FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 juli 2003

Tankauto in brand op A2 [update]

Laatste update: 23:47

Vanmiddag is op afrit 31 van de A2, onder Veldhoven, een tankauto in brand gevlogen. Volgens de politie zit er vermoedelijk LPG in de tank. De chauffeur van de tankauto is vermoedelijk overleden in zijn cabine.
Kantoren in de omgeving worden momenteel ontruimd.

De brandweer probeert het vuur te bestrijden met een zogenoemde crashtender. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt, maar ondervinden veel hinder van het vastzittende verkeer. De A2 is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Update 15:45
Er bestaat nog altijd ontploffingsgevaar. Kantoren in een straal van 500 meter worden nog steeds ontruimd, evenals een vestiging van McDonald's, een bouwmarkt en een supermarkt. Ook moeten bestuurders van auto's in de buurt van het ongeval hun wagens verlaten.

De tankauto staat bij een afrit die leidt naar een verbindingsweg tussen Veldhoven en Eindhoven. Hierdoor is in deze plaatsen een verkeerschaos ontstaan. Rond Eindhoven staan files op de A2, de A67 en de A58.

Update 16:04

Foto: Telegraaf.nl

Update 18:00
De chauffeur is inderdaad om het leven gekomen. Ook zijn er enkele personen gewond geraakt.

Men verwacht dat de Randweg Eindhoven nog tot zeker 21:00 afgesloten blijft. Waarschijnlijk moet er ook een noodreparatie uitgevoerd worden aan het wegdek waar het ongeluk heeft plaatsgevonden.

Update 19:15
De ANWB meldt in het filenieuws dat de problemen rondom Eindhoven tot na middernacht kunnen gaan duren.

Update 23:47
Momenteel wordt de wagen van de weg gelicht. Daarnaast is slachtofferhulp gevraagd ter plaatse te komen om de mensen van bergingsbedrijf Kusters, die het verkoolde lichaam gezien hebben, te begeleiden.

Mensen waarvan het huis binnen het afgezette gebied ligt mogen hun huis nog altijd niet in.

Politie grijpt niet in bij straatraces

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De illegale straatraces die afgelopen weekeinde in het Eemhavengebied in Rotterdam werden gehouden, zijn niet door de politie gestopt. De sterke arm der wet was bang dat de tweehonderd deelnemers zich zouden verspreiden. "Het is levensgevaarlijk als ze alle kanten uitstuiven", zei een woordvoerster van de politie vandaag.

Bewoners van de naburige gemeente Rhoon klaagden over lawaai en onveilige situaties. Het enige wat de politie deed was de races in de gaten houden met een helikopter.

De poltie kan volgens de woordvoerster alleen nog maar een geldboete aan de deelnemers opleggen. Politie, justitie en burgemeester overleggen nu met welke maatregelen ze de overlast kunnen beperken.

Stofstorm op Mars gooit roet in het eten

Tim Kraayvanger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mars is op 27 augustus van dit jaar dichterbij dan ooit. Maar voor alle mensen die er naar willen kijken dreigt een probleem te ontstaan: een stofstorm. Mars is slechts één keer in de 60.000 jaar op zo'n afstand te zien.
Mars storm
De stofstorm bedekt de Hellas-vlakte van Mars. Hij neemt ook aanzienlijk in grootte toe en is zelfs in staat om de hele planeet in duisternis te hullen. Dit kan leiden tot een grote teleurstelling voor (amateur-)astronomen. Voor hen is het nu hopen dat de storm optrekt.

(Met dank aan Astrostart.nl voor het plaatje)

Dode man gevonden in fontein

Thrillseekah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een fontein in Amsterdam is gisteren een dode man gevonden. De fontein staat op de hoek van de 'Plantage Muidergracht' en het 'Overlooppad'. De politie heeft laten weten dat de identiteit vooralsnog onbekend is. Ook is nog onduidelijk hoe de man is gestorven.

De man lag half in de fontein en half ernaast. De politie denkt dat de man mogelijkerwijs gevallen is. Het onderzoek is nog in volle gang.

Mandrilaap in Artis heeft het siv-virus

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Madrilaap Cassius in dierentuin Artis heeft het siv-virus. Dit virus is te vergelijken met het menselijke hiv-virus. Het virus werd ontdekt bij onderzoek van het bloed van de aap naar aanleiding van een ernstig hartgebrek. In totaal heeft de dierentuin vier van dit soort apen. Bezoekers en verzorgers lopen geen gevaar.
De Mandrilaap
Toch neemt Artis geen risico. Ook de andere apen worden onderzocht. Ook vraagt de dierentuin of de verzorgers een onderzoek willen ondergaan en blijft het buitenverblijf de komende dagen dicht tot de uitslag van het onderzoek. De verzorgers krijgen ook geen contact met de apen en andere soorten apen mogen er ook niet bij.

