FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 februari 2004

Anti-snurkbed gepresenteerd in Stockholm

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Stockholmse meubelbeurs die deze week wordt gehouden is door een Zweeds bedrijf een zogenoemd anti-snurkbed geÔntroduceerd. Een speciale constructie zou het snurken moeten tegengaan.

De producent deed een poging uit te leggen hoe de uitvinding werkt: “Het bed registreert of de persoon in het bed wakker is of niet. Als hij of zij een bepaalde periode aan een stuk door snurkt gaat het hoofdeinde van het bed langzaam omhoog tot een vooraf ingesteld niveau. Zodra het duidelijk is dat het snurken is opgehouden gaat het hoofdeinde weer terug in de gewone stand. En als het snurken weer begint gebeurt er precies hetzelfde.”

De producent vertelde ook waarom dit op en neer gaan van het hoofdeinde het snurken zou moeten stoppen. Volgens hem kan de tong de keel niet meer afsluiten wanneer het hoofd in een hogere positie komt; hierdoor stopt de persoon vanzelf met snurken.

Aan de ontwikkeling van het bed waren ook onderzoekers van de universiteit van GŲteborg betrokken, of het een succes wordt is nog maar de vraag.

Janet Jackson niet welkom op Grammy Awards

Janet Jackson mag aanstaande zondag niet naar de uitreiking van de Grammy Awards komen. Op deze manier hopen de organisatoren een herhaling van wat er afgelopen zondag op de Super Bowl gebeurde te voorkomen.

Tijdens een optreden van Jackson en Timberlake in de pauze van de Super Bowl, trok Timberlake een stuk van Jacksons leren topje eraf. Hierdoor kregen ongeveer 90 miljoen kijkers Janets blote borst te zien.

Het programma was live, waardoor men niet kon voorkomen dat de borst voor groot publiek zichtbaar werd. De Amerikaanse zender CBS, die de Grammy Awards zal uitzenden, had eerder al besloten de uitzending met tien seconden te vertragen. Vandaag ging het station nog een stap verder door Jackson geheel van de genodigdenlijst te verwijderen.

Verruiming opsporingsmethoden goed

De Raad van Hoofdcommissarissen heeft aangegeven voor grotere opsporingsmethoden te zijn. Woordvoerder den Bakker zei vandaag dat Nederland volgens de raad internationaal gezien uit de pas loopt.

Na de IRT-affaire, waarbij criminelen als infiltranten werden ingezet bij politieonderzoeken, besloot de Tweede Kamer de opsporingsmethodes flink in te perken. De Raad van Hoofdcommissarissen is het wel eens met het sluiten van deals met criminelen. Overigens is ook de baas van het Openbaar Ministerie, J. de Wijkerslooth, het eens met de deals.

Den Bakker laat weten ook voorstander van deals met minderjarige criminelen te zijn: "Maar alleen bij zware criminaliteit zou je ervoor kunnen kiezen gebruik te maken van een jeugdige crimineel. Het gaat dus niet om fietsen- of winkeldiefstal." Zij zouden bijvoorbeeld kunnen worden ingezet bij het vergaren van informatie.

Wouter Bos is vader geworden

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wouter BosWouter Bos is vandaag vader geworden. Zijn vrouw Barbara is bevallen van een dochter. Op zijn website schrijft Bos "dolgelukkig" te zijn met de geboorte van zijn "prachtdochter Iris", die 4600 gram weegt.

De komende tijd zal Wouter Bos wat minder in Den Haag te vinden zijn, om zo vrouw en dochter te kunnen vergezellen. "Vrouw en dochter hebben nu recht op me", aldus de dolgelukkige PvdA-leider.

Fiep Westendorp (87) overleden

BZ, S7eph4n, bartez`, DJ.KRIZZ en Glacier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen dinsdag is illustratrice Fiep Westendorp op 87-jarige leeftijd in Amsterdam overleden, zo werd vandaag bekend gemaakt. Ze overleed, na een kort ziekbed, aan een luchtweginfectie.

Fiep Westendorp

Westendorp was vooral bekend door haar vele illustraties in de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt. Ze maakte onder andere tekeningen voor de boeken Jip en Janneke, Otje en Pluk van de Petteflet.

Pluk van de Petteflet
Pluk van de Petteflet

In 1953 verschenen al de eerste Jip en Janneke-verhalen met illustraties van Westendorp, in het Parool. Vorig jaar werd daar het 50-jarig bestaan van gevierd. Ook was er recentelijk nog een tentoonstelling over Westendorp en haar werk in de Kunsthal in Rotterdam.

Het bericht werd oorspronkelijk geplaatst om 14.26 uur.

Canadees verdacht van 31 moorden

CeeJee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Canadees Robert Pickton gaat mogelijk de geschiedenis in als Canada's ergste seriemoordenaar ooit. Hij wordt inmiddels beschuldigd van 31 moorden.

Dinsdag vond de Canadese politie DNA materiaal van negen vermiste vrouwen. Zes daarvan werden gevonden op een varkensboerderij ten oosten van Vancouver en zijn inmiddels geÔdentificeerd. Waar de andere drie gevonden zijn wil de politie niet zeggen.

Het DNA van de vermiste vrouwen werd vergeleken met dat van 65 andere vermiste vrouwen. Er werd echter geen overeenkomst gevonden. Vermoed wordt dat de slachtoffers verslaafde prostituees zijn die al sinds 1998 vermist worden, maar niet allemaal als vermist zijn opgegeven. Het wordt niet uitgesloten dat er nog meer resten op de boerderij worden gevonden.

14 jaar cel voor wrede moord op kostganger

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 52-jarige J.G. is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot veertien jaar cel. Het hof achtte bewezen dat zij eind jaren negentig samen met haar ex-vriendin Z.M. hun toen 63-jarige kostganger Ton Stolp heeft vermoord. De moord werd bestempeld als "nietsontziende wreedheid".

Stolp zou jarenlang mishandeld zijn door de vrouwen, voordat hij op een gruwelijke manier om het leven kwam. Eerst werd hij in de douche geschopt, vervolgens kreeg hij afwisselend heet en koud water over zich heen, alvorens hij gedwongen werd om verschillende schoonmaakmiddelen te drinken. Ook werden er spullen in zijn anus gestopt, onder andere een doucheslang met stromend water. De vrouwen lieten hun slachtoffer creperen onder de douche en begroeven het lijk in een schuurtje bij hun woning in IJmuiden.

G. was al eerder door de rechtbank in Haarlem tot veertien jaar veroordeeld, in dit hoger beroep was zestien jaar geŽist. M. werd conform de eis tot zes jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld.

M. zou onder grote invloed van haar vriendin gestaan hebben. Toen Stolp in 1996 als kostganger in het huis van de vrouwen kwam wonen zou hij haar meerdere malen verkracht hebben, met medeweten van G. In februari 1999 werd het M. te veel, en stak zij Stolp neer, hierna volgde de eerder beschreven situatie in de douche.

Enorme claim tegen Zwitserse bank

Edward FaganDe Zwitserse bank UBS krijgt een rechtszaak aan haar broek. De bank is in Amerika aangeklaagd door de bekende advocaat Edward Fagan. Er wordt maar liefst 2,2 miljard dollar, zo`n 1,8 miljard euro dus, van UBS geŽist.

UBS was tijdens de Tweede Wereldoorlog eigenaar van een aantal Amerikaanse dochterondernemingen van een Duits bedrijf. Dit Duitse bedrijf, IG Farben, produceerde het gas Zyklon-B. Dat gas werd gebruikt voor de gaskamers van de nazi`s. De 2,2 miljard dollar is bestemd voor slachtoffers van dwangarbeid in de jaren 1940 - 1945. De bank ontkent dat er gegronde redenen zijn voor de schadevergoeding.

Operatie voor baby met twee hoofden

Bromsnor en anoniem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Santo Domingo zal morgen een unieke operatie van start gaan om een tweede hoofd te verwijderen bij een baby met een zeldzame geboorteafwijking. Baby Rebeca Martinez werd afgelopen december in de Dominicaanse Republiek geboren met aan de top van haar schedel een extra hoofd. Het tweede hoofd heeft onderontwikkelde hersenen, oren, ogen en lippen en deelt de bloedsomloop van Rebeca's brein. Rebeca is verder gezond, maar wanneer het parasitaire hoofd niet wordt verwijderd zal dit negatieve gevolgen voor haar ontwikkeling hebben.


Baby Rebeca Martinez


"Het parasitaire weefsel voedt zich met de bloedvoorziening van Rebeca's hersenen", vertelt Santiago Hazim, medisch directeur van het ziekenhuis. Een team van achttien chirurgen van over de hele wereld zullen in een unieke operatie trachten de twee breinen uit elkaar te halen. De afwijking, die bekend staat als Cranio Pagus Parasiticus, is extreem zeldzaam. In de geschiedenis zijn er slechts zeven andere gevallen van bekend, waarvan er maar ťťn levend geboren werd en dat was meer dan 200 jaar geleden.

De afwijking ontstaat wanneer twee foetussen tijdens hun ontwikkeling in de baarmoeder niet volledig scheiden. Wanneer beide vruchten verder wel doorgroeien resulteert dit in een zogenaamde 'Siamese tweeling'. Dit komt ongeveer eens per twee miljoen geboortes voor. In dit geval ontwikkelde zich ťťn tweeling niet normaal en vormde zich een kleiner afhankelijk aanhangsel. De operatie gaat naar schatting veertien tot zestien uur duren. De kansen van baby Rebeca om de operatie te overleven worden goed genoemd, hoewel eventuele bloedingen een groot risico vormen. Wanneer de operatie succesvol is zal Rebeca normaal kunnen opgroeien.

Verstappen definitief niet naar Jordan

1flyer, Aars_Koek, heavy3, EdwinW, PatrickC, Jimster, StefanFM, Defabiman, 1750GTV, Niox en Jos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos VerstappenTrust en het management van Jos Verstappen hebben besloten om definitief met de onderhandelingen met het team van Eddie Jordan te stoppen, zo meldt Verstappen op zijn eigen site. Er zouden te veel obstakels zijn waar men het niet over eens kon worden.

Verstappen zelf betreurt het dat hij niet voor Jordan zal uitkomen volgend jaar: "We hebben allemaal ons best gedaan om tot overeenstemming te komen, maar ondanks alle tijd en moeite is het ons niet gelukt om het op alle punten eens te worden."

