FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 januari 2004

Bejaarde veroorzaakt ravage bij supermarkt

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bejaarde heeft vrijdag op de parkeerplaats van een supermarkt in Friese Menaldum grote schade aangericht. De 82-jarige man had bij de supermarkt boodschappen gedaan en stapte in zijn auto. Door een nog onbekende reden raakte de man met zijn voet klem tussen het gaspedaal en de vloermat. Hierdoor reed de auto in volle vaart vooruit.

De 57-jarige man die op dat moment voor de auto liep, werd door de bejaarde man aangereden. Snel schakelde de man naar zijn achteruit waardoor de auto met een vaart twee personenauto's en een brievenbus ramde. Maar hiermee was de ellende nog niet tot een eind gekomen. De man zette de auto weer in zijn vooruit waardoor een ruit sneuvelde en drie fietsklemmen beschadigden.

De voetganger is met een beenwond naar het ziekenhuis in Leeuwarden werd afgevoerd.

[Update] Stam niet naar Inter

Volgens verschillende Italiaanse kranten tekent Jaap Stam aankomende week een contract bij Inter Milan.

De verdediger van Lazio Roma zou voor 14 miljoen euro naar de club uit Milaan vertrekken. Vanwege de slechte financiële situatie heeft de voetbalclub uit Rome dringend geld nodig. Als de transfer inderdaad door zou gaan zou Stam weer gaan samenwerken met Alberto Zaccheroni, die ook al zijn trainer was bij Lazio.

Update:
Lazio heeft de berichten uit de Italiaanse kranten meteen ontkend. Lazio verklaarde dat Stam niet te koop is en er op het moment niet wordt onderhandeld met Inter of een andere club.

Nieuwe postzegels zonder Saddam vertoond

Vandaag werden er voor het eerst in 25 jaar nieuwe postzegels gepresenteerd aan het Irakese volk, zonder de afbeelding van hun voormalige leider Saddam Hussein. Het is de zoveelste beeltenisverdwijning van de voormalige leider, die ooit een belangrijke invloed had op de Irakese samenleving.

Door de val van Saddam zijn er nieuwe postzegels gemaakt, die door de Irakese regeringsraad en andere overheidsfunctionarissen werden uitgekozen. Er zit wel een kanttekening aan de nieuwe zegels: ze zijn een stuk duurder geworden, maar de bezorgingsduur van de post is wel ingekort.

Darts: Uitslag Van Barneveld - Fordham

'Barney' omhelst Fordham / Screenshot: s7eph4nRaymond van Barneveld heeft zich vanavond niet weten te plaatsen voor de finale van het Lakeside Professional Championship (eerder bekend als de Embassy). 'Barney' werd met 4-5 verslagen door de Engelsman Andy Fordham.

Van Barneveld kwam eerst met 3-0 voor (3-2, 3-1, 3-0). Fordham bracht vervolgens de stand terug tot 3-2 (0-3, 2-3). Daarna ging het via 4-2 (3-2) naar 4-3 (2-3) en 4-4 (2-3). In de laatste en beslissende set wist Fordham de wedstrijd te beslissen door met 1-3 in legs te winnen.

Fordham zal het in de finale opnemen tegen Mervyn King (Engeland), die in de andere halve finale Tony O'Shea met 5-1 versloeg. De finale wordt morgen gespeeld.

Discussieer ook in het Sport-forum van FOK! mee over deze en andere dartswedstrijden.

Belgische minister wil gratis openbaar vervoer

De Belgische regering denkt erover om het openbaar een stuk goedkoper te maken. "Misschien zelfs geheel gratis", schrijft de Belgische minister Vande Lanotte van Overheidsbedrijven op zijn website. Volgens de minister kunnen de voordelen van het gratis vervoer groter zijn dan de nadelen.

