FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 december 2003

Van Raaij blijft bij idee

Harry van Raaij, voorzitter van PSV, heeft na de slechte prestaties van Nederlandse clubs in de Europese bekerwedstrijden zijn idee voor een Europese competitie nogmaals benadrukt.

Volgens van Raaij bewijzen de slechte prestaties dat er een Europese competitie nodig is. Allereerst zou de opzet van de Nederlandse competitie moeten worden veranderd.

Van Raaij zal het zelf als voorzitter van PSV niet meer meemaken, maar misschien in een andere rol wel. Van Raaij: "Als je de ene week tegen Volendam speelt en een paar dagen later tegen een Europese topclub moet je veel te veel omschakelen. Ondanks de goede dingen die PSV tegen Deportivo liet zien zag je gewoon dat die Spanjaarden veel vaker op een hoog niveau spelen. Juist dat breekt ons op."

Uitslagen CL (10/12/03)

Vanavond werden de afsluitende poulewedstrijden in de Champions League afgewerkt. PSV speelde thuis tegen Deportivo la Coruna en won met 3-2. Het onderlinge resultaat deed PSV de das om. Hieronder vind je de uitslagen en de eindstanden.

Uitslagen Champions League (10/12/03)

Groep A
Olympique Lyon - Celtic (3-2)
Bayern MŁnchen - RSC Anderlecht (1-0)
Makaay

Groep B
Arsenal - Lokomotiv Moskou (2-0)
Dinamo Kiev - Internazionale (1-1)

Groep C
PSV - Deportivo CoruŮa (3-2)
AEK Athene - AS Monaco (0-0)

Groep D
Real Sociedad - Galatasaray (1-1)
Juventus - Olympiakos Piraeus (7-0)

Tussenstanden Champions League (na 10/12/03)
Groep A

Pos.ClubAWGVPV-T
1Olympique Lyon *6312107-7
2Bayern MŁnchen *623196-5
3Celtic +621378-7
4RSC Anderlecht621374-6

Groep B

Pos.ClubAWGVPV-T
1Arsenal *6312109-6
2Lokomotiv Moskou *622287-7
3Internazionale +622288-11
4Dinamo Kiev621378-8

Groep C

Pos.ClubAWGVPV-T
1AS Monaco *63211115-6
2Deportivo la Coruna *63121012-12
3PSV +6312108-7
4AEK Athene602421-11

Groep D

Pos.ClubAWGVPV-T
1Juventus *64111315-6
2Real Sociedad *623198-8
3Galatasaray +621376-8
4Olympiakos Piraeus611446-13

* naar achtste finales
+ naar UEFA Cup

Uitslagen Champions League (10/12/03)

Vanavond werden de laatste poulewedstrijden in de eerste ronde van de Champions League afgewerkt. PSV speelde thuis tegen Deportivo la Coruna. Het won met 3-2. Hieronder vind je de uitslagen en de eindstanden.

Uitslagen Champions League (10/12/03)

Groep A
Olympique Lyon - Celtic (3-2)
Bayern MŁnchen - RSC Anderlecht (1-0)
Makaay

Groep B
Arsenal - Lokomotiv Moskou (2-0)
Dinamo Kiev - Internazionale (1-1)

Groep C
PSV - Deportivo la CoruŮa (3-2)
AEK Athene - AS Monaco (0-0)

Groep D
Real Sociedad - Galatasaray (1-1)
Juventus - Olympiakos Piraeus (7-0)


Tussenstanden Champions League (na 10/12/03)
Groep A
Pos.ClubAPV-T
1. Olympique Lyon * 6107-7
2. Bayern MŁnchen *696-5
3. Celtic + 678-7
4. RSC Anderlecht 674-6

Groep B
Pos.ClubAPV-T
1. Arsenal * 6109-6
2. Lokomotiv Moskou * 687-7
3. Internazionale + 688-11
4. Dinamo Kiev678-8

Groep C
Pos.ClubAPV-T
1. AS Monaco * 61115-6
2. Deportivo la CoruŮa * 61012-12
3. PSV + 6108-7
4. AEK Athene621-11

Groep D
Pos.ClubAPV-T
1. Juventus * 61315-6
2. Real Sociedad * 698-8
3. Galatasaray + 676-8
4. Olympiakos Piraeus 646-13

* naar achtste finales
+ naar de UEFA Cup

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Competitiemanager!
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Potter boek levert 40.000 euro op

Het gesigneerde boek 'Harry Potter en de Vuurbeker' heeft op een veiling in New York 40.000 euro opgebracht. Het Engelstalige boek was te koop aangeboden door de vader van schrijfster J.K. Rowling. Het boek bevatte een opdracht van Rowling aan haar vader.

Waarom Peter Rowling dit boek en zes andere bijzondere exemplaren uit de Potter-reeks liet veilen is niet duidelijk. Het boek was een cadeau voor vaderdag.

Astronauten zagen echt aurora's in de ruimte

Wetenschappers staan perplex over nieuwe gegevens omtrent aurora's. Astronauten hebben gezegd dat ze het Noorderlicht zagen op een hoogte boven het International Space Station die 400km boven het aardoppevlak zweeft. Experts wilden dit niet geloven en deden het af als onzin of gezichtsbedrog, omdat ze dachten dat er niet genoeg moleculen waren om dit te kunnen veroorzaken.

Echter de nieuwe onlangs gelanceerde Solar Mass Ejection Imager bewijst dat de astronauten niet logen. De instrumenten toonden inderdaad aurora's op die hoogte. "Het is een mysterie," zegt Bernard Jackson, een natuurkundige van de Universiteit van CaliforniŽ. "Dit is veel hoger dan wie dan ook verwacht had". De wetenschappers krabbelen nu terug. "Het kan zijn dat er stikstof uit de ionosfeer uitgestoten wordt de ruimte in gedurende een deeltjesuitbarsting op de zon".

De bevindingen zijn woensdag gepresenteerd bij de bijeenkomst van de American Geophysical Union. De astronauten die de aurora's gezien hebben, voelen zich nu als piloten die nooit geloofd werden toen ze bliksem naar boven uit de wolken zagen schieten. Wetenschappers dachten ook dat dit flauwekul was, totdat het tegendeel bewezen werd door metingen en foto's.

Uitslag PSV-Deportivo la Coruna

PSV speelde vanavond de laatste poulewedstrijd in de eerste ronde van de Champions League. PSV won thuis met 3-2 van Deportivo la Coruna. Niet genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde, PSV wordt verwezen naar de UEFA Cup.

Het resultaat doet denken aan de CL editie van 2000/2001 toen PSV eveneens op 10 punten dreigde te worden uitgeschakeld. PSV speelde vervolgens alles of niets in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Er werd in de slotfase met 2-3 verloren. Door dat resultaat gingen Anderlecht en Manchester United eveneens door.

PSV - Deportivo la Coruna (3-2)
14' De Jong 1-0
48' Robben 2-0
59' Luque 2-1
83' Pandiani 2-2
90'+2 De Jong 3-2

Geel: Vogel (PSV)

PSV: Waterreus, BÝgelund, Bouma, Ooijer, Lee, Park (Rommedahl/46), Vogel, De Jong, Robben, Kezman, Vennegoor of Hesselink

Deportivo: Molina, Hector, Capdevilla, Scaloni, Andrade, Duscher, Sergio (Luque/56), Valeron, Fran, TristŠn, Naybet

Langere wachttijd voor asielzoekers op komst

Minister Verdonk van Integratie is met de Tweede Kamer overeengekomen dat asielzoekers, die tijdelijk zijn toegelaten, voortaan twee jaar langer wachten op een permanante verblijfsvergunning.

Momenteel moet een asielzoeker drie jaar op een definitieve verblijfsvergunning wachten. De meerderheid in de Tweede Kamer wil dit opschroeven naar vijf jaar. Het voorstel is niet nieuws, want het werd al eerder dit jaar ingediend door de voorganger van Verdonk, toenmalig minister Nawijn.

Een meerderheid van CDA, VVD, LPF ging akkoord met het voorstel. Door de termijn te verlengen, kan er beter worden bekeken of er mogelijkheden zijn om de asielzoekers alsnog terug te laten keren naar hun eigen land.

De ChristenUnie, PvdA en GroenLinks waren tegen het voorstel. Ze zijn van mening dat asielzoekers nu te lang in onzekerheid gehouden over hun toekomst. Dit zou ten koste gaan van de inburgering in Nederland. Volgende week dinsdag zullen de fracties definitief hun stem uitbrengen over het voorstel van Verdonk.

