Zwitser fluit AJ Auxerre - PSV

Otto (okee6)
De UEFA heeft Massimo Busacca aangesteld als scheidsrechter voor het eerste treffen tussen AJ Auxerre en PSV.

De Zwitser (34) is ondanks zijn relatief jonge leeftijd reeds vijf jaar op het hoogste niveau actief. Busacca maakt deel uit van het gezelschap van toparbiters der UEFA. Mogelijk doordat hij afkomstig is van de grens met Italië is hij een ietwat temperamentvol arbiter. Busacca fluit omdat hij lol in het spelletje heeft. Dat laat hij dan ook niet vergallen, met gemiddeld vijf gele kaarten is hij in de Zwitserse competitie de meest scheutige scheidsrechter.

Voor PSV is het treffen met Auxerre gewichtig. Van de achttien keer dat PSV een Franse tegenstander trof, won het slechts drie wedstrijden. Echter, vorig jaar werd eenmaal van Auxerre gewonnen, uit werd toen 0-0 gelijk gespeeld. PSV moet het morgen doen zonder André Ooijer, Johann Vogel, Dennis Rommedahl en Kasper Bøgelund. Jan Vennegoor of Hesselink, Wilfred Bouma en John de Jong zijn tijdig van kwetsuren hersteld.

Auxerre kan donderdag het UEFA Cup record van aantal duels zonder tegengoals voor zich opeisen. De ploeg is al zeven wedstrijden zonder tegendoelpunt.