Hij hoopt dat meer reizigers uit de file komen en in de trein stappen. Dit heeft een gunstig effect op de economie en op het milieu. Dit weegt zwaarder dan de kosten van het gratis vervoer. Deze raamt hij op 250 tot 500 miljoen euro.

De socialistische minister wil dat werkgevers mee gaan betalen aan het plan. "De overheid betaalt de rest, zodat het Belgisch spoorbedrijf NMBS niet voor de kosten opdraait. De komende weken moet hier een doorbraak mogelijk zijn", zegt Vande Lanotte. Hij wil dat het woon-werkverkeer binnen vier of vijf jaar gratis is.

De minister zit vol plannen om de files op te lossen. zo wil hij ook dat al het containervervoer van de Antwerpse haven per trein gaat.

Baumgartner al weg?

Minardi verraste iedereen om al heel vroeg hun beide coureurs vast te leggen voor het nieuwe seizoen.

Baumgartner en Bruni zouden de nieuwe coureurs zijn voor 2004, maar nu ziet het er naar uit dat Baumgartner moet vrezen voor zijn plaats bij Minardi.

De helft van het sponsorgeld van Baumgartner komt van de Hongaarse regering, terwijl hij de andere helft zelf bij elkaar zou moeten krijgen. Het was hem gelukt om de andere helft bij elkaar te krijgen, maar nu is de grootste sponsor van Baumgartner niet tevreden over de afspraken die gemaakt zijn tussen Baumgartner en de sponsor.

De naam van de sponsor is MOL AG en is een Hongaars olieconcern. Deze waren met Baumgartner een bepaald bedrag overeengekomen als Baumgartner bij Jordan zou kunnen gaan racen, maar uiteindelijk tekende hij bij Minardi. De sponsor vindt dat Minardi een mindere waarde heeft dan Jordan en dat ze ook minder sponsoring zullen uitbetalen.

Baumgartner is nu genoodzaakt om andere sponsoren te vinden om zijn stoeltje bij Minardi te kunnen bekostigen. Mocht dit niet lukken dan zal hij waarschijnlijk niet aan de start staan van het nieuwe seizoen.

Buma/Stemra en SENA starten samenwerking

Radiostations en andere partijen die rechten afdragen om muziek te mogen draaien hoeven voortaan nog maar aan één instantie te betalen. Buma/Stemra en SENA, de organisaties die de gelden voor de rechten innen, hebben een samenwerkingsverband gesloten. Voortaan zullen ze gezamenlijk een rekening versturen.

Buma/Stemra behartigt de belangen van de auteurs, componisten en uitgevers (auteursrechten). SENA doet dat voor de artiesten, studiomusici en platenproducenten (naburige rechten). Beide blijven verder wel apart van elkaar werken. Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland samen met het ministerie van Justitie hadden de beide organisaties al eerder verzocht samen te gaan werken. Dit om de administratieve lasten voor de afdragers van de rechten minder te maken.

Vanwege de gewenste transparantie en het nastreven van een kostenreductie zullen de incassowerkzaamheden gezamenlijk worden uitbesteed aan een professionele partner.

Politie lost 45 zaken in één klap op

De politie Schijndel heeft in één keer 45 zaken opgelost. Het gaat hier om inbraken, vernielingen en diefstallen. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

In totaal zijn er vijf mannen tussen de 26 en 31 jaar aangehouden. Zij zijn allen afkomstig uit Sint Michielsgestel en Schijndel. Twee van de mannen werden op 12 november tijdens een inbraak bij een hockeyclub in Sint Michielsgestel op heterdaad betrapt. Na het onderzoek konden nog drie mannen worden aangehouden.

De misdrijven werden allemaal tussen de maanden september en november gepleegd. De mannen braken in bij bedrijven, sportkantines en caravans. Ook staken zij autobanden lek en tankten benzine zonder te betalen. De gedupeerden zijn inmiddels door de politie op de hoogte gesteld en krijgen hun gestolen goederen indien mogelijk weer terug.