Winnaars Bruce Almighty Aktie

Wat zou je doen als je voor ťťn dag God mag zijn?
was de vraag die we de afgelopen week stelden. We ontvingen veel dezelfde reakties van wereldverbeteraars die geen oorlog meer wilden, geen armoede meer wilden, iedereen te laten stoppen geloven in God, langer dan ťťn dag God wilden zijn etc. Het was moeilijk een keus te maken, maar de volgende reakties vonden we in ieder geval wel een pakket waard:

Wat ik zou doen? Niet het standaardantwoord 'alle oorlogen laten ophouden en zorgen dat voor alle ziektes genezingen komen'. Want dat ligt teveel voor de hand. Maar iets diepzinnigers; laten zien aan alle mensen die verkeerd bezig zijn dat korte-termijn 'ik-ik-ik'-denken in de eeuwigheid niets oplevert, en alle mensen die alles opzij zetten om alleen maar met eeuwige zaken bezig te zijn te laten zien dat in het heden je eeuwige toekomst ligt. Ruzie over geld, gezeur over de afwas, terwijl er zoveel te genieten valt aan de mensen om je heen. Het kan zo over zijn, maar als je er van geniet duurt het langer... Als ik 'n n00b-profiel van de puberfokker was zou ik echter antwoorden: voor een dag een vrouw zijn, onzichtbaar meekijken in het huis van de Sharon Stones, Madonna's en Britney's van deze wereld en een oneindig banksaldo instellen. Maar om het kort te houden: ik zou alle mensen laten zien dat de sleutel tot geluk of het gebrek daaraan niet de schuld is van Mij, maar in jezelf of de mensen om je heen te vinden is. Qua offtopicreactie zou ik posten: ik zou zorgen dat ik dat pakket won

 • Bin Laden laten aanspoelen op een strand in Amerika.
 • De servers van Fok! upgraden (voor zover dat nodig is ).
 • Het aidsfonds opheffen, want aan aids krijgen doen we dan ook niet meer.
 • De staatsschuld aflossen, zodat we niet overal op hoeven te bezuinigen.
 • De strafregels van Marcus schrijven. (newsid=35568).
 • Balkenende laten meespelen in Harry Potter 3.
 • Bush laten vechten met Bin Laden, die zijn dan toch allebei in Amerika.
 • De verliezer van dit gevecht naar een onbewoond eiland sturen.
 • Politici zoveel onzin uit laten kramen dat kopspijkers dagelijks op tv komt.
 • Het woord "Fok!ken" aan het woordenboek toevoegen.
 • Fok! Radio een frequentie geven op de ether.
 • Er over nadenken hoe ik dit na die ene dag weer allemaal goed moet praten.
 • Mij deze prijs laten winnen! Omdat ik nog nooit wat heb gewonnen en dat is heel zielig natuurlijk, want ik doe wel altijd mee.

  Als ik 1 dag God zou zijn.
  Zou ik alle jongens ongesteld laten zijn.
  WETEN ZIJ OOK S HOE DAT VOELT!
  Weten ze meteen dat wij ons niet aanstellen...  spambam, Bever en carmencarmen, van harte! De pakketten komen zo spoedig mogelijk jullie kant op. Alvast veel plezier er van!
 • Vlaanderen populaire vakantiebestemming

  Vlaanderen en de Belgische kust worden steeds populairder als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dit is gebleken uit een onderzoek van Continu Vakantie Onderzoek Nederland.

  "Van de vijf meest geliefde vakantiebestemmingen van de Nederlanders is BelgiŽ de enige in stijgende lijn en dat terwijl onze noorderburen in de eerste zes maanden van dit jaar een kwart miljoen minder reizen hebben ondernomen", vertelt de Vlaamse minister van Toerisme Renaat Landuyt. Het beeld van Nederlanders die met hun caravans over verafgelegen snelwegen rijden, zou niet meer kloppen en moet worden bijgesteld. Landuyt:"Reden voor de verschuiving is vermoedelijk de jarenlange inspanning om de kust bij onze noorderburen te promoten."

  BelgiŽ staat op de tweede plaats achter Frankrijk op de lijst van polulairste vakantiebestemmingen. Duitsland, Spanje en Oostenrijk volgen op grote afstand, aldus de minister.

  De cijfers laten zien dat Nederlanders met 2.7 miljoen overnachtingen in 2002 de sterkste buitenlandse markt vormen voor Vlaanderen. Een kwart van de overnachtingen wordt aan de kust geboekt, ťťn op de vijf in een kunststad als Brugge, Antwerpen of Gent. Dit jaar zouden de cijfers nog hoger komen te liggen.

  Het bedrag dat Nederlandse campingtoeristen tijdens hun vakantie uitgeven bedraagd gemiddeld 41 euro per dag. In kunststeden loopt dit bedrag zelfs op tot 110 euro. Het geld wordt vooral uitgegeven in horecagelegenheden en bij het winkelen.

  B&W Heerlen moet L1 excuses aanbieden

  YggY en Strolie75 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Burgemeester Lurvink en wethouder Prickartz van het CDA in Heerlen hebben hun excuses aan moeten bieden aan de regionale Limburgse zender L1. De twee waren betrokken bij een pijnlijk incident op de radio.

  De wethouder had een telefonisch interview op de radio. Na het gesprek legde hij echter de hoorn niet goed op de haak. Op de radio was vervolgens live te horen dat hij een verslaggever uitschold voor "eikel" en "etterbakje". Ook noemde hij een inwoner van Heerlen een "notoire zeikbeer".

  Even daarvoor had de wethouder in het interview toegezegd dat hij een klacht van de bewuste inwoner serieus zou nemen.

  Graffiti tegen vandalisme flitspaal

  Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Om vernielzuchtige weggebruikers tegen te gaan, zal de flitspaal op de N9 (Alkmaar-Den Helder) in Schoorldam met graffiti worden bespoten. Graffitikunstenaar Pim de Jongh mag zich uitleven op de snelheidsmeter.

  Gehoopt wordt dat tegenstanders van de flitskasten het object niet meer in brand steken. Het regionaal verkeershandhavingsteam van de politie vroeg De Jongh of hij de camera wilde bespuiten. Sinds de muur bij het politiebureau in Alkmaar door hem met graffiti is bespoten, is er een einde gekomen aan het vandalisme. De Jongh is zondag al aan zijn kunstwerk begonnen, maar moest eerder stoppen, omdat de kou een negatief effect had op de verf.

  Hilversum start een rechtzaak tegen UPC

  De gemeente Hilversum wil via een rechtzaak voorkomen dat kabelmaatschappij UPC de tarieven met dertig procent verhoogt. Nu betaalt een Hilversummer nog 10,28 euro voor zijn kabelaansluiting. In de loop van 2004 moet dat 15,20 euro zijn.

  Hilversum heeft in een contract met UPC dat in 1996 is gesloten afgesproken dat verhoging alleen is toegestaan op basis van de consumentenprijsindex of niet te beÔnvloeden externe kosten. UPC zegt nu dat de tarieven gelijk moet worden getrokken met de rest van Nederland. Op 1 januari moeten Hilversummers al ruim drie euro meer gaan betalen.

  De zaak dient op 19 december voor de rechtbank in Amsterdam.

  Anti-joods geweld in BelgiŽ fors toegenomen

  Het aantal gewelddadigheden met anti-joods karakter is in BelgiŽ momenteel tien keer zo hoog als in het jaar 2000. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) en het Forum der Joodse Organisaties. Vůůr 2000 waren er jaarlijks gemiddeld drie incidenten. In 2001 schoot het aantal naar 27, in 2002 was er een piek van 51 en dit jaar zijn er al 26 problemen gerapporteerd, zo schrijft de krant De Morgen.

  Joodse organisaties in BelgiŽ zien een direct verband met de crisis in Palestina en de opkomst van de Arabisch Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah. De incidenten tegen joden bestaan uit aanslagen tegen synagogen, lichamelijk geweld, doodsbedreigingen, beledigingen, de verspreiding van propagandamateriaal met hakenkruisen tot koffers van Elal-vluchten die in Zaventem met een hakenkruis beklad worden. ''Dat alles doet sterk denken aan het antisemitisme van de jaren dertig'', zegt secretarisgeneraal Diane Keyser. ''Brandbommen tegen de gevels van synagogen, hakenkruisen op banken en gevels, mensen uitschelden voor 'vuile jood'.''

  Volgens Keyser gaat niet alleen meer om beledigingen. Een aanzienlijk deel van de daden wordt gepleegd door jongeren van Maghrebijnse afkomst. Tijdens het oplaaien van de intifada in het voorjaar van 2002 waren er meerdere incidenten per week. Ook de opkomst van de Arabisch-Europese Liga van Abou Jahjah deed volgens Keyser het antisemitisme toenemen. ''De AEL heeft bepaalde anti-joodse acties georkestreerd, dat is overduidelijk''.

  Volgens Keyser treedt er bij de media steeds meer gewenning op. ''Alleen als mensen in het ziekenhuis worden geslagen, krijgen we enige aandacht''.

  Brawn gecharmeerd van Raikkonen

  Tijdens een persconferentie als afsluiting van het seizoen heeft Ross Brawn door laten schemeren dat hij gecharmeerd is van Kimi RšikkŲnen.

  Ross Brawn vindt RšikkŲnen een van de beste nieuwkomers in de Formule 1. Het ziet er dus naar uit dat Kimi een toekomstige kanshebber is op een Ferrari stoeltje.

  Het contract van Michael Schumacher loopt eind 2006 af. De kenners denken echter dat hij dit niet volmaakt. Ook het contract van Rubens Barrichello loopt eind 2004 af. Rubens zelf is niet bang het stoeltje te verliezen. "Ik houd mijn voeten gewoon goed op de grond. En ik maak me ook helemaal niet druk om de toekomst, we leven vandaag", zegt Barrichello.

  Een andere kanshebber is Felipe Massa. Hij rijdt nu bij Sauber die door hem weer nieuwe Ferrari motoren krijgen. De toekomst zal het uitwijzen wie de stoeltjes in de rode bolides gaan bezetten.

  Ferrari vs Eurofighter morgen

  Morgen is het een speciale dag voor Michael Schumacher.

  Morgen moet Michael Schumacher het opnemen met de F2003-GA tegen de Eurofighter. Michael Schumacher is er met zijn Ferrari helemaal klaar voor.

  De machines zullen het opnemen op de landingsbaan van een vliegveld. Er zullen twee races worden gereden. Een over 500 meter en een over 1,5Km. De echte kenners denken dat de Ferrari het zal halen tegen de Eurofighter over de 500 meter, maar over de 1,5Km race zouden ze hun geld op de Eurofighter zetten.

  "We hebben de races zo gebalanceerd mogelijk gemaakt zodat ze beiden evenveel kans hebben om te winnen", aldus de Italiaanse generaal Sandro Ferracuti.

  De Eurofighter zal bestuurd worden door testpiloot Maurizio Chelli. Deze zal het in dezelfde races ook opnemen tegen Schumacher maar dan met een dubbeldekker. Schumacher rijdt dan met een Alfa Romeo 2300S zoals Tazio Nuvolari dit deed in 1931.

