenlandse teams in de voetbalcompetitie van Singapore. Naast SinChi TV speelt ook het Japanse Albirex Niigata in de competitie van Singapore.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Meer klachten misbruik RK-kerk

calvobbes herschreef en meldde via de nieuws-submit:

In 2002 zijn er bij Rooms-Katholieke Kerk meer klachten over seksueel misbruik binnen gekomen dan de jaren ervoor. Tussen 1998 en 2003 waren dat er in totaal 32; 12 daarvan werden er in 2002 ingediend. Dit blijkt uit het rapport dat de Nederlandse bisschoppen hebben ingediend bij hun vijfjaarlijkse ad-liminabezoek aan Rome.

De oorzaak van dat verschil wordt door de bisschoppen gezocht in de publiciteit over seksueelmisbruik bij kerken over de hele wereld en dan met name in de Verenigde Staten. Minder dan de helft van de klachten tussen 1998 en 2000 werden gegrond verklaard. Hoeveel klachten in de jaren daarna gegrond werden verklaard kon een woordvoerder van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap dinsdag niet vertellen.

In 1995 richtten de bisschoppen en de hogere oversten van religieuze instituten de instelling hulp & recht op, om de klachten te onderzoeken. Daarbij willen ze hulp bieden aan zowel het mogelijke slachtoffer als de mogelijke dader.

Daarmee wil de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk een situatie zoals in Amerika voorkomen. Daar kwam de positie van de kerken enkele jaren geleden in het gedrang toen bekend werd dat veel priesters pedofiel waren en beschermd werden door de bisschoppen. Toen daar eenmaal ťťn zaak bekend werd gemaakt volgden er al snel veel meer.

Enorme hennepkwekerij aangetroffen in Flevoland

In Flevoland is vanochtend min of meer bij toeval de grootste hennepkwekerij in de provincie tot nu toe ontdekt. In een loods aan de Industrieweg in Swifterbant stonden naar schatting 50.000 tot 100.000 wietplanten. Volgens de politie konden de kwekers om de zes weken oogsten en daarmee telkens 2,5 miljoen euro verdienen.

De politie was eigenlijk bezig met de ontmanteling van een andere kwekerij op het industrieterrein in Swifertbant. Bij de inval daar werden woensdagochtend twee knippers gearresteerd. Metingen van energiebedrijf Nuon wezen uit dat er waarschijnlijk vlakbij nog meer plantages moesten zijn. In een aangrenzende loods vond de politie vervolgens de bijbehorende megaplantage.

De kwekerij was gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw. Daar was verder onder meer een autobedrijf gevestigd in een loods van circa 2000 vierkante meter. Men zal naar verwachting een paar dagen bezig zijn met de ontmanteling van de megaplantage.

Politie op zoek naar kutdief

Een dief heeft afgelopen maandagavond in Enschede met succes een sekswinkel bestolen. Zijn buit bestond alleen uit een imitatiekut ter waarde van 150 euro. De man, gekleed in een zwarte broek, blauwe bodywarmer en een trui met opdruk, pakte het kleinood in een winkel aan de Walstraat en rende meteen naar buiten. Op dat moment reed een fietser met een petje langs de winkel. De politie wil graag in contact komen met de fietser.

SBS6 komt met 'Nieuwstop10' om 20.00 uur

Vanaf 22 maart komt televisiezender SBS6 om 20.00 uur met een nieuw programma, waarmee het hoopt te kunnen concurreren met 'Goede Tijden, Slechte Tijden' op RTL4. In het nieuwe programma, 'De Nieuwstop10', worden iedere dag tien nieuwsfeiten van die dag uit het verleden gepresenteerd. De volgorde wordt door de redactie bepaald.

Programmaleider Eric van Stade denkt dat het een hele toer zal worden om de concurrentie met GTST aan te gaan, al tijden heeft SBS6 rond 20.00 uur te kampen met slechte kijkcijfers. Van Stade wijst echter op het recente succes van SBS6 in de vooravond met onder meer Actienieuws. SBS verwacht dat het nieuwe lijstjesprogramma, net als 'De 10' op RTL4, vooral mannen zal trekken.

Politiepaarden sterven aan besmettelijk virus

Vier paarden van de ruiterij-afdeling van het Amsterdamse politiekorps zijn overleden aan de gevolgen van het Rhinopneunomievirus. Doordat het virus in de manege uitbrak zijn er veel paarden besmet geraakt. De bron van de besmetting is onbekend en meer sterfgevallen worden niet uitgesloten. De verslagenheid bij het Amsterdamse politiekorps is groot. Uit voorzorg is de manege gesloten.

Paarden die binnen een straal van dertig meter van een besmet paard staan kunnen zelf ook besmet raken. De paarden worden, nadat ze besmet zijn, erg verkouden, waardoor het virus zichzelf nog beter kan verspreiden. Naast verkoudheid kan het virus, dat tot de herpesfamilie toebehoort, ook voor verlammingsverschijnselen zorgen. Vooral jonge paarden zijn gevoelig voor het virus en moeten besmetting vaak met de dood bekopen.

Automobilist kijkt dvd tijdens autorijden

halvarine had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie Haaglanden heeft vanochtend een 31-jarige man uit Den Haag van de weg gehaald, omdat de man tijdens het autorijden een dvd aan het kijken was. De politie zette de man langs de kant van de weg, omdat hij slingerend rijgedrag vertoonde.

