FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 februari 2004

Sensatie in Duitse beker

Bayern München heeft de kwartfinale van de DFB Pokal niet overleeft, Alemannia Aachen was in eigen huis met 2-1 te sterk.

De club uit de tweede divisie trad Bayern dapper tegemoet. Blank zette Aachen na een goed halfuur op 1-0 met een schot van 22 meter, waarop Kahn geen antwoord had. Op slag van rust maakte Bayern gelijk, uit een voorzet van Lizarazu kopt Ballack in (1-1). In de tweede helft duurde het tot tien minuten voor tijd voor de beslissing viel. Erik Meijer wint de slag met zijn Nederlandse collegaspits Roy Makaay, hij scoort met het hoofd de winnende 2-1.

Overige uitslagen:

Borussia Mönchengladbach - MSV Duisburg (6-5) n.s.
TSG Hoffenheim - VfB Lübeck (0-1)
SpVgg. Greuther Fürth - Werder Bremen (2-3)

Sterspeler Monaco geblesseerd

As Monaco moet het voorlopig zonder hun sterspeler Ludovic Giuly doen.

De middenvelder brak afgelopen week zijn middenvoetsbeentje in de wedstrijd tegen Paris St. Germain, toen hij in botsing kwam met Gabriel Heinze. Door de blessure mist hij ook het Champions league duel op 24 februari tegen Lokomotiv Moskou.
Giuly speelde dit seizoen in totaal 26 wedstrijden voor de club uit het prinsendom en scoorde 13 goals.

Conflict om contract Trabelsi

Hatem Trabelsi is het niet eens met de verlenging van zijn contract die volgens Ajax uitgevoerd is.

Trabelsi heeft een contract tot 2004 en rekent op een mogelijk vertrek aan het eind van dit seizoen. Ajax is er echter van overtuigd dat de Tunesiër nog twee jaar langer onder contract staat bij hen. Het conflict draait om een eenzijdige optie die Ajax in het contract heeft laten opnemen. Hierdoor zijn zij van mening dat ze Trabelsi nog twee jaar langer aan zich kunnen verbinden.

De Tunesische rechtbank trekt de rechtsgeldigheid van een dergelijke optie echter in twijfel. Trabelsi's advocaat, Bas Beenen van Advocatenkantoor Rechtstaete, erkent dat de optie er is, maar ontkent dat het contract verlengd is. "Het klopt dat die optie er is, maar die moet schriftelijk worden gelicht. Naar mijn weten is dat tot op heden niet gebeurd", aldus Beenen.

Algemeen directeur Arie van Eijden denkt hier echter heel anders over. "Onze advocaten hebben me verzekerd dat die eenzijdige optie rechtsgeldig is, de handtekening van de speler staat er ook onder." Hij sluit een mogelijk vertrek niet uit, maar de club wil dan wel geld zien voordat ze Trabelsi zullen laten gaan. Een nare bijkomstigheid bij een eventuele transfer van Trabelsi. "Mochten we er niet uitkomen in de onderhandelingen met Ajax en een eventuele nieuwe club, dan overwegen we een rechtszaak aan te spannen over de geldigheid van een eenzijdige optie. We zijn er van overtuigd dat we die winnen." Zo stelt Beenen. "Alleen denk ik niet dat de club het zover zal laten komen, omdat van een mogelijke positieve uitspraak voor Trabelsi een enorme precedentwerking uitgaat, waar de meeste voetbalclubs niet op zitten te wachten."

Aanstelling Hiddink niet rond

Het wil nog niet vlotten met het begoogde contract tussen Guus Hiddink en PSV.

De huidige coach heeft een verschil van inzicht met de raad van commissarissen en dus gelooft voorzitter Harry van Raaij niet dat de partijen er voor het weekend uit zullen zijn. Zelfs de mogelijkheid dat er geen overeenkomst komt wordt op het moment niet uitgesloten. De raad van commissarissen vindt dat Hiddink teveel eisen stelt aan zijn mogelijk aanstelling als nieuwe directeur voetbal.

Een gesprek tussen Hiddink en Van Raaij kon tot twee keer toe niet doorgaan, maar afgelopen maandag zaten beide heren dan toch om tafel. Daar is geen definitief akkoord uit voort gekomen, dus duren de onderhandelingen voort.

Keeperstrainer Joop Hiele, hoofd opleidingen Joop Brand, inspanningsfysioloog Luc van Agt en de assistenten Erwin Koeman en Fred Rutten hebben ondertussen aangegeven dat ze open staan voor andere aanbiedingen. Hun contracten lopen aan het einde van dit seizoen af en voordat de zaken met Hiddink rond zijn zal hun geen zekere toekomst geboden kunnen worden.

Kinderen geboren uit 12 jaar oude embryo's

ITSAMO, Skwish en Bloodkiller007 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Israëlische vrouw is bevallen van een tweeling waarvan de embryo's bij haar werden ingeplant toen ze al twaalf jaar oud waren. De artsen van de vrouw geven aan dat dit de eerste succesvolle implantatie is van embryo's die al zo lang ingevroren waren. De tweeling, een jongen en een meisje, werd negen maanden geleden al geboren maar dokter Ariel Revel van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem koos ervoor om de geboorte nu pas bekend te maken.

Volgens Revel blijkt uit het succes van deze ingreep dat het niet uitmaakt als een embryo lang ingevroren is geweest. De arts denkt dat dit succes zal leiden tot vele verzoeken van oudere vrouwen om zwanger te worden door het inplanten van een embryo dat misschien wel tientallen jaren oud is.

Witsche weer prof

SpleeffY wist ons vandaag het volgende te melden:
Richard Witsche heeft weer een profclub gevonden.

De inmiddels 34 jaar oude ex-Ajacied trainde de laatste tijd bij de amateurs van ADO '20 mee om zijn conditie op peil te houden, maar heeft nu weer een club gevonden waar hij betaald zal worden. Witsche tekende een contract bij het Japanse Oita Trinita. Oita wist zich onder leiding van Nederlander Han Berger afgelopen seizoen maar net te handhaven in de hoogste divisie in Japan.