De apen zijn nog steeds te zien in hun binnenverblijf, al is het achter dik glas. Voor wie de mandrilaap niet kent: hij is te herkennen aan zijn felgekleurde gezicht en achterste.

Volgens directeur M. Frankenhuis heeft Cassius het virus mogelijk opgepikt door contact met een van de vrouwelijke mandrilapen of heeft hij het virus meegenomen van een andere plek voordat hij in 1986 in Artis arriveerde. Cassius is niet ziek van het siv-virus.

Nederlanders willen de Wereldomroep houden

Nederlanders willen niet dat de Wereldomroep gaat verdwijnen door bezuinigingen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO. Maar 22 procent van de mensen die aan het onderzoek meededen wil bezuinigen op de Wereldomroep. Maar als de wereldwijde omroep moet ophouden met bestaan, wil van deze groep 28 procent toch de Wereldomroep houden.

Ongeveer 37 procent van de ondervraagden is tegen de algehele bezuinigingen op de publieke omroep. Van de ondervraagden die aangeven wel eens naar de Wereldomroep te luisteren (27 procent), geeft 67 procent aan tegenstander van bezuinigingen bij de omroep te zijn.

Adviesbureau McKinsey heeft geïnventariseerd op welke wijze er bezuinigd kan worden bij de publieke omroepen. Het bureau concludeert dat de publieke omroep 60 tot 100 miljoen euro per jaar kan besparen door efficiënter te werken. Vooral bij de Wereldomroep en radio 747AM zouden grote klappen vallen.

Aanslag Bali had religieuze achtergrond

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belangrijkste verdachte van de bomaanslagen op Bali ontkent dat hij lid is van de militante moslimorganisatie Jemaah Islamiyah. Volgens Amrozi bin Nurhasyim is religie het motief van zijn daad. Hij wilde westerse toeristen op deze manier het geloof terugbrengen, zo verklaarde hij tijdens zijn verdediging.

Hij beweerde ook dat hij pas tijdens de politieverhoren hoorde van het bestaan van Jemaah Islamiyah. Met deze uitspraak probeert de monteur, die 'de lachende terrorist' wordt genoemd, de beschuldiging te weerleggen dat de moslimorganisatie achter de bloedige aanslagen in oktober 2002 zit. Bij die aanslagen op het populaire toeristenoord Kuta Beach op Bali, kwamen ook vier Nederlanders om.

De organisatie Jemaah Islamiyah wordt ook verdacht van een aanslag op het parlementsgebouw in Indonesië vanochtend. Daar ontplofte een bom, maar de schade bleef beperkt.

Tweederde van de baby's krijgt een oppas

prupke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bijna tweederde van alle baby's gaat naar een opvang of oppas terwijl de ouders werken. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. Van de twee- en driejarigen gaat zelfs rond de tachtig procent naar een opvang zoals een kinderdagverblijf. Daarnaast gaan veel kinderen op deze leeftijd naar een peuterspeelzaal.

Het gebruik van kinderopvang neemt af wanneer kinderen naar school gaan. Een op de vijftien kinderen tussen de vier en de twaalf jaar gaat naar de buitenschoolse opvang.

Bejaarden kunnen drie weken niet douchen

Spotter2 en Raptor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bewoners van het verzorgingshuis 'A.G. Wildervanckhuis' in Veendam kunnen de komende drie weken niet douchen. Er is te weinig personeel om de bejaarden met wassen te helpen.

Van de tachtig werknemers is eenderde deel momenteel op vakantie. Het overige personeel heeft te weinig tijd om alle honderd inwoners regelmatig te laten douchen. Tot 1 augustus is de krapte het grootst. Daarna komen er weer wat nieuwe medewerkers bij.

De bewoners worden in een grote, gezamelijke badkamer gedoucht. De douches die die bewoners in hun eigen woning hebben, zijn te klein.

Wanadoo krijgt boete voor té lage prijzen

Rhapsody en hardcorealways hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanadoo krijgt van de Europese Commissie een miljoenenboete, omdat het bedrijf de prijzen kunstmatig laag heeft gehouden. De Britse zakenkrant Financial Times bericht dat Wanadoo volgende week een boete van tussen de tien en twaalf miljoen euro zal ontvangen.

In Brussel is het vermoeden ontstaan, dat Wanadoo zich dankzij de lage prijzen schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke concurrentie. Wanadoo zegt op de breedbandmarkt martkleider te zijn in Frankrijk.

14 jaar cel voor doden reuzenpanda

Just-Dennis en Linz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een boer uit de West-Chinese regio Chongqing zit de komende veertien jaar achter de tralies, omdat hij in 1999 een reuzenpanda-jong dood geschoten heeft. Vijf anderen, die betrokken waren bij de verkoop en doorverkoop, kregen ieder twaalf jaar gevangenisstraf.