Tegenover de politie verklaarde de man dat hij een dvd'tje had opgezet, omdat het autorijden anders zo saai was. Hij was erg verbaasd toen hem kenbaar werd gemaakt dat het kijken van een dvd tijdens het besturen van een auto verboden is, aldus de politie. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Achtergrondgeluidjes voor liegende mobiele bellers

Linz had ons via de nieuws-submit te melden:

Een uitkomst voor mobiele bellers die hun leugens wat meer kracht bij willen zetten. Het Roemeense softwarebedrijf Simeda biedt onder de naam 'SounderCover' achtergrondgeluidjes voor op de mobiele telefoon aan. Voor nog geen 10 euro kan de techniek al worden gedownload. Het wetenschappelijke blad New Scientist bericht dat de dienst op dit moment alleen nog werkt op bepaalde typen Nokia.

Er kunnen geluiden van wegwerkzaamheden gedownload worden, om de baas of partner te laten geloven dat de beller nog in een file staat. Ook het geluid van een tandartsboor is voorhanden, voor de mensen die beweren nog bij de tandarts te zitten. Zijn die geluiden niet geschikt, dan kan er ook nog gekozen worden voor bijvoorbeeld een voorbij trekkende circusparade, fluitende vogeltjes in een park of een rinkelende telefoon.

Winkelmeisje steelt 98.000 euro

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 20-jarig meisje heeft in totaal ruim 98.000 euro gestolen van een drogisterij in Barendrecht waar ze werkte. Een paar jaar lang nam ze bijna dagelijks een paar honderd euro mee. Vorige week woensdag werd ze aangehouden. Ze bekende 3000 euro in haar slaapkamer te hebben liggen en later gaf ze ook toe dat er nog eens 80.000 euro in haar kast lag en dat er op diverse rekeningen nog eens 15.000 euro stond. Het geld is in beslag genomen en weer op de rekening van de drogisterij gestort.

Het meisje verduisterde het geld door middel van retourbonnen. Volgens een medewerkster van een dierenspeciaalzaak in Barendrecht valt er met retourbonnen gemakkelijk te frauderen. "Als iemand iets terugbrengt, zet je in de kassa bij dat product -1 en dan geef je de klant zijn geld terug. Maar je kunt natuurlijk ook iets afboeken en het geld in je eigen zak steken. Alleen zal uiteindelijk wel opvallen dat de voorraadlijst niet meer klopt met de kassa."

Bij het opmaken van de jaarbalans werd de fraude dan ook ontdekt. Het meisje, dat nog bij haar ouders woont, is inmiddels ontslagen. Ze kon geen duidelijke reden geven voor haar daad. Binnenkort zal ze een oproep krijgen van justitie. Een politiewoordvoerder vermoedt dat ze naast het terugbetalen van het geld, ook zal moeten betalen voor de kosten die de bedrijfsrecherche heeft gemaakt.

T-Mobile wil eigen winkels openen

Telecombedrijf T-Mobile wil dit jaar eigen winkels gaan openen in Nederland. Ongeveer vijf tot tien winkels moeten in de winkelstraten verrijzen. T-Mobile verkoopt nu nog alleen mobieltjes en abonnementen via onafhankelijke telecomwinkels als t for telecom en Belcompany.

Hoeveel geld de nieuwe winkels gaan kosten wilde het belbedrijf niet zeggen. Wel liet het weten nog gewoon van de onafhankelijke telecomwinkels gebruik te blijven maken.

Alle andere GSM-providers hebben eigen belwinkels. T-Mobile was de enige die dat nog niet had.

Kat valt piloot aan

Juusjuh en RhinoVDB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een agressieve kat heeft dinsdag voor een hoop problemen gezorgd in een vliegtuig van de Bengaalse luchtvaartmaatschappij BAM. De kat viel kort na het vertrek vanaf de luchthaven Sylhet in het noordoosten van Bangladesh de piloot aan in de cockpit. De piloot raakte hierbij gewond. Hij kon de vlucht naar de hoofdstad Dhaka wel gewoon volbrengen.

Hoe het dier aan boord van het toestel kon komen is nog onbekend. Na de landing wist de kat uit het toestel te ontsnappen. Twee uur later grepen veiligheidsfunctionarissen hem alsnog in zijn nekvel.

Zwitser fluit AJ Auxerre - PSV

De UEFA heeft Massimo Busacca aangesteld als scheidsrechter voor het eerste treffen tussen AJ Auxerre en PSV.

De Zwitser (34) is ondanks zijn relatief jonge leeftijd reeds vijf jaar op het hoogste niveau actief. Busacca maakt deel uit van het gezelschap van toparbiters der UEFA. Mogelijk doordat hij afkomstig is van de grens met ItaliŽ is hij een ietwat temperamentvol arbiter. Busacca fluit omdat hij lol in het spelletje heeft. Dat laat hij dan ook niet vergallen, met gemiddeld vijf gele kaarten is hij in de Zwitserse competitie de meest scheutige scheidsrechter.

Voor PSV is het treffen met Auxerre gewichtig. Van de achttien keer dat PSV een Franse tegenstander trof, won het slechts drie wedstrijden. Echter, vorig jaar werd eenmaal van Auxerre gewonnen, uit werd toen 0-0 gelijk gespeeld. PSV moet het morgen doen zonder Andrť Ooijer, Johann Vogel, Dennis Rommedahl en Kasper BÝgelund. Jan Vennegoor of Hesselink, Wilfred Bouma en John de Jong zijn tijdig van kwetsuren hersteld.

Auxerre kan donderdag het UEFA Cup record van aantal duels zonder tegengoals voor zich opeisen. De ploeg is al zeven wedstrijden zonder tegendoelpunt.

