Winkelmeisje steelt 98.000 euro

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 20-jarig meisje heeft in totaal ruim 98.000 euro gestolen van een drogisterij in Barendrecht waar ze werkte. Een paar jaar lang nam ze bijna dagelijks een paar honderd euro mee. Vorige week woensdag werd ze aangehouden. Ze bekende 3000 euro in haar slaapkamer te hebben liggen en later gaf ze ook toe dat er nog eens 80.000 euro in haar kast lag en dat er op diverse rekeningen nog eens 15.000 euro stond. Het geld is in beslag genomen en weer op de rekening van de drogisterij gestort.

Het meisje verduisterde het geld door middel van retourbonnen. Volgens een medewerkster van een dierenspeciaalzaak in Barendrecht valt er met retourbonnen gemakkelijk te frauderen. "Als iemand iets terugbrengt, zet je in de kassa bij dat product -1 en dan geef je de klant zijn geld terug. Maar je kunt natuurlijk ook iets afboeken en het geld in je eigen zak steken. Alleen zal uiteindelijk wel opvallen dat de voorraadlijst niet meer klopt met de kassa."

Bij het opmaken van de jaarbalans werd de fraude dan ook ontdekt. Het meisje, dat nog bij haar ouders woont, is inmiddels ontslagen. Ze kon geen duidelijke reden geven voor haar daad. Binnenkort zal ze een oproep krijgen van justitie. Een politiewoordvoerder vermoedt dat ze naast het terugbetalen van het geld, ook zal moeten betalen voor de kosten die de bedrijfsrecherche heeft gemaakt.