Doden bij explosie in Russische mijn

Sessy herschreef voor ons het volgende bericht:

In de Russische stad Anzjero-Sudzjensk, drieduizend kilometer ten oosten van Moskou, zijn zeker drie mensen om het leven gekomen bij een methaanexplosie in een kolenmijn.

Twee mensen worden nog vermist. Op het moment van de explosie bevonden zich 96 mensen in de mijn, 57 van hen waren op de plaats van de explosie. Twaalf mensen raakten gewond. Momenteel werken er tien reddingsteams op de plaats van het ongeluk.

Schip vernielt oude watermolen

Mosselmaster, bordewolf en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 85 meter lang binnenvaartschip heeft gisteren een watermolen in Grou volledig vernield. Dit heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag bekend gemaakt. 'De Haensmole' was vorig jaar nog gerestaureerd.

Het schip was op weg naar Delfzijl en wilde op het Pikmeer het Prinses Margrietkanaal invaren. Hierbij voer de schipper echter tegen de wal. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De tanker boorde zich enkele meters de wal in en drukte hierdoor de molen kapot.

De schade van de molen, die nog uit de achtiende eeuw stamt, wordt geschat op meer dan een miljoen euro.

GroenLinks-fractie R'dam staat op springen

Het rommelt in de gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Rotterdam. Twee fractieleden zouden moeten vertrekken omdat die al geruime tijd ruzie met elkaar hebben. Het gaat om de raadsleden Bea Kruse en Brahim Bourzik. Kruse is momenteel fractievoorzitter. Het derde raadslid van GroenLinks, Orhan Kaya, beraadt zich op zijn positie.

BourzikBourzik is de man die veel bij de omstreden imam El Moumni was te vinden toen diens verderfelijke uitspraken over homo's en honden actueel waren. Hij nam het in het verleden ook op voor de AEL.

Een vertrouwenscommissie van GroenLinks bracht onlangs een vernietigend rapport uit over het functioneren van de oppositiepartij in Rotterdam. De drie raadsleden zouden de standpunten van GroenLinks niet goed voor het voetlicht brengen. De havenstad wordt bestuurd door een college van VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam.

Op TV Rijnmond laat Bourzik weten pas te willen opstappen als Kruse weggaat. Kruse zegt pas weg te willen gaan als ze een baan buiten de politiek heeft gevonden. Formeel hebben beiden het recht om hun raadsperiode tot 2006 af te maken.

In België nu ook discussie hoofddoekjes

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast Frankrijk en Duitsland woedt de hoofddoekdiscussie nu ook volop in België. Afgelopen week pleitte de Belgische premier Verhofstadt voor een verbod op het dragen van hoofddoekjes voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en de politie. Vandaag ging de minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael nog veel verder. Hij wil een verbod op het dragen van religieuze symbolen zoals hoofddoekjes op alle openbare scholen.

Volgens Dewael moet ''de scheiding van staat en kerk volledig zijn. De overheid moet in alle omstandigheden neutraal zijn."

Eerder pleitte bij onze zuiderburen ook minister Michel van Buitenlandse Zaken voor een dergelijke verbod. Michel en Dewael zijn beide liberalen. De socialisten in de federale regering zijn op hun beurt fel gekant tegen ieder verbod op het dragen van hoofddoekjes. Wel voor verbod in het onderwijs was laatst senator Anne-Marie Lizin van de socialisten. Maar zij werd door haar partij teruggefloten.

Madonna steunt presidentskandidaat Clark

Popzangeres Madonna heeft publiekelijk steun toegezegd aan Wesley Clark, presidentskandidaat voor de Democratische Partij. Op haar website staat een brief waarin zij Clark omschrijft als "het perfecte voorbeeld van de Amerikaanse droom, een nationale held. Clark is een man van karakter, hij is intelligent en goed; kortom alles wat Amerika broodnodig heeft."