Trust International meldt dat het bedrijf voor de volle 100 procent achter Verstappen zal blijven staan staan: "We hebben ons voor de volle 100% ingezet. Er kunnen zich altijd nog mogelijkheden voordoen, waardoor Jos Verstappen later in het seizoen alsnog een stoel in de Formule 1 kan bemachtigen."

Meer F1nieuws vind je op de FOK!F1manager
Discussieer ook mee in het sportforum van FOK!

Officieel: Verstappen niet naar Jordan

erikh, Jurgen Wijman, LoonaTick, MavRick, Peturtjuh en Ali wisten ons vandaag het volgende te melden:
Vandaag zijn de onderhandeling tussen het management van Jos Verstappen en het team van Eddie Jordan definitief verbroken.

Ondanks het feit dat alle betrokken partijen hun uiterste best hebben gedaan, konden de twee partijen niet tot een overeenkomst komen. Er bleven problemen omtrent het contract.

Trust blijft Verstappen overigens zeker steunen. "We hebben ons voor de volle 100% ingezet. Er kunnen zich altijd nog mogelijkheden voordoen, waardoor Jos Verstappen later in het seizoen alsnog een stoel in de Formule 1 kan bemachtigen", aldus de marketingmanager van Trust, Muriel Wolda, in een verklaring.

Jos Verstappen vindt het jammer dat hij niet op de grid zal staan namens het team van Jordan: "We hebben allemaal ons best gedaan om tot overeenstemming te komen, maar ondanks alle tijd en moeite is het ons niet gelukt om het op alle punten eens te worden."

Oud nieuws in Brabants Dagblad

Oude wijn in een nieuwe zak, dat gebeurde woensdag bij het Brabants Dagblad. Door een fout in de software van de drukkerij in Best stond er op pagina 3 van de krant oud nieuws. Naast het oude nieuws stond er op de pagina ook de eerder gepubliceerde column van hoofdredacteur Tony van der Meulen.

Door de softwarefout werd een proefpagina met oud nieuws verwisseld met de actuele pagina. Die proefpagina was gemaakt om een nieuw redactioneel computersysteem te testen. Het aantal reacties was echter laag wat weer eens laat zien hoe betrekkelijk nieuws is. Slechts een tiental verbaasde lezers belde woensdagmiddag de lezersredacteur om te klagen over pagina 3.

Dean verbindt zijn lot aan Wisconsin

pberends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Presidents Verkiezingen VSDe Democratische presidentskandidaat Howard Dean zegt zich terug te trekken als hij de verkiezingen in de deelstaat Wisconsin, op 17 februari, niet weet te winnen. Dean ziet in dat geval geen heil meer in een verdere strijd om de begeerde kandidaatsplek voor de Democraten. Dean denkt dat een overwinning in Wisconsin hem naar een verdere triomf op 2 maart zal brengen.

Dean was voor de aanvang van de Democratische presidentsverkiezingen de gedoodverfde favoriet om het eind dit jaar op te nemen tegen George W. Bush. Zijn kansen kantelden echter na winst van rivaal John Kerry in Iowa en New Hampshire en recentelijk de voorverkiezingen in zeven staten, waarvan Dean er geen ťťn won.

BAR volgend jaar nog met Honda?

Honda maakt in Juli tijdens de GP van Silverstone de beslissing of ze verder zullen gaan met het team van BAR.

Honda weet nog niet of ze het huidige contract zullen verlengen en het oude contract loopt aan het eind van dit jaar af.

"Het huidige contract loopt tot eind 2004 en het contract zal eventueel in de eerste helft van dit seizoen vernieuwd worden. Op Silverstone zal de beslissing worden gemaakt", zegt de vice-president van Honda Otmar Szafnauer.

Honda levert al motoren sinds 2000 aan het team van BAR. Deze motoren bleken niet altijd even betrouwbaar, maar dit jaar zullen ze het toch moeten zijn in verband met de nieuwe motorenregel. Honda zegt zich er niet echt druk om te maken. Dat de motoren snel zijn bewezen Jenson Button en Takuma Sato al in het begin van deze week.

"De motor is veel lichter en krachtiger in Melbourne, dan dat hij dat afgelopen jaar in Suzuka was. Het is een stap voorwaarts en we hebben ons een aantal intense doelen gesteld. We hebben een maand om deze allemaal te behalen, en ik denk dat het ons zal lukken", aldus Szafnauer.

Politie redt goudvis

De politie in Leicestershire, UK, heeft een goudvis gered na een auto-ongeluk. Het 4-jarige visje, genaamd Bercy, was bij het ongeluk 5 meter weggeslingerd en heeft zeker 15 minuten buiten zijn kom doorgebracht.

De politie ontdekte bij het wegslepen van het wrak dat de stoelen kletsnat waren en bedekt met gekleurde steentjes. Op de vloer kwamen ze een leeg aquarium tegen, en al snel realiseerden ze zich dat er dan ook wel een vis in gezeten zou hebben. In de auto vonden ze echter niets. Een zoektocht buiten de auto leverde uiteindelijk het visje op. Paramedici vulden snel een bakje met water en deden Bercy erin.

Bercy is inmiddels terug bij zijn baasje, de 23-jarige Sophia Underhill. Zij liep bij het ongeluk slechts lichte verwondingen op. Tijdens haar herstel passen haar grootouders op Bercy.

"Hugh Grant wil Brad Pitt verslinden"

vasalis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Daily Star meldt dat Hugh Grant zijn collega-acteur Brad Pitt letterlijk wil verslinden in een verfilming van het waargebeurde verhaal over de Duitse internetkannibaal. In de film zou Pitt de slachtofferrol vertolken, terwijl Grant de kannibaal speelt. Volgens de Daily Star is Grant momenteel bezig om de rechten voor het horrordrama te verkrijgen en wil hij in de zomer beginnen met de opnames.

Grant hoopt met deze productie van zijn image van ideale schoonzoon af te komen. "Ik word kotsmisselijk van dat imago. Ik wil laten zien dat ik ook serieuze rollen aankan," aldus de 43-jarige Britse acteur. Hij is erg onder de indruk van het lugubere verhaal. "Misschien win ik dan wel als kannibaal eindelijk de Oscar," grapte hij. Eind dit jaar is Grant eerst nog te zien in het vervolg op 'Bridget Jones' Diary'.

Onlangs werd de echte internetkannibaal, Armin Meiwes, veroordeeld tot een celstraf van 8,5 jaar vanwege het gedeeltelijk opeten van een man. Het slachtoffer had via internet contact met hem gezocht en de twee hebben samen de penis van het slachtoffer verorberd alvorens Meiwes de man doodde en opat. Meiwes zelf houdt vol dat dit alles gebeurde met toestemming van zijn slachtoffer.

Gehavende Marokkaan in Netwerk

De 20-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst die afgelopen maandag aangifte deed tegen de Zaanse politie vanwege mishandeling, doet vanavond zijn verhaal in Netwerk. Volgens de jongeman, A., is hij in de nacht van vrijdag op zaterdag door twee politiemannen mishandeld in een politiecel te Zaandam. Daarbij liep hij verschillende verwondingen op en verloor hij twee tanden.


Volgens A. wilde hij vrijdagavond met vrienden naar discotheek 'Club U' in Zaandam gaan. Naar eigen zeggen werd hem de de toegang geweigerd. Over het verloop van de rest van de avond lopen de verklaringen van de jongeman en de politie uiteen. A. beweert klappen te hebben gehad met een knuppel van een agente te paard en in een cel door de politie onder handen te zijn genomen.

De politie stelt dat A. zich in een ophoudkamer recalcitrant gedroeg en dat er toen over en weer klappen zijn gevallen. De tanden die hij verloor zouden te wijten zijn aan een valpartij terwijl hij geboeid werd afgevoerd.

Het Bureau Interne Onderzoeken van de politie in de Zaanstreek onderzoekt de zaak. A., een VWO-scholier uit Amsterdam, deed eerder al zijn verhaal bij Editie NL, AT5 en TV Noord-Holland. Ook in het Parool verscheen een uitgebreid artikel over de zaak.


-
In Netwerk een gesprek met A., zijn advocaat en strafrechtdeskundige Th. de Roos. Nederland 1 20:30 uur, en herhalingen tussen 00:30 en 02:00 uur.

Belgische basis op zuidpool

AntarcticaVrijdag zal de Belgische regering besluiten een bemande basis te openen op de zuidpool. Het gaat vooralsnog alleen om een zomerkamp, aldus diverse bronnen.

Het onderzoekscentrum moet in 2007 gereed zijn, dit is ook het internationale jaar van de polen. Het plan is afkomstig van Alain Hubert en Dixie Dansercoer, twee ervaren poolreizigers. In 1998 waren zij de eerste mensen die van de ene naar de andere kant van de zuidpool liepen, een traject van bijna 4000 kilometer.

De twee reizigers slaagden erin om de Belgische minister van Buitenlandse Zaken enthousiast te maken voor hun plan. BelgiŽ had al eerder een kamp op Antarctica, namelijk tussen 1957 en 1967, genaamd de Koning-Boudewijnbasis. Ook zijn op de zuidpool verschillende bergen en kusten vernoemd naar Belgische prinsessen en koninginnen, onder andere de Fabiolaberg en de Astridkust.

Ruzie tussen politie en militairen in Spijkerkwartier

De politie is vanmorgen slaags geraakt met een aantal militairen die per se naar de rosse buurt van Arnhem wilden. Vijf militairen zijn aangehouden en een agente werd mishandeld.

De groep militairen werd ’s nachts uit een cafť gezet door hun vervelende gedrag. De groep bleef voor de kroeg hangen, maar toen de politie arriveerde besloot de groep naar het Spijkerkwartier te lopen, waarbij onderweg veel last werd veroorzaakt.

Op de rand van de rosse buurt moesten de militairen van de politie vertrekken. Enkelen gaven daaraan gehoor, maar de rest van de groep liep toch de buurt in. De politie verzocht de mannen diverse keren te vertrekken, maar dat werd door de groep geweigerd. Toen de politie ťťn van de militairen wilden aanhouden werd een agente bij de keel gegrepen en vervolgens geslagen in haar gezicht. De politie besloot daarop de wapenstok te gebruiken. Ook heeft een diensthond ťťn van de militairen gebeten.

Er werd nog een 22-jarige man aangehouden omdat hij zich met de arrestatie bemoeide. Bovendien zijn er drie mannen opgepakt, omdat zij niet luisterden. De marechaussee onderzoekt op het moment het incident.

Release Half-Life 2 nog verder uitgesteld

De release van het spel waar vele gamers op aan het wachten zijn, Half-Life 2, is nog verder uitgesteld.