Cocu naar PSV of Feyenoord?

Feyenoord en PSV zijn in een strijd verwikkeld omtrent het aantrekken van Barcelona-middenvelder Phillip Cocu, zo schrijft de Spaanse krant Marca.

Cocu zou een voorkeur voor PSV hebben, maar toekomstig Feyenoord coach Ruud Gullit zou hem ook graag bij de selectie hebben. Cocu maakt er geen geheim van zijn carriere in de eredivisie te willen afsluiten. De Nederlander verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Barca met een jaar.

De geruchten gingen als zou Ajax hem willen contracteren, maar daar staat niets over te lezen. De middenvelder speelde in Nederland eerder voor PSV, Vitesse en AZ.

CD: John Frusciante - Shadows Collide With People

John FruscianteDe vorige soloalbums van de huisgitarist van de Red Hot Chili Peppers vielen op door het magnifieke gitaarspel, maar ook door de abominabel slechte zang. John is sinds zijn laatste soloalbum echter steeds meer backing vocals bij de Peppers gaan doen, en dat klonk niet verkeerd. Ik was dan ook benieuwd of de slechte zang minder aanwezig zou zijn op zijn nieuwe album, om zodoende naar het "perfecte" gitaaralbum te kunnen luisteren.

'AC Milan speelt voor Nederland'

AC Milan kan vanavond het Nederlands voetbal een dienst bewijzen door Sparta Praag uit te schakelen. De Tsjechen zijn Nederlands enig overgebleven concurrent voor de achtste plaats op de Europese ranglijst.

De achtste plaats van die lijst geeft recht op een afvaardiging van de kampioen aan het Champions League toernooi, tevens mag de nummer twee van de competitie in de derde voorronde van de Champions League instromen, tenslotte liggen er vier UEFA Cup tickets klaar. Mocht Nederland een plaats zakken dan levert het de tweede deelnemer aan het Champions League toernooi in en sneuvelen er twee UEFA Cup tickets.

Inmiddels zijn belagers als Schotland en Turkije al voorgebleven, maar TsjechiŽ heeft nog Sparta Praag in het vuur. Sparta speelde in de achtste finale van de Champions League thuis eerst met 0-0 gelijk tegen AC Milan, vanavond is in San Siro te Milaan de return.

Nederland is dankzij de plaatsing van PSV voor de achtste finale van de UEFA Cup nog niet uit gevoetbald. Een goede prestatie van PSV is welkom daar de Nederlandse clubs vorig seizoen slechts een twaalfde resultaat neerzetten. De landenscore wordt overigens over de laatste vijf seizoenen gemeten. Het seizoen 1998-1999 dat nu vervangen wordt, was het slechtste van de afgelopen vijf jaar.

Mocht Sparta Praag toch ver reiken in het Champions League toernooi dan kan Nederland voor het seizoen 2005-2006 deelnamebewijzen verliezen.

GroenLinks: Fraude verplicht melden

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Vandaag houdt de Tweede Kamer een debat over de publieke moraal. GroenLinks komt daarbij met een initiatiefwet die ''het klokkenluiden'' tot burgerplicht verheft. Wie kennis draagt van fraude, belastingontduiking of criminaliteit moet dat voortaan melden, zo vindt GroenLinks.

Het debat, dat om 13:00 begonnen is, vindt plaats op initiatief van SP-leider Jan Marijnissen. Hij bepleit de instelling van een onafhankelijk fraude-instituut dat de Kamer moet gaan adviseren. De PvdA wil accountants verplichten om onregelmatigheden in de boekhouding te melden. D66 roept instellingen die met publiek geld werken op hun boekhouding openbaar te maken.

Het voorstel waarmee GroenLinks vanmiddag zal komen moet mensen die criminele activiteiten op het werk ontdekken, verplichten dit voortaan gaan melden. Het niet nakomen van de aangifteplicht zou twee tot vier jaar cel moeten opleveren. Eerder kwam GroenLinks al met een initiatiefwet ter bescherming van klokkenluiders, deze is nog in behandeling.

'Motor Renault zal sterker worden'

De manager van de motorenafdeling van Renault, Dennis Chevrier, was tevreden met afgelopen race, maar zal er alles aan doen om de motoren krachtiger te maken.

Renault is dit seizoen begonnen met een motor die ten opzichte van vorig seizoen enorm is veranderd. De nieuwe regels en het veranderen van de stand van de motor in de auto, vereisten dit. Nu de motor de eerste race succesvol is doorgekomen, gaat men vooruit kijken. Vooral de motorkracht zou nog verhoogd moeten worden.

Chevrier vertelt over de afgelopen race: "Ik ben heel tevreden. Deze eerste race bevestigde eigenlijk dat we alles juist hebben aangepakt en dat we goed voorbereid waren op de race. Met uitzondering van een kleine aanrijding van Trulli's wagen in de eerste bocht, kenden we geen enkel probleem."

Over de motor zei hij: "Het nieuwe formaat heeft in elk geval geen problemen voor ons opgeleverd en dat is een positief teken. Bovendien weten we dat er nog een aantal verbeteringen zitten aan te komen dit seizoen en dat geeft ons een gerust gevoel. We zijn tevreden over onze huidige snelheid, maar zullen zeker niet op onze lauweren gaan rusten. We slaagden er in de eerste race nog vrij goed in het tempo van Ferrari bij te houden en verwachten dat alles een beetje dichter bij elkaar zal zitten in Sepang."

Van der Leegte blijft bij ADO

Tommie van der Leegte zal zijn contract bij ADO Den Haag, dat deze zomer eindigt, met twee jaar verlengen.