Madonna heeft nooit publiekelijk steun toegezegd aan een presidentskandidaat van een partij, maar ze uit zich erg kritisch over de huidige Amerikaanse regering. "Ons grootste risico is een tekort aan leiderschap, een tekort aan eerlijkheid en een totaal tekort aan zelfbewustzijn", aldus Madonna.

Madonna heeft Clark voor het eerst publiekelijk gesteund in december vorig jaar tijdens een interview op CNN. Ze omschreef Clark als een "natuurlijk geboren leider". Later dit jaar hoopt zij een geld inzamelingsactie te starten voor de verkiezing van Clark als presidentskandidaat voor de Democratische Partij.

Nieuwe bondscoach Rusland

George Yártsev is de nieuwe coach van het Russisch elftal. De 55-jarige Yártsev tekende een contract dat loopt tot het WK 2006 in Duitsland.

Afgelopen augustus was hij al aangesteld als interim-bondscoach nadat de vorige, Valeri Gazzaev, ontslag nam na een reeks slechte resultaten. Met Yártsev werd alsnog plaatsing voor het EK in Portugal afgedwongen. In Portugal zit Rusland met het gastland, Spanje en Griekenland in een poule.

Transfer Rink naar Vitesse in gevaar

Olympiakos Nicosia heeft de transfer van de Braziliaanse Duitser Paulo Rink naar Vitesse in gevaar gebracht door toch opeens vijf maanden achterstallig salaris te betalen.

Niet lang voor de club dit deed had het een fax ontvangen met het verzoek om te tekenen voor de definitieve vrijgave van de speler. Door deze actie hoopt de Cypriotische club alsnog geld te ontvangen voor de speler.

In december heeft Gordon Stipic, zaakwaarnemer van Rink, nog gesproken met de president van de club, deze had alle begrip en wist wat de consequenties waren. Hij vind het crimineel dat de club nu opeens toch betaald en de zaak opeens toedekt.

Stipic verwacht dat de FIFA Olympiakos Nicosia op de vingers zal tikken en dat de transfer alsnog zonder problemen zal verlopen, ook verwacht hij dat als Rink op Cyprus blijft dat hij dan iedere maand dezelfde problemen zal hebben rond het salaris.

Mocht de club in protest gaan bij de FIFA dan kan dat grote boetes opleveren, Stipic denkt niet dat de club dat risico zal lopen.

Snel kaartspel

ben jij sneller als de computer?
het doel is als eerste je kaarten kwijt te raken door ze op de middelste 2 kaarten te gooien, let wel op, de kaarten moeten 1 punt hoger of lager waard zijn als de kaarten die in het midden liggen. verder maakt de soort kaart en kleur van de kaart niks uit, alleen het aantal punten dat hij waard is.

ps. snel reactievermogen is een vereiste

moeilijk spel

''Oudkerk snuift coke en bezoekt hoeren''

De Amsterdamse Wethouder Rob Oudkerk is een fervent hoerenbezoeker. Dat beweert schrijfster en Parool-columniste Heleen Van Royen dit weekend in een column. ''Rob Oudkerk is een gezonde, Hollandse wethouder met gezonde, Hollandse driften. In zijn vrije tijd surft hij graag op pornowebsites. Hij bezoekt prostituees. Met oud en nieuw neemt hij traditioneel een snuifje coke''.

Oudkerk zou dit tegen Van Royen verteld hebben na deelname aan het Groot Nationaal Dictee. De twee namen toen wat afzakkertjes in een café. De PvdA-wethouder zei bij die gelegenheid dat hij langs ambtelijke weg op de vingers was getikt omdat hij op een van gemeentewege verstrekte computer de pornosite Hookers.nl zou hebben bezocht. De bewuste site bestaat onder meer uit een forum waar hoerenlopers ervaringen uitwisselen.