Eigenlijk zou de First Person Shooter van Valve al in de herfst van vorig jaar uitkomen, maar nadat de broncode gelekt zou zijn werd die datum al opgeschoven naar april 2004. Nu is bekend geworden dat het waarschijnlijk aan het eind van deze zomer wordt, maar misschien ook wel later. Een reden voor dit verdere uitstel werd niet verteld door Doug Lombardi, marketing directeur van Valve.

Zware crash Panis

Nadat gisteren Massa al zwaar crashte in Barcelona, was het vandaag Panis met een zware crash.

Olivier Panis vloog in de derde bocht van het Spaanse circuit van de baan. Net zoals Massa gisteren werd ook Panis met de helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd voor controle. Volgens het team van Toyota is het niet ernstig. Een woordvoerder van het team vertelde: "Hij loopt en praat goed. Hij is echter ter controle naar het plaatselijke ziekenhuis overgebracht."

CD Review: The Black Eyed Peas - Elephunk

Het duurde lang voordat The Black Eyed Peas hun debuutalbum mochten uitbrengen. In 1992 tekenden ze een contract bij Ruthless Records, het label van de inmiddels aan AIDS overleden Eazy-E. Het brave en maatschappijkritische imago van de groep paste totaal niet bij het gangsterleven-verheerlijkende label. In 1995 besloten ze het label te verlaten en op eigen houtje verder te gaan. Hun shows werden zo goed ontvangen dat Interscope ze een platencontract aanbood. In 1998 verscheen dan eindelijk hun debuutalbum "Behind The Front" en dat betekende de definitieve doorbraak van de groep. De aanstekelijke nummers met een serieuze ondertoon waren een welkome afwisseling binnen het genre dat werd overspoeld met gangsters en pimps. De opvolger "Bridging The Gap" gaf aan dat The Black Eyed Peas geen eendagsvliegen waren. Nu is de groep terug met met hun derde album, genaamd Elephunk.
centre

Als bonus mogen we 3 albums weggeven. De prijsvraag kun je hier vinden.

Genetische manipulatie voor beter vlees

Wetenschappers van Harvard claimen dat vee genetisch kan worden gemanipuleerd om op die manier gezondere vetten aan te maken. Rundvlees zou dan bijvoorbeeld dezelfde soort gezondere vetten kunnen bevatten als vis.

Een gemanipuleerd gen wat in het laboratorium van Harvard bij een muis werd ingebracht, zorgde ervoor dat de Omega 6 vetzuren van de muis werden omgezet naar gezondere Omega 3 vetzuren. Volgens wetenschappers kan dit betekenen dat vee zoals koeien en schapen voortaan gezonder vlees en melk kunnen produceren.

Sommige wetenschappers zijn sceptisch over dit onderzoek, zij zijn van mening dat er makkelijkere manieren zijn om de gezondere Omega 3 vetzuren binnen te krijgen, zoals via aanpassingen aan het menselijke dieet. Eerder bleek dat deze Omega 3 vetzuren erg gezond zijn voor het hart en dat kinderen er waarschijnlijk intelligenter van worden. Tonijn en makreel blijken de hoogste concentraties van die Omega 3 vetzuren te bevatten.

Zoogdieren die op een normaal dieet leven, kunnen normaliter geen grote hoeveelheden Omega 3 vetzuren produceren. Een oplossing hiervoor is volgens de onderzoekers het aanpassen van het dieet van het zoogdier. Er zouden dan extreem veel Omega 3 vetzuren aan dit dieet toegevoegd worden. Eieren van kippen die zo`n dieet volgen zijn inmiddels in Engeland verkrijgbaar. Het genetisch manipuleren van vee is weliswaar zeer omstreden, maar het zou volgens onderzoekers een makkelijkere oplossing zijn dan het aanpassen van het dieet van het vee.

Oppositieleider roept op tot aftreden Blair

Vandaag heeft de leider van de Britse Conservatieve Partij, Michael Howard, premier Tony Blair opgeroepen zijn ontslag in te dienen. Volgens Howard heeft premier Blair gefaald bij het stellen van "fundamentele vragen", bij de aantijgingen die tegen Irak werden gemaakt voorafgaand aan de oorlog.

In het Lagerhuis benadrukte Howard de erkenning van Blair dat beschikte over onjuiste informatie. …ťn van de argumenten van Blair om de oorlog in Irak te legitimeren, was door te zeggen dat het regime van Saddam Hussein binnen drie kwartier over massavernietigingswapens kon beschikken en inzetten. Later bleek dat alleen conventionele wapens hiermee werden bedoeld.

Voormalig Labour-minister Robin Cook, die vorig jaar aftrad, zei dat hij dat allang wist, nog voor de aanval op Irak. Volgens hem is het onmogelijk dat Blair hier niets van wist. Oppositieleider Howard zei het weer onbegrijpelijk te vinden. "Ik kan me geen ernstiger fout indenken die een premier kan maken."

AEL-kopstuk vrijgesproken

Het Hof van Beroep te Antwerpen heeft Ahmed Azzuz vrijgesproken van bedreiging. Azzuz, bekend als de rechterhand van Abou Jahjah zou eind 2002 een politicus van het Vlaams Blok hebben bedreigd. Volgens het het Hof waren de uitspraken 'in het kader van een verhitte politieke discussie'.

Vorig jaar werd Azzuz nog tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden veroordeeld. Dit vanwege een opmerking tegen Vlaams Blok kopstuk Gerolf Annemans. Azzuz zou hebben gezegd dat mensen zoals Annemans uitgeschakeld zou moeten worden. Azzuz werd ook vrijgesproken van bedreiging van een journalist. Zelf heeft het AEL-kopstuk altijd gesproken van een politiek proces.

Bush stelt zich gelijk aan Churchill

Tijdens een toespraak bij de opening van een tentoonsteling heeft de Amerikaanse president zichzelf vergeleken met Winston Churchill. Bush vergeleek hierbij zijn oorlog in Irak en de strijd tegen het terreur met de oorlog die Churchill voerde tegen de Nazi's, en vervolgens het 'Rode Gevaar'.

Volgens Bush is de dreiging weliswaar anders te noemen, maar de noodzaak om op te treden is hetzelfde. "Het blijft de grote plicht van de mensheid om in onze tijd voor vrijheid te vechten", zo zei Bush.

"Vandaag zijn we in een andere strijd verwikkeld. In plaats van een gewapend rijk, staan we voor staatloze netwerken. In plaats van legers, staan we voor dodelijke technologieŽn die uit de handen van terroristen en schurkstaten moeten blijven." Aldus Bush.

Bush verdedigde nogmaals zijn besluit om Irak aan te vallen. "In zekere zin zijn onze huidige strijd of uitdagingen vergelijkbaar met die van Churchill. De uitkomst van de oorlog tegen terreur hangt af van ons vermogen gevaar te bespeuren, en om het te beantwoorden met kracht en vastberadenheid."

Bush refereerde tevens aan wat hij als zijn 'voorwaartse strategie van vrijheid in het Midden-Oosten' vetitelde. "DemocratieŽn steunen geen terroristen of bedreigen de wereld niet met massamoordwapens."

"Omdat we zijn opgetreden, hoeven de landen in het Midden-Oosten niet langer te vrezen voor de roekeloze agressie van een genadeloze dictator, die de bedoeling en het vermogen had zijn volk en de wereld ernstig te laten lijden."

Tijdens de toespraak bagatelliseerde Bush ook zijn critici. "Churchill werd afgedaan als een lastpost en een zonderling. Toen de crisis die hij voorspelde kwam, wist iedereen dat slechts ťťn man Groot-BrittanniŽ kon redden. Diezelfde karaktertrek die hem een buitenbeentje maakte, maakte hem uiteindelijk de leider van zijn land. Churchill bezat, zoals een schrijver het formuleerde, een absolute weigering, in tegenstelling tot vele goede en verstandige mensen om hem heen, om concessies te doen of zich over te geven."

Volgens Bush leeft de geest van Churchill voort in die van de Britse premier Tony Blair. Bush zei dat Blair niet zonder toeval zijn naaste bondgenoot was in de oorlog tegen Irak. "In zijn vastberadenheid om het juiste te doen en niet de makkelijke uitweg te kiezen, zie ik de geest van Churchill in premier Tony Blair."

Klachtenpoll deugt van geen kant

Logo Publieke OmroepOp de website van Ook dat nog staat de site van het programma boven aan in de zelf in het leven geroepen “Gouden slak” wedstrijd. Dit als gevolg van een ludieke actie die is uitgevoerd door Onno Geerdink van provider RegistreerNUjouw.nl/Selious. Hij wil met de actie bewijzen dat de website van Ook dat nog zeer slecht beveiligd is.

Tot grote verbazing van Geerdink was zijn bedrijf genomineerd voor de Gouden Slak wedstrijd. Voor de titel van “Gouden Slak” komen bedrijven en instellingen in aanmerking die extreem lange wachttijden hebben. Een klant waarmee Geerdink een geschil heeft, heeft ervoor gezorgd dat Geerdink hoog in de lijst van de wedstrijd kwam te staan. Het enige wat de klant hoefde te doen, was op refresh klikken en een andere naam in te vullen. Geerdink vindt het schandalig dat de site van een consumentenbond zo slecht is beveiligd, omdat een bedrijf zo zeer makkelijk gechanteerd kan worden. “Het is schadelijk voor mijn bedrijf”, aldus Geerdink die over het algemeen tevreden klanten zegt te hebben.

Geerdink hoopt met zijn actie te bereiken dat de site helemaal offline wordt gehaald en er vervolgens bekeken wordt of de problemen kunnen worden opgelost. Momenteel is de site slechts voor een gedeelte offline gehaald, onder andere de “Gouden Slak” wedstrijd werkt niet meer. "We onderzoeken momenteel hoe we kunnen voorkomen dat mensen meerdere malen hun stem uitbrengen", aldus persvoorlichtster Monique Moeskops van de KRO. Ze voegt er wel aan toe dat het aantal stemmen niet doorslaggevend is bij het bepalen van de winnaar van de Gouden Slak. "Het gaat vooral om de motivatie achter de klachten en deze worden door de redactie van Ook Dat Nog onderzocht."

Twee jaar cel voor doodgooien baby

sakurasan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Maastricht is een 28-jarige SomaliŽr veroordeeld tot twee jaar celstraf, wegens het doodgooien van een baby. Bovendien krijgt de man TBS. De rechter acht bewezen dat de man vorig jaar april zijn zestien maanden oude nichtje van een flat in Sittard gooide.