De boer verkocht de pels voor 200 yuan (iets meer dan 21 euro) aan een man uit de provincie Sichuan. Deze man verkocht de pels weer door aan iemand die de prijs op zijn beurt flink opvoerde.

De boer kreeg niet alleen gevangenisstraf: hij moest ook een boete van tienduizend yuan (ruim duizend euro) betalen.

Paul Rosenmöller wordt presentator

Toad had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd. Bedankt! Ook OSPAM__bmeynen@hotmail.com bedankt voor je bijdrage!

Paul Rosenmöller, voormalig lijsttrekker van Groenlinks, wordt presentator bij de IKON. In de herfst zal hij zijn debuut maken op radio en televisie. Hij zal dan het debatprogramma 'de Andere Wereld' presenteren.

Volgend jaar zal Rosenmöller op dinsdagavond het programma 'Advocaat van de Duivel' presenteren voor de televisie. De format van het televisieprogramma is tot op heden onbekend.

Rosenmöller over zijn komst bij de IKON: "De IKON en ik, dat voelt goed. We willen tegendraadse programma's maken, die op toegankelijke wijze oog hebben voor maatschappelijke, culturele en politieke onderstromen in de samenleving."

Zoals eerder gezegd was Rosenmöller vroeger lijsttrekker voor GroenLinks. Hij stopte daarmee na een aantal bedreigingen.

Ronde 10

De score van de dag was voor bobbyf met 218 punten, een hele prestatie als je je realiseert dat de meeste teams doorgaans veel bergpunten ontvingen voor Joseba Beloki, die vandaag uitviel. bobbyf zal daardoor echter wel met 14 renners verder moeten gaan. De nummers twee en drie zagen we gister ook al scoren (CF21, Quitter). Gedeeld vierde waren MaGNeT en berggeitWow.

Het klassement heeft een nieuwe leider, zowaar! Magerusz loste vandaag MArten af als koploper. Remco_h moest vandaag te veel toegeven om zelf bovenaan te komen, voor hem nu de tweede plek. Lionking volgt op 43 punten achterstand. De prijsbewuste Engelaartje staat nu vierde, juist een punt voor op de oude leider van het algemeen klassement.

Het peloton verlaat de Alpen gehavend en met hen vast ook de Managers. Verscheidene Managerteams zijn na de Alpen al door de wissels heen. Een troost is dat het vanaf nu weer vlak verder gaat. Allereerst morgen als de hele dag gedaald wordt naar Marseille.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ), Stefano Zanini (SAE), Andréas Klöden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC).

Boze passagiers blijven in vliegtuig zitten

traB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat het vliegtuig op de Parijse luchthaven 'Orly' was geland, zijn de vijftig passagiers nog zeven uur blijven zitten. Ze waren boos over de grote vertraging die hun vlucht vanuit Mexico had opgelopen. Dit heeft het bestuur van de luchthaven vandaag bekend gemaakt.

Het vliegtuig had een vertraging van dertig uur. De oorzaak is onduidelijk. Nadat de passagiers hun zitstaking hadden beëindigd, lieten zij weten een schadevergoeding te willen afdwingen bij de vliegmaatschappij 'Aeris'. Tot nu toe heeft de maatschappij alleen verklaard bereid te zijn de hotelovernachting en de taxirit naar het vliegveld te betalen.

Winnaars FOK! prijsvragen week 28

Op deze zomerse avond gaan we een hoop mensen een stukje gelukkiger maken. De afgelopen week kon je op Fok! namelijk veel leuke prijzen winnaar en natuurlijk branden jullie van nieuwsgierigheid wie de winnaars zijn. Daarom zullen we jullie niet langer in spanning houden. Hier komen de winnaars.

De winnaars van een Manic Street Preachers CD zijn geworden:
ixion
erique
fleur78
amygurl
Leander
paella
TearSong
MagicPie
wena
newyork


Het goede antwoord had moeten zijn: Richey James Edwards of Richey James. Gefeliciteerd! De CD gaat deze week nog op de post naar jullie.

Dan hadden we ook nog leuke Speedshow prijzen weg te geven. De naam van de sponsor die we zochten was Red Bull.

2 Kaarten voor 2 dagen Speedshow + een dinerbon gaan naar:
jubereva
2 Kartbonnen gaan naar:
Hazzz-E
2 Kaarten voor 2 dagen Speedshow gaan naar:
Scheppieq
chantal193


Gefeliciteerd! De kaarten en bonnen komen t.z.t. jullie kant op. De Speedshow vindt plaats op 9 & 10 augustus, dus zet deze datum vast in jullie agenda.

