Ruzie tussen politie en militairen in Spijkerkwartier

De politie is vanmorgen slaags geraakt met een aantal militairen die per se naar de rosse buurt van Arnhem wilden. Vijf militairen zijn aangehouden en een agente werd mishandeld.

De groep militairen werd ’s nachts uit een café gezet door hun vervelende gedrag. De groep bleef voor de kroeg hangen, maar toen de politie arriveerde besloot de groep naar het Spijkerkwartier te lopen, waarbij onderweg veel last werd veroorzaakt.

Op de rand van de rosse buurt moesten de militairen van de politie vertrekken. Enkelen gaven daaraan gehoor, maar de rest van de groep liep toch de buurt in. De politie verzocht de mannen diverse keren te vertrekken, maar dat werd door de groep geweigerd. Toen de politie één van de militairen wilden aanhouden werd een agente bij de keel gegrepen en vervolgens geslagen in haar gezicht. De politie besloot daarop de wapenstok te gebruiken. Ook heeft een diensthond één van de militairen gebeten.

Er werd nog een 22-jarige man aangehouden omdat hij zich met de arrestatie bemoeide. Bovendien zijn er drie mannen opgepakt, omdat zij niet luisterden. De marechaussee onderzoekt op het moment het incident.