Tijden McLaren baren zorgen

De tijden die de nieuwe McLaren momenteel tijdens de test rijdt baart onder fans en waarschijnlijk ook binnen het team zorgen.

McLaren had al bijna een maand geen test meer gehad waar ze zich met andere teams konden meten. Nu de McLaren in Barcelona weer aan de zijde van andere teams rijdt, vallen de rondetijden tegen. De afgelopen dagen hebben de drie rijders van McLaren geen top zes plek weten te behalen.

De test verloopt ook verre van vloeiend. Maandag hadden alle McLaren-auto's last van technische problemen en werden er slechts 52 ronden gereden. Dinsdag reed Wurz genoeg ronden, maar kwamen De La Rosa en Raikkonen weinig aan rijden toe. Gisteren verliep de test goed en konden Coulthard, Raikkonen en De La Rosa wel voldoende rijden.

De Rijders blijven wel hun vertrouwen in de MP4-19 houden. Pedro de la Rosa vertelt: "We hebben heel duidelijk al heel wat voordelen gehaald uit het feit dat de wagen zo snel klaar was. Halverwege januari was onze vooruitgang al duidelijk op te merken. Zo legde ik onlangs in Jerez bijvoorbeeld twee race-afstanden af op één dag. Ik voelde toen al dat we vooruitgang maakten. Natuurlijk zijn er nog wel vlakken waarop we kunnen verbeteren."