11/09-verdachte vrijgesproken

Ome.Fleer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Hamburg heeft een Marokkaan wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van medeplichtigheid aan de aanslagen op 11 september. De 31-jarige Abdelghani Mzoudi zou hoofdkaper Mohammed Atta hebben geholpen bij het voorbereiden van de aanslagen. Hij verrichtte onder andere financiële transacties voor Atta en regelde onderdak voor de andere kapers. De aanklager had tegen de man vijftien jaar cel geëist.

Mzoudi werd in 2000 opgeleid in een Afghaans terroristenkamp. Hij is de tweede 11/09-verdachte die een proces heeft gehad. Zijn vriend werd eerder al veroordeeld tot 15 jaar cel wegens medeplichtigheid aan de aanslagen.

Men vermoedde dat Mzoudi deel uitmaakte van een acht man sterke, in Hamburg gevestigde, terreurcel die de aanslagen in de Verenigde Staten zou hebben gepland. Mzoudi bekende dat hij drie vliegtuigkapers kende, onder wie Mohammed Atta. Mzoudi ontkende echter iets van de aanslagen op Amerika te weten.

Op 11 december was de man al op vrije voeten gesteld. De rechtbank oordeelde toen dat de bewijzen niet voldoende waren om de man nog langer in hechtenis te houden.