Deze week maak je op Fok! kans op de debuut-cd van Jamai.

Edit: Omdat Poogie aan heeft gegeven niet te kunnen op die dag hebben wij een nieuwe winnaar getrokken. Dit is jubereva geworden.

Stel verdacht van brandstichting in eigen huis

birdy1001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een woning in de Maastrichtse wijk 'Malberg' is zaterdagochtend rond vijf uur een stel gearresteerd. De 31-jarige vrouw en haar 32-jarige vriend worden verdacht van brandstichting.

Het tweetal zou twee keer in hun eigen woning brand hebben gesticht. De brandweer moest zodoende in de nacht van zaterdag op zondag twee keer uitrukken. De eerste keer bleek er brand te zijn geweest in de keuken. Door onbekende oorzaak was een stapeltje kleren, dat op het fornuis lag, in brand gevlogen. De twee kinderen waren nog thuis tijdens het eerste voorval.

Twee uur later werd de hulp van de brandweer weer ingeroepen. Deze keer was er brand in het keukenkastje ontstaan. De kinderen waren meteen na de eerste brand ondergebracht bij buren. Volgens de politie hebben zij geen enkel moment gevaar gelopen.

Omdat de brandweer dacht dat er sprake van brandstichting was, had deze de politie ingeschakeld. Het tweetal werd later weer op vrije voeten gesteld.

Jongen verdrinkt in Westerpolderplas

Adri van Tilburg en Roland hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige, Irakese jongen uit Noorwegen is vanmiddag verdronken in de 'Westerpolderplas' in Etten-leur. Duikers van de brandweer hebben hem na 50 minuten uit het water kunnen halen.

De jongen kon niet zwemmen. Waarschijnlijk is hij tijdens een balspel in het diepere water terecht gekomen. Toen de jongen onder water verdween en niet meer boven kwam, is de beheerder van de aangrenzende jachthaven meteen met een paar jongens op zoek gegaan naar de drenkeling. Uiteindelijk werd hij door duikers gevonden. Hij lag toen al 50 minuten in het water. Het slachtoffer overleed om half zes in het ziekenhuis te Breda.

De jongen was met zijn ouders en broertje op visite bij familie. Samen met zijn neefje ging hij naar de recreatieplas. De vader van het slachtoffer was getuige van de reddingspogingen. Hij werd opgevangen door de politie.

Alpenritten snoepen 22 renners

Drie bergetappes liggen achter de rug. In Gap wordt vanavond de schade opgemaakt alvorens morgen in vlakke lijn wordt afgedaald naar Marseille. Liefst 21 renners kwamen de Alpen niet door.

In de rit van Lyon naar Morzine gaven er zeven renners op: Manzano (KEL), Petacchi (FAS), Kirsipuu (AG2), Pollack (GER), Perez (COF), Rich (GER), Velo (FAS).
Zaterdag op weg naar Alpe d'Huez waren er zeven renners die de pijp aan Maarten gaven en bovendien kwam er nog één te laat binnen: Gonzalez (FAS), Gustov (FAS), Montgomery (FAS), Gutierrez (Kelme), Loda (FAS), Bourquenoud (JEA), Tauler (Kelme), Sanchez (EUS).
Vandaag waren er tenslotte nog eens zeven renners de klos: Mazzoleni (VIN), Jegou (CRE), Casper (FDJ), Zanini (SAE), Klöden (TEL), Furlan (ALE), Beloki (ONC).

Joseba Beloki en Alessandro Petacchi waren de meest prominente uitvallers. Petacchi stapte al op de voet van de Alpen af, na een excellente week met vier sprintzeges. Zijn ploeg Fassa Bortolo verdween de dag erna door een virus-infectie nagenoeg geheel uit de Tour. De Italiaan hoopt in de Vuelta echter weer te kunnen scoren.

Heel anders lag dat voor Joseba Beloki, een grote favoriet voor de eindzege. In de afdaling van de laatste col van de etappe naar Gap kwam de Spanjaard hard ten val op het gloeiend hete asfalt. Lance Armstrong die op zijn wiel zat, kon hem ternauwernood ontwijken. De Gele trui drager ontsnapte via een miraceuleuze veldrit aan eigen onheil. Beloki bleef echter liggen. Met een ambulance verdween hij van het strijdtoneel.

Hij was één van de weinige renners in koers, die zowel in de bergen als ook in de tijdrit de 'grote' Amerikaan kon bijbenen. Beloki had beloofd te zullen aanvallen en de renner van O.N.C.E. - Eroski hield als één van de weinigen woord. Gister viel hij reeds enkele malen aan en tot vlak voor zijn val legde hij de klassementsrenners het vuur aan de schenen. Helaas voor de Tour is hij er niet meer bij als het verder gaat richting de volgende bergketen de Pyreneeen.