  Volendam test Zweeds talent

  Deze week is de Zweed RŁnstrom neergestreken in het Veronica Stadion . De rechtsbuiten zal er de komende weken getest worden. Als de speler een positieve evaluatie krijgt, dan overweegt FC Volendam hem te huren om zodoende de aanval te versterken.

  RŁnstrom staat al jaren gekend als ťťn van de grootste Zweedse toptalenten. Reeds als zestienjarige vertrok hij naar het Italiaanse Bologna. Daar speelde hij gťťn enkele partij in de Serie A maar werd hij wel kampioen met de jeugdploeg. Na omzwervingen via Chievo kwam hij deze zomer terecht bij Fiorentina, waar hij nog steeds een contract heeft. Bij deze ploegen kwam hij evenmin aan spelen toe. Tussendoor speelde hij wel voor de Zweedse nationale jeugdploegen Overigens heeft RŁnstrom een Nederlandse moeder.

  Hoogste boom AustraliŽ dood verklaard

  Jitzzzze had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  'El Grande', de hoogste boom van AustraliŽ, is dood verklaard. De 79 meter hoge boom was al 350 jaar oud. Hij viel ten prooi aan een bosbrand, deze was notabene door het Australische staatsbosbeheer aangestoken.

  De eucalyptusboom verbrandde in mei dit jaar. Staatbosbeheer wilde met vuur het bos weer regenereren. Gehoopt werd dat de boom zich in de Australische lente nog zou herstellen, maar dit gebeurde niet.

  Jonge vader claimt koninginamalia.nl

  stormiot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  De domeinnaam koninginamalia.nl is al bezet. Een inwoner uit Almere registreerde meteen de domeinnaam toen de naam maandag uitlekte. Vincent Suurenbroek, een jonge vader die werkzaam is in de computerbranche, deed het "Puur voor de kick."

  Andere domeinnamen zoals koningincatharina.nl en catharinaamalia.nl, zijn na de bekendmaking van de naam ook razendsnel geregistreerd door particulieren. Op de site koninginamalia.nl staat alleen een kroontje met de tekst "Nederlands toekomstig Koningin Catharina Amalia." Suurenbroek weet nog niet precies wat hij met zijn site zal doen, maar er komt vooral leuk nieuws op te staan. "We hebben geen boze bedoelingen, hoor."

  De stichting Sigillis Regiis Praesidio, die namens het Koninklijk Huis symbolen en namen beschermt, laat weten dat zij niet is vergeten deze domeinnaam te registeren, maar dat "er een grens moest worden getrokken." "Er is rekening mee gehouden dat aanverwante domeinnamen door anderen kunnen worden geregistreerd", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. "Als de namen met het woord koningin al zijn opgeŽist, dan is dat jammer. Wij spannen geen rechtszaken aan om de naam alsnog te krijgen."

  Op de site koningincatharina.nl staat een afbeelding van de baby met het kapsel van Beatrix en een kroontje. De eigenaren van de site catharinaamalia.nl laten weten de domeinnaam speciaal voor de koninklijke ouders te hebben aangevraagd.

  Smog-alarm in Brussel

  De Brusselse milieudiensten hebben een smog-alarm afgegeven. Door langdurige windstilte is de lucht de laatste dagen sterk vervuilde. De vervuiling is inmiddels zo erg dat die schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

  Het stadsbestuur van de Belgische hoofdstad heeft Brusselaars gevraagd zo min mogelijk met de auto te rijden. Meteorologen verwachten eind deze week wind en regen, die de vuile lucht moeten afvoeren.

  P.C. Hooftprijs voor Cees Nooteboom

  Schrijver Cees Nooteboom krijgt op 21 mei 2004 de P.C. Hooftprijs 2004. Dat heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde in Den Haag woensdag bekendgemaakt. Nooteboom is internationaal bekend van vooral zijn reisverhalen.

  De jury stelt in zijn rapport dat het prozawerk van Cees Nooteboom wat betreft literaire zeggingskracht, reikwijdte en oorspronkelijkheid tot het beste behoort wat de afgelopen vijftig jaar in Nederland is voortgebracht.

  Archeologen: 'tunnel uit bijbel bestaat echt'

  De Siloam- of Hizkiatunnel, die in de bijbel voorkomt in het tweede boek Koningen (20,20), blijkt daadwerkelijk authentiek te zijn. Dit is de conclusie van archeologen, aldus het gezaghebbende Bible Review.

  In het tweede boek Koningen (20,20) valt te lezen dat koning Hizkia (727-697) een bassin liet graven en via een ondergronds kanaal water naar de stad Jeruzalem liet brengen. Op deze manier werd de waterbevoorrading van de stad gegarandeerd tijdens het beleg van koning Sennacherib, die met het Assyrische leger Jeruzalem belegerde.

  De Siloamtunnel, eveneens bekend als de Hizkiatunnel, werd in 1838 herontdekt door Edward Robinson. Tussen 1909 en 1911 werd de tunnel ontdaan van het puin door het team van Montague Parker. De tunnel heeft een lengte van ruim 4500 meter en loopt van de Gihonbron tot de Siloampoel. Laatstgenoemde is een waterreservoir dat binnen de muren van het Jeruzalem onder Hizkia was gebouwd, in het stadsdeel dat nu bekendstaat als de stad van David.

  Dankzij de modernste wetenschappelijke technieken hebben de wetenschappers ontdekt dat de tunnel in 700 voor Christus gebouwd werd. Dat komt overeen met de beschrijving in de bijbel.

  Het buitenland over de geboorte van Amalia

  stormiot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  BelgiŽ:
  De Belgische televisiejournaals vonden de geboorte van de Oranje-prinses groot nieuws. Zowel de publieke zender VRT als het commerciŽle kanaal VTM stuurden een verslaggever naar het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. "Een opkikker voor Nederland", typeerde Goedele Devroy van de VRT de geboorte.

  Een woordvoerder van het koninklijke huis zei dat de Belgische koninklijke familie zeer verheugd is en zo snel mogelijk felicitaties sturen. Kroonprins Filip en zijn vrouw Mathilde, die goed bevriend zijn met Willem-Alexander en MŠxima, zullen zelf hun gelukwensen sturen.

  De Belgen kijken met verbazing naar de Oranjegekte bij hun noorderburen. "Die dochter gaat zeker Minima heten", zegt Maarten Lowie uit Brugge droog. Anderen zien kansen liggen."Een dochter, dat komt mooi uit", zegt de Marieke Denolf, die veel Nederlanders kent. "Die kunnen we mooi aan onze prins GabriŽl koppelen. Dan hechten we in een klap Nederland aan BelgiŽ aan elkaar vast."

  Duitsland:
  De Duitse Bild-zeitung bericht ook bijzonder enthousiast over de geboorte. "Heel Holland staat op zijn kop van vreugde. De bijnaam van het kind staat voor het volk al vast: Minimaxi!", schrijft Bild-zeitung. Het Nederlandse koningshuis, en MŠxima in het bijzonder, zijn in Duitsland nog altijd razend populair. De zwangerschap van MŠxima en alle zorgen werden op de voet gevolgd.

  Daarom is het opvallend dat de Duitse journaals het bericht zondagavond hebben genegeerd. Die hadden meer aandacht voor het bezoek van premier Berlusconi aan Berlijn en de presidentsverkiezingen in Rusland.

  Groot-BrittanniŽ:
  De Britse koningin Elizabeth II vond de geboorte van de prinses "extremely good news." De Britse koningin werd voortdurend op de hoogte gehouden over de gezinsuitbreiding bij het bevriende kroonprinselijk paar.

  Frankrijk:
  De Franse radio en televisie hebben nog geen melding van de geboorte van het Nederlandse prinsesje gemaakt. De Fransen zijn altijd wat later met hun berichtgeving, zoals het ook het geval was bij de affaire rond Mabel.

  CD Review: Hatebreed - The Rise Of Brutality


  Misschien dat ik er qua genrebepaling compleet naast zit, maar ik plaats Hatebreed tussen bands als Chimaira en Lamb Of God. Nu is Hatebreed al wat langer bezig, maar aangezien dit mijn eerste kennismaking met deze band is zijn dat de bands waar ik als eerste een link mee leg. Hatebreed neigt echter meer richting de hardcore, waar Chimaira en Lamb Of God wat meer "echte" Metal zijn. Hatebreed is dus "harder", maar is dat ook beter?

  [update] F1: Minardi wil Verstappen behouden

  Het Formule 1 team Minardi wil de Nederlander Jos Verstappen graag behouden. Dat heeft teambaas Paul Stoddart gezegd. "Ik hoop dat we Verstappen ervan kunnen overtuigen nog een seizoen voor ons te rijden", aldus Stoddart.

  Verstappen wilde zelf graag naar een ander, sneller, team. Bij Jaguar had hij een kans, maar uiteindelijk viel de keus van die renstal op de Oostenrijker Christian Klien die met Red Bull een grotere sponsor meebracht. Bij Jordan lijkt het ook al niet te gaan lukken. Daar lijken de Duitser Nick Heidfeld en de Brit Ralph Firman e beste papieren te hebben.

  Stoddart vindt het vooral prettig dat Verstappen een mooi pakket aan sponsors heeft zoals Halfords en Trust.

  UPDATE 16:11 uur
  In het decembernummer van het blad F1 Racing Magazine zegt Verstappen er niet over te piekeren om terug te keren bij Minardi. Hij wil naar een ander team en als dat niet doorgaat dan stopt hij nog liever met racen dan dat hij terugkeert bij Minardi. "Dan is het einde oefening en ga ik voor Michel Perridon (de baas van Verstappens hoofdsponsor Trust) werken, als zijn chauffeur."