De straf is conform de eis van de officier van justitie. De SomaliŽr was pas ťťn dag in Nederland, toen hij de baby vanaf de vijfde etage naar beneden gooide. Zelf zei hij dat stemmen in zijn hoofd hem tot de daad dwongen.

De baby was op slag dood. De rechtbank nam het oordeel van het Pieter Baan Centrum over dat de man tijdens zijn daad sterk verminderd toerekeningsvatbaar was.

Finale CL 2005 in Turkije

De finale van de Champions League 2005 wordt gehouden in het AtatŁrk Olympiyat stadion in Istanbul.

Het uitvoerend orgaan van de UEFA verkoos het Turkse stadion boven Vicente Calderůn in Madrid, het Stade de France in Parijs, het EstŠdio do Drag„o in Porto, het EstŠdio Josť Alvalade en het EstŠdio Da Luz in Lissabon. De locatie van de UEFA cup-finale 2005 is het EstŠdio Josť Alvalade in Lissabon.

Dit seizoen wordt de finale van de Champions league gespeelt in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen.

Stenders weg bij 3FM; Beelen naar de ochtend

Notgib had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rob Stenders vertrekt ook bij Radio 3FM. Hij gaat per 1 september bij Yorin FM aan de slag en zal daar de ochtendshow gaan presenteren. Giel Beelen volgt hem op. Van de twee mede-presentatoren van Stenders Vroeg zal Margreet van Gils met Stenders naar Yorin meegaan; Fred Siebelink blijft bij 3FM.

Rob Stenders staat nog tot augustus onder contract bij de VARA en presenteert dagelijks het ochtendprogramma Stenders Vroeg. Jeroen Soer, programmadirecteur van de VARA betreurt het vertrek van Stenders: "Het mag duidelijk zijn dat we het jammer vinden dat Rob de VARA verlaat. Maar hij heeft blijkbaar op voor hem belangrijke gronden een keuze gemaakt. Gelukkig kunnen we hem op niveau vervangen door Giel Beelen." Rob Stenders presenteert op 3FM naast Stenders Vroeg ook het programma Freak-O-Lympics van 1.00 uur tot 3.00 uur tijdens de zaterdagnacht.

Giel Beelen zal iedere werkdag van 6.00 uur tot 9.00 uur de ochtendshow van 3FM gaan presenteren. Details hierover worden later bekendgemaakt. Tot eind augustus zal hij zijn huidige programma, GigaGiel, tussen 18.00 uur en 20.00 uur blijven presenteren. De zendercoŲrdinator van 3FM, Florent Luyckx, is blij met het behoud van Giel Beelen: "Giel is iemand die zijn start kende bij 3FM. Hij is 3FM en ik ben blij dat hij blijft."

Wijzigingen in de FP-crew (januari)

Iedere maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew. Wat is er in januari en de eerste week van februari allemaal veranderd?

Afscheid
We hebben afscheid genomen van columnist Flaman, die over Idols schreef. Reviewer Jerruh heeft die taak overgenomen, hij post zijn Idols-columns iedere maandagochtend.
Bij de reviewers is afscheid genomen van Murazor4096. Bedankt voor jullie inzet!

Nieuwe ER Nieuws
Eindredacteur Harrie heeft zelf aangegeven dat hij het beter zou vinden als er een Eindredacteur Nieuws zou worden aangesteld die het nieuwsvak beter beheerst. In de eerste week van februari werd mrmiddel als nieuwe ER Nieuws aangesteld. Veel succes mrmiddel!
Veel dank gaat uit naar Harrie voor zijn inzet, die hij als ER zal blijven geven voor de verbetering van FOK! in algemene zin.

Welkom!
Vanaf 1 januari hebben wij weer heel wat nieuwe crewleden mogen verwelkomen.
Het Reviewteam heeft afscheid genomen van Murazor4096. Als nieuwe reviewers zijn Tony_Montana67 en Atrimar erbij gekomen. Gurgeh en detulp050 gaan ook reviews schrijven, maar op parttime basis.
Ook het columnistenteam is uitgebreid. Op zaterdag gaan methodmich (voetbal) en Tony_Montana67 (overige sporten) over sport schrijven. Tweewekelijks op donderdag is on_air teruggekeerd als columnist op de FP.
In het nieuwsteam verwelkomen we Nuongirl, Stratos, Reya, Yosh, Scion, AppeltjeEitje, JvL, NorthernStar, Flem, Zenith, App3l, eSSe, Ischa en Sop als nieuwsposters. Ook hier gaat detulp050 een handje helpen.

Nieuw team
Phoenixx, Raptor2096, Lynx666 en Quasar_de_Duif maken sinds kort ook deel uit van de crew als het nieuwe photoshopteam. Zij zullen hun grafische tovenarij inzetten voor nieuws, reviews, columns en aanverwante curiosa.

Allemaal heel veel succes en plezier gewenst!

Gemeente Breda: "allochtonen laten het afweten"

De gemeente Breda gaat een draai van 180 graden maken, wat betreft het beleid omtrent de integratie. Reden is dat ze vindt dat de allochtonen het hebben laten afweten. De bedoeling is dat allochtonen zelf meer het initiatief zullen moeten gaan nemen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente naar eigen zeggen te veel zaken op het gebied van de integratie zelf opgepakt. Wethouder M. Heerkens van Sociale Zaken vindt dat daar een einde aan moet komen. Heerkens: "Er zijn te veel mensen die achterover leunen. We doen een hoop, maar nu gaan we eens goed kijken naar de rol die de gemeente speelt."

Heerkens heeft de gemeente voorgesteld om zich enkel te beperken tot het bij de allochtonen bijbrengen van de Nederlandse taal en sociale vaardigheden. Organisaties van allochtonen zouden meer het heft in eigen handen moeten nemen.

In een reactie op de uitlatingen van Heerkens zeggen de allochtonen zich beledigd te voelen. Volgens hen heeft de gemeente geen affiniteit met de burgers. Zo zegt de P. Richelieu van de stichting Winsten 2000: "De gemeente heeft niets gedaan om de bevolkingsgroepen bij elkaar te krijgen. De mensen leven nog steeds in hokjes: blank-zwart-geel. Het probleem is dat er een gebrek is aan kennis van de problematiek", zegt Richelieu. "Het beleidsapparaat dat de regels maakt is blank. Die ambtenaren weten gewoon niet wat er leeft onder zwarte mensen."
_
Het volledige artikel.
Zie ook de papieren editie van BN de Stem, die er uitvoeriger op ingaat.

McLaren ontwikkelt MP4-19B

McLaren is al bezig met de ontwikkeling van een nieuwe auto die nog dit seizoen zou moeten debuteren.

In het blad Autosport vertelde teambaas Ron Dennis dat de auto die het F1-seizoen zal afsluiten niet de MP4-19 zal zijn, maar de MP4-19B. Hiermee wil McLaren David Coulthard en Kimi RšikkŲnen een betere kans op de titel geven. De geupdate auto zal verschillende nieuwe veranderingen in het basisontwerp krijgen en maakt deel uit van een programma in vier stadia van veranderingen door het seizoen heen.

"Deze wagen (de MP4-19B, red.) zal compleet anders zijn dan de wagen waarmee we het seizoen zullen starten. De ambities voor dit seizoen liggen hoog en we willen onze doelstellingen behalen.", aldus Ron Dennis. Met de vroege onthulling in november van de MP4-19, was het eigenlijk al logisch dat deze auto nog veel veranderingen zou ondergaan.

Jaguar fabriek bijna afgebrand

De Jaguar fabriek die in Milton-Keynes te Engeland staat is op een wonderlijke wijze ongeschonden gebleven nadat er een grote brand ontstond in een loods naast de fabriek.

In een loods naast de Jaguar fabriek ontstond er een hevige brand, waarbij ook de fabriek groot gevaar liep schade op te lopen. De plaatselijke brandweermannen hadden maar liefst 3 uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Het gebouw waar het vuur is ontstaan is tot op de grond toe afgebrand.

"Wij hebben gelukkig geen schade opgelopen en het vuur heeft dan ook geen verdere invloed op onze activiteiten," aldus een woordvoerder van Jaguar.

Boze vader gooit verkeerde ruit in

Een 29-jarige man heeft gisteren een ruit ingegooid van een woning in Almere. Dit gebeurde naar aanleiding van een actie van zijn tien jaar oudere buurman, die met zijn hond dreigend op een groepje kinderen was afgelopen, daar een van hen zijn kind met een fiets had aangereden.

De vader van een van de kinderen hoorde dit en gooide hierop het raam van de buurman in. Tenminste, dit dacht de man. Even later bleek namelijk dat de hij de verkeerde woning had geterroriseerd. Beide mannen en de getuigen zijn door de politie verhoord.

11/09-verdachte vrijgesproken

Ome.Fleer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Hamburg heeft een Marokkaan wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van medeplichtigheid aan de aanslagen op 11 september. De 31-jarige Abdelghani Mzoudi zou hoofdkaper Mohammed Atta hebben geholpen bij het voorbereiden van de aanslagen. Hij verrichtte onder andere financiŽle transacties voor Atta en regelde onderdak voor de andere kapers. De aanklager had tegen de man vijftien jaar cel geŽist.

Mzoudi werd in 2000 opgeleid in een Afghaans terroristenkamp. Hij is de tweede 11/09-verdachte die een proces heeft gehad. Zijn vriend werd eerder al veroordeeld tot 15 jaar cel wegens medeplichtigheid aan de aanslagen.

Men vermoedde dat Mzoudi deel uitmaakte van een acht man sterke, in Hamburg gevestigde, terreurcel die de aanslagen in de Verenigde Staten zou hebben gepland. Mzoudi bekende dat hij drie vliegtuigkapers kende, onder wie Mohammed Atta. Mzoudi ontkende echter iets van de aanslagen op Amerika te weten.

Op 11 december was de man al op vrije voeten gesteld. De rechtbank oordeelde toen dat de bewijzen niet voldoende waren om de man nog langer in hechtenis te houden.

President Gabon ziet Miss Peru aan voor prostituee

Na het winnen van de Miss Peru verkiezingen was Ivette Santa Maria een volledig verzorgde reis aangeboden naar het Afrikaanse Gabon, om daar de president te ontmoeten, de missverkiezing te promoten en enkele lucratieve reclamecampagnes bij te wonen.