Onbekenden gooien betonblok op tent

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onbekenden hebben een betonblok op een iglotentje van wildkampeerders gegooid. Het incident vond vrijdagnacht plaats, in de duinenstrook tussen Heist en Duinbergen (België). In de tent lag een 21-jarige vrouw te slapen. Haar hoofd en borst werden zwaar getroffen. Haar toestand is momenteel nog kritiek. Haar vriend bleef ongedeerd.

Niet ver van de plek waar het incident gebeurde, werd een strandfeest gehouden. Het strand was afgezet met dranghekken die door betonblokken waren vastgezet.

Iemand moet een blok enkele honderden meters met zich meegesleept hebben en vervolgens op het tentje hebben gegooid. De vriend van de vrouw, die afkomstig is uit Elsene, droeg zijn vriendin naar de openbare weg en verwittigde de hulpdiensten. Zij werd eerst overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis en later naar het Algemeen Ziekenhuis Sint Jan in Brugge.

De politie onderzoekt de zaak nu. Het was niet toegestaan op de plaats van het voorval te kamperen.

Kroongetuige Wijker-zaak blijft gegijzeld

De kroongetuige rond de moord op de Bergense restauranthouder Willem Wijker, Cor van B., blijft in gijzeling. Vandaag had hij weer moeten getuigen maar hij hield, net als afgelopen vrijdag, zijn kaken stijf op elkaar. Zijn gijzeling is door het Hof met één week verlengd.

Het hof acht het van groot belang, om de betrouwbaarheid van de eerdere verklaring van Van B. goed te kunnen inschatten, dat hij opnieuw getuige doet van de zaken rondom de moord. Van B. zwijgt echter al anderhalf jaar en bracht daar vandaag geen verandering in. Waarom hij niet wil verklaren, blijft onduidelijk. Hij gaf in een besloten zitting aan bedreigd te worden, maar wilde niet ingaan op de vraag hoe en door wie.

Van B. heeft ooit bij de rechter-commissaris gezegd dat de twee mannen die vastzitten voor de moord, de 33-jarige Steef van de M. en de 28-jarige Willem G., pal na de moord bij hem thuis kwamen om van kleding te verwisselen omdat er ''iets heel erg fout'' was gegaan. Ook zouden zij het moordwapen bij hem achtergelaten hebben. Het moordwapen kon later op aanwijzingen van Van B. uit het Noord-Hollandskanaal worden gevist.

Van de M. en G. werden door de rechtbank in Alkmaar vorig jaar veroordeeld tot 20 en 12 jaar cel. Die straf kregen ze niet alleen voor de moord maar ook voor een groot aantal andere misdaden.

Op 21 juli gaat het hoger beroep verder.

Ketting Lopez op plek van moord gevonden

kris had ons via de newssubmit het volgende te melden: Ketting Lopez gevonden bij moord

De ketting, ter waarde van 4000 euro, die Jennifer Lopez op de set van haar nieuwste film kwijt raakte, is gevonden op de plek van een moord. Een 38-jarige man werd dood in een hotelkamer gevonden, die niet ver van de set verwijderd is.

Men vermoedt dat het slachtoffer het juweel heeft gestolen. "Maar daar komen we nooit meer achter", aldus een voorlichter van de politie. Het slachtoffer is Robin Robert Greene. Hij was waarschijnlijk op 1 juli op de set en heeft daar de ketting meegenomen. Deze werd nu naast zijn lichaam, in een plas bloed teruggevonden.

De detectives die op de zaak zijn gezet, proberen nu uit te zoeken of de moord iets te maken heeft met de ketting. Ook proberen zij te achterhalen of Greene bekend was op de set. De bewaking is inmiddels aangescherpt.

Dakloze WK-straatvoetbalteam gehuldigd

trzonne had ons via de newssubmit het onderstaande geschreven bericht te melden. Hij maakte ook de foto's.

Het is niet aan ons voorbij gegaan, het WK Straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Door knappe overwinningen op o.a. Duitsland, Tsjechië en Brazilië is dit team derde geworden op het eerste WK, gehouden in Graz, Oostenrijk. Vanmiddag om 13:00 werden de helden gehuldigd op het Stadhuis van Rotterdam.Er was volop media aandacht voor deze gebeurtenis. Bij aankomst werd luid gejuicht en de heren zongen in koor "OLE OLE". Ze werden ontvangen in de trouwzaal door Wethouder van Sport en Recreatie. Na een vererende toespraak kregen ze allemaal een "Rotterdam" horloge. Daarna was er koffie en taart voor de aanwezigen.Na de huldiging werden de festiviteiten voortgezet. Met een batterij oldtimers en onder politiebegeleiding werden ze onder luid gejuich en met de beker in de hand rondgereden door het centrum van Rotterdam.