Van der Leegte had een eenjarig contract, maar heeft nu besloten langer in Den Haag te willen blijven. Voor ADO Den Haag was het belangrijk om de aanvoerder te behouden. Het team voor volgend seizoen krijgt daarmee steeds meer vorm.

Van der Leegte vertelde zelf: "Ik had aan het einde van vorig seizoen een aantal opties, maar heb toen vanwege het potentieel en de ambities voor ADO Den Haag gekozen. Al snel bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt. ADO is een echte voetbalclub en de sfeer binnen de club is bijzonder goed."

Hells Angels ontkennen moord op 'brothers'

De twee Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek die zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van hun drie 'brothers', ontkennen ook maar iets te maken te hebben met de moorden. Advocaat A. Vonken van ťťn van de verdachten, vice-president R.S. van de Nomads, zegt dat zijn cliŽnt de beschuldigingen 'te gek voor woorden' noemt. ''Beide opgepakte Hells Angels zijn zeer aangeslagen door deze idiote verdenking. Kameraadschap gaat voor Hells Angels heel erg ver, hun kameraden zijn nog belangrijker dan hun familie. Zo'n beschuldiging komt dan heel erg hard aan'', aldus Vonken.

Naast vice-president R.S zit ook prominent Nomads-lid Marco H. vast. Justitie zou nog een derde Hells Angels zoeken. S. (43) en H. (37) worden ook verdacht van het gijzelen van twee leden van een Antilliaanse motorbende. Ook dat feit ontkennen ze. Vonken: '' Het is zeer merkwaardig dat de politie de twee Antillianen met doorgeladen wapens oppakte, en in een adem door beweert dat de twee gegijzeld werden. Bovendien bevonden de twee opgepakte Hells Angels zich op heel andere plaatsen.''

De twee leden van de Antilliaanse motorclub die zouden zijn gegijzeld, zijn lid van de Brothers Caribbean . Zij hebben mogelijk bemiddeld bij een drugsdeal tussen de Angels en een Colombiaanse drugsbende.

Hells Angels-lid Marco H. blijkt kort geleden uit de gevangenis in BelgiŽ te zijn vrijgelaten. In 1999 werd H. in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar (hij kwam vervroegd vrij). Hij zat daar vast voor de handel in 180 kilo cocaÔne, 950 kilo hasj, 108 kilo speed en 100.000 xtc-pillen. H. had volgens de Belgische politie een spilfunctie in een Europees netwerk. Tot zijn bende zou ook Nomads-lid Charles R. behoren. Deze werd in november 2002 in Johannesburg doodgeschoten.

De Brothers Caribbean mogen zich officieel geen afdeling (charter) van de Hells Angels noemen. Europese Angels zouden daar wel vůůr zijn om zo een 'strategische chapter' op CuraÁao, te krijgen. Amerikaanse Hells Angels zouden echter dwarsliggen omdat zij geen 'zwarten' als Hells Angel willen. Vorig jaar zouden Nederlandse Angels hierover nog onenigheid hebben gehad met Angels in de VS waar het hoofdkantoor van de wereldwijde motorclub zetelt.

Rel om pornoverleden Turkse actrice

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

De 23-jarige Turkse Sibel Kekilli, die in februari op een filmfestival te Berlijn een heuse Gouden Beer won voor haar hoofdrol in de Duitse film Gegen die Wand, heeft in haar vaderland Turkije voor een heuse rel gezorgd. Reden is niet zozeer de serieuze rolprent waarin ze nu meespeelt, maar haar verleden als porno-actrice.

Bij de premiŤre van de film werden deze week dan ook extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Vanuit Turkije wordt de actrice namelijk met de dood bedreigd. Gegen Die Wand gaat over een Turks meisje in Duitsland dat wegloopt van haar conservatieve ouders. De film benadrukt de moeilijkheden van de tweede generatie Turken in Duitsland.

De woede van sommige Turken richt zich op haar porno-verleden. Onder de naam Dilara maakte ze aantal hardcore sexfilms, die tot overmaat van ramp allemaal opnieuw uitgebracht worden; nu uiteraard met Sibel Kekilli prominent op de hoes.


Een van der heruitgebrachte pornofilms

Volgens Turkse kranten wil vader Mehmet zijn dochter vermoorden. ''Ze heeft de eer van mijn familie geschonden,'' zegt hij. Toch ontkent hij zich te zullen wreken. ''Dan kom ik in de gevangenis en dat kan ik de rest van mijn gezin niet aandoen.'' Vader Mehmet denkt dat zijn dochter nooit in het pornowereldje zou zijn beland als zij in Turkije was opgevoed. "In Duitsland worden de jongeren na hun achttiende volkomen vrijgelaten. Er is geen discipline. Mijn dochter koos voor een westers leven." Sinds 1977 woont het gezin in Duitsland. Allemaal hebben ze de Duitse nationaliteit, ook Sibel en haar drie zussen.

De aanhoudende berichtgeving over het pornoverleden van Kekilli heeft in Turkije ook woedende tegenreacties opgeroepen. Critici vinden het 'belachelijk' dat de media geen aandacht schenken aan de prijs die een film over Turken in het buitenland wist te behalen. Zelfs voor Duitse begrippen was die prijs uniek, want het was 30 jaar geleden dat een film van Duitse makelij een Gouden Beer won.