Echter, toen zij arriveerde in het paleis van de Gabonese president Omar Bongo, drukte de president op een knop, waardoor twee deuren open gingen en een groot bed tevoorschijn kwam. Nadat de kersverse Miss hem liet weten geen prostituee te zijn, begon ze te huilen en raakte ze in paniek, zo verklaarde ze.

Ze zei dat ze ongeveer 1100 euro zou krijgen voor een week werk, inclusief verblijf in het luxe Inter-Continental hotel en de mogelijkheid om meerdere contracten te sluiten, zoals met Air Gabon. Ze kwam op 19 januari samen met haar vriend aan in de hoofdstad van Gabon, maar werd in haar eentje naar het presidentiŽle paleis gebracht. Ze ging met een lift naar een aparte kamer, waar even later ook president Bongo arriveerde. "Ik voelde me nogal oenig, omdat ik helemaal geen Frans praat en dus niet met de president kon communiceren."

Nadat de president haar het bed presenteerde vluchtte ze de kamer uit en rende door het paleis, totdat enkele paleiswachten haar aanboden terug naar haar hotel te brengen. Toen de auto opeens een andere route naar het hotel nam, sprong ze uit auto, omdat ze bang was dat ze ontvoerd werd.

Eenmaal terug in het hotel kreeg zij excuses aangeboden van overheidsofficials en de organisatie van de reis. Volgens hen berustte het hele voorval op een misverstand. Ze wilde direct terug naar Peru, maar ze kon pas op vrijdag vertrekken, omdat de betalingen voor het hotel tot die dag uitbleven. Diezelfde dag heeft ze het 'onrustige' Gabon verruild voor het haar vertrouwde Peru.


Miss Peru


Miss Peru, Ivette Santa Maria

Beukenkamp beŽindigt loopbaan

Roy Beukenkamp zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan.

De 36 jarige keeper van FC Groningen treedt vanaf volgend seizoen waarschijnlijk toe tot de technische staf van de club uit Groningen. Volgens algemeen directeur Hans Nijland zijn beide partijen met elkaar in gesprek en hebben allebei de intentie om tot een akkoord te komen.

Beukenkamp begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag in 1990 en speelde tussendoor ook nog 3 seizoenen voor de amateurs van AFC. Sinds 1998 staat de Amsterdammer onder de lat bij de club uit het Oosterpark Stadion.

Speciale EK-uitgave Metro

De gratis krant Metro komt tijdens het Europees Kampioenschap tijdelijk met een extra uitgave.

Hierdoor verschijnt de krant, die enkel te verkrijgen is op NS-stations, vergankelijk twee maal per dag. De speciale EK-metro zal dagelijks in een oplage van 100.000 stuks uitgegeven worden. De krant is, met uitzondering van zondag, gratis te verkrijgen.

De manier waarůp de kranten zullen worden verspreid is nog niet bekend. Hier wilde directeur S. de Groot vandaag nog niets over kwijt. "We willen de concurrentie nu nog niet te veel informatie geven", zo verklaart het hoofd van Metro.

Op de vraag hoeveel geld die tijdelijke editie gaat kosten wil De Groot evenmin veel kwijt. "Dat het om grote bedragen gaat, is duidelijk. Adverteerders zijn van plan om in die periode groot uit te pakken. Het zal een enorme impuls betekenen voor de dagbladenmarkt."

Het EK 2004 in Portugal gaat op 12 juni van start. Eerder al plaatste het Nederland elftal zich voor het evenement. De tijdelijke krant moet de Nederlander met minstens zestien pagina's per dag op de hoogte houden van het kampioenschap. Deze worden gevuld door eigen verslaggevers, het ANP, en een intranet van de samenwerkende internationale Metro-uitgaves.

Zelfs een tank houdt Schumacher niet tegen

Het kost een lieve duit, maar dan heb je ook wat. Dit seizoen kan er zelfs een tank over de nieuwe Ferrari-bolide rijden terwijl Michael Schumacher er mogelijk zonder verwondingen uitstapt. Met dank aan zijn helm.

De nieuwe super Ferrari-helm, de Schuberth RF 1.5, kost ongeveer vijftienduizend euro, maar het garandeert de Ferrari-coureurs wel het veiligste hoofd op de grid. De helm is gemaakt van meerdere lagen carbon-fiber en is daarmee twee keer zo sterk als een gewone F1-helm. Om die bewering te staven liet de fabrikant zelfs een tank van het leger over de bovenkant heen rijden.

"Hij is honderd procent beter in het absorberen van schokken en sterkte," aldus Schumacher. "Maar het (extra) gewicht baart me nog wel zorgen en daar moeten we dan ook nog aan werken."

Metro komt met speciale EK-uitgave

MetroDe gratis krant Metro komt tijdens het Europees Kampioenschap tijdelijk met een extra uitgave. Hierdoor verschijnt de krant, die enkel te verkrijgen is op NS-stations, vergankelijk twee maal per dag.

De speciale EK-metro zal dagelijks in een oplage van 100.000 stuks uitgegeven worden. De krant is, met uitzondering van zondag, gratis te verkrijgen.

De manier waarůp de kranten zullen worden verspreid is nog niet bekend. Hier wilde directeur S. de Groot vandaag nog niets over kwijt. "We willen de concurrentie nu nog niet te veel informatie geven", zo verklaart het hoofd van Metro.

Op de vraag hoeveel geld die tijdelijke editie gaat kosten wil De Groot evenmin veel kwijt. "Dat het om grote bedragen gaat, is duidelijk. Adverteerders zijn van plan om in die periode groot uit te pakken. Het zal een enorme impuls betekenen voor de dagbladenmarkt."

Logo EK-2004Het EK 2004 in Portugal gaat op 12 juni van start. Eerder al plaatste het Nederland elftal zich voor het evenement. De tijdelijke krant moet de Nederlander met minstens zestien pagina's per dag op de hoogte houden van het kampioenschap. Deze worden gevuld door eigen verslaggevers, het ANP, en een intranet van de samenwerkende internationale Metro-uitgaves.

Renault wil junior F1-team

Renault wil in de toekomst gaan samenwerken met Sauber, Jordan or Minardi. Het team zou deze teams niet alleen motoren moeten gaan leveren, maar ook samen een junior F1-team moeten vormen. Daarin zouden jonge technici en coureurs klaargestoomd moeten worden voor het echte werk.

Volgens voorzitter Patrick Faure zal het bedrijf de mogelijkheden in september nader gaan bekijken. In de toekomst zouden er voor het nieuwe team dan contracten kunnen worden gesloten met coureurs, ontwerpers en monteurs.

Faure liet verder nog weten dat het team klaar is om nog een ander team motoren te leveren, maar dat die motoren meer gaan kosten dan de eerder genoemde 10 miljoen dollar.

Trust blijft Verstappen steunen

Indien Jos Verstappen geen contract krijgt bij Jordan zal Trust het team niet sponsoren. Dat heeft eigenaar Trust-eigenaar Michel Perridon woensdag laten weten. Hij reageerde op de geuchten die onstonden nadat er op de nieuwe bolide van het F1-team logo's van het bedrijf te zien waren.

"Als Jos Verstappen komend seizoen niet voor Jordan rijdt dan heeft Trust ook geen zakelijke verbintenis met Jordan en zullen er ook geen logo's van Trust op de Jordan auto's staan", aldus Perridon. Volgens hem zal het bedrijf de Nederlander niet laten vallen. "De fans hoeven zich wat dat betreft niet druk te maken dat ik met Jordan in zee zou gaan terwijl Jos daar niet zou rijden. We blijven hem steunen!"

Wilders haalt keihard uit naar de islam

WildersVVD-Kamerlid Geert Wilders laat zich deze week in een interview met HP/De Tijd hard uit over de islam, de VVD en over Tweede-Kamerleden in het algemeen. Na Pim Fortuyn zegt ook Wilders de islam een achterlijke cultuur te vinden. ''Fortuyn sprak van een achterlijke cultuur en kreeg half Nederland over zich heen. Maar hij had gelijk. Het gaat mij om de politieke cultuur van de islam. Waarom durven wij niet te zeggen dat moslims zich aan ůns moeten aanpassen, omdat onze normen en waarden nu eenmaal van een hoger, beter, prettiger en humaner beschavingsniveau zijn?''

Van integratie wil Wilders ook niets weten: ''Niks integratie, assimilatie! Thuis lopen ze maar met hoofddoekjes op en slachten ze hun schapen, daarbuiten gedragen ze zich als ieder ander.'' Als hij minister was, zou Wilders meteen een verbod op hoofddoekjes invoeren. ''En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw.''

Hij zegt in kwesties rond integratie zo scherp op te treden om te voorkomen dat rassenrellen uitbreken. ''Maar ik wil er wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is.''

Op een Fortuyn-achtige toon heeft de VVD'er het over het 'per direct' terugsturen van imams die oproepen tot een heilige oorlog 'naar hun hol in Saoedi-ArabiŽ'. Criminele allochtonen moeten van Wilders 'in een kamp' om hen 'dwangarbeid te laten verrichten'.

De Tweede Kamer krijgt er ook van langs. Wilders noemt het ''een club waar een beloning bestaat op risicomijdend gedrag. De grijze muizen zitten overal. Doe de deur van mijn werkkamer open en in het hele kamergebouw zie je ze wegschieten en in hun holletjes kruipen.''

Als Wilders in het interview over de multiculturele samenleving spreekt, krijgt de PvdA er flink van langs. "Zie het oude politbureau van de PvdA, met mensen als Klaas de Vries en Jeltje van Nieuwenhoven. Voor hen is het natuurlijk niet zo prettig te merken dat dat zogenaamde heilstaatje op enkele cruciale plekken door en door verrot is."

In een VVD-fractievergadering is woensdagavond woedend gereageerd op Wilders' uitspraken. Sommige fractieleden willen dat Wilders spijt betuigt, bijvoorbeeld aan fractievoorzitter Jozias Van Aartsen. Wilders zei echter hooguit zijn woordkeus te betreuren, omdat die mogelijk de aandacht van de inhoud van zijn boodschap afleidt.

Wilder haalde vorig jaar ook al uit naar links en de islam.

Minder lesstof, meer keuze (havo/vwo)

Het Kabinet en de Kamer zijn het eens over vernieuwingen in de bovenbouw van havo/vwo vanaf 2007. Minder verplichte lesstof, meer keuzevakken. Het zou de overzichtelijkheid voor leraren en leerlingen moeten bevorderen.

