Cabaret Review: Rooyackers, Kamps & Kamps

Rooyackers, Kamps & Kamps wonnen de jury- en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 1998. Ze brengen volgens de fansite van het drietal "zapsnel cabaret waarbij er flitsend van scene naar scene wordt geswitcht. Ze smijten hun acts met veel gevoel voor flair de zaal in, in een voorstelling vol virtuele kolder."



Volgens het persbericht bij de voorstelling is het mooie aan Bor Rooyackers, Tim Kamps & Wart Kamps dat ze totaal vernieuwend en origineel bezig zijn. Dit betekent dat de nieuwe voorstelling weer compleet anders is dan de twee vorige. "De mensen die de vorige voorstellingen slecht vonden, kunnen nu gerust weer eens komen kijken. De mensen die de vorige voorstellingen goed vonden, zouden nu wel eens ernstig teleurgesteld kunnen raken."

Velen hebben de geheel eigen stijl van de jonge cabaretiers proberen te duiden: Zapcabaret, géén cabaret, escalatietheater....het kan niet op. Het advies in een recensie van het Algemeen Dagblad heb ik dus maar opgevolgd: "Gewoon gaan kijken naar die jongens!"