Van Nistelrooy naar record

Ruud van Nistelrooy heeft er een nieuw record bij. Met zijn goal in de Champions League wedstrijd tegen VfB Stuttgart evenaarde hij het aantal europese treffers van Robbie Rensenbrink, 37 stuks.

Van Nistelrooy achterhaalde 'en passant' ook het record van voormalig United spits Dennis Law, die legde er in 30 wedstrijden 28 treffers in voor de club. De Nederlander had drie wedstrijden meer nodig voor dat aantal. De overige 9 Europese treffers maakte hij voor PSV.

Het was gister voor Manchester United lekker voetballen, beide teams, ook tegenstander Stuttgart, waren al zeker van de volgende ronde.

Van Nistelrooy scoorde in de blessuretijd van de eerste helft op aangeven van Giggs met het hoofd. VfB Stuttgart kon vervolgens ook in de tweede helft de Engelsen niet verontrusten. Nadat Van Nistelrooy op fraaie wijze Giggs in staat stelde na een rush de 2-0 aan te tekenen, werd de spits twintig minuten voor tijd gewisseld.

'Van the man blijft' wederom goed op moyenne. Tot dusver scoorde hij reeds in de huidige jaargang. Manchester United gaat mede danzij hem als groepswinnaar verder.