De vernieuwingsplannen hebben alles te maken met de verandering van de bovenbouw in 1999. Vrijwel gelijk na de invoering van het nieuwe lesprogramma klaagden schoolbesturen, leraren en leerlingen massaal over de zwaarte van het programma en de 'versnippering'. Er waren teveel vakken en deelvakken, waardoor bij geen van de vakken echt verdieping in de stof kon plaatsvinden. Toenmalig staatssecretaris Adelmund heeft toen enkele noodwijzigingen ingevoerd, en stuurt de politiek nu aan op definitieve wijzigingen.

Sinds vorig jaar probeert minister Van der Hoeven van Onderwijs het met de Kamer eens te worden over haar plannen. In haar plannen blijven de vier 'profielen' bestaan die in 1999 de traditionele vakkenpakketten vervingen. Ook het verplicht en gemeenschappelijk deel van het lesprogramma wordt kleiner en beter gestroomlijnd, zodat het voor alle betrokkenen beter te behappen is. Verder wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw bŤtavak, dat op termijn waarschijnlijk verplicht wordt voor leerlingen die een bŤta-profiel kiezen.

Hoewel de Kamer zich over het algemeen in deze ideŽen kan vinden, hebben er afgelopen jaar felle discussies gewoed over de nut en noodzaak van enkele vakken. Van der Hoeven liet woensdag blijken een einde te willen maken aan deze discussies. Ze is van mening dat de politieke partijen zich te veel laten leiden door leraren-lobbys in hun achterban, die vrezen voor minder lesuren in hun vak. Met name de bŤta-lobby was dominant aanwezig in de discussie.

"De Kamer springt alle kanten op, maar we moeten nu knopen doorhakken. Die lobby's worden het nooit met elkaar eens. Als we blijven proberen iedereen tegemoet te komen, wordt het lesprogramma weer te zwaar. Dat komt de studeerbaarheid niet ten goede," aldus Van der Hoeven.

Bejaarde beroofd van afval

De man die gisteren in Rotterdam-Overschie een 89-jarige vrouw heeft beroofd moet raar hebben opgekeken toen hij zijn buit bekeek. In de gestolen tas bleek enkel vuilnis te zitten.

De hoogbejaarde vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze alleen maar even haar afval naar de container wilde brengen, toen ze, in de Ameidestraat, werd beroofd van haar tasje. Van de ongelukkige dief ontbreekt nog ieder spoor.

Kok ontslagen wegens te goede kookkunst

samvdbosch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Zweedse Kok, Richard Norberg, is ontslagen omdat hij te lekker kookte. Voor het restaurant waar de kok werkte, in ÷rnskŲldsvik (zo'n 400 kilometer ten noorden van Stockholm), stonden dagelijks zo'n honderd mensen in de rij om te komen eten.

"Het aantal gasten is met meer dan honderd procent gestegen. We hebben gewoon te weinig plek voor zoveel mensen", zo verklaarde manager Curt Lundqvist de keuze om het contract met Norberg niet te verlengen.

Baby overleeft rit op voorbumper van auto

RonaldV, Importfries, Flying_Vee, the_animal en t1m.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Michigan heeft een ťťn jaar oude baby een ruim anderhalve kilometer lange tocht overleefd, waarbij ze in haar wandelwagen aan de voorbumper van een wegpiraat bleef 'plakken'. Een dronken wegpiraat reed in op de wandelwagen met het meisje en haar twee ouders, toen deze over straat wandelden.

Bij de botsing overleed de 20-jarige vader van het meisje. De 19-jarige moeder is naar een ziekenhuis gebracht. Het meisje werd door de politie huilend in haar wagentje aangetroffen. De dronken bestuurder had de wandelwagen kennelijk losgemaakt van de voorkant van zijn auto en de wandelwagen en het meisje langs de weg achtergelaten. De man is later opgepakt door de politie.

Hof staat homohuwelijk in VS toe

In de Amerikaanse staat Massachusetts moet een homohuwelijk mogelijk worden. Dat heeft de hoogste rechtbank bepaald. Het hooggerechtshof beschouwt een speciaal geregistreerd partnerschap voor homo's namelijk als ongrondwettelijk, minderwaardig en discriminerend. Met deze uitspraak is Massachusetts de eerste Amerikaanse staat die het huwelijk voor homo's kan openstellen.

Tegen het oordeel van het hooggerechtshof kan geen beroep worden aangetekend, bij het Amerikaanse hooggerechtshof noch in het parlement van Massachusetts. ParlementariŽrs die het niet eens zijn met de uitspraak, kondigden al aan het huwelijk wettelijk als verbintenis tussen een man en een vrouw vast te willen leggen.

President George Bush zei in een reactie "zeer verontrust" te zijn over de uitspraak. Bush zei eerder in de State of the Union dat het huwelijk een verbond is dat aan man en vrouw is voorbehouden. Hij wil dat burgers de grondwet kunnen wijzigen als "activisten-rechters de wens van het volk negeren".

Bush overweegt nu een amendement op de grondwet in te dienen, waarin het homohuwelijk wordt verboden.

'Huurachterstand' voor Nederlandse leger

snakehunter en d-fader hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Irakese man zegt de eigenaar te zijn van een stuk grond bij het dorp As-Samawah. Dat is juist de plek waar het Nederlandse leger zijn tenten heeft neergezet. De Irakees heeft een rekening gestuurd van anderhalf miljoen euro voor gebruik van het stuk woestijn.

Het kamp, Camp Smitty, is sinds een half jaar in gebruik. Het ministerie van Defensie heeft aangeven om in principe wel een redelijke huur te willen betalen.

[update] PvdA roept op tot verzet tegen Verdonk

De PvdA heeft haar burgemeesters en wethouders opgeroepen tot verzet tegen het uitzettingsbeleid van VVD-minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. De oproep is afkomstig van PvdA-voorzitter Ruud Koole.

KooleVolgens Koole moeten de PvdA-bestuurders in hun eigen gemeente activiteiten ontplooien en ondersteunen om ,,de inhumane effecten van dit besluit aan de kaak te stellen''. Koole zegt dat aandacht vragen voor de schrijnende gevolgen voor individuele mensen helpt; ''dat is al vaker gebleken'', aldus de PvdA-voorzitter. Hij heeft begrip voor burgemeesters die zich niet aan de wet houden en wil 6.000 tot 7.000 uitzonderingsgevallen, in plaats van de paar honderd die Verdonk voor ogen heeft.

Minister verdonk heeft in het NOS-Journaal de actie van de PvdA betiteld als ''eigenlijk niet kunnen.'' Volgens haar is de PvdA door haar deelname aan Paars mede verantwoordelijk voor de huidige situatie. Nu zit er een kabinet dat duidelijkheid wil scheppen, en daar moet men niet tegen in gaan, zo meent Verdonk.

Eerder vandaag haalde Verdonk in Trouw al hard uit naar de mediahype die gecreŽerd wordt omtrent de uitzetting van asielzoekers.

Update 23:55
CDA, VVD en D66 hebben in bijna onparlementair harde bewoordingen felle kritiek geuit op de oproep van PvdA-voorzitter Koole, om zich actief tegen het beleid van Verdonk te verzetten. "Schandalig en hypocriet" volgens het CDA; "volstrekt ongepast", meent de VVD.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zei dat de PvdA acht jaar lang in de regering heeft gezeten zonder iets voor de uitgeprocedeerde asielzoekers te doen. "En nu roepen oud-ministers als Pronk en De Vries dat het allemaal anders moet." De oproep zelf vindt hij "alle perken te buiten gaan." Het is "bestuurlijke ongehoorzaamheid", een gradatie erger dan de burgerlijke variant, omdat de PvdA hiermee bestuurders oproept zich te verzetten tegen beleid dat is aanvaard door de Tweede Kamer.

Namens de VVD zei Kamerlid Visser dat de oproep van Koole alleen bedoeld is om onrust te stoken. Boris Dittrich, fractievoorzitter van D66, vond de oproep ''de PvdA onwaardig". Ook hij wees er nadrukkelijk op dat de PvdA in vorige kabinetten de kans heeft gehad een ruim pardon te regelen, maar dat nagelaten heeft en zelfs blokkeerde.

Update 11:00
Voorzitter Koole van de PvdA ontkent vandaag dat hij een oproep heeft gedaan aan PvdA-burgemeesters tot bestuurlijke ongehoorzaamheid. Koole stelt bestuurders slechts te hebben gevraagd "informatie te verzamelen over schrijnende situaties van met uitzetting bedreigde asielzoekers.''

Het NOS-Journaal meldde gisteren dat het voor het eerst in de parlementaire geschiedenis is dat een grote politieke partij oproept tot buiten parlementaire-acties. Ook staatsrechtsgeleerden stelden vraagtekens bij de oproep van de PvdA, omdat politieke partijen juist opgericht zijn om veranderingen via de democratie (Kamer) te bewerkstelligen, en niet daarbuiten.

Koole stelt nu echter dat hij dit gisteren niet bedoeld heeft.

Medicijnen drastisch goedkoper

Medicijnen waarvan het patent is verlopen, kunnen in prijs gemiddeld veertig procent omlaag. Hiermee kan 432 miljoen euro worden bespaard op geneesmiddelenkosten. Ziektenkostenpremies hoeven niet te worden verhoogd, omdat de zorgverzekeraars lagere vergoedingen aan apothekers gaan betalen voor verstrekte medicijnen.

De apothekers, fabrikanten van generieke (patentloze) medicijnen, zorgverzekeraars en minister Hoogervorst (Volksgezondheid) hebben dit gisteren in een convenant vastgelegd.

Hoogervorst liet eind vorig jaar weten dat apothekers nog maar veertig procent van de kortingen en bonussen van fabrikanten mochten houden, de rest moest afgeroomd worden naar de staatkas. Zo kon Hoogervorst miljoenen besparen op zijn begroting. De zaak kwam echter voor de rechter en deze verbood de zogeheten claw-back-operatie van Hoogervorst. Hierdoor zag Hoogervorst zijn begrotingstekort oplopen.

De apothekers hebben zich bereid verklaard om voortaan de lagere prijzen van de fabrikant door te berekenen aan de zorgverzekeraars, in plaats van de officiŽle prijs. Apothekers betalen op dit moment veel minder aan de fabrikant, daar zij op kortingen van soms wel tachtig procent kunnen rekenen.