De competitie begint in Japan pas half maart dus Witsche is ruim op tijd als hij volgende week richting Japan vertrekt. Zijn nieuwe contract duurt een half jaar. "Daarna wordt bekeken of hij er nog een seizoen aan vastplakt," zo vertelt Karel Jansen, zijn zaakwaarnemer.

Lego en de Formule 1

Ferrari presenteerde vandaag met een bijzondere partner.

Het Italiaanse team was op de Toy Fair in Nürnberg om een samenwerking met Lego aan te kondigen. De Deense speelgoedfrabikant zal dit jaar nog de nieuwe serie 'Lego Racers' op de markt brengen waarbij met de welbekende steentjes Formule1-auto's en stadions gebouwd kunnen worden. Bij de presentatie was een levensgrote Ferrari te aanschouwen bestaande uit 146.000 blokjes.

Ferrari ziet in de speelgoedbranche de beste groeimogelijkheden voor haar merknaam. Volgens Alberto Crippa, directeur van de afdeling vergunningen en merchandise, is de samenwerking met Lego een belangrijke stap in die richting. "Net als Ferrari is Lego in staat geweest uit te bereiden en toch haar identiteit als marktleider te bewaren, met dank aan haar vaardigheid en creatieve capaciteit.

Geen bijstand meer voor afgestudeerden

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan staatssecretaris Rutte (VVD) van Sociale Zaken ligt, zullen studenten na hun afstuderen niet meer automatisch een bijstandsuitkering ontvangen. Als Rutte zijn zin krijgt zal elke afgestudeerde zich beschikbaar stellen voor 'elke baan aan de onderkant van de arbeidsmarkt'.

Rutte zal hierover afspraken maken met de wethouders van sociale zaken van de dertien grote studentensteden in Nederland. Dit maakte hij dinsdagavond duidelijk tijdens een overleg met de Tweede Kamer.
'Een baan als pompbediende is beter dan een uitkering', aldus Rutte.

De bijstandsuitkeringen aan ex-studenten drukken zwaar op de financiën van de dertien grote studentensteden. Momenteel is het nog gebruikelijk dat afgestudeerden vanuit een bijstandsuitkering solliciteren naar een passende baan. Rutte kan de gemeenten niet dwingen dat beleid te wijzigen, maar hij stelt dat hij in contacten met de stadsbesturen begrepen heeft dat ze veel voelen voor de nieuwe aanpak.

De studentenbonden zeggen met verbazing kennis te hebben genomen van de oproep van staatssecretaris Rutte aan gemeenten.
Volgens de studentenorganisaties LSVb en ISO komt het vrijwel niet voor dat afgestudeerden meteen in de bijstand komen. Een bijstandsuitkering maakt bij een sollicitatie geen goede indruk, zegt ISO-voorzitter Floris van Eijk.

Blote borst Janet meest gezocht

TheRoach meldde ons via de newssubmit het volgende nieuwtje:

Sinds de act van Justin Timberlake en Janet Jackson tijdens de pauze van de Amerikaanse Superbowl, waarbij de ex van Britney Spears de borst van Janet Jackson ontblootte, is deze borstontbloting de meest gezochte gebeurtenis ooit geworden op het internet. Dit blijkt uit gegevens van zoekmachine Lycos.

Miljoenen mensen zagen hoe Justin een stuk van Janet's leren topje rukte, waardoor haar met een tepelpiercing versierde borst tevoorschijn kwam. Zelfs de pikante videoband van Paris Hilton werd minder gezocht. Zo'n 60 keer minder om precies te zijn.

Ook Britney Spears was tijdelijk een stuk minder in trek. Zelfs de streaker die tijdens de Super Bowl over het veld liep stond online in de schaduw van Janet die maar liefst 275 keer zo vaak gezocht werd als de naaktloper.

Tot nu toe waren de aanslagen op 11 september de meest gezochte gebeurtenis online.

Complete wagens te koop

Als het aan de president van de FIA ligt dan kunnen teams binnenkort complete Formule 1 auto's kopen.

Nu is het nog zo dat teams zelf het chassis moet ontwerpen en laten maken door eigen personeel. Dit moet dus volgens Max Mosley anders.

"We moeten minstens tien teams hebben.Als het aan mij lag, zou ik de markt open leggen. Dat zou voor iedereen voordelen hebben. Er wordt momenteel over gepraat,"aldus Max Mosley over de nieuwe ideeën.

Mocht dit ooit op stapel komen dan is dit natuurlijk geweldig nieuws voor de kleinere teams zoals Jordan en Minardi. Deze teams hebben te weinig geld om zelf alles te ontwikkelen.

Max Mosley gaf verder ook aan dat hij van plan is om zich weer verkiesbaar te stellen als president van de FIA. In 2005 moet er weer gekozen worden. "Het is nog vroeg, maar ik ga het weer proberen", aldus Mosley.

"Gezondheid van Paus verbetert"

Paus Johannes Paulus IIEen topkardinaal binnen het Vaticaan, Joseph Ratzinger, heeft in een interview gemeld dat de gezondheid van de Paus verbetert. Door de verbeterende gezondheidstoestand, waarvan sinds kerst sprake is, zou het einde van het pausdom van Johannes Paulus II nog lang niet in zicht zijn.

Vandaag leek de 84-jarige paus tijdens zijn rede opvallend fit en scherp. De paus lijdt aan de ziekte van Parkinson en heeft problemen met zijn knieën en heup waardoor hij slecht kan staan en lopen. In oktober vorig jaar leek de gezondheidssituatie nog zorgwekkend, maar de paus lijkt nu aan de beterende hand te zijn.

Ratzinger vertelde in het interview ook dat de paus in de toekomst misschien niet meer voor het leven benoemd wordt, zoals nu het geval is. Mensen worden immers steeds ouder, dus misschien wordt het tijd voor nieuwe normen, aldus Joseph Ratzinger. Johannes Paulus II heeft in ieder geval al herhaaldelijk gezegd dat hij niet van plan is voortijdig zijn functie neer te leggen.

