'AC Milan speelt voor Nederland'

AC Milan kan vanavond het Nederlands voetbal een dienst bewijzen door Sparta Praag uit te schakelen. De Tsjechen zijn Nederlands enig overgebleven concurrent voor de achtste plaats op de Europese ranglijst.

De achtste plaats van die lijst geeft recht op een afvaardiging van de kampioen aan het Champions League toernooi, tevens mag de nummer twee van de competitie in de derde voorronde van de Champions League instromen, tenslotte liggen er vier UEFA Cup tickets klaar. Mocht Nederland een plaats zakken dan levert het de tweede deelnemer aan het Champions League toernooi in en sneuvelen er twee UEFA Cup tickets.

Inmiddels zijn belagers als Schotland en Turkije al voorgebleven, maar Tsjechië heeft nog Sparta Praag in het vuur. Sparta speelde in de achtste finale van de Champions League thuis eerst met 0-0 gelijk tegen AC Milan, vanavond is in San Siro te Milaan de return.

Nederland is dankzij de plaatsing van PSV voor de achtste finale van de UEFA Cup nog niet uit gevoetbald. Een goede prestatie van PSV is welkom daar de Nederlandse clubs vorig seizoen slechts een twaalfde resultaat neerzetten. De landenscore wordt overigens over de laatste vijf seizoenen gemeten. Het seizoen 1998-1999 dat nu vervangen wordt, was het slechtste van de afgelopen vijf jaar.

Mocht Sparta Praag toch ver reiken in het Champions League toernooi dan kan Nederland voor het seizoen 2005-2006 deelnamebewijzen verliezen.