"We gaan nu over van nepprijzen naar reŽle prijzen", aldus de woordvoerder van de apothekersorganisatie KNMP. De zorgverzekeraars zijn tevreden. Zij hadden reeds geprobeerd om lagere prijzen af te dwingen, maar dat was tot nog toe niet gelukt. Door scherp onderhandelen met de apothekers zouden de medicijnenkosten met 76 miljoen omlaag moeten kunnen. De lagere fabrieksprijzen moeten 356 miljoen euro opleveren.

Als alle betrokken partijen akkoord gaan, gaat de prijsverlaging met terugwerkende kracht op 1 februari in.

Koole: Niet opgeroepen tot verzet

KoolePartij van de Arbeid voorzitter, Koole, heeft verklaard de burgemeesters van zijn partij niet opgeroepen te hebben tot verzet tegen het asielbeleid. In een algemene verklaring geeft hij aan dat hij niet de burgemeesters heeft opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar tot het verzamelen van zoveel mogelijk schrijnende gevallen. Hierdoor kunnen "de inhumane effecten duidelijk worden en concrete mensen achter de cijfers zichtbaar worden".

Koole komt met deze verklaring, nadat de minister van Vreemdelingenbeleid en Integratie en de regeringspartijen uiterst felle uitlatingen deden over de brief van Koole. Het CDA vond de brief "schandalig en hypocriet", D'66 noemde de brief zelfs "PvdA onwaardig." Zelf vindt Koole dat hem geen blaam treft, omdat hij slechts heeft willen wijzen op het dilemma waar lokale bestuurders mee te maken krijgen. "Aan de ene kant moeten ze het uitzettingsbeleid uitvoeren maar aan de andere kant moeten ze de openbare orde en leefbaarheid in hun gemeenten bewaren", aldus Koole. "Ik heb begrip gevraagd voor deze spanning."

Koole hoopt door het verzamelen van concrete situaties "het verzet tegen het voorgenomen beleid van minister Verdonk" te ondersteunen. Maandag zal de Kamer praten over de plannen van het kabinet met asielzoekers.

-
Reageren kan in het oorspronkelijke bericht.

Plooij afhankelijk van Verstappen

De deelname van pitreporter Jack Plooij aan de F1-uitzendingen van SBS6 lijken afhankelijk te zijn geworden van de toekomst van Jos Verstappen.

Jack Plooij is al maanden in onderhandeling met SBS6, maar krijgt maar geen definitieve duidelijkheid. Zelf denkt hij dat SBS6 afwacht of Jos Verstappen in de Formule 1 rijdt. Dat zou waarschijnlijk meer reclamegelden voor SBS6, waardoor er ruimte is voor de extra kosten van een pitreporter. Plooij heeft het vermoeden dat hij nog wel een paar weken moet wachten op definitief uitsluitsel.

Plooij sluit niet uit dat SBS6 ook nog steeds in onderhandeling is met een andere pitreporter. De naam van Allard Kalff is al vaker in verband hiermee gevallen. SBS6 wilde geen mededelingen doen over de komst van een pitreporter, maar verklaarde wel komende week bekend te willen maken wie de vaste studiogasten van presentator Edward van Cuilemborg zullen worden.

Radio Palee uit de lucht gehaald

DjStefan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Osse piratenzender Radio Palee is dinsdagochtend om kwart over 7 uit de lucht gehaald. De piratenzender is erg bekend in Oss en al diverse malen tevergeefs uit de lucht gehaald. Deze keer werd ook de tien meter hoge zendmast door medewerkers van het Agentschap Telecom verwijderd. Vier personen, waaronder de vermoedelijke eigenaar van Palee, zijn aangehouden wegens bijstandsfraude.

De politie maakte later ook nog een proces-verbaal op voor overtreding van de wet op kansspelen. Iedere maandagavond zond 'Dj Johnny zonder Money' een vorm van kienen uit op de radio. Diverse middenstanders in Oss en omstreken adverteerden met reclame op de zender. Ook de lokale afdeling van de SP maakte in verkiezingstijd gebruik van Palee. Ook toen zond Palee al illegaal uit, maar de fractievoorzitter Toon Voets zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest.

Palee heeft veel sympathie onder een groot deel van de inwoners van Oss. Zo organiseerde de zender vorig jaar een evenement met Nederlandstalige artiesten. De opbrengst hiervan werd geschonken aan enkele lokale goede doelen.

Andrť Hoekstra assistent Gullit

Het Algemeen Dagblad meldt dat Andrť Hoekstra de tweede assistent-trainer van Ruud Gullit bij Feyenoord moet worden.

Andrť Hoekstra is nu assistent-trainer bij sattelietclub Excelsior onder Henk van Stee. Ook Van Stee is genoemd voor de positie, maar die beschouwt het als een stap terug. Hoekstra zou de tweede assistent-trainer moeten worden naast de al aangetrokken Zeljko Petrovic.

Mark Wotte wilde de komst van Andrť Hoekstra nog niet bevestigen: "Pas volgende week doen wij mededelingen over de precieze invulling van Gullits technische staf."

Tijden McLaren baren zorgen

De tijden die de nieuwe McLaren momenteel tijdens de test rijdt baart onder fans en waarschijnlijk ook binnen het team zorgen.

McLaren had al bijna een maand geen test meer gehad waar ze zich met andere teams konden meten. Nu de McLaren in Barcelona weer aan de zijde van andere teams rijdt, vallen de rondetijden tegen. De afgelopen dagen hebben de drie rijders van McLaren geen top zes plek weten te behalen.

De test verloopt ook verre van vloeiend. Maandag hadden alle McLaren-auto's last van technische problemen en werden er slechts 52 ronden gereden. Dinsdag reed Wurz genoeg ronden, maar kwamen De La Rosa en Raikkonen weinig aan rijden toe. Gisteren verliep de test goed en konden Coulthard, Raikkonen en De La Rosa wel voldoende rijden.

De Rijders blijven wel hun vertrouwen in de MP4-19 houden. Pedro de la Rosa vertelt: "We hebben heel duidelijk al heel wat voordelen gehaald uit het feit dat de wagen zo snel klaar was. Halverwege januari was onze vooruitgang al duidelijk op te merken. Zo legde ik onlangs in Jerez bijvoorbeeld twee race-afstanden af op ťťn dag. Ik voelde toen al dat we vooruitgang maakten. Natuurlijk zijn er nog wel vlakken waarop we kunnen verbeteren."

Geen Finse Heerenveenafdeling

SC Heerenveen zet het plan niet door om volgend seizoen deel te nemen in een Finse club.

SC Heerenveen was in verregaande onderhandeling met FC Jokerit, de huidige nummer tien van de Finse competitie. Op het financiŽle vlak konden de partijen het niet met elkaar eens worden en uiteindelijk is nu het project afgeblazen.

De bedoeling was om Scandinavische talenten zich te laten ontwikkelen bij FC Jokerit, waarna de echte talenten zouden kunnen doorstromen naar Heerenveen. Foppe de Haan zou een grote rol krijgen in het afgeblazen projecten en parttime technisch directeur van FC Jokerit worden.

"Zonneveld naar NAC"

Volgens De Telegraaf speelt Mike Zonneveld vanaf volgend seizoen voor NAC Breda.

De 23 jarige middenvelder van NEC zou een vierjarig contract hebben getekend bij de club uit Breda. Vorig seizoen zou er ook al sprake zijn van een overgang naar NAC Breda, maar toen kwamen de clubs niet tot een akkoord over de transfersom. Zonneveld, die nu herstellende is van een knieblessure, doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde eerder al voor Go Ahead Eagles.

Verbannen Nigerianen terug

De Nigeriaanse bondscoach Christian Chukwu heeft de drie spelers die eerder uit het team waren verbannen teruggeroepen.

Yakubu Aiyegbeni (Portsmouth), Victor Agali (Schalke 04) en Celestine Babayaro (Chelsea) werden weggestuurd nadat ze waren betrapt een avondje te zijn gaan stappen, terwijl de coach dacht dat ze lagen te slapen. Nu Nigeria de kwartfinales heeft bereikt door de 2-1 winst op Benin, kan de bondscoach vergiffenis opbrengen.

"De drie spelers hebben berouw getoond voor wat ze hebben gedaan. Ze hebben excuses aangeboden. We hebben ze het vergeven omdat ze deel zijn van het team. Ze komen weer terug bij ons.", aldus bondscoach Christian Chukwu.

Scheidsrechter trekt rood slipje in plaats van rode kaart

DarkShine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Braziliaanse scheidsrechter Carlos Josť Figueira Ferro heeft tijdens een voetbalwedstrijd voor veel hilariteit gezorgd door bij een overtreding een rood slipje in plaats van een rode kaart uit zijn borstzak te halen. Ferro schrok enorm, want hij wist niet waar het ondergoed vandaan kwam en hoe het in zijn tenue was gekomen.

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen een selectie van spelers uit Anam„ en een team van plaatselijke ambtenaren. Saillant detail was dat het potje voetbal juist werd gespeeld ter ere van de emancipatie.

Ondanks het ontbreken van de rode kaart moest de speler die de overtreding beging toch van het veld af. Gespeeld werd er echter niet meer, dat was door alle commotie vrijwel onmogelijk. De scheidsrechter blies de doelpuntloze wedstrijd dan ook zeven minuten voor tijd af.

Veel meer voetbalnieuws vind je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager

Valentijnsdagtip: geef eens een kakkerlak!

Wat ben jij van plan je geliefde dit jaar met Valentijnsdag te geven? Een mooie bos bloemen? Een diner bij kaarslicht? Een ring? Dat is natuurlijk enorm saai. Bij deze dus de ultieme tip: geef eens een kakkerlak.

Een dierentuin in het Amerikaanse Binghamton biedt kakkerlakken aan in zijn "Give Your Beauty a Beast"-Valentijnsadoptieprogramma. Voor wat geld kun je voor je geliefde een sissende kakkerlak adopteren, compleet met een foto, wetenswaardigheden over het dier en een toegangskaartje zodat je geliefde het kleine diertje zelf kan aanschouwen.

Als je denkt dat je partner een kakkerlak als cadeau mogelijk niet echt waardeert kun je ook ťťn van de andere "romantische" alternatieven uit het adoptieprogramma geven. Zo zijn er onder andere een woestijnhagedis, een krijsende uil en een speciaal soort duif te adopteren.

Toch nog even een waarschuwing. De dierentuin geeft geen geld-terug-garantie in het geval dat je geliefde het cadeau niet kan waarderen. We hebben je gewaarschuwd.