Verdachte Sittardse moord zit in Roemenië

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte van de moord op het Sittardse echtpaar Zwakhalen vermoedelijk naar Roemenië gevlucht. Justitie heeft daarom een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

De man zou zaterdag Ine en Jo Zwakhalen door het hoofd geschoten hebben. De vrouw overleed vrijwel onmiddellijk, haar man zondag. Bovendien werd ook hun 9-jarig kleinkind door het hoofd geschoten. Zij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De vermoedelijke dader is van Nederlandse afkomst en woont in Sittard. Hij sloeg op de vlucht met een grijs- of goudkleurige BMW 740i, met kenteken JF HH 68.

Vinokourov wint etappe 9

Alexandre Vinokourov van Team Telekom heeft de etappe naar Gap gewonnen. Zijn succes werd overschaduwd door een val van nummer twee in het klassement en smaakmaker van deze Tour Joseba Beloki.

O.N.C.E. - Eroski-renner Beloki viel op vijf kilometer van de streep en werd met een ambulance afgevoerd. Leider Armstrong schoot in de bewuste bocht rechtdoor en sneed door een knollenveld een haarspeldbocht af. Of dit mogelijk gevolgen heeft voor de Amerikaan is niet bekend. Rode lantaarn drager Jimmy Casper (FDJ) gaf op.

De uitslag:

1 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL in 5h 02' 00"
2 BETTINI Paolo ITA QSD at 00' 36"
3 MAYO Iban ESP EUS at 00' 36"
4 ARMSTRONG Lance USA USP at 00' 36"
5 ULLRICH Jan GER TBI at 00' 36"
6 BASSO Ivan ITA FAS at 00' 36"
7 TOTSCHNIG Georg AUT GST at 00' 36"
8 MANCEBO Francisco ESP BAN at 00' 36"
9 ZUBELDIA Haimar ESP EUS at 00' 36"
10 HAMILTON Tyler USA CSC at 00' 36"
11 LAISEKA Roberto ESP EUS at 00' 36"
12 ROUS Didier FRA BLB at 00' 52"
13 MENCHOV Denis RUS BAN at 00' 52"
14 MOREAU Christophe FRA C.A at 01' 06"
15 HERAS Roberto ESP USP at 01' 06"
16 PLAZA David ESP TBI at 01' 06"
17 SASTRE Carlos ESP CSC at 01' 06"
18 PARRA Ivan COL KEL at 01' 06"
19 PAOLINI Luca ITA QSD at 01' 47"
20 LELLI Massimiliano ITA COF at 01' 47"

Virus verandert computer in seksserver

hardcorealways en Floris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op internet is een nieuw virus (trojan) actief dat, wanneer je getroffen wordt, je computer verandert in een seksserver.

De gehackte computers, die door de hackers achter de trojan zijn gekozen vanwege hun snelle verbinding, worden zonder dat de eigenaar van de computer het merkt geladen met software en advertenties voor sekssites. Vervolgens worden de advertenties vanaf de computer verzonden naar andere internetters, zodat de sekssites meer bezoekers krijgen.

Volgens beveiligingsexperts worden sommige getroffen computers ook ingezet om spam te versturen. Men denkt dat het intzetten van onwetende computergebruikers wel eens het volgende grote probleem rondom ongewenste e-mail kan worden.

Je kunt zelf vrij makkelijk controleren of Backdoor.Migmaf op je computer staat, door anti-virus software te installeren.

Winkeldief: ''Ik was bijna dood''

De winkeldief die vorige week in Ouderkerk aan den IJssel door drie winkeleigenaren in elkaar werd geslagen, beweert bijna bezweken te zijn aan de verwondingen die hij daarbij opliep. De dief in kwestie, de dakloze heroïnejunk Hendrik Ziel, zegt in een interview: ''Negen uur heb ik op de operatietafel gelegen, m'n milt is verwijderd en ik heb een maagbloeding en twee gebroken ribben opgelopen. Ik heb maar liefst zes liter bloed toegediend gekregen''.

Ziel werd aangepakt door drogist Ceelen, groenteboer Boers en diens broer toen hij chocoladenootjes had gestolen. ,,Ik wilde eten hebben of iets wat ik kon verkopen. Ik ben alle winkeltjes binnen geweest, maar er was niet veel voor me bij. Bij de supermarkt heb ik twee van die breezertjes meegenomen en opgedronken. Verder alleen een zakje chocoladenootjes bij de groenteboer.''

Volgens de broodmagere Ziel pakten ze hem op een bankje bij het winkelcentrum met z'n tweeën vast en begon de ander hem te schoppen en te slaan. ''Ik heb me losgerukt, maar ik viel op de grond. Ze pakten me weer vast en schopten me alle drie in m'n buik en tegen m'n benen. Toen ze me eindelijk loslieten, ben ik op m'n fiets gestapt en hard weggereden.''