Tegen Van Royen beklaagde Oudkerk er zich over dat iemand die van Ajax houdt, wel uren op de Ajax website mag rondhangen, ''maar ik, die toevallig van porno houd, mag na werktijd niet even naar hookers.nl''. Volgens Van Royen zou Oudkerk haar hebben verteld dat het gemeentelijk Bureau Integriteit in dit geval als zedenmeester was opgetreden.

Tegen Het Parool liet het bureau gisteren overigens geheel ongevraagd weten dat niet gedaan te hebben. Op de vraag van de krant aan een woordvoerder van Oudkerk, wie de wethouder dan wel op de vingers had getikt, bleef een antwoord achterwege.

In de Volkskrant laat Oudkerk vandaag weten dat niemand iets te maken heeft met 'de privévoorkeuren van Rob Oudkerk'. ''Mag een wethouder misschien dingen doen die andere burgers ook doen?'' Hij beweert dat hij slechts in het algemeen heeft gesproken over 'publieke figuren', die het lastig kunnen krijgen als hun privé-hobby's bekend worden.

Van Royen is verbijsterd over de ontkenning van Oudkerk: ''Hij had het alleen maar over zichzelf. Zijn laatste woorden waren: ik lees het wel''. Ze verwacht niet dat Oudkerk juridische maatregelen tegen haar zal nemen, omdat er een getuige bij het gesprek zat.

-
De column van Van Royen staat ook op Planet.nl

Wiltord en Kanu verlaten Arsenal

Nwankwo Kanu en Sylvian Wiltord zullen allebei aan het eind van dit seizoen Arsenal transfervrij verlaten.

Nwankwo Kanu krijgt geen nieuw contract meer aangeboden en mag uitkijken naar een nieuwe club. Deels is dit op eigen verzoek, omdat hij nog maar weinig aan spelen toekomt. Sylvian Wiltord kreeg een verlaagde aanbieding waar hij niet mee akkoord is gegaan. Zowel Wiltord als Kanu worden in de Engelse pers aan diverse clubs gelinkt.

Kanu speelt al zes seizoenen bij Arsenal, waarin hij 116 wedstrijden speelde en 30 keer scoorde. Wiltord is bezig aan zijn vierde seizoen, waarin hij 104 wedstrijden speelde en 31 keer scoorde.

F1 programmering SBS6

Er zijn weer meer details bekend geworden over de F1-uitzendingen van SBS6.

Op vrijdagavond begint een grand prix weekend met het programma 'Formule 1 Magazine' op Veronica. Hierin worden samenvattingen getoond van de vrijdagtrainingen en wordt vanuit de studio een vooruitblik op het weekend gegeven.

Op zaterdag is er op SBS6 een tweeëneenhalf uur durend programma met daarin live de kwalificatietraining met zowel een voor- als nabeschouwing.

Ten slotte zondag wordt zondag de race live uitgezonden. In totaal met voor- en nabeschouwing duurt het programma drieëneenhalf uur. Op prime time volgt er nog een half uur durende samenvatting van de race.

Olav Mol is de hoofdcommentator. Jack Plooij is eindelijk bevestigd als pitsverlsaggever en zoals eerder al gemeld doet Edward van Cuilenborg de studiopresentatie.

''Nederland moet bloedgeld betalen''

De Nederlandse staat moet waarschijnlijk een forse schadevergoeding betalen aan de familie van de plunderaar die in Irak door een Nederlandse kogel werd gedood. Abdel Razaq, afkomstig uit Irak en werkzaam als islamoloog op de Universiteit van Leiden, meent dat de Nederlandse militairen rekening moeten houden met bloedwraak als er geen bloedgeld wordt betaald.

Inmiddels heeft de bekende letselschadeadvocaat mr. Martin de Witte gezegd dat hij de claim voor de Iraakse familie wil gaan innen. Hij spreekt over miljoenen euro's. Gisteren zei professor dr. Rob de Wijk, defensiespecialist van het Instituut Clingendael, in NOVA dat er al tientallen westerse juristen naar Irak zijn afgereisd om de bevolking op schadeclaims te attenderen en hen juridisch bij te staan. De meesten blijken alleen hun eigen zakken te willen vullen.