Davids niet vervolgd voor mishandeling

Edgar Davids, die er van werd verdacht zijn toenmalige vriendin te hebben mishandeld, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft de rechtszaak tegen de voetballer terzijde gelegd, aldus een woordvoerder.

Het Amsterdamse fotomodel Sarah H., destijds de vriendin van Davids, deed in februari 2002 aangifte tegen de profvoetballer. Ze vertelde onder andere dat ze in Italië en Nederland vele malen ernstig is mishandeld en bedreigd. De mishandelingen zouden al kort na het begin van de relatie in '98 zijn begonnen. Vooral in de periodes dat Davids geblesseerd was, had hij volgens zijn vriendin talloze driftaanvallen en koelde hij zijn woede op haar. Zeven tot acht keer werd Sarah H, dochter van een beroemd arts, door Davids finaal in elkaar geslagen. Het letsel was soms zo ernstig dat ze weken lang niet als model kon werken. Ook kneep Davids zijn slachtoffer een keer zo langdurig de keel dicht, dat ze dacht vermoord te worden, zo verklaarde Sarah tegenover de politie.

Edgar Davids
Edgar Davids

Volgens het OM is er niet genoeg bewijs om de zaak voor de rechter te brengen. Het ministerie liet weten in het twee jaar durende onderzoek voornamelijk bezig te zijn geweest met het verkrijgen van informatie uit Italië, waar het koppel woonde ten tijde van de mishandelingen.

Mocht er alsnog bewijs worden gevonden, dan hangt de international waarschijnlijk een pittige straf boven het hoofd. Profbokser Regilio Tuur werd in 2001 wegens mishandeling van zijn vriendin veroordeeld tot 310 uur dienstverlening, vijf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een verplichte psychologische behandeling.

Het was niet voor het eerst dat Davids met justitie in aanraking kwam. In Milaan raakte hij acht jaar geleden betrokken bij een vechtpartij op straat. Twee mannen en een vrouw kregen ruzie met de middenvelder, omdat die zijn auto dubbel parkeerde en daarmee de auto van de drie klem zette. Bij het handgemeen ging Davids het drietal te lijf met een met metaal versierde handschoen, waarvoor hij later werd aangeklaagd door justitie. De zaak werd later geschikt door betaling van ruim 20.000 euro door Davids aan de slachtoffers.

Edgar Davids met Sarah H.
Edgar en Sarah

Sarah H. is inmiddels ingelicht over de conclusie van het OM. Volgens artikel 12 Strafvorderingsprocedure kan de ex-vriendin van Davids alsnog in bezwaar tegen de sepositie.

Drie man neergestoken in AZC Eindhoven

De politie van Eindhoven heeft vanochtend één verdachte aangehouden nadat in een asielzoekerscentrum drie mannen waren neergestoken. Twee raakten zodanig gewond dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, de derde kon na behandeling terug naar het centrum.

De steekpartij gebeurde na een uit de hand gelopen ruzie die enkele mannen kregen over wat spullen. Korte tijd later kwam een groep van twintig man, gewapend met stokken en messen, verhaal halen. Alle betrokkenen komen uit Irak en variëren in leeftijd van 25 tot 31 jaar.

"Webber niet naar Williams"

Volgens de manager van Mark Webber, Flavio Briatore, zal zijn pupil niet snel naar het team van Frank Williams verhuizen.

De teambaas van Renault en Webber kijken op dit moment naar de mogelijkheden voor volgend jaar.

"We zullen alle mogelijkheden bespreken, maar op dit moment gaat hij niet naar Williams," aldus Flavio Briatore in de Sunday Mirror. Ook na deze uitspraken denken veel mensen dat Webber volgend jaar het stoeltje van Juan Pablo Montoya zal innemen, maar er zijn nog meer gegadigden voor dit zitje. Het zit er bij Williams zelfs in dat beide zitjes voor volgend jaar vrij zullen zijn omdat Ralf Schumacher nog geen contract heeft. Dit omdat beide partijen niet het gewenste salaris van de Duitser kunnen overeenkomen.

Australisch jongetje in de fik gestoken

RonaldV had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

Een 12-jarig Australisch jongetje is in brand gestoken omdat hij weigerde zijn portemonnee aan een rover af te geven. In de portemonnee zat een huissleutel, en hij wilde zijn moeder de stress van een inbraak besparen. Toen hij weigerde om zijn knip te overhandigen, met daarin vijf australische dollars, werd hij tegen de grond geschopt, overgoten met een brandbare vloeistof en aangestoken, aldus de politie. Een man die hem hoorde gillen schoot hem te hulp en doofde de vlammen.

Het jongetje is opgenomen in het Royal Children's Hospital in Brisbane met verbrandingen aan zijn bovenlijf, armen en vingers, en verschroeid haar. De verwondingen schijnen nog mee te vallen.

De politie is op zoek naar de teenager die de knaap in brand stak. Het gaat om een jongen van tussen de 14 en 16 jaar oud.

Japanse soldaten besnord naar Irak

IrakJapanse militairen die in Irak gestationeerd gaan worden, hebben richtlijnen gekregen om zich aan te passen aan de lokale bevolking. Een woordvoerder van het leger zei dat de manschappen geadviseerd was alvast een snor te laten groeien, om zo meer in de pas te lopen met de omgeving. De plusminus tien vrouwelijke leden van het zeshonderd man tellende contigent kregen donker groene hoofddoeken uitgereikt om, in overeenstemming met de lokale gebruiken, hun haar mee te kunnen bedekken. Het drinken van alcohol en het eten van varkensvlees zal op Japanse legerbasis, die momenteel in aanbouw is in Samawa in het zuiden van Irak, verboden zijn.