  Voor meer F1-nieuws kijk je uiteraard op de FOK!F1-manager

  Straatnaambordje prinses Amalia nu al gestolen

  stormiot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Het straatnaambordje 'Prinses Catharina-Amalia Plantsoen' in het Gelderse Velp is nu al niet meer als zodanig herkenbaar. Het bordje is namelijk gestolen. De gemeente Rheden, waar Velp onder valt, heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Er was alles aan gedaan om het bordje aan de paal te houden. Zo was het bevestigd met 'anti-diefstal' bouten. Toch is het bordje een dag na de onthulling al gejat.

  Het bordje werd dinsdag door burgemeester Ties Koek van de gemeente Rheden gepresenteerd, nadat prins Willem-Alexander de naam van zijn dochtertje bekend had gemaakt. De waarde van het bordje is 150 euro. "Blijkbaar is het bord een collectors item", aldus de politie Gelderland-Midden in een persbericht. De politie gaat nu een buurtonderzoek houden.

  Irak richt 'Saddam-tribunaal' op

  Irak: icoontje Irak gaat een tribunaal opgerichten waar de kopstukken van het Saddam-bewind berecht zullen worden voor misdaden tegen de menselijkheid. De Iraakse regeringsraad, aangesteld door de Verenigde Staten, zal waarschijnlijk vandaag de wet aannemen, die de oprichting van het tribunaal mogelijk maakt. Het tribunaal wil ook proberen Saddam Hussein bij verstek te berechten.

  Functionarissen van de door de Verenigde Staten ingestelde raad gaven aan dat het tijd kost, eer dat het eerste proces zal beginnen. De leden van de raad zeggen dat de processen in het land zelf plaats zullen gaan vinden en dat de rechters Iraki's zijn. Buitenlandse rechters kunnen erbij betrokken worden als waarnemer.

  De Amerikaanse regering hoopt dat vervolging van Saddams belangrijkste medewerkers de steun voor de regeringsraad zal doen toenemen en de Iraki's ervan zal overtuigen dat het oude regime niet terugkeert.

  Bovenaan de lijst van mogelijke verdachten prijken de 55 kopstukken die in het Amerikaanse kaartspel van de meest gezochte Irakezen zijn opgenomen. Van de 55 zijn er al 40 opgepakt, onder wie de voormalige vice-president Taha Yassin Ramadan, de ex-minister van Buitenlandse Zaken Tareq Aziz, en Hassan al-Majid ofwel 'Ali Chemicali'.

  De kopstukken van het Saddam-regime worden verantwoordelijk gehouden voor schending van de mensenrechten en massamoord op Iraakse koerden, sjiitische moslims, IraniŽrs en Koeweiters.

  Wantrouwen De Geus bij motief GroenLinks

  Minister De Geus van Sociale Zaken verdenkt de GroenLinks-fractie ervan de Robin-Hoodrekening te gebruiken om via deze weg het regeringsbeleid af te branden. Volgens De Geus gaat het de GroenLinks-fractie niet om het inzamelen van geld voor de zwaksten in de samenleving.

  De Geus baseert zijn verdenking op het feit dat er nog geen Robin-Hoodrekening geopend is, waarop burgers giften kunnen storten. De Geus gaf aan zich vergist te hebben in de motieven van GroenLinks. Nu is het zo dat mensen die geld willen geven voor de Robin-Hoodrekening, door het ministerie naar GroenLinks worden doorverwezen.

  Een Kamermeerderheid nam eerder afstand van de aankondiging van De Geus om het GroenLinks-initiatief te omarmen.

  Automobilisten zijn voor strengere maatregelen

  The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Gek genoeg vindt een meerderheid van de Nederlandse automobilisten dat er meer flitspalen moeten komen. Daarnaast moet er meer politietoezicht, een lagere alcohollimiet en verbetering van de rijopleiding komen. Ook een zwarte doos in de auto kan rekenen op ruime steun. Dat blijkt uit het Europese onderzoek 'Social Attitudes to Road Traffic Risk Europe' (SARTRE) waar Nederlandse automobilisten ook aan meededen. De stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) deed het Nederlandse deel van het onderzoek.

  Rijden met alcohol achter de kiezen moet volgens vrijwel alle Nederlandse chauffeurs strenger worden bestraft. Om de veiligheid te verbeteren denkt 65 procent dat er meer politietoezicht moet komen. Ruim driekwart (76 procent) vindt dat de rijopleiding moet worden verbeterd. Volgens het onderzoek is 80 procent het "zeer eens of redelijk eens" met het neerzetten van meer flitspalen tegen harddrijden en door rood licht rijden. Verder is 41 procent voor invoering van snelheidsbegrenzers.

  RTLnieuws.nl gokte prinsessenaam verkeerd

  RTLnieuws.nl heeft gisteren verkeerd gegokt op de naam van de pasgeboren prinses in de race om de naam als eerste te kunnen brengen. Planet kreeg van een lezer opgeslagen pagina's opgestuurd.

  Om 9:54 uur stond op RTLnieuws.nl te lezen:
  Catharina Amalia Juliana Emma Carmen. Zo heet de dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. De roepnaam van het prinsesje wordt Catharina.

  Om 10:08 uur stond er:
  Catharina Amalia Beatrix Carmen Victoria. Zo heet de dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. De roepnaam van het prinsesje wordt Catharina.

  Toen Prins Willem-Alexander aangifte had gedaan van de geboorte stond de definitieve naam online.
  Catharina Amalia Beatrix Carmen Victoria. Zo heet de dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. De roepnaam van het prinsesje wordt Amalia.

  Chef-redacteur George Rinkel van de nieuwssite van RTL geeft toe dat er fouten gemaakt zijn. "De eerste berichten klopten niet. We hebben dat snel aangepast."

  RTL Nieuws

  Stivoro hoopt dat kwart van de rokers stopt

  De stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) start een nieuwe campagne om de Nederlanders te doen stoppen met roken met ingang van het nieuwe jaar. Met de campagne 'Nederland Start met Stoppen' hoopt Stivoro zoveel mogelijk mensen te kunnen motiveren te stoppen. De stichting hoopt dat uiteindelijk een kwart van de rokers daadwerkelijk stopt met roken.

  Momenteel zijn er al ruim 400.000 rokers die zich hebben aangemeld voor de nieuwjaarscampagne die op 22 oktober begon. Zou de huidige groei in hetzelfde tempo continueren, dan zouden meer dan een miljoen mensen meedoen aan de actie. Dat komt neer op een kwart van de rokers in Nederland.

  Drie jaar geleden poogden 800.000 rokers te stoppen. Uiteindelijk stopten volgens Stivoro ongeveer 150.000 mensen daadwerkelijk met roken. Rokers kunnen zich nog tot 31 december via internet aanmelden.

  'Aanslag op ambassade VS Beiroet voorkomen'

  Murphy23x had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Vandaag is bij de Amerikaanse ambassade in Beiroet (Libanon) een man aangehouden die het gebouw wilde binnenkomen. Toen Libanese militairen hem staande hielden, bleken in de sporttas die de man bij zich had explosieven te zitten.

  Bewakers van de ambassade vonden dat de man zich opvallend gedroeg. Militairen troffen kort daarna de explosieven aan. Het zou gaan om een man van Libanese afkomst.

  Of de man van plan was daadwerkelijk een aanslag op de Amerikaanse ambassade te plegen, is nog onbekend.

  Nobelprijswinnares uit forse kritiek op VS

  "De Verenigde Staten gebruiken de aanslagen van 11 september 2001 als voorwendsel om de mensenrechten aan hun laars te lappen." Deze uitspraak komt van de Iraanse advocate Shirin Ebadi, bij het in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor de Vrede.

  Tijdens haar toespraak zei Ebadi verder dat Washington ook schuldig is aan het schenden van de Conventies van GenŤve door op GuŠntanamo Bay zonder vorm van proces Afghaanse gevangenen vast te houden. "Niet ťťn van hen is aangeklaagd en behalve een AustraliŽr heeft niemand een advocaat toegewezen gekregen."

  Ebadi, 56 jaar oud, was de eerste vrouwelijke rechter ooit in Iran. Na de islamitische revolutie in 1979 werd ze gedwongen dat werk te staken.

  Volkert v.d Graaf klaagt jeugdpsychiater aan

  JeroenOnline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Volkert van der Graaf heeft vandaag bij het medisch tuchtcollege in Groningen een klacht ingediend tegen de Groningse jeugdpsychiater M. Oosterhoff. Hij was dit al langer langer van plan. Volgens Van der Graaf kende de medicus hem helemaal niet toen deze tijdens het hoger beroep een nader onderzoek naar de geestelijke vermogens van de dader bepleitte. Hij getuigde voor het hof in Amsterdam dat er heel veel aanwijzingen waren voor de stoornis van Asperger. Dit syndroom is een vorm van autisme. PatiŽnten hebben een stoornis in het begrijpen van de buitenwereld.

  De psychiater kwam tot zijn oordeel uitsluitend op basis van het beeld van Van der Graaf, op basis van berichten in de media en het requisitoir van de officier van justitie bij de rechtbank. Hij had Van der Graaf nog nooit zelf onderzocht of gesproken.

  A'damse buurt woedend op ambulance

  In Amsterdam is zondagavond ambulancepersoneel zodanig door een woedende menigte belaagd, dat de medewerkers momenteel behandeld worden vanwege de traumatische ervaring.

  De ambulance moest naar de wijk Bos en Lommer om een 15 maanden oude baby te reanimeren, maar kwam daar volgens de buurt veel te laat aan. Een groep van zo'n 100 familieleden en buurtbewoners keerde zich daarop tegen de aanwezige politie en de ambulancemedewerkers. Een groep van 20 agenten moest de menigte in bedwang houden.

  De ambulance werd op weg naar het ziekenhuis zelfs nog achtervolgd door de woedende menigte. De baby, een meisje, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

  Verbeek mogelijk naar Heerenveen

  SC Heerenveen heeft aangegeven interesse te hebben in Gert-Jan Verbeek als nieuwe trainer vor volgend jaar.