Warenonderzoek onder huurmoordenaars bespaart geld

Vergelijkend warenonderzoek bij het kiezen van een huurmoordenaar in AustraliŽ is geen slecht idee, zo blijkt uit onderzoek van het Australische Instituut voor Criminologie. Gemiddeld ben je voor iets meer dan 10.000 euro van je grootste vijand af. Koopjesjagers komen echter al aan hun trekken voor slechts 300 euro, terwijl de duurste moord werd gepleegd voor niet minder dan 60.000 euro.

De studie naar huurmoorden in AustraliŽ bleek een verrassend resultaat te hebben. Het zijn namelijk niet criminelen, maar voornamelijk jaloerse echtgenoten zijn die een moord 'bestellen'. "Bij de 163 onderzochte pogingen tot moord was het meest voorkomende motief het beŽindigen van een intieme relatie," aldus Toni Makkai, directeur van het AIC.

Het voorkomen van vreemdgaan, wreken van een affaire, een partner vermoorden om bij de nieuwe vlam te zijn en het verkrijgen van de voogdij over de kinderen behoren tot die categorie. Andere motieven zijn geld, het voorkomen van een getuigenis, wraak, drugs en georganiseerde misdaad.

Met dank aan bartez` voor het vertalen van dit bericht!

Allergische aandoeningen kosten 40 miljard per jaar

ReadMe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allergische aandoeningen kosten de burger veel geld. Alleen al in Europa wordt per jaar 40 miljard aan de behandeling ervan uitgegeven. Dit bedrag zal de komende tijd alleen nog maar stijgen, want het aantal patiŽnten neemt explosief toe. Er moet daarom geld komen voor preventie van allergie, aldus celbioloog prof.dr.ir. H. Savelkoul van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR)

Savelkoul organiseert de driedaagse internationale allergieconferentie die woensdagavond in Wageningen van start is gegaan. Volgens hem komt er binnen enkele jaren een doorbraak in het begrip van het menselijk immuunsysteem. Daarmee zou ook meer bekend moeten worden over allergische aandoeningen. Allergie is tot op heden nog een groot raadsel, zo liet Savelkoul weten.

Zweeds mortuarium wordt bejaardenhuis

roaddevil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je een bejaardenhuis gaat verbouwen moet je met de bewoners natuurlijk ergens heen. In de Zweedse stad Arvika waren er echter niet echt veel gebouwen waar de oudjes tijdelijk konden leven. Na een zoektocht hebben medewerkers toch een geschikt gebouw gevonden: het stadsmortuarium.

De ongeveer dertig ouderen verbleven al een tijdje op de bejaardenafdeling van het plaatselijke ziekenhuis, maar ook daar gaat men nu verbouwen. Dus moesten de bejaarden weer ergens anders heen. Na een lange zoektocht kwam men bij het mortuarium uit, dat momenteel wordt ontruimd. Uiteindelijk zullen de ouderen niets meer zien wat hen aan de dood zou kunnen herinneren. De doden zullen elders worden opgebaard.

Sneeuwval bezorgt scholieren lang weekend

bartez` herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Sinds de kerst hebben studenten in de Amerikaanse steden Oswego en Fulton al geen les meer op vrijdag. De aanhoudende sneeuwval heeft er namelijk voor gezorgd dat de kinderen een driedaags weekend hebben.

"Het is een droom voor de kinderen," aldus een van de schoolhoofden. Helaas voor de studenten zullen de lessen wel ingehaald moeten worden. De wet in de staat New York verplicht scholen namelijk 180 dagen les te geven. Gedacht wordt om de voorjaarsvakantie in te korten.

Aanstelling Hiddink bij PSV nog niet rond

Edje34 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wil nog niet vlotten met het beoogde contract tussen Guus Hiddink en PSV. De huidige coach heeft een verschil van inzicht met de raad van commissarissen en dus gelooft voorzitter Harry van Raaij niet dat de partijen er voor het weekend uit zullen zijn. Zelfs de mogelijkheid dat er geen overeenkomst komt wordt op het moment niet uitgesloten. De raad van commissarissen vindt dat Hiddink te veel eisen stelt aan zijn mogelijke aanstelling als nieuwe directeur voetbal.

Een gesprek tussen Hiddink en Van Raaij kon tot twee keer toe niet doorgaan, maar afgelopen maandag zaten beide heren dan toch om tafel. Daar is geen definitief akkoord uit voort gekomen, dus duren de onderhandelingen voort.

Keeperstrainer Joop Hiele, hoofd opleidingen Joop Brand, inspanningsfysioloog Luc van Agt en de assistenten Erwin Koeman en Fred Rutten hebben ondertussen aangegeven dat ze open staan voor andere aanbiedingen. Hun contracten lopen aan het einde van dit seizoen af en voordat de zaken met Hiddink rond zijn zal hun geen zekere toekomst geboden kunnen worden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Scheidsrechter toont rood slipje

De Braziliaanse scheidsrechter Carlos Josť Figueira Ferro heeft tijdens een voetbalwedstrijd voor veel hilariteit gezorgd door bij een overtreding een rood slipje in plaats van een rode kaart uit zijn borstzak te halen. Ferro schrok enorm, want hij wist niet waar het ondergoed vandaan kwam en hoe het in zijn tenue was gekomen.

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen een een selectie van spelers uit Anam„ en een team van plaatselijke ambtenaren. Saillant detail was dat het potje voetbal juist werd gespeeld ter ere van de emancipatie.

Ondanks het ontbreken van de rode kaart moest de speler die de overtreding beging toch van het veld af. Gespeeld werd er echter niet meer, dat was door alle commotie vrijwel onmogelijk. De scheidsrechter blies de doelpuntloze wedstrijd dan ook zeven minuten voor tijd af.

Baby's verkeerd vastgebonden in bed

Het komt regelmatig voor dat baby's worden vastgebonden in bed. 25 procent van alle baby's in Friesland tussen zes en achttien maanden oud wordt in bed vastgelegd met klemmen en banden.

De reden dat ouders hun kind vastbinden is omdat ze bang zijn dat het kind zich op de buik draait. Dit kan namelijk tot wiegendood leiden. Echter het vastbinden zelf is ook niet geheel ongevaarlijk, omdat het vaak niet goed wordt gedaan. Het kind kan verstrikt raken in de banden. Dit blijkt uit een enquÍte van consultatiebureaus uit Friesland.

Het vastbinden van baby's is volgens mevrouw Baan van thuiszorg De Friese Wouden een landelijk probleem. Er wordt te vaak verouderd of slecht voorlichtingsmateriaal gebruikt. De medewerkers van de consultatiebureaus in Friesland zijn hierover ingelicht en zullen extra alert zijn. Het is onbekend hoeveel kinderen er jaarlijks overlijden als gevolg van het verkeerd vastbinden.

LPF wil verbod religieuze uitingen overheid

De LPF wil een verbod op religieuze uitingen door vertegenwoordigers van de overheid en leden van de rechterlijke macht. Namens de LPF hebben de Kamerleden Hilbrand Nawijn, Joost Eerdmans en Margot Kraneveldt hier middels Kamervragen op aangedrongen.

Volgens de LPF werd een verbod op religieuze uitingen in overheidsgebouwen al in 2001 bepleit door toenmalig VVD-minister van Justitie Korthals. Die zou toen met een wetsvoorstel komen, maar daar is sindsdien niets meer van vernomen, aldus LPF-woordvoerder Eerdmans.

De LPF is van mening dat de scheiding van kerk en staat op neutraliteit van de staat duidt. ''Zij mag daarom geen enkele religieuze optie bevoordelen. Rechters moeten elke schijn van partijdigheid vermijden: het dragen van een hoofddoek of een keppeltje doorbreekt die schijn volkomen. Hetzelfde geldt voor leraren op openbare scholen."

Leerling krijgt balpen in zijn oor

Op een school in Culemborg heeft een leerling een 14-jarige klasgenoot in het oor gestoken met een balpen. "Het trommelvlies is daardoor gescheurd, en hij was direct doof aan dat oor", aldus een woordvoerder van de Culemborgse politie.

Tijdens de les Techniek vroeg een leerling om een stuk gereedschap. Omdat het slachtoffer deze niet wilde geven, met de mededeling dat hij deze zelf nodig had, werd hij door zijn klasgenoot in zijn oor gestoken met een balpen. De politie is ingeschakeld en er is een onderzoek gestart.

Onrust in centrum Nijmegen

In Nijmegen was afgelopen woensdagmiddag een gedeelte van het centrum afgesloten. De reden hiervan is dat de politie problemen kreeg met krakers in een pand aan de Tweede Walstraat. Uiteindelijk heeft de politie de hulp van de mobiele eenheid (ME) en een aanhoudings eenheid (AE) moeten inschakelen. Drie krakers werden uit het pand gehaald en vervolgens aangehouden.

Er werden door gemeentelijke toezichthouders rond het middaguur in de betreffende straat parkeercontroles uitgevoerd. De krakers bekogelden deze toezichthouders met verfbommetjes, omdat zij dachten dat er een ontruiming plaats ging vinden. De krakers waren namelijk al op de hoogte van een door de rechter uitgesproken ontruimingsvonnis. Toen de politie gearriveerd was, werden ook zij bekogeld door zakjes met verf. Enkele woningen en auto's in die omgeving werden ook geraakt.

Toen het meubilair en andere objecten naar beneden werden gegooid, trok de politie zich terug om verdere problemen te voorkomen. De krakers werden even later door de ME en de AE aangehouden na overleg met de burgemeester en de officier van justitie. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Enkele sympathisanten en toegestroomd publiek werden weggedreven door de ME. Drie mensen zijn daarbij aangehouden wegens belediging, dronkenschap en het negeren van bevelen van de politie. Vervolgens werden de krakers uit de woning gehaald en in verzekering gesteld. De andere drie verdachten kregen een proces-verbaal en zijn naar huis gestuurd. De straat was tot het begin van de avond afgesloten.

Uitslagen kwartfinales Amstel Cup + loting

Gerard-Joling had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PSV en Feyenoord zijn vanavond verrassend uit het bekertournooi gestoten. Ook Heracles en gisteren al NEC, overleefden de kwartfinale niet.

Uitslagen in de kwartfinales:
PSV - NAC Breda (0-1)
FC Twente - Feyenoord (3-1) n.v.
FC Utrecht - Heracles Almelo (3-2)
Sparta - NEC (3-2) n.s.

Saillant detail is dat de traditionele topdrie van Nederland uit het Amstel Cup-toernooi is verdwenen. In het seizoen 1999/2000 was dit voor het laatst gebeurd.

Loting Halve Finale:
Sparta - FC Utrecht
FC Twente - NAC Breda

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.