Bevelhebber van de Japanse troepen,
Kolonel Masahisa Sato

"Voor ons is dit een zaak van fatsoen", zei een woordvoerder. "We gaan er niet heen om oorlog te voeren, maar om te helpen met de wederopbouw. Het succes van de missie hangt grotendeels af van in hoeverre we in staat zijn vriendschappelijke relaties met de lokale bevolking tot stand te brengen." De uitzending van troepen is voor vele Japanners een uiterst controversiële kwestie en wordt beschouwd als één van de meest riskante militaire missies sinds het einde van de tweede wereldoorlog.

Duitse bende achter drievoudige moord

In verband met de drievoudige moord vorige maand in de Krabbestraat te Rotterdam zijn in Duitsland zes arrestaties verricht. De Rotterdamse politie houdt een Duitse criminele organisatie verantwoordelijk voor de moorden op Joey (22), Ismaël (21) en Ali (28).

Het motief voor de drie moorden wordt gezocht in onenigheid over handel in drugs, aldus een politiewoordvoerder. De Duitse bende zou volgens de politie met uitzonderlijk geweld in korte tijd vijf mensen hebben omgebracht, waaronder op 17 januari de drie mannen in Rotterdam.

Kalender met pinups en... doodskisten

Het presenteren van een bedrijfskalender is voor sommige bedrijven iets heel bijzonders. Zo is bandenfabrikant Pirelli al jaren beroemd om z'n kalender met schaars geklede dames die de maanden opfleuren.

Iets soortgelijks moet een Italiaanse fabrikant van doodskisten ook hebben gedacht. Die is daarom met een kalender op de markt gekomen om op 'passende' wijze hun producten te presenteren. Inderdaad, voorzien van doodskisten, elk vergezeld door een fraaie dame in bevallige pose.

Ultima Collezione 2004
De cover van de kalender

Voor de liefhebbers:

januari-februari
maart-april
mei-juni
juli-augustus
september-oktober
november-december

Onze dank gaat uit naar IDcreations voor deze tip!

In slaap gevallen mariniers voor het gerecht

Irak: icoontjeDe twee mariniers die in augustus vorig jaar in slaap waren gevallen op een wachtpost in Irak, moeten op 16 februari voorkomen bij de militaire kamer van de Arnhemse rechtbank. Dit maakte een woordvoerder van Het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend.

De twee krijgsmannen kwamen vlak na het begin van hun missie in Al Muthuanna, gelegen in het zuiden van Irak, al in de problemen toen ze in slaap waren gevallen op een wachtpost. Hierdoor waren ze niet in staat het terrein te controleren en ontstond gevaar voor de veiligheid van het leger, wat tot rampzalige gevolgen had kunnen leiden, zo meent het OM.

[Update] Radiostilte rondom Jos

michelc85, 1970MY en MavRick wisten ons vandaag het volgende te melden:

Raymond Vermeulen en Huub Rothengatter laten nog niks van zich horen na gisteren.

Gisteren waren beide heren in Engeland voor onderhandelingen over het laatste vrije stoeltje op het veld. Ze wilden echter bevestigen noch ontkennen dat Jos Verstappen komend seizoen bij Jordan zou kunnen rijden.

"Geen commentaar", kregen journalisten van Vermeulen te horen voordat hij weer in het vliegtuig terug naar Nederland stapte. Hij vertelde dat er een algehele radiostilte in acht was genomen rondom deze zaak. "Dus ik moet het helaas hier bij laten."

Bij de onderhandelingen was naast Vermeulen en Rothengatter ook de marketingmanager van Trust, de grootste geldschieter, aanwezig. Michel Perridon, die eerder uit naam van Trust de onderhandelingen voerde, was niet aanwezig.


Update 16:12:
Chillmeister wist ons vandaag het volgende te melden:

Ondanks de radiostilte meldt de BBC vandaag dat Jordan op het randje staat van afronden van een contract met Verstappen. Eddie Jordan gaf toe dat hij in vergaande besprekingen was met Trust, maar meldde ook dat er nog steeds met een aantal andere rijders wordt gepraat. "We weten wat we willen doen en we zullen iets aankondigen als we er klaar voor zijn. Maar er is nog steeds een stoeltje beschikbaar."

Presentatie EJ14

itsgreen, Harry en Veter wist ons vandaag het volgende te melden:

Vandaag is de nieuwe Jordan EJ14 op Silverstone gepresenteerd.

Op het regenachtige circuit werd Nick Heidfeld als enige rijder gepresenteerd. Ook was Duitser Timo Glock aanwezig, die waarschijnlijk binnenkort als derde rijder gepresenteerd zal worden.

De nieuwe bolide droeg de welbekende gele kleur en was na de shakedown van eergisteren wederom gesierd met Trustlogo's. Ook was het logo van het Dordtse computerbedrijf te vinden op de overalls van Heidfeld en Glock. Er waren echter geen Trustmedewerkers aanwezig en ook 'Trustrijder' Jos Verstappen was, ondanks geruchten dat hij per helikopter onder weg naar Engeland was, niet van de partij.


De EJ14 tijdens de presentatie vandaag

Davids niet vervolgd

Edgar Davids wordt niet vervolgd voor de mishandeling van zijn ex-vriendin.

De zaak is geseponeerd door het openbaar ministerie, omdat er niet voldoende en wettig bewijs zou zijn. De voormalige vriendin van de international deed twee jaar geleden aangifte van mishandeling. Dit zou zijn gebeurd tussen 1999 en 2000, toen Davids in Italie voetbalde. Het is nog niet zeker of de ex-vriendin van Davids in hoger beroep gaat.

Tekort aan brievenbussen TPG

Door de duizenden vernielingen van brievenbussen tijdens de jaarwisseling heeft de TPG een tekort aan de rode bakken. De vernielingen leveren het bedrijf een schadepost op van 7 tot 8 ton op.

Een woordvoerster van TPG liet vandaag weten zeker nog een aantal maanden bezig te zijn, alvorens het aantal brievenbussen weer op peil is. De helft schijnt inmiddels al weer vervangen te zijn. Ook zegt het concern druk bezig te zijn met de reparatie van beschadigde bussen.