Problemen EU-toetreders met vertalen regelgeving

De helft van de lidstaten die op 1 mei aanstaande tot de Europese Unie toetreden, heeft grote problemen met het vertalen van de Europese wet- en regelgeving in hun eigen taal. Eťn van de mogelijke gevolgen hiervan is dat regelgeving in een aantal landen juridisch niet van kracht is. Daarvoor is vereist dat de regels in de taal van het betreffende land zijn vertaald en dat deze vertaling door 'Brussel' is goedgekeurd.

Malta is ťťn van de toetreders die grote problemen met het vertalen heeft. Op 29 februari had het eiland slechts 56.000 van het in totaal 85.000 pagina's omvattende 'rule book' in het Maltees vertaald. De vertaling van 15.000 andere pagina's is nog niet gestart.

Robert Jensen terug naar Yorin FM

HMG meldt dat dj Robert Jensen terugkeert naar Yorin FM. Per 1 juni gaat hij daar weer aan de slag. In februari 2003 maakte Jensen een omgekeerde overstap.

Jensen mag weg bij Noordzee omdat ,,zijn ambities niet langer aansluiten bij de uitgangspunten van Noordzee FM'', aldus de zender. Hij is vandaag voor het laatst daar te horen. Vorige maand meldden we nog dat het personeel van Yorin FM niet zou staan te springen om hun oud-directeur weer in de gelederen te krijgen.

De overstap van Jensen is de zoveelste in een ware stoelendans onder dj's. Jeroen van Inkel bijvoorbeeld verruilde Radio 538 voor Radio Veronica. En Rob Stenders verlaat Radio 3 voor Yorin FM.

Robert Jensen
Jensen, terug op oude nest.

'Veertienjarige Amerikanen naar de stembus?'

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Enkele parlementsleden in de Amerikaanse staat CaliforniŽ hebben een voorstel gedaan om voortaan mensen vanaf veertien jaar naar de stembus te laten gaan. Momenteel is de minimumleeftijd vastgesteld op achttien jaar, zoals ook in Nederland het geval is. De grondwet zal aangepast moeten worden om dit mogelijk te maken. Men wil de jongeren voor het Congres laten stemmen.

Volgens een Democraat zijn jongeren veel meer bij de politiek betrokken dan vroeger, dankzij de vele nieuwe vormen van communicatie als internet, mobiele telefoons en televisie. De stem van de 14-jarigen zou voor een kwart mee moeten tellen en de stem van 16-jarigen als een halve stem.

Politicus Haynes van de Republikeinse oppositie bekritiseerde het voorstel. Hij is van mening dat tieners te onvolwassen zijn om te stemmen.

Pil tegen overgewicht en roken

ThePatriot en Hanz0 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Er is een medicijn ontwikkeld dat werkt tegen roken en overgewicht, de twee grootste risico's op hart- en vaatziekten: de pil rimonabant. Uit een onderzoek naar het middel bleek dat bijna 50% van de te zware mensen 10% van het gewicht verloor. Ze slikten het middel rimonabant ťťn jaar lang. Een tweede onderzoek, gericht op rokers, laat zien dat 33% na tien weken nog steeds geen sigaret had opgestoken.

Medici uit binnen- en buitenland spreken van een revolutie in het voorkomen van hartaandoeningen. Volgens Nederlandse artsen zijn de resultaten door geen enkele beschikbare pil of therapie te evenaren.

Het medicijn - gefabriceerd door het Franse farmacieconcern Sanofie-Synthelabo - is naar verwachting over twee jaar in Nederland beschikbaar.

Ambtenaren ingesloten door boze ondernemer

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een milieuambtenaar en een politieagent zijn gisteren een tijdje opgesloten op een bedrijfsterrein in Gelderse Boven Leeuwen door een boze ondernemer.

De milieuambtenaar wilde onder begeleiding van een agent het bedrijf controleren op de naleving van de milieuwetgeving. De 36-jarige eigenaar was daar duidelijk niet van gediend. Eerst reed deze met een vorkheftruck dreigend op het tweetal in en daarna sloot hij het terrein af. Volgens de eigenaar zou dat hek onder stroom hebben gestaan.

Daardoor konden de ambtenaren het terrein niet verlaten. De agent moest hulp van zijn collega’s inroepen. Die hebben een gat in de omheining geknipt waardoor ze het terrein konden verlaten en de eigenaar konden aanhouden.

Meer rekrutering jongeren voor de jihad

TvB, sanniejj en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert dat in Nederland steeds meer jongeren worden gerekruteerd voor de jihad, de strijd tegen de vijanden van de islam. Minister Remkes schrijft dat aan de Kamer, en spreekt van een bedreigende situatie.

Cijfers staan niet in de notitie. Remkes schrijft wel dat de rekruten de laatste jaren steeds jonger worden en steeds vaker hoog opgeleid zijn. Het gaat om kinderen van tweede of derde generatie immigranten en zelfs om autochtonen die zich tot de islam hebben bekeerd.

Volgens het onderzoek van de AIVD zijn opiniemakers en opinieleiders in Nederland ervoor verantwoordelijk dat jonge moslims van de tweede en derde generatie makkelijk in contact komen met de islamitische jihad. Doordat ze zich door de maatschappij onheus bejegend voelen, zijn ze makkelijker vatbaar voor organisaties die ze opvangen. ,,Deze groep vormt een voorname vijver van voor radicalisering en rekrutering ontvankelijke personen.''

Naast de binnenlandse oorzaken dragen ook ontwikkelingen in het buitenland bij aan de radicalisering. De oorlog in Irak en de strijd tussen de IsraŽliŽrs en Palestijnen kunnen rekenen op de steun van moslimjongeren.