In de krant las de gemolesteerde winkeldief dat mensen beweerden dat het niet ernstig kon zijn, omdat hij nog kon wegfietsen: ''Maar mijn milt is pas 's nachts gebarsten. Toen ik in het ziekenhuis aankwam, ben ik direct urenlang geopereerd en heb vervolgens twee dagen op de intensive care gelegen. Het ziekenhuis deed aangifte van de mishandeling. Zelf was ik te zwak om te praten'', aldus Ziel.

De gebroeders Boers zitten nog steeds in de cel en moeten waarschijnlijk volgende week donderdag voor de raadkamer verschijnen, die dan opnieuw beslist over hun hechtenis. Drogist Ceelen in op vakantie maar zal bij terugkomst worden ingesloten.

Nieuwe linksback voor Feyenoord

Carlos Dondé, 'Jean', negentien jaar, Braziliaan en linksback. Feyenoord heeft zijn zoektocht naar een linkervleugelverdediger afgerond met het aantrekken van de speler van Brazilië onder 20.

De Rotterdammers moeten nog een akkoord bereiken met Atlético Paranaense, de club van Jean. De speler heeft al een medische keuring ondergaan.

Feyenoord was al geruime tijd op zoek naar een linksback. Tomasz Rzasa voldeed niet meer, Ramon van Haaren was veel geblesseerd en Patrick Paauwe wilde de positie niet innemen.

Jean vestigde de aandacht op zich tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder 20. "Ik heb daar goed gepresteerd en direct na het toernooi kwam er ook flink wat belangstelling op gang van Europese clubs. Feyenoord was het meest concreet", legde de Braziliaan, die voor vier jaar tekent, uit op feyenoord.nl. In De Kuip treft hij in Leonardo een landgenoot, met eveneens linksbenig is.

Rotterdammer komt om bij ruzie op vakantie

Thrillseekah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige Rotterdammer is zondag om het leven gekomen bij een ruzie in een vakantiepark in Emst, op de Veluwe. Naar aanleiding van dit voorval, dat rond 4.00 plaatsvond aan de Harendorperweg, heeft de politie een 24-jarige vrouw en een 56-jarige man aangehouden. Beiden komen, net als het slachtoffer, uit Rotterdam. Toen de politie aankwam, was het slachtoffer al overleden aan zijn verwondingen.

De politie denkt dat oneningheid op relatiegebied aanleiding was voor de ruzie. Meer details zullen naar voren komen na verder onderzoek, bestaand uit een sporenonderzoek en het horen van getuigen.

De exacte doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. De twee verdachten zullen nog verhoord worden, en zitten tot die tijd vast.

Invalide jongen (17) mishandeld op perron

Een 17-jarige invalide jongen uit Helmond is op het station in elkaar geslagen omdat hij niet snel genoeg uit de trein stapte. De jongen is doof en lijdt aan een evenwichtsstoornis. Terwijl hij bezig was uit de trein te stappen, riep een aantal personen dat hij moest opschieten.

Even later werd het slachtoffer op het perron door een jongen in het gezicht getrapt. Een ander gaf hem ook nog een aantal klappen. De invalide jongen is met kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn vooralsnog spoorloos. Dat meldt de politie.

Column: De Tour in de bol

Het is lekker weer. Prima zelfs. Van dat weer dat je praat met vrolijke vogels en naar het strand gaat om de zee in te hollen. Dat je zomaar gaat wandelen en vervelende liedjes fluit. Vlinders vangen, bijen beloeren, in je blote reet door de tuin banjeren...het kan allemaal in juli. En sinds de start van de Tour de France is het de fanatieke zonaanbidder vast niet ontgaan dat we ook dit jaar weer volop getrakteerd worden op de amateurwielrenner. De tour is in onze bol geslagen.

'Noord-Korea klaar met opwerken splijtstofstaven'

pro_jeex en Erwin_Br hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea is in staat om enkele kernwapens te bouwen. Dat meldde een Zuid-Koreaans persbureau zondag. Het land zou klaar zijn met de opwerking van achtduizend nucleaire splijtstofstaven in de centrale van Yongbyong. De reactor werd eind december 2002 weer in gebruik genomen, waarna inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) het land uit werden gezet.

Volgens de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Yoon Young-Kwan, zijn er bij zijn land en bij de Verenigde Staten geen aanwijzingen die de bewering van het persbureau bevestigen.

Het persbureau stelt echter dat Noord-Korea de VS ervan op de hoogte heeft gesteld dat het opwerkingsproces is afgerond. Daarnaast zou het land meer plutonium willen opwerken en de bouw van reactoren willen hervatten.

