'Motor Renault zal sterker worden'

Maurice (mbn)
De manager van de motorenafdeling van Renault, Dennis Chevrier, was tevreden met afgelopen race, maar zal er alles aan doen om de motoren krachtiger te maken.

Renault is dit seizoen begonnen met een motor die ten opzichte van vorig seizoen enorm is veranderd. De nieuwe regels en het veranderen van de stand van de motor in de auto, vereisten dit. Nu de motor de eerste race succesvol is doorgekomen, gaat men vooruit kijken. Vooral de motorkracht zou nog verhoogd moeten worden.

Chevrier vertelt over de afgelopen race: "Ik ben heel tevreden. Deze eerste race bevestigde eigenlijk dat we alles juist hebben aangepakt en dat we goed voorbereid waren op de race. Met uitzondering van een kleine aanrijding van Trulli's wagen in de eerste bocht, kenden we geen enkel probleem."

Over de motor zei hij: "Het nieuwe formaat heeft in elk geval geen problemen voor ons opgeleverd en dat is een positief teken. Bovendien weten we dat er nog een aantal verbeteringen zitten aan te komen dit seizoen en dat geeft ons een gerust gevoel. We zijn tevreden over onze huidige snelheid, maar zullen zeker niet op onze lauweren gaan rusten. We slaagden er in de eerste race nog vrij goed in het tempo van Ferrari bij te houden en verwachten dat alles een beetje dichter bij elkaar zal zitten in Sepang."