Ondanks het grote aantal vernielingen beweert het postbedrijf wel maatregelen te hebben genomen tegen vandalisme. Niet alleen versmalde TPG de gleuven van de brievenbussen, maar werden er ook tijdelijk veel verwijderd. "Het vernielen van brievenbussen is een maatschappelijk probleem geworden", aldus de zegsman.

Normaal gesproken staan er door heel Nederland 22.000 exemplaren.

Vrouw bijt kin van verloofde af

De 20-jarige Nathon Powell uit Idaho moet een groot stuk van zijn kin missen na een ruzie met zijn 19-jarige verloofde, Brittany Thompson, die hem verdacht van vreemdgaan. De onenigheid over het vermeende overspel van Powell werd gewelddadig toen Thompson haar aanstaande eega meerdere malen met een stuk hout probeerde te slaan. De man ontweek de slagen en greep de arm van zijn aanvaller, waarop Brittany haar tanden in de kin van Nathon zette.

Powell werd overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis voor behandeling van zijn verwonding, maar vanwege de diepte van de beet kon het afgebeten stuk kin niet meer aangezet worden. In een commentaar op het gebeuren vertelde een politieagent van de Idaho Falls Police dat ze vrij regelmatig moeten ingrijpen bij huiselijk geweld. "Maar mensen waarvan de kin is afgebeten komen we niet elke dag tegen", aldus agent Steve Hunt.

Brittany Thompson vernielde tijdens het gevecht ook een deur. Ze is inmiddels door de politie aangehouden voor een geweldsdelict en vernieling van andermans bezittingen. Of de bruiloft nu nog wel doorgaat is niet bekend.

Vrouw vast in brievenbus

Vanochtend om half vier is een vrouw door de politie uit een hachelijke situatie bevrijd. De 22-jarige Rotterdamse zat met haar hand vast in een brievenbus. Dit liet de politie Haaglanden weten.

De vrouw zat, in een woning op het Redeserf in Den Haag met haar hand vast in een brievenbus nadat ze haar vriendin nog een keer extra gedag wilde zeggen. De vrouw stak daarom haar hand door de brievenbus.

Het lukte de vrouw in eerste instantie niet om zelf los te komen, waarop de politie de vrouw ten hulp kwam. Uiteindelijk schoot de hand, na een aantal keer flink wrikken, los.

Kerry wint voorverkiezingen in vijf staten

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 59-jarige Democratische senator John Kerry is gisteren weer een stukje dichter bij de nominatie voor de presidentsverkiezingen in de VS gekomen door in vijf staten de voorverkiezingen te winnen. Concurrenten John Edwards en Wesley Clark wonnen ieder in één staat, Joseph Lieberman gaf na teleurstellende resultaten de strijd op.
John Kerry
Kerry, die steeds populairder is geworden na zijn winst in de staten Iowa en New Hampshire, heeft gisteren met overmacht gewonnen in de staten Missouri, Arizona, Delaware, New Mexico en North Dakota. "Nu zullen we deze campagne en de zaak voor een sterker, eerlijker en welvarender Amerika naar elk deel van het land brengen," aldus Kerry.

Andere kandidaten

Senator John Edwards uit North Carolina won de verkiezingen in de staat South Carolina, en eindigde in Oklahoma net achter voormalig NAVO-opperbevelhebber Wesley Clark. Edwards lanceerde zichzelf als enige alternatief voor Kerry door te zeggen dat de voorverkiezingen "steeds meer lijken op een race tussen twee personen". Verder noemde hij Kerry een vermoeide zwoeger uit Washington en vroeg hij zich af of "wij een leider, een president krijgen die echt iets begrijpt van de problemen van de werkende mensen".

De Democratische kandidaat Joseph Lieberman, in 2000 al de 'running mate' van Gore, heeft inmiddels zijn conclusies getrokken uit de teleurstellende resultaten van de afgelopen voorverkiezingen en heeft zich teruggetrokken. Lieberman had zijn lot verbonden aan de resultaten in de staat Delaware. Daar kreeg hij slechts twaalf procent van de stemmen. "Het oordeel van de kiezers is nu duidelijk," aldus Lieberman na het nemen van zijn "moeilijke maar realistische beslissing".

Howard Dean, enkele weken geleden nog door iedereen gezien als koploper, wist dinsdag ook maar weinig winst te boeken. Op een verkiezingsbijeenkomst beloofde hij zijn aanhangers echter "door en door en door te gaan".

De toekomst

Uit opiniepeilingen blijkt dat de Democratische kiezers vooral op zoek zijn naar iemand die in november de Republikeinse president Bush kan verslaan. Eerder berichtten we al dat Kerry volgens peilingen een goede kans maakt. De kiezers concentreerden zich ditmaal minder op inhoudelijke kwesties. Als grootste zorgen noemen de ondervraagden de economie, de werkgelegenheid en de gezondheidszorg in de VS. De onderwerpen Irak en terrorisme spelen niet meer zo duidelijk mee als voorheen.

Delegatieleden

In de zeven staten waar dinsdag verkiezingen gehouden werden, waren in totaal 269 delegatieleden te vergeven. Op de Democratische conventie die in juli in Boston gehouden zal worden, heeft de winnaar er 2159 nodig om het tegen Bush op te kunnen nemen. Uit prognoses blijkt dat Kerry gisteren minstens 88 delegatieleden wist te verzamelen, wat hem op een totaal van 201 brengt. John Edwards kreeg er 59 bij en staat nu op 100. Howard Dean kwam met 3 nieuwe delegatieleden op een totaal van 117. Generaal Wesley Clark heeft er met de 24 die hij dinsdag verwierf nu 55.

Zaterdag zal de Democratische verkiezingsrace voortgezet worden in de staten Michigan en Washington. Verder zijn er zondag voorverkiezingen in Maine en dinsdag in Virginia en Tennessee. Edwards, Clark en Dean hopen genoeg steun te krijgen om het te kunnen uithouden tot 'super Tuesday' 2 maart. Dan worden in tien staten tegelijk verkiezingen gehouden, voor meer dan een kwart van de in totaal 4322 delegatieleden.