De jihad haalt de meeste recrutanten uit de tweede en derde generatie Marokkaanse jongeren. Zij hebben de indruk dat er een groot gebrek aan respect is voor hun achtergrond. ''Deze gevoelens leiden niet zelden tot een afwijzing van de Nederlandse samenleving'', meldt de notitie. ''Dergelijke sentimenten worden door rekruteurs aangewakkerd.''

De rekrutering vind voornamelijk plaats bij de mensen thuis en op internet, soms via moskeeŽn. De rekruteurs slaan zelfs hun slag bij jongeren in de gevangenis en beloven een breuk met het verleden als ze zich bij hun aansluiten ''Gedetineerde rekruteurs richten zich op jongeren die door hun detentie zeer ontvankelijk blijken te zijn voor een radicale geloofsbelijdenis die hen een uitweg uit een crimineel verleden voorspiegelt.''

Vorig jaar stelde het kabinet al voor de werving van strijders voor de jihad strafbaar te stellen.

'Nazi'-wasberen veroveren Europa

ThePatriot had ons via de nieuws-submit te melden:

Maar liefst 59 jaar na de dood van Nazi Hermann Goering zorgen zijn plannen voor het 'Derde Rijk' opnieuw voor grote problemen in heel Europa. Niet zijn politieke ideeŽn of zijn ideeŽn over ras vormen dit maal het probleem, maar zijn ideeŽn over de Fauna in Duitsland. In 1934 importeerde hij Amerikaanse wasberen om de fauna van het 'Reich' ter verrijken. Nu, zeventig jaar later, vormen de wasberen een ware plaag,

Alleen al in Duitsland zijn op dit moment al meer dan een miljoen wasberen die zich in hoog tempo voortplanten en over heel Europa verspreiden. De reden dat de populatie zo snel toeneemt is dat ze geen natuurlijke vijand hebben. Ze plunderen vuilnisbakken, blokkeren afvoerbuizen en rioleringen en bijten elektrische leidingen kapot.

Goering liet een eerste paartje los in de buurt van Kassel. Op dit moment leven er in de omgeving van Frankfurt al meer dan honderd wasberen per vierkante kilometer. Inmiddels heeft de stad al een speciale commissie opgericht om het probleem op te lossen.

Een controversiŽle oplossing voor het probleem is het toekennen van een premie per gedode wasbeer, om zo de jacht op deze beestjes toe te laten nemen.

De Wasbeer

Duitse politie bestormt verkeerde huis

ThePatriot had ons via de nieuws-submit te melden:

Een speciale eenheid van de politie heeft zich in Gammelsdorf (bij MŁnchen) wel erg vergist. Omdat de eenheid op zoek was naar een aantal leden van de motorbende 'de Bandidos' besloten zij het huis van ťťn van de leden te bestormen, alwaar zich meerdere mensen op zouden houden. Groot was de verbazing toen zij, met machinegeweren in de aanslag, geen ruige motorlieden maar een braaf slapend echtpaar aantroffen.

"In het kleine dorp ontbraken straatnamen en de huisnummers waren moeilijk te lezen", verontschuldigde de Beierse politie zich.

Man niet vervolgd voor seks met pony

STRIKE-NL had ons via de nieuws-submit te melden:

Het openbaar ministerie heeft gisteren bekend gemaakt dat een 65-jarige man uit Utrecht niet vervolgd zal worden voor zijn seksuele avonturen met een pony. Enige tijd geleden werd hij door de eigenaren van de pony op heterdaad betrapt; hij werd met zijn broek op zijn enkels in de stal werd aangetroffen. Hij werd weliswaar met zijn broek op de enkels ontdekt door de eigenaren van het dier, maar volgens de wet is seks met dieren niet strafbaar zolang het dier geen letsel oploopt. De man kon ook niet worden vervolgd voor seksuele handelingen in de openbaarheid, zijn avonturen vonden 'netjes' plaats in gesloten stal.


Eigenaar Fred Herszkowicz met merrie Bella en hengst Bonito

Al enige tijd wordt het oosten van het land 'al geruime tijd geteisterd door ongrijpbare paardenverkrachters'. Bij deze 'verkrachtingen' worden de dieren ook vaak mishandeld. Bij deze zaak was er echter geen sprake van mishandeling. Volgens Fred Herszkowicz, de eigenaar van pony 'Bella', is het dier sinds het voorval wel iets schrikachtiger.

Doodstraf sluipschutter VS

Easy_Stol had ons via de nieuws-submit te melden:

Sluipschutter John Allen Muhammad die in oktober 2002 tien mensen dood schoot is dinsdag door een rechter in de staat Virginia ter dood veroordeeld. Zijn handlanger Lee Boyd Malvo zal vandaag veroordeeld worden tot een levenslange gevangenisstraf. Hem werd de doodstraf bespaard door de jury vanwege zijn jeugdige leeftijd.

De nu 43-jarige Muhammad ontkent nog altijd zijn betrokkenheid bij de moorden. Op de openingsdag van zijn proces in november vorig jaar probeerde hij hier zelf de jury van te overtuigen. Hij drong er eveneens op aan dat mensen volgens hem niet moeten spotten met de Amerikaanse grondwet.

Rechter LeRoy F. Millette Jr. kon de straf nog reduceren tot levenslang zonder mogelijkheid tot strafvermindering. Er is in deze zaak echter zo ontzettend veel bewijsmaterieel waardoor hij deze mogelijkheid al snel van tafel schoof.