  Aangezien Foppe de Haan vanaf komend seizoen niet meer te bewonderen is op de bank van het Abe Lenstra-stadion is Heerenveen op zoek naar een nieuwe trainer.

  Deze week zal de Friese club een gesprek hebben met de 41-jarige trainer van Heracles Almelo. aangezien de club al bekend is met Verbeel is het een kwestie van kijken of de twee partijen tot overeenstemming kunnen komen over de voorwaarden. Zo wil Verbeek weten wat Foppe de Haan precies gaat doen en hoe het hele begeleidingsteam waaronder de assistent-trainers eruit gaat zien.

  Tussen 1984 en 1986 en van 1987 tot 1995 stond Verbeek als speler onder contract bij Heerenveen en was tijdens het seizoen 2000-2001 assistent-trainer van foppe de Haan. Hierna ging hij als hoofdtrainer aan de slag bij heracles waarmee het afgelopen weekend de tweede periodetitel binnen wist te halen.

  Fujita verlaat FC Utrecht

  FC Utrecht en Toshiya Fujita gaan uit elkaar.

  Na slechts vier maanden in dienst te zijn geweest bij de club uit de Domstad gaat Toshiya Fujita terug naar zijn oude club Jubilo Iwata.

  De prestaties van de Japanse club in de J-League vallen tegen en zij richtte haar smeekbedes op hun oude vedette. Aangezien Fujita in Utrecht niet dezelfde status werd toegedicht waren speler en club er snel uit.

  De 32-jarige aanvallende middenvelder speelde twaalf wedstrijden namens FC Utrecht en scoorde ťťn maal.

  Ajacieden rouwen massaal om Para Smit

  SkinJack had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Met maar liefst 88 rouwadvertenties in de Telegraaf hebben Ajax-supporters massaal afscheid genomen van de 28-jarige Para Smit. Ook verscheidene Ajax-websites zijn op zwart gegaan. De sportopbouwwerker uit stadsdeel Osdorp in Amsterdam werd zondagavond door het hoofd geschoten. Waarschijnlijk ging het om zelfmoord.

  De dood van Smit is in Ajax-kringen ingeslagen als een bom. De Ajax-supportersvereniging wil niets zeggen over de zaak "uit piŽteit met de nabestaanden".

  Smit behoorde tot de oude garde van de harde kern van Ajax, de F-side. De van half-Hindoestaanse afkomstige man was de trekker van voetbalcompetities op de zondagavond voor jongeren vanaf 16 jaar.

  Vreemde schaduw op de maan gezien

  Op dinsdag 9 december deed zich volgens getuigen op de maan een vreemd verschijnsel voor. Er was een streep te zien die over de maan schoof, en toen naar beneden zakte. Het fenomeen is ook door mensen in andere landen gezien.

  Een 21-jarige studente uit Meppel zegt: "Ik en een vriendin van mij, Cecilia, waren op stal en we stonden met de pony van Cecilia aan de hand in de bak en ineens zegt ze "kijk!" en ze wijst naar de maan. Zien we ineens een zwarte streep op de maan. Hij kwam als stipje van rechts zei Cecilia, en hij schoof zo van rechts midden over de maan tot deze streep. Het bewoog nog verder naar links zodat het net leek alsof de maan in 2en was (boven en onder een helft). Op een gegeven moment zakte de streep langzaam naar onder en toen was het weg."

  Het fenomeen deed zich rond 16:30 voor bij heldere hemel. De vrouw bevond zich met een vriendin op de manege Oosterboer aan de Oosterboerweg. Het fenomeen duurde ongeveer 3 minuten. "Kenners" zeggen dat als het een schaduw op de maan geweest is, het een enorm object geweest moet zijn.


  Reconstructie van het fenomeen

  Voedselvergiftiging na sinterklaasfeest

  Twintig kinderen die vorige week donderdag in Heerlen ziek werden na een sinterklaasfeest, blijken voedselvergiftiging na het eten van snoep te hebben opgelopen.

  In totaal waren in Heerlen honderd kinderen aanwezig bij het feest voor de goedheiligman in Licom. Een aantal van hen werd ziek na afloop. De GGD ging er in eerste instantie van uit dat het strooigoed de schuldige was.

  Uit onderzoek is gebleken dat er in ieder geval meellarven in de uitgedeelde taaitaai zaten. Maar volgens de Voedsel- en Warenautoriteit kŠn dat niet de oorzaak van de vergiftiging zijn: ,,Het moge duidelijk zijn dat meellarven niet thuishoren in taaitaai. Maar je wordt niet ziek van die beestjes. Waar de kinderen wel ziek van zijn geworden, is nog niet duidelijk'', aldus een woordvoerster.

  Het snoepgoed was afkomstig van de Sligro in Heerlen. De groothandel heeft meteen de Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld en de resterende zakken uit de rekken gehaald. Gek genoeg zijn bij de Sligro verder geen klachten binnengekomen, zodat de besmetting van de kinderen wellicht in een ander produkt gezocht moet worden.

  Lichtjesactie - Girotel donateurs opgelet !

  Sinds gisteren loopt oa op FOK! de actie 'een lichtje voor Sophia'. In dat bericht staat een bankrekeningnummer waar je je donatie naar kunt storten. In dit banknummer zaten punten verwerkt, die door mensen die girotel gebruiken niet kunnen worden gebruikt. Er verschijnt bij direct overnemen van het banknummer een foutmelding waarin staat dat het gebruik van punten niet mogelijk is, hierna wordt bankrekeningnummer 159140412 automatisch omgezet in gironummer 1591404, waardoor je donatie in plaats van naar FOK! naar J. Dijkema-Sikkenga gaat.

  We raden iedereen aan die via girotel een bedrag heeft overgeboekt te controleren of de donatie inderdaad naar bankrekening 159140412 is gegaan en niet naar girorekening 1591404. Is het verkeerd gegaan zul je zelf contact op moeten nemen met de postbank om het geld terug te vorderen of alsnog door te laten storten naar het juiste nummer.

  Uit het originele bericht zijn de punten nu uit het bankrekeningnummer verwijderd, zodat dit probleem zich in principe niet nogmaals voor kan doen.

  2003 is het zonnigste jaar ooit

  Murphy23x had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Het jaar 2003 gaat de boeken in als het zonnigste jaar ooit. Dat heeft het KNMI woensdag gemeld. Woensdagmiddag heeft de winterzon in De Bilt het oude record uit 1959 gebroken. De teller van het weerinstituut passeerde het oude recordaantal van 1986 zonuren.

  Den Helder blijkt tot nu toe het zonnigste meetstation te zijn. Bij dit meetstation heeft de zon inmiddels ongeveer 2160 uren geschenen. Dat is ruim 500 uur langer dan normaal en daarmee is Den Helder zonniger dan bekende zonovergoten badplaatsen in het gebied van de Middellandse Zee zoals Rimini in ItaliŽ.

  Het KNMI houdt de hoeveelheid de zonneschijn sinds 1901 bij. Dit jaar waren vrijwel alle maanden, maar vooral februari en maart, uitgesproken zonnig. Elk seizoen kreeg van het KNMI het predikaat zeer zonnig. De winter was zonniger dan ooit.

  UFO-golf boven Nederland

  Er lijkt zich een ware UFO-golf in Nederland plaats te vinden. UFO Werkgroep en MUFON Nederland krijgt de laatste dagen talloze UFO-meldingen uit het hele land. Het betreft in de meeste gevallen lichtgevende gekleurde objecten die vreemde bewegingen maken in de lucht.

  Een 33-jarige doctorandus uit Gouda (Zuid-Holland) nam op dinsdag 9 december om 20:49 een bolvormige UFO waar. Het was onbewolkt en het vroor.

  "Kijkend vanaf het balkon in zuidelijke richting, zag ik op dinsdagavond 9 december om 20.49 uur precies een voorwerp door de lucht schieten, welke halfrond van voren was en ononderbroken spits toeliep naar achteren, de kleur was wit/lichtgelig. Het straalde fel licht uit, zonder daarbij zo fel te zijn dat de vorm niet duidelijk waarneembaar was. Het voorwerp bewoog zich met zeer hoge snelheid van het noord-oosten richting het zuid-westen. Het verdween tenslotte in het niets. De totale waarneming duurde circa 3 seconden, waarbij geen enkel geluid te horen was", aldus de wetenschapper. De getuige was zo onder de indruk van zijn waarneming, dat hij deze ook gemeld heeft bij de Politie Gouda.

  Een 32-jarige ondernemer uit Beilen (Drenthe) nam maandag 8 december omstreeks 18:50 vanuit zijn huis op de Brandnetellaan 2 vreemde objecten waar. Het zicht werd door geen enkel object verhinderd. Het was zeer helder weer.

  "Vanuit het slaapkamerraam van mijn zoontje zag ik een ster, die bewoog. Ik dacht aan een satelliet totdat ik een tweede 'ster' zag die net zo snel bewoog. Ze stopten en gingen uit, zoals lichten uitgaan. De afstand tussen deze 'sterren' of lichten was te groot voor een vliegtuig. Een vorm tussen deze lichten heb ik ook niet gezien. Ik stond binnen en heb geen geluid van buiten gehoord." De 2 objecten die de getuige waarnam, waren wit van kleur. Ze verplaatsten zich van het oosten naar het westen met een geschatte snelheid van 50km/u. Het leek geen massief object te zijn, maar slechts uit licht te bestaan. Het object vloog niet ononderbroken. De totale duur van de waarneming bedroeg ongeveer 1 minuut.

  Ook een 28-jarige kunstenaar uit Pijnacker (Zuid-Holland) nam maandagavond 8 december omstreeks 20:50 een vreemd object waar.

