Anti-snurkbed gepresenteerd in Stockholm

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Stockholmse meubelbeurs die deze week wordt gehouden is door een Zweeds bedrijf een zogenoemd anti-snurkbed geïntroduceerd. Een speciale constructie zou het snurken moeten tegengaan.

De producent deed een poging uit te leggen hoe de uitvinding werkt: “Het bed registreert of de persoon in het bed wakker is of niet. Als hij of zij een bepaalde periode aan een stuk door snurkt gaat het hoofdeinde van het bed langzaam omhoog tot een vooraf ingesteld niveau. Zodra het duidelijk is dat het snurken is opgehouden gaat het hoofdeinde weer terug in de gewone stand. En als het snurken weer begint gebeurt er precies hetzelfde.”

De producent vertelde ook waarom dit op en neer gaan van het hoofdeinde het snurken zou moeten stoppen. Volgens hem kan de tong de keel niet meer afsluiten wanneer het hoofd in een hogere positie komt; hierdoor stopt de persoon vanzelf met snurken.

Aan de ontwikkeling van het bed waren ook onderzoekers van de universiteit van Göteborg betrokken, of het een succes wordt is nog maar de vraag.