Tijdens het proces werd Muhammad door de aanklagers geprofileerd als ‘leider van een moordteam’ en ‘vaderfiguur van Malvo’. Men zag niks dan kwaad in de man. De oppositie probeerde de goede kanten van de man als verweer op te brengen, echter zonder resultaat.

Ongeveer 50 nabestaanden waren bij de veroordeling aanwezig. Over het algemeen reageerde men opgelucht over de veroordeling. Sonia Wills, moeder van slachtoffer Conrad Johnson: "Justice has been served today." Haar zoon zou aanstaande zondag 37 zijn geworden."I can go to my son's grave and wish him a happy birthday."

De seriemoordenaar eiste zijn eerste slachtoffer op 2 oktober 2002. De volgende dag volgden er nog vijf, waarvan vier binnen amper twee uur. Twee weken later, op 24 oktober, werden de mannen gearresteerd op een parkeerplaats langs de snelweg bij Myersville in de staat Maryland.

Hij werd op 17 november vorig jaar door een twaalfkoppige jury schuldig bevonden aan de moord op Dean Harold Meyers bij een benzinestation in Manassas, vlak bij de stad Washington. Zijn executie staat gepland voor 14 oktober. Waarschijnlijk zal deze uitgesteld worden in verband met het door Allen aangekondigde hoger beroep.

Briatore ontkent deal met Ralf

Flavio Briatore, teambaas van Renault, ontkent met Ralf Schumacher of zijn zaakwaarnemer te hebben onderhandeld over een overgang van de rijder naar zijn team.

Beiatore vertelde: "Ik zag Weber, de manager van Ralf Schumacher, in Melbourne en we hebben absoluut met elkaar gesproken. We zijn namelijk vrienden, dus dat lijkt me niet meer dan normaal. Maar we hebben het zeker niet gehad over een mogelijke toekomst van Ralf Schumacher in een Renault-wagen."

Het laten uitlekken van een deal met Renault lijkt vooral een manier te zijn geweest van zaakwaarnemer Weber om Williams onder druk te zetten. Hij dringt nu ook aan op snelle onderhandelingen. Weber voerde gisteren de druk nog wat hoger op: "Ralf laat zich niet langer om te tuin leiden. Als we tijdens dat gesprek er niet uit komen, zal Ralf BMW-Williams verlaten."

Bedelverbod

Hoe vaak je het ook al gezien hebt, het blijft een troosteloze aanblik: een magere man, Albert Heijn-tas in zijn linkerhand, een vale, gifgroene coltrui onder zijn gescheurde jas, zwart mutsje op zijn vervallen hoofd en een rechterhand die driftig in een prullenbak graait. Hij vist er iets uit, snuffelt er eens goed aan en schuift de aangevreten hamburger vervolgens gretig naar binnen.

Kwalificatie voorlopig hetzelfde

Het kwalificatiesysteem, zoals dat zaterdag werd gebruikt, zal zeker niet voor de Grand Prix van MaleisiŽ worden veranderd.

Over het nieuwe kwalificatiesysteem was er een storm aan kritiek, waarbij veel mensen vonden dat het snel veranderd moest worden. De FIA geeft geen gehoor aan deze oproep. Een woordvoerder van de FIA meldde: "Veel mensen liepen eerst ook niet echt warm voor de veranderingen in 2003, maar het werd ťťn van de beste seizoenen ooit."

"Het zou niet goed zijn om nu al iets te ondernemen, we moeten eerst maar eens zien hoe het na een paar races werkt. Als we er dan naar gekeken hebben en er overeenstemming is onder de belanghebbenden in de Formule 1 en de fans, dan overwegen we pas of we er iets aan gaan doen.", aldus de woordvoerder van de FIA.

De kritiek van de teambazen erop werd nog wel gepareerd door de woordvoerder: "Even voor de duidelijkheid: dit is iets waar de teambazen lang over gesproken hebben in hun eigen vergaderingen. Daarna kwamen ze naar ons en zeiden: zo denken we erover."

Ronaldo wordt stripfiguur

Over het leven van Ronaldo op en buiten het veld wordt een stripverhaal gemaakt.

Vanaf juli zal er een tijdschrift, uitgegeven door Ronaldo zelf, op de markt komen, waarin hij de hoofdrol speelt. De Braziliaanse kunstenaar Mauricio de Sousa tekent de stripverhalen. Hij maakte eerder al stripverhalen over Pele en de in 1994 verongelukte Formule-I-coureur Ayrton Senna. Naast het stripverhaal wil Ronaldo ook een animatieserie op de televisie brengen, maar doorvoor is hij nog in onderhandeling met een Braziliaanse kabelzender.

Arabische IsraŽliŽrs worden gemerkt op werkplaats

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de bouw van een nieuwe vleugel voor het IsraŽlische parlement, de Knesset, hebben Arabische IsraŽliŽrs een helm moeten dragen die visueel te onderscheiden was van de helm van alle andere werknemers. Om hen te kunnen onderscheiden van andere werknemers kregen zij van de dienst bouwtoezicht een witte helm met rode verf erop, terwijl andere werknemers uit het buitenland een schone witte helm kregen. Zo kon het veiligheidspersoneel hen onderscheiden van buitenlandse arbeiders. Dat heeft het IsraŽlische parlement dinsdag toegegeven, nadat de IsraŽlische krant Maariv een foto had afgedrukt van vijf arbeiders met witte helmen, waarvan er drie met rode verf waren gemarkeerd.