  Er was een compleet heldere lucht, en de volle maan stond nog in het oosten (voor de getuige). "Ik reed een brug op, op het moment dat ik het object zag. Het object vloog recht voor me in de lucht. Het ging in westelijke richting. Het object was volledig zichtbaar en werd niet geblokt door een boom of iets dergelijks.. Ik dacht eerst een vuurpijl te zien maar het duurde te lang. De waarneming duurde zo'n 10-12 seconden. Bovendien reed ik op een fiets richting het object - Toch zag ik het lichtspoor niet snel genoeg veranderen t.o.v. de bomen in de verte, zodat ik wist dat het object in ieder geval hoger vloog dan een vliegtuig. Het had een lichte, heldere kop en een lange staart, waarin ik zelfs rook kon onderscheiden zolang het werd opgelicht door de kegel. Het object was in mijn ogen een komeet, die de dampkring binnenkwam. Maar zo dichtbij en zo lang heb ik er nooit een gezien dus dat was wel te gek om te zien. Een man die recht voor me fietste, had het object niet gezien. Hij zei niet naar de lucht te hebben gekeken, maar naar de straat", aldus de man.

  Een 18-jarige inwoner uit Hengelo (Overijssel) en een vriend namen op zondag 7 december omstreeks 20:30 een vreemd object waar. De jongens bevonden zich op een grasveld in de wijk Klein Driene. Het was helder weer en koud.

  "Ik was met een vriend van me aan het wandelen door een parkje. Het is een grote grasveld met een paar bomen. Er zijn geen grote gebouwen maximaal 3 etages hoog We zagen in 1 keer een lichtflits de ruimte in schieten. Nu zult u denken dat gebeurt wel vaker, maar deze ging van beneden naar boven. Als het een vallende ster was ( een asteroide die door de dampkring gaat ) komt het omlaag, maar deze object schoot echt de lucht in en verdween. Hij schoot in een diagonale lijn de ruimte in. Ik denk van west naar Oost."

  De duur van de waarneming was ongeveer 1 minuut. Over de vorm van het object kan de getuige geen uitspraak doen; "Het was te snel en heel ver van ons vandaan." Het object was oranje-achtig van kleur. Het bevond zich op een geschatte afstand van 1000 meter en een hoogte van zo'n 3000 meter. Het werd onder een hoek van +- 30 graden waargenomen. Het schoot met enorme snelheid de ruimte in. Het object leek alleen uit licht te bestaan en was dus niet massief. "Ik weet het zeker dat ik het in onze atmosfeer heb gezien," aldus de getuige.

  Een heel gezin nam boven Steenwijk enkele UFO's waar. Een van de getuigen meldt: "Ik reed net door mijn woonwijk omdat ik even bij iemand wat moest wegbrengen en zag een fel lichtje in de lucht.. dacht dat het een ster ofzo was tot het opeens een heel stuk heel snel weg schoot. Ik schrok een beetje, deed m'n raam open, en stopte de auto.
  Toen zag ik er meer, blauw/wit achtig en beetje pulserend naar rood soms. Eentje werd heel fel. Ze schoten echt alle kanten op om de 5 seconden ofzo en heel onvoorspelbaar. Ik reed snel naar huis en riep m'n familie, die kwam kijken en zagen het ook allemaal. Eerst deden ze het af als onzin maar toen zag mn moeder het als eerst dat ze wel erg snel wegschoten, en eentje ging in de lengte van de 'hemel'heel snel over ons heen. Ik pakte mijn digicam maar dat werd niet echt wat, werd helemaal zwart (goedkope cam, + lichtvervuiling van de stad)".

  Gelijksoortige objecten zijn gezien in onder andere Delft, Dordrecht, IJsselmeer, Kerkrade, Hengelo, Heemskerk, Pijnacker, Rijswijk, Beilen, Gouda, Steenwijk, Bakkeveen en Kudelstaart. De UFO's lijken dezelfde eigenschappen te hebben.

  Volgens de NASA nadert een object van 190 bij 440 meter de aarde. Het object werd eind november ontdekt, en is waarschijnlijk een asteroÔde. Op 11 en 12 december zal deze parallel aan de aarde vliegen. In het verleden zijn er vaker UFO's gezien vlak voor een ramp of andere gebeurtenis. MUFON en UFO Werkgroep stellen een onderzoek in. Om een correcter beeld omtrent de UFO's te krijgen, is het belangrijk voor MUFON dat de waarnemingen gemeld worden.

  KPN breidt ADSL naar platteland uit

  Gerben Hoekstra (gerben007) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Voor het einde van 2004 zal de ADSL-dekking in Nederland 97 procent zijn. Zo heeft KPN plannen om de beschikbaarheid van ADSL in Nederland uit te breiden. Momenteel is de ADSL-dekking in Nederland 87 procent. Vanochtend werd dit door het telecombedrijf bekend gemaakt. KPN zegt 555 wijkcentrales in minder druk bevolkte gebieden van Nederland ADSL-geschikt te gaan makengemaakt.

  KPN: "Daarnaast is in 2003 met twaalf gemeenten een contract afgesloten dat heeft geleid tot versnelde uitrol van ADSL aldaar. In ruil stonden gemeenten garant voor voldoende afname. Inmiddels heeft KPN, door de grote vraag, voor deze gemeenten deze financiŽle garantstelling kwijtgescholden."

  In november liet KPN al weten de downloadsnelheden van KPN ADSL vanaf halverwege januari 2004 te zullen verdubbelen. Verder had KPN een breedbandportaal gelanceerd, om het gebruik van breedbandinternet te onderzoeken. Dit gebeurde in november van dit jaar.

  Leger VS doodt opnieuw kinderen

  Voor de derde keer sinds afgelopen vrijdag zijn er door het Amerikaanse leger kinderen in Afghanistan gedood. Zo werd vandaag bekend dat zes kinderen en twee volwassenen afgelopen vrijdag om het leven zijn gekomen, toen Amerikaanse troepen een gebouwencomplex bij de Afghaanse stad Gardez bestormden.

  De reden van de bestorming van het complex was volgens de Amerikanen dat het mogelijk zou dienen als wapenopslagplaats van een vermoedelijke Taliban-commandant. Verder zouden de militairen niet geweten hebben dat er nog burgers in de gebouwen aanwezig waren. De zes slachtoffers werden later onder de puinhopen aangetroffen. In totaal werden negen mensen werden gearresteerd.

  Een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten zegt dat het onmogelijk is om dergelijke incidenten te voorkomen. Wel sprak hij zijn spijt over het incident uit. "We doen heel erg ons best om niemand te doden. We nemen terroristen liever gevangen dan dat we ze doden. Maar als zoals in dit geval burgers zich in een terroristencomplex omringen met duizenden wapens en munitie, kunnen we niet instaan voor de gevolgen."

  Het is de derde keer in korte tijd dat bij een bombardement kinderen omkomen in Afghanistan. Gisteren werd bekend in het oosten van Afghanistan in de nacht van de zondag op maandag bij een luchtaanval van de Verenigde Staten acht burgers waren gedood, waaronder twee of drie kinderen. Zaterdag kwamen door een Amerikaanse luchtaanval in het zuidoosten van Afghanistan al negen kinderen om het leven.

  Bij de stad waar het eerste incident plaatsvond is nog sterke steun voor de Taliban en de Hezb-e-Islami, twee felle tegenstanders van de coalitie. Volgens BBC-correspondent Crispin Thorold had de VS anders met de situatie om moeten gaan. In een gebied waar al zoveel tegenstanders van de coalitie zijn wakkert volgens hem een dergelijke actie de woede tegen de buitenlandse troepen alleen maar aan.

  'Top 40 luisteraars zijn veel braver dan hiphoppers'

  Hiphoppers, exclusieve metalfans, 'omnivoren' en gecombineerde metal- en rapliefhebbers zijn vaker agressief. Liefhebbers van Top 40-muziek zijn dat niet. Daarnaast hebben hiphop-luisteraars vaker psychische problemen dan mensen die naar Top 40-muziek luisteren. Dat blijkt allemaal uit het onderzoek 'Tijd onthult alles...' van T. ter Bogt, bijzonder hoogleraar Popmuziek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In zijn onderzoek kijkt de deskundige naar de gevolgen van het luisteren naar popmuziek.

  Ter Bogt verdeelt het jeugdige Nederlandse poppubliek (11-16 jaar) in diverse categorieŽn en concludeert dat klassieke-, rock- en Top 40-muziekfans de minste problemen hebben. Metalfans hebben vaker zelfmoordneigingen, maar als diegene ook van popmuziek of hiphop houdt, dan geldt die hang naar beschadiging weer niet. 'Omnivoren' kenmerken zich door meer angst en depressie en sociale isolatie. Dat laatste geldt volgens de popdeskundige ook voor jongeren die weinig van popmuziek weten.

  Zlatan naar Man. United?

  De geruchtenmolen in de Engelse tabloids draait deze week weer op volle toeren. Was het vorige week de beurt aan Leeds United spits Mark Viduka, deze keer wordt de naam van Ajax spits Zlatan Ibrahimovic nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United.

  Het is niet de eerste keer dat de naam van de Zweed opduikt in de Engelse krantenkoppen. Een tweetal weken geleden leverde United aanvoerder Roy Keane nog forse kritiek op het aankoopbeleid van de Mancunians en zag in PSVer Kezman, Ajaxieden Ibrahimovic, van de Vaart en AS Roma enfant terrible Antonio Cassano potentiŽle aanwinsten.

  Via zijn zaakwaarnemer laat Ibrahimovic weten Manchester een elftal te vinden waar zijn voetbalkwaliteiten goed tot recht kunnen komen. "Als United een interessante aanbieding doet, is er een kans dat ik volgend seizoen de rood, wit en zwarte clubkleuren draag", aldus Zlatan.
  "The Reds" zullen echter diep in de buidel moeten tasten om de lange Zweed aankomende zomer naar Old Trafford te halen, aangezien Ajax drie seizoenen geleden nog rond de EUR 8.5 miljoen betaalde voor de speler aan het Zweedse MalmŲ FF.

