Vreemde schaduw op de maan gezien

Op dinsdag 9 december deed zich volgens getuigen op de maan een vreemd verschijnsel voor. Er was een streep te zien die over de maan schoof, en toen naar beneden zakte. Het fenomeen is ook door mensen in andere landen gezien.

Een 21-jarige studente uit Meppel zegt: "Ik en een vriendin van mij, Cecilia, waren op stal en we stonden met de pony van Cecilia aan de hand in de bak en ineens zegt ze "kijk!" en ze wijst naar de maan. Zien we ineens een zwarte streep op de maan. Hij kwam als stipje van rechts zei Cecilia, en hij schoof zo van rechts midden over de maan tot deze streep. Het bewoog nog verder naar links zodat het net leek alsof de maan in 2en was (boven en onder een helft). Op een gegeven moment zakte de streep langzaam naar onder en toen was het weg."

Het fenomeen deed zich rond 16:30 voor bij heldere hemel. De vrouw bevond zich met een vriendin op de manege Oosterboer aan de Oosterboerweg. Het fenomeen duurde ongeveer 3 minuten. "Kenners" zeggen dat als het een schaduw op de maan geweest is, het een enorm object geweest moet zijn.


Reconstructie van het fenomeen