'[update] 'Ripdeal reden moord Hells Angels'

Volgens de Telegraaf is de aanleiding voor de moord op de drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek een ripdeal geweest van 293 kilo cocaïne. De drie doodgeschoten mannen, Nomads-president Paul de Vries (54), Cor Peijnenburg (33) en Serge Wagenaar (34) zouden samen met een vierde man de cocaïne van een groep Colombianen hebben afgepakt. De Colombiaanse drugsbende kwam naar Nederland om verhaal te halen bij de Hells Angels, waarna binnen de gelederen van de Limburgse motorclub grote onenigheid ontstond over hoe dit probleem moest worden opgelost.

De gijzeling gisteren van twee leden van een aan de Hells Angels gelieerde Curaçaose motorclub, zou ook met deze zaak te maken hebben. De Hells Angels lieten vorige week John D. en Angelo D. naar Nederland komen. De twee zouden hebben bemiddeld bij het leveren van de cocaïne. De twee Antilliaanse leden werden door de Limburgse Angels verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de drugsdeal.

Gisteren kreeg de politie er lucht van dat de twee uit Curaçao mogelijk zouden worden omgebracht door leden van de Nomads. De politie constateerde dat het duo enige tijd tegen hun wil werd vastgehouden in een appartement in de buurt van Geleen. Op het moment dat de twee werden gedwongen naar een andere plaats te reizen, greep de politie in. Daarbij bleek dat de twee gijzelaars merkwaardig genoeg beide een vuurwapen op zak hadden.

Het onderzoek van de Nationale Recherche, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de regiopolitie Limburg Noord en het Landelijk Parket, heeft volgens de Telegraaf meerdere aanwijzingen opgeleverd dat een aantal Nederlandse Hells Angels, in samenwerking met de Curaçaose zusterorganisatie, op grote schaal cocaïnetransporten naar Nederland organiseerde. Justitie wil niet op de bevindingen van de krant ingaan.

Update 0:05
De twee Hells Angels die maandag werden aangehouden in verband met de gijzeling van twee leden van een Antilliaanse motorclub, worden verdacht van de moord op hun drie 'brothers' van de Nomads. De twee mannen zijn 37 en 43 jaar oud. Eén van de twee is de huidige Nomads-leider R.S., opvolger van de vermoorde Paul de Vries.

De twee leden van de Antilliaanse zusterorganisatie van de Hells Angels, Caribbean Brothers, die eveneens werden opgepakt, bevonden zich op het moment van hun aanhouding niet meer in het gezelschap van hun gijzelnemers zo maakte justitie vandaag bekend. De twee Antillianen waren bewapend met doorgeladen vuurwapens.

Op RTL4 vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel (Telegraaf) dat hij maandag getipt werd over de komst van de Caribbean Brothers uit Curaçao en de op handen zijnde gijzeling. Hij heeft de politie op de hoogte gesteld. Volgens hem staat bijna vast dat de diefstal van de partij harddrugs de grondslag is voor het conflict onder de Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek.