UFO-golf boven Nederland

Er lijkt zich een ware UFO-golf in Nederland plaats te vinden. UFO Werkgroep en MUFON Nederland krijgt de laatste dagen talloze UFO-meldingen uit het hele land. Het betreft in de meeste gevallen lichtgevende gekleurde objecten die vreemde bewegingen maken in de lucht.

Een 33-jarige doctorandus uit Gouda (Zuid-Holland) nam op dinsdag 9 december om 20:49 een bolvormige UFO waar. Het was onbewolkt en het vroor.

"Kijkend vanaf het balkon in zuidelijke richting, zag ik op dinsdagavond 9 december om 20.49 uur precies een voorwerp door de lucht schieten, welke halfrond van voren was en ononderbroken spits toeliep naar achteren, de kleur was wit/lichtgelig. Het straalde fel licht uit, zonder daarbij zo fel te zijn dat de vorm niet duidelijk waarneembaar was. Het voorwerp bewoog zich met zeer hoge snelheid van het noord-oosten richting het zuid-westen. Het verdween tenslotte in het niets. De totale waarneming duurde circa 3 seconden, waarbij geen enkel geluid te horen was", aldus de wetenschapper. De getuige was zo onder de indruk van zijn waarneming, dat hij deze ook gemeld heeft bij de Politie Gouda.

Een 32-jarige ondernemer uit Beilen (Drenthe) nam maandag 8 december omstreeks 18:50 vanuit zijn huis op de Brandnetellaan 2 vreemde objecten waar. Het zicht werd door geen enkel object verhinderd. Het was zeer helder weer.

"Vanuit het slaapkamerraam van mijn zoontje zag ik een ster, die bewoog. Ik dacht aan een satelliet totdat ik een tweede 'ster' zag die net zo snel bewoog. Ze stopten en gingen uit, zoals lichten uitgaan. De afstand tussen deze 'sterren' of lichten was te groot voor een vliegtuig. Een vorm tussen deze lichten heb ik ook niet gezien. Ik stond binnen en heb geen geluid van buiten gehoord." De 2 objecten die de getuige waarnam, waren wit van kleur. Ze verplaatsten zich van het oosten naar het westen met een geschatte snelheid van 50km/u. Het leek geen massief object te zijn, maar slechts uit licht te bestaan. Het object vloog niet ononderbroken. De totale duur van de waarneming bedroeg ongeveer 1 minuut.

Ook een 28-jarige kunstenaar uit Pijnacker (Zuid-Holland) nam maandagavond 8 december omstreeks 20:50 een vreemd object waar.

Er was een compleet heldere lucht, en de volle maan stond nog in het oosten (voor de getuige). "Ik reed een brug op, op het moment dat ik het object zag. Het object vloog recht voor me in de lucht. Het ging in westelijke richting. Het object was volledig zichtbaar en werd niet geblokt door een boom of iets dergelijks.. Ik dacht eerst een vuurpijl te zien maar het duurde te lang. De waarneming duurde zo'n 10-12 seconden. Bovendien reed ik op een fiets richting het object - Toch zag ik het lichtspoor niet snel genoeg veranderen t.o.v. de bomen in de verte, zodat ik wist dat het object in ieder geval hoger vloog dan een vliegtuig. Het had een lichte, heldere kop en een lange staart, waarin ik zelfs rook kon onderscheiden zolang het werd opgelicht door de kegel. Het object was in mijn ogen een komeet, die de dampkring binnenkwam. Maar zo dichtbij en zo lang heb ik er nooit een gezien dus dat was wel te gek om te zien. Een man die recht voor me fietste, had het object niet gezien. Hij zei niet naar de lucht te hebben gekeken, maar naar de straat", aldus de man.

Een 18-jarige inwoner uit Hengelo (Overijssel) en een vriend namen op zondag 7 december omstreeks 20:30 een vreemd object waar. De jongens bevonden zich op een grasveld in de wijk Klein Driene. Het was helder weer en koud.

"Ik was met een vriend van me aan het wandelen door een parkje. Het is een grote grasveld met een paar bomen. Er zijn geen grote gebouwen maximaal 3 etages hoog We zagen in 1 keer een lichtflits de ruimte in schieten. Nu zult u denken dat gebeurt wel vaker, maar deze ging van beneden naar boven. Als het een vallende ster was ( een asteroide die door de dampkring gaat ) komt het omlaag, maar deze object schoot echt de lucht in en verdween. Hij schoot in een diagonale lijn de ruimte in. Ik denk van west naar Oost."

De duur van de waarneming was ongeveer 1 minuut. Over de vorm van het object kan de getuige geen uitspraak doen; "Het was te snel en heel ver van ons vandaan." Het object was oranje-achtig van kleur. Het bevond zich op een geschatte afstand van 1000 meter en een hoogte van zo'n 3000 meter. Het werd onder een hoek van +- 30 graden waargenomen. Het schoot met enorme snelheid de ruimte in. Het object leek alleen uit licht te bestaan en was dus niet massief. "Ik weet het zeker dat ik het in onze atmosfeer heb gezien," aldus de getuige.

Een heel gezin nam boven Steenwijk enkele UFO's waar. Een van de getuigen meldt: "Ik reed net door mijn woonwijk omdat ik even bij iemand wat moest wegbrengen en zag een fel lichtje in de lucht.. dacht dat het een ster ofzo was tot het opeens een heel stuk heel snel weg schoot. Ik schrok een beetje, deed m'n raam open, en stopte de auto.
Toen zag ik er meer, blauw/wit achtig en beetje pulserend naar rood soms. Eentje werd heel fel. Ze schoten echt alle kanten op om de 5 seconden ofzo en heel onvoorspelbaar. Ik reed snel naar huis en riep m'n familie, die kwam kijken en zagen het ook allemaal. Eerst deden ze het af als onzin maar toen zag mn moeder het als eerst dat ze wel erg snel wegschoten, en eentje ging in de lengte van de 'hemel'heel snel over ons heen. Ik pakte mijn digicam maar dat werd niet echt wat, werd helemaal zwart (goedkope cam, + lichtvervuiling van de stad)".

Gelijksoortige objecten zijn gezien in onder andere Delft, Dordrecht, IJsselmeer, Kerkrade, Hengelo, Heemskerk, Pijnacker, Rijswijk, Beilen, Gouda, Steenwijk, Bakkeveen en Kudelstaart. De UFO's lijken dezelfde eigenschappen te hebben.

Volgens de NASA nadert een object van 190 bij 440 meter de aarde. Het object werd eind november ontdekt, en is waarschijnlijk een asteroïde. Op 11 en 12 december zal deze parallel aan de aarde vliegen. In het verleden zijn er vaker UFO's gezien vlak voor een ramp of andere gebeurtenis. MUFON en UFO Werkgroep stellen een onderzoek in. Om een correcter beeld omtrent de UFO's te krijgen, is het belangrijk voor MUFON dat de waarnemingen gemeld worden.