Metro komt met speciale EK-uitgave

MetroDe gratis krant Metro komt tijdens het Europees Kampioenschap tijdelijk met een extra uitgave. Hierdoor verschijnt de krant, die enkel te verkrijgen is op NS-stations, vergankelijk twee maal per dag.

De speciale EK-metro zal dagelijks in een oplage van 100.000 stuks uitgegeven worden. De krant is, met uitzondering van zondag, gratis te verkrijgen.

De manier waaróp de kranten zullen worden verspreid is nog niet bekend. Hier wilde directeur S. de Groot vandaag nog niets over kwijt. "We willen de concurrentie nu nog niet te veel informatie geven", zo verklaart het hoofd van Metro.

Op de vraag hoeveel geld die tijdelijke editie gaat kosten wil De Groot evenmin veel kwijt. "Dat het om grote bedragen gaat, is duidelijk. Adverteerders zijn van plan om in die periode groot uit te pakken. Het zal een enorme impuls betekenen voor de dagbladenmarkt."

Logo EK-2004Het EK 2004 in Portugal gaat op 12 juni van start. Eerder al plaatste het Nederland elftal zich voor het evenement. De tijdelijke krant moet de Nederlander met minstens zestien pagina's per dag op de hoogte houden van het kampioenschap. Deze worden gevuld door eigen verslaggevers, het ANP, en een intranet van de samenwerkende internationale Metro-uitgaves.