GroenLinks-fractie R'dam staat op springen

Het rommelt in de gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Rotterdam. Twee fractieleden zouden moeten vertrekken omdat die al geruime tijd ruzie met elkaar hebben. Het gaat om de raadsleden Bea Kruse en Brahim Bourzik. Kruse is momenteel fractievoorzitter. Het derde raadslid van GroenLinks, Orhan Kaya, beraadt zich op zijn positie.

BourzikBourzik is de man die veel bij de omstreden imam El Moumni was te vinden toen diens verderfelijke uitspraken over homo's en honden actueel waren. Hij nam het in het verleden ook op voor de AEL.

Een vertrouwenscommissie van GroenLinks bracht onlangs een vernietigend rapport uit over het functioneren van de oppositiepartij in Rotterdam. De drie raadsleden zouden de standpunten van GroenLinks niet goed voor het voetlicht brengen. De havenstad wordt bestuurd door een college van VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam.

Op TV Rijnmond laat Bourzik weten pas te willen opstappen als Kruse weggaat. Kruse zegt pas weg te willen gaan als ze een baan buiten de politiek heeft gevonden. Formeel hebben beiden het recht om hun raadsperiode tot 2006 af te maken.