  Het blijft echter alleen de vraag waarom de twee machtigste voetbalclubs op aarde, Real Madrid en Manchester United, alleen geÔnteresseerd lijken in aanvallend ingestelde spelers, terwijl hun defensieve probleem al jaren het onderwerp van gesprek zijn.

  'Onderwijs moet dienstig aan integratie zijn'

  "Onderwijs moet dienstig zijn aan integratie, maar zonder artikel 23 aan te tasten. De discussie over beperking van islamitische scholen moet in dat licht worden gezien." Deze uitspraak komt van minister Zalm van FinanciŽn gisterenavond in het tv-programma Barend en Van Dorp.

  Eind november ontstond er veel ophef rondom de uitspraken van Zalm. Zo zei hij onder meer: "Nieuwe scholen waarop te veel achterstandsleerlingen dreigen te komen moeten geen geld van de overheid meer krijgen". Ook zei Zalm: " Het is mijn rotsvaste overtuiging dat islamitische scholen slecht zijn voor de integratie".

  De opmerkingen van Zalm leidden tot veel kritiek, ook binnen zijn eigen partij de VVD. Ook botste hij met het CDA, door te pleiten voor een subsidiestop voor islamitische scholen. Dat soort scholen zou de integratie tegengaan.

  Deze bewering doet volgens Zalm geen afbreuk aan artikel 23 en is volledig binnen de afspraken van de regering dat het onderwijsbeleid dienstig moet zijn aan de integratie. Dat artikel regelt de vrijheid van onderwijs. "We zullen echt ťťn Nederlandse samenleving moeten worden, en onderwijs is daarbij heel belangrijk", aldus Zalm.

  Dat er binnen zijn eigen VVD verschillende opvattingen over bestaan, bestreed de bewindsman niet. Maar die vormen volgens hem geen bedreiging voor de eenheid van de partij.

  IsraŽl gaat muur niet verder doortrekken

  De omstreden 'veiligheidsmuur' langs en door de Westelijke zal niet verder worden uitgebreid naar de Jordaanvallei. Dit liet een IsraŽlisch parlementslid vandaag weten.

  Directe reden hiervoor is de bemoeienis van de Verenigde Naties (VN) met de bouw van de muur. Afgelopen weekeinde werd besloten om aan het Internationaal Gerechtshof (ICJ) te vragen zich te beraden over de juridische gevolgen van de omstreden IsraŽlische 'veiligheidsmuur'. Dit verzoek werd gedaan Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  IsraŽlische legerfunctionarissen lieten gisteren weten, tijdens een vergadering van de parlementaire commissie voor defensie en buitenlandse zaken, dat "om juridische redenen nu geen bouwwerkzaamheden zouden worden ondernomen", aldus parlementslid Avshalom Willan. Hij zei dat experts van mening bij het ministerie van Justitie zijn dat de afscheiding in deze zone niet kan worden betiteld als 'veiligheidsmuur' ter bescherming van IsraŽlische burgers, omdat deze door Palestijnse dorpen loopt.

  Onderminister van Defensie Zeev Boim heeft inmiddels ook bevestigd dat er momenteel geen sprake is van de bouw van een afscheiding in de Jordaanvallei.

  [update] Website AEL offline door actie weblog

  Mano, BennieB en fokkeratwork hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

  De actie die Arabisch Europese Liga (AEL) gisteren voerde op de A10 bij Amsterdam, is ťťn van de redacteuren van weblog GeenStijl in het verkeerde keelgat geschoten.

  De bezetting van de A10 door de AEL, zoals GeenStijl het noemt, moest worden beantwoord met een soortgelijke actie: de bezetting van de website van de Nederlandse afdeling van de AEL.

  De site is offline door het ontbreken van een goede beveiliging. Database- en wachtwoordgegevens konden eenvoudig worden achterhaald, waardoor op de site alleen nog de medeling "Niet beschikbaar. Deze pagina bestaat niet" is te lezen. GeenStijl spreekt van een "geslaagde bezetting".

  Update 12.16
  Inmiddels is de melding op de website van de AEL vervangen door: "Access denied. You don't have permission to access this area". Wellicht dat men probeert de site opnieuw online te zetten.

  Het originele bericht werd om 11.53 uur geplaatst.

  Campina komt met 'Koningskindvla'

  KoningskindvlaDe gekte rond het nieuwe prinsenkindje kan gaan beginnen. Commercieel valt er natuurlijk wel wat aan te verdienen. Zo komt Zuivelproducent Campina met 'Koningskindvla'. Vanaf vandaag zal de nieuwe vla in de winkel liggen.

  Campina moest even nadenken over de naam. Direct na de geboorte was er vla met de naam 'welkom prinsesje'. Maar nu is de definitieve naam dan een feit. Campina gaat deze week op enkele basisscholen feest vieren met Koningskindvla om de geboorte te vieren, waaronder de oude school van Prins Willem-Alexander, De Nieuwe Baarnse School, in Baarn.

  Johann Vogel op tijd fit

  tolgashakur wist ons vandaag het volgende te melden:
  Johann Vogel van PSV is op tijd hersteld van ziekte. Wat bedrust de afgelopen dagen deed de Zitser goed. Hij speelt vanavond vrijwel zeker.

  De 26-jarige middenvelder was de afgelopen dagen ziek en kwam zijn bed niet uit maar dinsdagmiddag was hij weer present op de training. Trainer Guus Hiddink heeft daarmee weer een ervaren pion op het middenveld ter beschikking.

  Naast Vogel zijn verder ook Ernest Faber, Andrť Ooijer, Remco van der Schaaf en Dennis Rommedahl weer hersteld van hun blessure.

  Theo Lucius zal niet spelen, hij is voor het duel tegen Deportivo La CoruŮa geschorst.

  De selectie van PSV voor vanavond:
  Doel: Waterreus, Van Dijk
  Verdediging: Ooijer, Lee, Faber, Bouma, Colin, Hofland en BÝgelund
  Middenveld: Van der Schaaf, Vogel en De Jong
  Aanval: Park, Vennegoor of Hesselink, Kezman, Robben, Vonlanthen en Rommedahl

  Auto klem onder trein bij Tricht

  Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Bij de spoorwegovergang bij de Oude Hoevenseweg in Tricht is een autobestuurder vanmorgen bekneld geraakte toen zijn auto in aanrijding kwam met een trein. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend, maar waarschijnlijk werd de man verblind door de lage zon. De overweg wordt bewaakt door spoorbomen. De man raakte ernstig gewond.

  De auto zat volgens de machinist enige tijd vast onder de trein. Meer informatie is nog niet bekend. Het treinverkeer tussen Utrecht en Den Bosch is gedeeltelijk stil komen te liggen.

  Nog geen griepepidemie in Nederland

  Steeds meer mensen in Nederland hebben last van griep. Vijf tot zes mensen per tienduizend inwoners zijn nu ziek. Het aantal bedlegerigen en 'net-niet'-zieken door rondwarende verkoudheidsvirussen is veel groter.

  Het griepvirus is niet zo hevig als in andere Europese landen. In Frankrijk en Groot-BrittanniŽ zijn de soms pittige griepgolven van de laatste weken alweer over hun hoogtepunt.

  In Nederland moeten statistisch veertig tot vijftig personen per tienduizend inwoners ziek zijn, voordat van een griepepidemie kan worden gesproken. Dat lijkt op dit moment nog ver weg.

  Mensen die een griepprik hebben gehaald, moeten volgens viroloog prof. dr. A. Osterhaus toch oppassen: "De griepprik werkt niet optimaal. Het is niet volledig afdoende wat betreft ťťn van de virusstammen die nu rondwaren."

  Hamtaro Kleurplaat Aktie!

  We hebben weer een leuke aktie deze week voor de kleintjes op FOK! Deze week mogen we namelijk een schitterend Hamtaro pakket weggeven met een waarde van ca 100,-!  Hamtaro beleeft samen met zijn hamstervriendjes een grote opmars in kinderland. Hun vrolijke belevenissen, vol vriendschap en avontuur, staan centraal in de populaire animatieserie die dagelijks te zien is op Fox Kids.
  Maak kans op een superlief Hamtaro cadeaupakket twv. � 100,- met speelgoed van Hasbro, de heerlijkste Hamtaro koekjes van Bolletje, schoolspullen, een T-shirtje, een kussen en een supergrote, zachte badhanddoek.

  We hebben een leuke Hamtaro kleurplaat voor je om in te kleuren. Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten. Print de kleurplaat uit. Kleur deze in met potlood, verf of stiften (niet digitaal inkleuren dus!), scan hem (of maak er een digitale foto van als je geen scanner hebt) en mail deze naar prijsvragen@fok.nl ovv Hamtaro Aktie.

  Vergeet niet het volgende te vermelden:
  -je naam
  -je username (of die van je papa of mama)
  -je leeftijd (maximaal 12 jaar!)
  -je adres  Je kan je kleurplaat inzenden tot 18 december a.s. Veel kleurplezier!

  Voor meer informatie over de Hamtaro producten: www.theprfactory.nl.
  (De inhoud van het prijspakket kan variŽren. Helaas zijn de Hamtaro knuffels niet meer voorradig. Hiervoor zal een andere, niet-Hamtaro prijs voor worden toegevoegd)

  Spijbelen kan celstraf opleveren

  devzero, d-fader, FreaCTioN en McGuyver hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Spijbelen kan in Twente voortaan een celstraf betekenen. Het Openbaar Ministerie in Almelo gaat een proefproject starten waarbij "probleemgevallen" onder de scholieren enkele weken celstraf kunnen krijgen in een jeugdinrichting. De proef start in januari. "We richten ons met name op de notoire spijbelaars die afglijden en het criminele pad dreigen op te gaan. Met de jeugddetentie als stok achter de deur willen we dat voorkomen," laat een woordvoerder van het OM in Almelo weten.