Het ministerie van Defensie meldt een eventuele claim ''op zijn merites'' te zullen beoordelen. Het schietincident is bij de plaatselijke autoriteiten gemeld. ''Als de familie schade wil claimen, dan zullen wij uiteraard alle zorgvuldigheid betrachten.''

Philips wil meer bekendheid in de VS

Electronicaconcern Philips wil graag een grotere naamsbekendheid in de Verenigde Staten. Op dit moment kent ongeveer dertig procent van de Amerikanen de naam Philips. In 2007 moet dat vijftig procent zijn. Dat bleek vrijdag tijdens een bijeenkomst met bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee op de jaarlijkse elektronicabeurs CES in Las Vegas.

Philips wil zich volop storten op de Amerikaanse markt om de jaarlijkse omzet van 30 miljard euro nog verder te vergroten. In de VS wordt dan ook flink wat extra geld in marketing gestopt. "Begin vorig jaar hebben we 40 miljoen dollar extra uitgegeven op wat de divisies al aan marketingbudget hadden", zei Kleisterlee. In totaal ging het om ruim 100 miljoen dollar, dat Kleisterlee beschouwt als "een investering".

Volgens Rob Westerhof, directeur van de regio Noord-Amerika, biedt de grote Amerikaanse markt tal van kansen om "duidelijk beter te presteren".

Jordan presenteert Verstappen ?

rutshark wist ons vandaag het volgende te melden:
In een uitgelekt faxbericht staat dat Jordan de internationale pers aankomende maandag uitnodigt voor een presentatie van de coureurs waarmee ze in 2004 aan de start willen komen.

Ook de namen van de coureurs staan in de fax: Jos Verstappen, Allan McNish en reservecoureur Nick Heidfeld. De hoofdsponsor zal Trust worden, nu ook al de sponsor van Jos Verstappen, die daarmee Benson and Hedges vervangen als sponsor van het team van Eddie Jordan.

De persconferentie zou komende maandag tussen elf uur 's ochtends en twee uur 's middags moeten plaatsvinden. Volgens eerdere berichten zou Jos Verstappen 5 januari zijn contract al hebben getekend.

Volgens de Duitse RTL staat bij de coureurs van het seizoen 2004 Jos Verstappen vermeld met startnummer 19.

Nieuwe programmering op 747 AM

De vijfde publieke radiozender 747 AM wordt geheel vernieuwd. Het station is nu 'horizontaal' geprogrammeerd. Iedere werkdag komen dus dezelfde programma's langs op dezelfde tijd. Op de zender zal nu vooral veel te horen zijn over 'lifestyle'.

Na het uitkomen van het McKinsey rapport stond het radiostation aan alle kanten ter discussie. Toch weet de zender te overleven. "Vorig jaar werd nog gesproken over een bezuiniging van 23 miljoen euro, dat had het einde van de zender betekend. Even later ging het om 16 miljoen. Uiteindelijk bezuinigen we nu 2,5 miljoen euro. Nog altijd een flink bedrag natuurlijk, maar ik vind het winst dat de betrokken omroepen hebben gezegd dat het goed is dat we zo'n zender hebben. Dat er wil is om te veranderen", zegt zendercoördinator Jan Westerhof.

In de nieuwe programmering zal de ochtend gevuld gaan worden met de met lifestyle gevulde programma's 'Dolce Vita' (KRO) en 'Plein Publiek' (NCRV). De RVU gaat met 'Dubbel O' een dagelijks magazine maken over opvoeding en onderwijs. Ook de Teleac is dagelijks te horen met 'Hoe? Zo!', een programma dat nauw aansluit op de actualiteit en probeert wetenschappelijke antwoorden te vinden op alledaagse vragen. Teleac draait, net als IKON en HUMAN, ook mee in de dagelijkse talkshow over politiek en cultuur: 'Desmet Live'.

