Zlatan naar Man. United?

De geruchtenmolen in de Engelse tabloids draait deze week weer op volle toeren. Was het vorige week de beurt aan Leeds United spits Mark Viduka, deze keer wordt de naam van Ajax spits Zlatan Ibrahimovic nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United.

Het is niet de eerste keer dat de naam van de Zweed opduikt in de Engelse krantenkoppen. Een tweetal weken geleden leverde United aanvoerder Roy Keane nog forse kritiek op het aankoopbeleid van de Mancunians en zag in PSVer Kezman, Ajaxieden Ibrahimovic, van de Vaart en AS Roma enfant terrible Antonio Cassano potentiële aanwinsten.

Via zijn zaakwaarnemer laat Ibrahimovic weten Manchester een elftal te vinden waar zijn voetbalkwaliteiten goed tot recht kunnen komen. "Als United een interessante aanbieding doet, is er een kans dat ik volgend seizoen de rood, wit en zwarte clubkleuren draag", aldus Zlatan.
"The Reds" zullen echter diep in de buidel moeten tasten om de lange Zweed aankomende zomer naar Old Trafford te halen, aangezien Ajax drie seizoenen geleden nog rond de EUR 8.5 miljoen betaalde voor de speler aan het Zweedse Malmö FF.

Het blijft echter alleen de vraag waarom de twee machtigste voetbalclubs op aarde, Real Madrid en Manchester United, alleen geïnteresseerd lijken in aanvallend ingestelde spelers, terwijl hun defensieve probleem al jaren het onderwerp van gesprek zijn.