Internetbankieren van Postbank vernieuwd

De Postbank komt met een nieuw systeem om bankzaken via internet te regelen. Vroeger was er bij de bank een scheiding tussen internetbankieren en het online beheren van de reguliere rekeningen. In het nieuwe systeem, dat de naam 'Mijn Postbank.nl' draagt, is die scheiding verdwenen en komen alle rekeningen in één overzicht te staan.

Met het systeem, dat gratis te gebruiken is voor klanten van de Postbank, is het vierentwintig uur per dag mogelijk om het saldo van je rekening op te vragen of betaalopdrachten in te voeren, die real-time verwerkt worden. Voorheen was de dienst na elf uur 's avonds niet meer te gebruiken.

Al sinds de introductie van het internetbankieren werkt de Postbank met zogenaamde TAN-codes (Transactie Authorisatie Nummerreeksen). Die codes zijn nodig om een transactie te bevestigen. Postbank-klanten krijgen na aanmelding voor Girotel een lijst thuisgestuurd met verschillende TAN-codes. Sinds gisteren is het echter ook mogelijk om zo'n code per sms naar een mobiele telefoon te laten sturen.

Zowel de online- als de offline-versie van Girotel blijven voorlopig overigens naast Mijn Postbank.nl bestaan. "Op termijn zullen wij de diensten afbouwen, maar een datum daarvoor is nog niet vastgesteld," aldus een woordvoerster van de bank.

Egypte uitgeschakeld

Egypte, met Mido en Hossam Ghali, is niet tot de kwartfinales van de Afrika Cup doorgedrongen. Op doelsaldo moest het Algerije de tweede plaats in poule C laten.

Door de verrassende nederlaag van Algerije tegen Zimbabwe (1-2), dat haar eerste winst op een eindronde ooit boekte, had Egypte een kans om zich bij de best acht landen van het toernooi te scharen. Het land diende daarvoor echter wel van Kameroen te winnen.

Met Mido in de punt van de aanval had Egypte het beste van het spel, echte kansen ontstonden er echter niet. Aan het eind van de eerste helft buitelde Mido onhandig over de keeper van Kameroen heen wat hem een gele kaart opleverde. De kaart betekende in ieder geval geen kwartfinale voor hem. Scoren deed Egypte echter niet, het bleef (0-0). Kameroen werd poulewinnaar en zal nu waarschijnlijk tegen Nigeria gaan spelen.

Zie voor overige uitslagen het overzicht (BBC)

Kwartfinales:
Tunesie - Senegal
Mali - Guinea
Kameroen - Nigeria
Marokko - Algerije

De wedstrijden worden zaterdag danwel zondag gespeeld.

Jongelingen in voorselectie Oranje

In de voorselectie van het Nederlands Elftal voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten vallen een aantal nieuwe namen op.

Robin van Persie van Feyenoord, Johnny Heitinga en Nigel de Jong van Ajax komen op de lijst voor. Voor deze jonge spelers een groot compliment en een teken dat er door de bondscoach op ze wordt gelet. Of de jongelingen ook in de definitieve selecie komen is nog de vraag. Dick Advocaat maakt 13 februari de definitieve selectie voor de wedstrijd bekend. Uiteraard kwamen op de lijst van de voorselectie ook de namen van andere jonge spelers, zoals Robben, Bouma, Van der Vaart en Sneijder, voor.

Website Microsoft bestand tegen MyDoom

De website van softwaregigant Microsoft blijkt vooralsnog bestand te zijn tegen de Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen van het virus MyDoom. Sinds gisteren voeren computers die besmet zijn met de B-variant van MyDoom een DDoS aanval uit. Afgelopen maandag ging de website van Unix-fabrikant SCO offline, aangezien de eerste versie van het virus het op deze website voorzien had.

Voor de zekerheid had Microsoft toch een alternatieve website opgezet om de aanvallen van de worm op te vangen. Het MyDoom.B virus is zo geprogrammeerd dat het besmette systemen nog tot 1 maart de website van Microsoft laat aanvallen.

Sterfgeval bij poging ontmoeting superheld

VEMP, Mosselmaster en Sh0ck hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Indiase stad Agra heeft een zevenjarige jongen zich opgehangen in de hoop dat de televisie-held Shaktimaan hem zou redden. Shaktimaan is de Indiase tv-variant van Superman en is vooral populair bij kinderen.

De jongen was er van overtuigd dat hij met zijn actie Shaktimaan zou ontmoeten, maar helaas kwam voor hem Shaktimaan niet opdagen. Zijn oudere broer was al bij een eerder incident gewond geraakt, toen hij van een gebouw sprong omdat hij dacht dat hij net als de superheld kon vliegen.

Sinds het begin van de tv-serie in 2002, zijn al meerdere kinderen van het dak gesprongen om net als hun held te kunnen vliegen. De vader van het dodelijke slachtoffer eist nu dat de tv-serie van het scherm wordt gehaald.

Shaktimaan
De populaire Indiase held Shaktimaan

Minister wil uitzondering godsdienstdocent

Van der HoevenEr komen geen bekwaamheidseisen voor leraren godsdienstonderwijs. Dat heeft minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs laten weten. Volgens de CDA-bewindsvrouw berust de uitzonderingspositie van die leraren op de vrijheid van onderwijs. De uitzondering voor godsdienst is voornamelijk gebaseerd op de historie.

In de Tweede Kamer lijkt er wel een meerderheid voor dergelijke bekwaamheidseisen te zijn, een plan dat gelanceerd werd LPF-Kamerlid Kraneveldt. De LPF wil aan vakdocenten levensbeschouwing dezelfde bekwaamheidseisen stellen als aan docenten in andere vakken. De VVD, PvdA, D66, GroenLinks en de SP lijken voorstanders te zijn van dergelijke eisen. Het CDA, ChristenUnie en SGP keren zich echter fel tegen het plan.