De VPRO vult de avond met het programma 'De Avonden'. De dag op 747 AM wordt afgesloten met een herhaling van het Radio 1 programma 'Met oog op morgen' tussen 0:00 en 01:00 uur.

Met de nieuwe programmering hoopt Westerhof dat de luistercijfers zullen stijgen. "Er is een aantal slecht beluisterde programma's, die het gemiddelde helaas nogal omlaag trekken. Maar die gemiddelden geven een vertekend beeld. Dolce Vita en Plein Publiek halen dagelijks bijvoorbeeld zo'n vijftigduizend luisteraars. En de programma's van de EO in het weekeinde zitten boven de honderdduizend."

De hele programmering is overigens hier te vinden.

Veel abonnees ontvangen nieuwe Trouw niet

Aesar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lezers van het Dagblad Trouw zitten vandaag zonder krant. De bezorgers van de krant stonden vanochtend met lege handen door een technische storing bij de drukkerij. Het is nu nog maar de vraag of er voor 25.000 abonnees nog wel een krant komt vandaag.

Het gaat vooral om kranten in het westelijk deel van Nederland. "We doen uiterste inspanningen, maar het valt niet uit te sluiten dat mensen de zaterdagkrant pas maandag krijgen", aldus J. Muller, hoofd bezorging van PCM Uitgevers, waarvan Trouw deel uit maakt.

Juist vandaag heeft de krant een geheel vernieuwde lay-out gekregen samen met een nieuw onderdeel: De Gids. Volgens Muller heeft de storing hier niets mee te maken.

Ledenaantal SP groeit fors

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal leden van de SP is nu bijna even groot als die van de VVD. Dat blijkt uit een telling van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Universiteit Groningen. De Socialistische Partij heeft 43.000 leden, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie 44.000. En het ledenaantal van de partij van Jan Marijnissen blijft stijgen.

Bij de meeste rechtse partijen loopt het ledenaantal terug. Maar de linkse partijen doen het opvallend genoeg beter. De SP groeide afgelopen jaar met negentien procent, GroenLinks met elf procent. De VVD verloor het meest, gevolgd door CDA en LPF.

De grootste partij van Nederland blijft de CDA met 77.000 leden. De PvdA staat tweede met bijna 62.000 leden.

Ronaldo krijgt boete

Ronaldo heeft een boete gekeregen van zijn club Real Madrid.

De 27 jarige Braziliaan was, zonder de Koninklijke op de hoogte te hebben gesteld, naar Londen gereisd voor de wedstrijd Chelsea- Liverpool. Hierdoor steken de geruchten weer op dat de spits met Chelsea aan het onderhandelen is over een eventuele overgang naar de club.

Volgens de ex-speler van PSV zou hij echter in Londen aanwezig zijn omdat er bij het duel een fotoreportage van hem gemaakt zou worden. Real Madrid geloofde het niet en gaf hem toch de boete.

Alarmfase terreurdreiging in VS teruggezet

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Tom Ridge heeft gemeld dat de alarmcode voor terreur teruggezet is van 'fase oranje', de op één na hoogste fase, naar 'fase geel'. Als belangrijkste reden wordt gegeven dat door de extra strenge veiligheidsmaatregelen, ingesteld op 22 december, de plannen voor een terreuraanval zijn afgeblazen. Dit zouden gedetineerden in Amerikaanse gevangenissen hebben gemeld aan overheidsagenten.

Als gevolg van de code oranje zijn verscheidene vluchten naar de VS vanuit Mexico en Europa geannuleerd, vanwege potentiële vliegtuigkapingen. Critici wijzen erop dat de verhoogde paraatheid heeft geleid tot een extra kostenpost van één miljard dollar, maar volgens Ridge komen ze 'daar niet eens in de buurt'. Bij vliegvelden, zeehavens en nucleaire installaties wordt de staat van paraatheid niet afgezwakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.