Radio Palee uit de lucht gehaald

DjStefan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Osse piratenzender Radio Palee is dinsdagochtend om kwart over 7 uit de lucht gehaald. De piratenzender is erg bekend in Oss en al diverse malen tevergeefs uit de lucht gehaald. Deze keer werd ook de tien meter hoge zendmast door medewerkers van het Agentschap Telecom verwijderd. Vier personen, waaronder de vermoedelijke eigenaar van Palee, zijn aangehouden wegens bijstandsfraude.

De politie maakte later ook nog een proces-verbaal op voor overtreding van de wet op kansspelen. Iedere maandagavond zond 'Dj Johnny zonder Money' een vorm van kienen uit op de radio. Diverse middenstanders in Oss en omstreken adverteerden met reclame op de zender. Ook de lokale afdeling van de SP maakte in verkiezingstijd gebruik van Palee. Ook toen zond Palee al illegaal uit, maar de fractievoorzitter Toon Voets zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest.

Palee heeft veel sympathie onder een groot deel van de inwoners van Oss. Zo organiseerde de zender vorig jaar een evenement met Nederlandstalige artiesten. De opbrengst hiervan werd geschonken aan enkele lokale goede doelen.