CDA-Kamerlid De Vries zei dat de uitzonderingspositie nodig is omdat er aan het vak godsdienstonderwijs geen kerndoelen en eindtermen te verbinden zijn. Een Kamermeerderheid meent echter dat het spreekwoord ''gelijke monniken, gelijke kappen'' hier van toepassing moet zijn. In alle vakken moeten leraren over zowel vakinhoudelijke kennis als pedagogisch-didactische kennis beschikken, meent de Kamer.

Onlangs werd getwijfeld over het godsdienstonderwijs op islamitische scholen. Daarin zou worden opgeroepen tot discriminatie. Volgens de Inspectie voor het Onderwijs blijkt dat echter niet uit onderzoek.

[Update] Zware crash Massa

Felipe Massa is na een zware crash op het circuit van Barcelona per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Sauber-rijder verloor in de eerste bocht de controle over zijn Sauber C23 nadat er een wiel losschoot. De Braziliaan schoot met een oncontroleerbare wagen van de baan en kwam met een harde klap tot stilstand. Na zijn crash is Massa per direct met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Er is nog niks bekend gemaakt over zijn toestand, wij houden je natuurlijk op de hoogte.

Update 12:10
Volgens F1Racing.nl gaat het goed met Massa. Hij is puur uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht en Sauber verwacht hem nog voor het einde van de middag terug op het circuit voor een debriefing.

De oorzaak van de crash is nog niet helemaal bekend. Het is alleen duidelijk dat het door een losgekomen wiel kwam. "Het wiel van de C23 kwam plots los in de eerste bocht bij het ingaan van zijn vierde rondje. We weten nog niet hoe dat kwam. De auto gaat nu terug naar de fabriek waar de oorzaak zal onderzocht worden."

Gisteren had Fischella ook al problemen met de Sauber C23 en kwam nauwelijks aan het rijden toe. Na de problemen van vandaag komt er dan ook een vroegtijdig einde aan de driedaagse testsessie van Sauber op het circuit van Catalunya.

Single Dinand Woesthoff voor Guusje


Guusje Nederhorst

Volgende week zal een nieuw nummer van Dinand Woesthoff (Kane) op single worden uitgebracht. Het nummer - genaamd Dreamer en met als ondertitel Gussies song - is op 30 januari opgenomen ter nagedachtenis aan zijn vrouw Guusje Nederhorst, die vorige week donderdag overleed aan de gevolgen van borstkanker. Vandaag, op de dag dat ze 35 jaar zou zijn geworden, wordt ze in besloten kring begraven.

De opbrengsten van de single gaan naar het Koningin Wilhelmina Fonds voor de bestrijding van kanker. Het nummer zal vanmiddag om 12.00 uur op alle grote radiostations tegelijk zijn te beluisteren.

--
Op de website van Radio 538 is het nummer te beluisteren. Ook is hier de tekst te lezen.

Bejaarde zonder rijbewijs na gevaarlijke rit

De politie heeft gistermorgen het rijbewijs van een 75-jarige inwoonster uit Arnhem ingevorderd. Aanleiding hiervoor was het beroerde rijgedrag van de bejaarde vrouw.

Rond 4.00 uur gistermorgen constateerden politieagenten dat de vrouw zonder verlichting reed. Nadat de agenten haar hadden gevraagd de verlichting van haar auto te ontsteken, volgden zij de vrouw even. Toen bleek dat de vrouw onder meer door rood reed en als spookrijdster een brug op reed. Dat was voor de agenten aanleiding om haar voor de tweede maal aan te houden. Deze keer moest de vrouw haar rijbewijs inleveren.

"Ook Gérard terug naar Sparta"

Volgens Dennis de Nooijer, die onlangs NEC verruilde voor Sparta, komt ook zijn broer Gérard weer snel terug bij de Rotterdamse club.

Het contract van Gérard de Nooijer, die momenteel geblesseerd is, loopt aan het eind van dit seizoen af bij Feyenoord. Nu de club uit Kuip weer kan beschikken over Ramon van Haaren en Gill Swerts lijkt De Nooijer overbodig. De beide de Nooijers begonnen hun voetballoopbaan bij Sparta. Gerard vertrok in 1998 naar SC Heerenveen, en staat de laatste 2 seizoenen onder contract bij Feyenoord.

Oplichterspaar in Twente aangehouden

In het oosten van het land heeft de politie van Twente een stel aangehouden dat al jaren een spoor van financiële ellende door ons land trekt. Het gaat om P. en zijn partner I., beiden 48 jaar oud. P. moet eind april voor de rechter verschijnen wegens onder andere faillissementsfraude.

Het duo kreeg van gedupeerden al de bijnaam Bonnie and Clyde. Over hen is zelfs een speciale website op internet verschenen. Een groep slachtoffers van het duo beschrijft onder de noemer DJDDO (Doe J. De Das Om) waar de twee zich schuldig aan zouden hebben gemaakt.

P. en I. leidden de afgelopen jaren een zwervend bestaan door Nederland. Daarbij trokken ze van huurhuis naar huurhuis. Wanneer ze de huur niet betaalden, bleek het voor de huiseigenaar vaak een hele toer om het stel de woning uit te zetten. De twee hebben met hun vlotte babbel waarschijnlijk ook vele tientallen slachtoffers gemaakt. Vaak kochten ze allerlei goederen op afbetaling, waarna ze na verloop van tijd spoorloos verdwenen. P. zou al 10 jaar als oplichter actief zijn en zelfs zijn kinderen betrekken in zijn praktijken.

Oud-eurocommissaris voor de rechter

Justitie in Brussel wil oud - eurocommissaris Edith Cresson voor de strafrechter slepen. Cresson, een Franse socialistische politica, wordt verdacht van fraude en daarom heeft justitie de rechtbank verzocht om haar voor te leiden.

Edith Cresson

De fraude die Cresson gepleegd zou hebben, betrof een gift aan een vriend. In de tijd dat Cresson eurocommissaris was, zou ze deze vriend tienduizenden euro`s hebben gegeven voor onnodig aidsonderzoek. In 1999 werd er al gesproken over vriendjespolitiek rondom Cresson. Het gevolg hiervan was destijds dat de hele toenmalige Europese Commissie voortijdig aftrad.

