14 jaar cel voor wrede moord op kostganger

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 52-jarige J.G. is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot veertien jaar cel. Het hof achtte bewezen dat zij eind jaren negentig samen met haar ex-vriendin Z.M. hun toen 63-jarige kostganger Ton Stolp heeft vermoord. De moord werd bestempeld als "nietsontziende wreedheid".

Stolp zou jarenlang mishandeld zijn door de vrouwen, voordat hij op een gruwelijke manier om het leven kwam. Eerst werd hij in de douche geschopt, vervolgens kreeg hij afwisselend heet en koud water over zich heen, alvorens hij gedwongen werd om verschillende schoonmaakmiddelen te drinken. Ook werden er spullen in zijn anus gestopt, onder andere een doucheslang met stromend water. De vrouwen lieten hun slachtoffer creperen onder de douche en begroeven het lijk in een schuurtje bij hun woning in IJmuiden.

G. was al eerder door de rechtbank in Haarlem tot veertien jaar veroordeeld, in dit hoger beroep was zestien jaar geëist. M. werd conform de eis tot zes jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld.

M. zou onder grote invloed van haar vriendin gestaan hebben. Toen Stolp in 1996 als kostganger in het huis van de vrouwen kwam wonen zou hij haar meerdere malen verkracht hebben, met medeweten van G. In februari 1999 werd het M. te veel, en stak zij Stolp neer, hierna volgde de eerder beschreven situatie in de douche.