Stenders weg bij 3FM; Beelen naar de ochtend

Notgib had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rob Stenders vertrekt ook bij Radio 3FM. Hij gaat per 1 september bij Yorin FM aan de slag en zal daar de ochtendshow gaan presenteren. Giel Beelen volgt hem op. Van de twee mede-presentatoren van Stenders Vroeg zal Margreet van Gils met Stenders naar Yorin meegaan; Fred Siebelink blijft bij 3FM.

Rob Stenders staat nog tot augustus onder contract bij de VARA en presenteert dagelijks het ochtendprogramma Stenders Vroeg. Jeroen Soer, programmadirecteur van de VARA betreurt het vertrek van Stenders: "Het mag duidelijk zijn dat we het jammer vinden dat Rob de VARA verlaat. Maar hij heeft blijkbaar op voor hem belangrijke gronden een keuze gemaakt. Gelukkig kunnen we hem op niveau vervangen door Giel Beelen." Rob Stenders presenteert op 3FM naast Stenders Vroeg ook het programma Freak-O-Lympics van 1.00 uur tot 3.00 uur tijdens de zaterdagnacht.

Giel Beelen zal iedere werkdag van 6.00 uur tot 9.00 uur de ochtendshow van 3FM gaan presenteren. Details hierover worden later bekendgemaakt. Tot eind augustus zal hij zijn huidige programma, GigaGiel, tussen 18.00 uur en 20.00 uur blijven presenteren. De zendercoördinator van 3FM, Florent Luyckx, is blij met het behoud van Giel Beelen: "Giel is iemand die zijn start kende bij 3FM. Hij is 3FM en ik ben blij dat hij blijft."