Verdonk haalt uit naar mediahype asielzoekers

dutchielady had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Verdonk (VVD) van Vreemdelingenzaken en Integratie gaat vandaag in een interview met dagblad Trouw in de aanval op asieladvocaten en hulpverleners die haar uitzetbeleid bekritiseren. Volgens de minister maken die van asielzoekers 'zielige mensen' en creëren ze zo een mediahype. ''De asielzoekers zijn omklemd door een ijzeren ring van advocaten en hulpverleners die inspelen op de emoties van mensen en zo een media hype hebben ontketend.'' Ook de voormalig PvdA-ministers Pronk en De Vries maken zich daar volgens haar schuldig aan.

Vooral Jan Pronk, die van de week in NOVA de uitzettingen met deportaties vergeleek, krijgt ervan langs van Verdonk: ''De link die hij legt met de oorlog is afgrijselijk. Ongelooflijk misplaatst, vooral tegenover de nabestaanden van slachtoffers uit de oorlog. Dit is een fatsoenlijk land, dat fatsoenlijk met mensen omgaat. Een asielzoeker zal wegmoeten als hij van de rechter te horen heeft gekregen dat hij niet kan blijven. Dat heeft met deportaties niets te maken. Ongelooflijk om het zo te noemen. Geen stijl.''

Verdonk betoogt dat bij een asielbeleid ook een regeling hoort om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te krijgen naar het land van herkomst. Volgens haar verliezen de actievoerders uit het oog dat de veiligheidssituatie in het land van herkomst bepalend is voor een verblijfsvergunning, niet de mate van integratie van de betrokken asielzoekers. ''In beginsel zijn asielzoekers tijdelijk in Nederland. Zij kunnen terug als ze in hun eigen land geen gevaar meer lopen. Als we dat uit het oog verliezen, eindigt het ermee dat iedereen hier moet kunnen blijven. Dat werkt hospitalisering van asielzoekers in de hand. Dat wordt dan een groep mensen die we vertroetelen en niet op hun eigen verantwoordelijkheid mogen aanspreken.''

De minister zegt ook dat er in de media andere verhalen verschijnen dan in de dossiers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst staan. ,,In de pers verschijnen heel veel schrijnende verhalen. Dat mag met deze mensen niet gebeuren, denk je dan. Maar dan lees ik in het dossier van de Immigratie en Naturalisatiedienst een heel ander verhaal over hetzelfde geval.'' Het kan dan gaan om mensen die bijvoorbeeld strafbare feiten hebben gepleegd in Nederland, en daarom uitgezet worden, of een gezinssituatie die heel anders in elkaar lijkt te steken.

Winston Gerschtanowitz wordt co-host op 3FM

Radio.NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur, presentator en producent Winston Gerschtanowitz zal de komende tijd te horen zijn bij de radiozender 3FM. Hij zal als co-host het team van Ruud de Wild gaan versterken, aangezien de huidige medepresentator, Jeroen Kijk in de Vegte, vrijdag zijn laatste uitzending zal hebben.


Jeroen Kijk in de Vegte zal, zoals recentelijk bekend werd, vertrekken naar de televisieafdeling van Veronica, waar hij zich vanaf 7 maart zal storten op de uitzending van Veronica Vibes.

Voorlopig zal Winston vanaf volgende week dinsdag op proef meedraaien met Ruuddewild.nl. Er is nog niets bekend over wat er bij BNN zal gebeuren na het vertrek van Ruud de Wild zelf bij 3FM, komende zomer. Zoals eerder al bekend werd, gaat Ruud de Wild per 1 juni terug naar Radio 538, waar hij ooit begon.

Adam Curry presenteert radio vanuit Irak

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Adam Curry is van plan een bijdrage te leveren aan de moraal in Irak. Daarom gaat hij zijn radioprogramma 'Ook Goeiemorgen' van 16 tot en met 20 februari uitzenden vanuit Irak. Op die manier wil hij 'onze jongens' in Irak een hart onder de riem te steken en ze wat oppeppen. Vanuit Camp Smithy bij As Samawah, de plaats waar zevenhonderd Nederlandse militairen zijn gelegerd, zullen de uitzendingen plaatsvinden. Curry heeft inmiddels de goedkeuring van het ministerie van Defensie gekregen.

Adam Curry
Adam Curry

Vanuit een tent zal Curry de uitzending voor Radio Veronica verzorgen, naast populaire muziek zullen er ook veel interviews met militairen te horen zijn. Zijn medepresentatoren Alexander Stevens en Michiel Veenstra en nieuwslezer Arend Langeberg zullen Curry vergezellen naar Irak.

Defensie heeft toestemming gegeven om "op deze manier luisteraars een goed beeld te bieden van het wel en wee van de soldaten in Irak", aldus een zegsman van het leger. Verder vindt de woordvoerder het "alleraardigst voor de familieleden van de soldaten in Nederland."

Merknaam Google heeft meeste impact

devzero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De merknaam Google heeft het afgelopen jaar de meeste impact op mensen gehad. Dat blijkt uit een internetpeiling van het Amerikaanse onderzoeksbureau Interbrand. Aan het onderzoek deden ruim 4000 mensen uit 85 landen mee.

De ondervraagden moesten de vijf merken noemen die het meeste impact op hen hadden gemaakt. Uit de peiling stelde Interbrand een top tien samen. De zoekmachine haalde de titel voor het tweede jaar achtereen binnen.

Film Review: Ying Xiong (Hero)

FTR-moderator Gorro schreef voor ons de volgende review:

Toen Ying Xiong (Hero) in 2002 in China uitkwam, werd de film al snel bestempeld als "De opvolger van Crouching Tiger, Hidden Dragon". De Oscar- en Golden Globe-nominaties voor Best Foreign Language Film die het jaar daarop volgden, verraadden al een beetje dat je deze film daar te kort mee doet. Waarom deze film prima op eigen benen kan staan en waarom je hem zeker moet gaan bekijken, kun je hier lezen.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.