  Het college van procureurs-generaal houdt vast aan de landelijke richtlijn om spijbelaars een geldboete op te leggen of een taakstraf. "Wij vinden celstraf voor spijbelen heel erg krachtig. Landelijk is celstraf niet aan de orde. Spijbelen is een overtreding, geen misdrijf", aldus een woordvoerder.

  Omroep Gelderland wil geen smartlappen

  Omroep Gelderland vindt het plan van de Gelderse politiek om in de avonduren alleen smartlappen uit te zenden "onbespreekbaar". Een werkgroep uit Provinciale Staten vindt dat een smartlappenzender 's avonds op de etherfrequentie van Radio Gelderland moet uitzenden.

  Het idee voor een zender voor het levenslied komt van SP'er Paul Freriks. Dit nadat er in Arnhem protest ontstond omdat een aantal etherpiraten uit de lucht werden gehaald. Freriks wil op de kabel een aparte frequentie vrij maken. In de ether moet de zender dan via Radio Gelderland te horen zijn. "Die maakt na 19:00 uur geen eigen programma's, maar zendt dan Radio 1 uit. Waarom zou je daar geen ruimte maken voor het levenslied?", aldus Freriks. De medewerkers van de piraten kunnen dan de zendtijd vullen.

  Adjunct-hoofdredacteur Ton Mallo van Omroep Gelderland vindt het een onzalig idee. "Wij hebben een bepaald luisterpubliek, waar je voorzichtig mee moet omgaan. In tegenstelling tot tv-kijkers zijn radioluisteraars geen zappers. Maar als ze zich meer dan gemiddeld ergeren, gaan ze wel weg. En als je ze eenmaal kwijt bent, komen ze niet terug."

  De provincie kan de zenders van Omroep Gelderland niet vorderen. Maar er bestaat wel een financiŽle relatie: de omroep krijgt haar subsidie via de provincie. Freriks zinspeelt daar al op: "Het is natuurlijk jammer dat zij twaalf miljoen euro krijgen en 's avonds geen eigen uitzendingen hebben, nietwaar?"

  Gevangenen maken 'Amalia-mokken'

  VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Het tekort aan werk voor de gedetineerden de gevangenis in Ter Apel wordt op een originele wijze opgelost: ze gaan tienduizenden mokken maken met de afbeelding van prinses Catharina-Amalia.

  De mokken worden door de gevangenen voorzien van een foto van de prinses en haar ouders. Ze zijn bestemd voor kinderen van basisscholen, die de mok ontvangen als herinnering aan de geboortedag van de prinses.

  Door deze mega-order van het bedrijf Nature Art Ceramics uit Winschoten kunnen veertig personen in de gevangenis aan het werk. Eerder dit jaar moesten enkele gevangenen ťťn dag in de week in de cel doorbrengen door gebrek aan werk.

  In totaal zouden zo'n 200.000 mokken moeten worden vervaardigd. De bestellingen komen onder andere van scholen, gemeenten en Oranjeverenigingen.

  "Sociaal beleidsplan PvdA beter dan kabinet"

  nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Het plan van de PvdA, om de koopkracht van chronisch zieken en gehandicapten te beschermen blijkt aanzienlijk beter uit te pakken dan de plannen van het kabinet. En dat is nota bene vast gesteld door De Geus' eigen ministerie van Sociale Zaken. Kern van het voorstel is wel, dat dit voorstel de hogere inkomens meer geld gaat kosten.

  Uit de berekeningen van het ministerie blijkt bovendien dat de 110 miljoen euro, die het kabinet vrijdag onder druk van de Tweede Kamer extra voor deze groepen moest uittrekken, nauwelijks zoden aan de dijk zet. De groep van ca. 30 duizend mensen bij wie de huidige bezuinigingen meer dan ťťn procent koopkracht zou worden ingeleverd, zou slechts zo'n 5000 mensen kleiner worden. De Geus meldde de Tweede Kamer schriftelijk dat deze groep daarmee "uit de brand" zou zijn. Hij voegde daar ook aan toe "de burgers op de eigen verantwoordelijkheid aan te spreken", zonder deze stelling nader toe te lichten.

  Het alternatief van de PvdA pakt daarentegen veel positieverer uit. Een woordvoerder van de Geus' ministerie noemde de conclusie "niet onlogisch, gezien het feit dat de PvdA ook veel meer geld wil besteden aan de verbetering van de koopkracht van chronisch zieken en gehandicapten."

  In de PvdA-plannen dienen de hogere inkomens meer AWBZ-premie (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) te betalen. Daardoor komt er 130 miljoen euro vrij. Bovendien moet de bijzondere bijstand, waarop de gehandicapten en chronisch zieken hun bijzondere kosten op kunnen verhalen, met 150 miljoen euro worden verhoogd, in plaats van de geplande 80 miljoen.

  De voorgestelde stijging van de AWBZ-premie zou voor mensen met een inkomen van twee keer modaal (modaal is hier: 29.500 euro bruto) een koopkrachtverlies betekenen van 0,4 procent. Voor andere inkomensgroepen is er ook een klein inkomensverlies, maar deze zal procentueel gezien nog lager zijn.

  Vandaag zal de Tweede Kamer opnieuw over de koopkrachteffecten van het kabinetsbeleid debatteren.

  Wapengekletter na spelen Counter-Strike

  Z-Master en YoGi_Berra hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Sommige mensen zien de realiteit niet meer helemaal helder na een potje Counter-Strike, maar een lid van de clan Team BZ maakte het tijdens een kwalificatiewedstrijd bij de CyberX Games (CXG) in Los Angeles wel erg bont.

  Nadat de wedstrijd daar voortijdig door de organistatie werd gestaakt, brak er een vechtpartij uit tussen een aantal deelnemers. Hierbij haalde deze 'teamplayer' een pistool uit zijn auto en plaatste deze op het hoofd van ťťn van de admins van CXG, toen deze de ruzie wilde sussen. De 'supporters' van Team BZ moedigden hem daarbij aan om de trekker over te halen.

  Een ooggetuige vertelde: "As Chris (de admin, red.) and others attempted to calm the situation a member/associate of Team BZ ran to his car, opened the trunk of the car, grabbed a gun and placed it to the head of Chris Hill while other Team Members and associates encouraged the person with the gun to fire!

  In dit interview geeft directeur Joe Hill van CyberX een nadere toelichting op dit incident.

  Van Nistelrooy naar record

  Ruud van Nistelrooy heeft er een nieuw record bij. Met zijn goal in de Champions League wedstrijd tegen VfB Stuttgart evenaarde hij het aantal europese treffers van Robbie Rensenbrink, 37 stuks.

  Van Nistelrooy achterhaalde 'en passant' ook het record van voormalig United spits Dennis Law, die legde er in 30 wedstrijden 28 treffers in voor de club. De Nederlander had drie wedstrijden meer nodig voor dat aantal. De overige 9 Europese treffers maakte hij voor PSV.

  Het was gister voor Manchester United lekker voetballen, beide teams, ook tegenstander Stuttgart, waren al zeker van de volgende ronde.

  Van Nistelrooy scoorde in de blessuretijd van de eerste helft op aangeven van Giggs met het hoofd. VfB Stuttgart kon vervolgens ook in de tweede helft de Engelsen niet verontrusten. Nadat Van Nistelrooy op fraaie wijze Giggs in staat stelde na een rush de 2-0 aan te tekenen, werd de spits twintig minuten voor tijd gewisseld.

  'Van the man blijft' wederom goed op moyenne. Tot dusver scoorde hij reeds in de huidige jaargang. Manchester United gaat mede danzij hem als groepswinnaar verder.

  AEL verstoort tv-uitzendingen in BelgiŽ

  poohbeer en Mathijs Haest / Necromancer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

  Afgelopen avond zijn in BelgiŽ aanhangers van de radicale Arabisch-Europese Liga tv-studio's binnengedrongen. In de studio van de VRT probeerde ze een uitzending van het actualiteitenmagazine TerZake op Canvas te verstoren. De uitzending werd echter meteen stopgezet en de actievoerders kwamen niet in beeld.

  Eerder op de avond hadden AEL-leden ook al de uitzendingen van de Antwerpse regionale tv-zender ATV verstoord. Een aantal relschoppers, waaronder de Belgische AEL-voorzitter Ahmed Azzuz, werd door de politie opgepakt.

  De acties van de AEL in BelgiŽ hielden, net als in Nederland, verband met de herdenking van de eerste Palestijnse Intifada. Volgens de AEL brengt de regionale zender ATV "de betrekkingen die Antwerpen nog steeds onderhoudt met de koloniale terroristische staat IsraŽl positief in beeld".
  Over de VRT stelt de AEL als belastingbetalers ''niet tevreden te zijn met de berichtgeving over de Palestijnse zaak. Neutraliteit tussen een onderdrukker en onderdrukten is uit den boze en staat gelijk aan steun aan de onderdrukker".

  Kromkamp en Opdam langer bij AZ

  AZ heeft de contracten van Barry Opdam en Jan Kromkamp verlengd.

  Verdediger Opdam (27) verlengde zijn contract dat tot 2005 liep met twee jaar. Hij speelt al sinds 1996 voor AZ.

  Middenvelder Kromkamp (23) plakt er drie jaar aan vast, ook hij stond nog tot 2005 onder contract. Kromkamp kwam in 2000 over van Go Ahead Eagles.

  AZ denkt met hen een goede toekomst tegemoet te gaan. Beide spelers zullen wel salaris moeten inleveren.

  Laatste reviews en specials
  special
  VrijMiBabes #214 (not very sfw!)
  special
  Random Pics van de Dag #1303
  special
  Random Pics van de Dag #1302
  review
  Destiny 2: The Final Shape
  special
  Random Pics van de Dag #1301
  special
  Random Pics van de Dag #1300
  ©FOK.nl e.a.