Kwalificatie voorlopig hetzelfde

Maurice (mbn)
Het kwalificatiesysteem, zoals dat zaterdag werd gebruikt, zal zeker niet voor de Grand Prix van Maleisië worden veranderd.

Over het nieuwe kwalificatiesysteem was er een storm aan kritiek, waarbij veel mensen vonden dat het snel veranderd moest worden. De FIA geeft geen gehoor aan deze oproep. Een woordvoerder van de FIA meldde: "Veel mensen liepen eerst ook niet echt warm voor de veranderingen in 2003, maar het werd één van de beste seizoenen ooit."

"Het zou niet goed zijn om nu al iets te ondernemen, we moeten eerst maar eens zien hoe het na een paar races werkt. Als we er dan naar gekeken hebben en er overeenstemming is onder de belanghebbenden in de Formule 1 en de fans, dan overwegen we pas of we er iets aan gaan doen.", aldus de woordvoerder van de FIA.

De kritiek van de teambazen erop werd nog wel gepareerd door de woordvoerder: "Even voor de duidelijkheid: dit is iets waar de teambazen lang over gesproken hebben in hun eigen vergaderingen. Daarna kwamen ze naar ons en zeiden: zo denken we erover."