De voorzitter van de Knesset, Reuven Rivlin, heeft direct nadat het bekend werd de opdracht gegeven om de markeringen te verwijderen, omdat hij niet wil dat de markeringen gezien kunnen worden als een manier om een etnisch of religieus onderscheid te maken. Een IsraŽlisch parlementslid van Arabische afkomst, Ahmed Tibi, noemde de markering racisme en verwees naar de 'jodensterren' die de joden in de tweede wereldoorlog moesten dragen.

Een woordvoerder van opdrachtgevers gaf aan dat het slechts een tijdelijke maatregel was, omdat nog niet iedereen een uitgebreide veiligheidscheck hadden ondergaan. De Arabische medewerkers zouden na de controle een gewone witte helm krijgen, zodra deze was voltooid.

Boek: Giphtaal

Jeuj! 'Giphtaal' viel met een zachte plof door de brievenbus. Giphtaal, dat klinkt toch mooi?! Het woord Giph komt er in voor, dat moet wel goed zijn. Het is echter niet door hem geschreven... Hmmm, zou het een biografie zijn? Snel doorbladeren... Huh?! Een grote frons... Dit is geen boek! Dit is een woordenboek! Iew!!

Als ondertitel: "De woordvondsten van Ronald Giphart". Dat klinkt alweer iets interessanter. Nog eens openslaan. Pagina 80: kuthappen: Introductiespel voor studenten als variant op koekhappen. 'Het was heel belangrijk voor de Introductiecommissie dat er ook iets culterelerigs werd gebracht, naast ludieke evenementen als kuthappen en pikstikken.'

Hmmm, misschien is dit toch best leuk...Titel: Giphtaal
Auteur: Wim DaniŽls
Uitgeverij Podium
Fysiek: Pocket, 158 pagina’s
ISBN: 9057591065

CD: Mona Lisa Smile OST

Mona Lisa Smile OSTIn de bioscopen draait momenteel de film Mona Lisa Smile met Julia Roberts in de hoofdrol. Bij een film hoort natuurlijk een soundtrack en ook deze voor film is een CD uitgebracht, gevuld met muziek uit de film. De vraag is natuurlijk alleen of deze soundtrack ook een waardige aanvulling op de film is. Nou, dat is hij zeker! Dit album bleek een onverwachte verrassing voor mij. Lees snel verder...

Doden bij explosie in Istanbul

Qlo0n had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een explosie in een vrijmetselaarsloge in de Turkse stad Istanbul zijn afgelopen avond drie doden gevallen. Wat de reden is van de ontploffing, is niet geheel duidelijk. De politie houdt rekening met een bomaanslag.

De Turkse televisiezenders CNN en NTV meldden dat het om een zelfmoordaanslag zou gaan. Volgens NTV zijn onder de doden twee daders.

'[update] 'Ripdeal reden moord Hells Angels'

Volgens de Telegraaf is de aanleiding voor de moord op de drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek een ripdeal geweest van 293 kilo cocaÔne. De drie doodgeschoten mannen, Nomads-president Paul de Vries (54), Cor Peijnenburg (33) en Serge Wagenaar (34) zouden samen met een vierde man de cocaÔne van een groep Colombianen hebben afgepakt. De Colombiaanse drugsbende kwam naar Nederland om verhaal te halen bij de Hells Angels, waarna binnen de gelederen van de Limburgse motorclub grote onenigheid ontstond over hoe dit probleem moest worden opgelost.

De gijzeling gisteren van twee leden van een aan de Hells Angels gelieerde CuraÁaose motorclub, zou ook met deze zaak te maken hebben. De Hells Angels lieten vorige week John D. en Angelo D. naar Nederland komen. De twee zouden hebben bemiddeld bij het leveren van de cocaÔne. De twee Antilliaanse leden werden door de Limburgse Angels verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de drugsdeal.

Gisteren kreeg de politie er lucht van dat de twee uit CuraÁao mogelijk zouden worden omgebracht door leden van de Nomads. De politie constateerde dat het duo enige tijd tegen hun wil werd vastgehouden in een appartement in de buurt van Geleen. Op het moment dat de twee werden gedwongen naar een andere plaats te reizen, greep de politie in. Daarbij bleek dat de twee gijzelaars merkwaardig genoeg beide een vuurwapen op zak hadden.

Het onderzoek van de Nationale Recherche, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de regiopolitie Limburg Noord en het Landelijk Parket, heeft volgens de Telegraaf meerdere aanwijzingen opgeleverd dat een aantal Nederlandse Hells Angels, in samenwerking met de CuraÁaose zusterorganisatie, op grote schaal cocaÔnetransporten naar Nederland organiseerde. Justitie wil niet op de bevindingen van de krant ingaan.

Update 0:05
De twee Hells Angels die maandag werden aangehouden in verband met de gijzeling van twee leden van een Antilliaanse motorclub, worden verdacht van de moord op hun drie 'brothers' van de Nomads. De twee mannen zijn 37 en 43 jaar oud. Eťn van de twee is de huidige Nomads-leider R.S., opvolger van de vermoorde Paul de Vries.

De twee leden van de Antilliaanse zusterorganisatie van de Hells Angels, Caribbean Brothers, die eveneens werden opgepakt, bevonden zich op het moment van hun aanhouding niet meer in het gezelschap van hun gijzelnemers zo maakte justitie vandaag bekend. De twee Antillianen waren bewapend met doorgeladen vuurwapens.

Op RTL4 vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel (Telegraaf) dat hij maandag getipt werd over de komst van de Caribbean Brothers uit CuraÁao en de op handen zijnde gijzeling. Hij heeft de politie op de hoogte gesteld. Volgens hem staat bijna vast dat de diefstal van de partij harddrugs de grondslag is voor het conflict onder de Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.