Passagiers stoppen dronken chauffeur

Op de A1 bij Muiden hebben de twintig passagiers van een touringcar hun chauffeur gedwongen te stoppen. De man reed de bus met een promillage van 1,9. Gevolg was dat hij te hard en gevaarlijk reed.

Inmiddels was de politie op de hoogte gebracht. Deze nam zijn rijbewijs in en gaf de man een rijverbod van tien uur. De inzittenden konden hun reis voortzetten met een andere bus en een nieuwe chauffeur.

Klacht tegen AZC wegens dood door schuld

Asielzoekerscentrum Appelscha is aangeklaagd wegens het geven van onvoldoende medische zorg aan een 41-jarige inwoonster van het centrum. De Iraanse vrouw overleed aan de gevolgen van een te laat opgemerkte borstkanker.

Het proces is aangespannen door de man van het slachtoffer. ,,De medische dienst van het centrum in Appelscha heeft de steeds ernstiger gezondheidsklachten van mijn vrouw niet serieus genomen'', aldus Jalal Mousavi(43). Hij vluchtte in september 2000 met vrouw en twee zoons naar Nederland uit vrees voor arrestatie door het Iraanse bewind.

Uit de medische gegevens blijkt dat de overleden vrouw in het AZC niet voor de ziekte is behandeld. Toen de vrouw in juni 2001 in het ziekenhuis in Drachten werd opgenomen, konden specialisten niets meer voor haar doen.

Na etappe acht

Na de rit naar Alpe d'Huez is het vandaag de beurt aan de Fransen, le quatorze juillet, de nationale feestdag is aangebroken. Vorig jaar in Plouay stond het podium echter vol Nederlanders. In Gap wordt vandaag gefinishd. Er zijn vandaag nog 179 renners in koers.

Etappe 8 Sallanches - 'l Alpe d'Huez

Gele trui: Lance Armstrong (US Postal)
Groene trui: Baden Cooke (FDJeux.com)
Bolletjestrui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Witte trui: Denis Menchov (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Nicolas Portal (AG2R)
Rode lantaarndrager: Jimmy Casper (FDJeux.com)

Incidenten:
Andreas Klöden (Telekom): rugpijn
Pablo Lastras (iBanesto.com): spijsverteringsproblemen
Leonardo Bertagnolli (Saeco): spijsverteringsproblemen
Médéric Clain (Cofidis): wonden en kneuzingen op rechterhand, linkerelleboog en rechterknie
Julian Usano (Kelme): oppervlakkige wond op linkerheup
Andrej Hauptman (Vini Caldirola): spijsverteringsproblemen
Steve Zampieri (Vini Caldirola): insektenbeet
Opgave Aitor Gonzalez (Fassa Bortolo), niet gestart
Opgave Volodymir Gustov (Fassa Bortolo), niet gestart
Opgave Sven Montgomery (Fassa Bortolo), niet gestart
Opgave Ignacio Gutierrez (Kelme): voorhoofdsholteontsteking en ademhalingsproblemen
Opgave Nicola Loda (Fassa Bortolo), na 7 kilometer wegens ziekte
Opgave Pierre Bourquenoud (Jean Delatour), vermoeidheid
Opgave Antonio Tauler (Kelme), vermoeidheid

Organisatie:
Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) uit de koers genomen wegens tijdsoverschrijding

De volgende renners kregen 100 Zwitserse Francs boete wegens niet tekenen voor de start:
Bekim Christensen (CSC), Davide Rebellin (Gerolsteiner), Rene Haselbacher (Gerolsteiner), Uwe Peschel (Gerolsteiner), Georg Totschnig (Gerolsteiner) en Marcus Zberg (Gerolsteiner).

De volgende rijders kregen 50 Zwitserse Francs boete, 10 strafseconden en een aftrek van 5 punten in het puntenklassement voor het vasthouden van de ploegenauto:
Michael Boogerd (Rabobank), Grischa Niermann (Rabobank), Gerrit Glomser (Saeco), Médéric Clain (Cofidis), Ivan Parra (Kelme), Steve Zampieri (Vini Caldirola), Inigo Landaluze (Euskaltel-Euskadi), Damien Nazon (Brioches La Boulangère) en Torsten Schmidt (Gerolsteiner).

Gilberto Simoni (Saeco) kreeg een boete van 50 Zwitserse Francs voor het zich laten voortduwen door een toeschouwer

Jimmy Casper (FDJeux.com) kreeg een boete van 60 Zwitserse Francs voor herhaalde malen van zich laten voortduwen.

Sylvain Chavanel (Brioches La Boulangère) kreeg een boete van 50 Zwitserse Francs voor het stayeren achter een auto.

De volgende renners kregen een boete van 50 Zwitserse Francs voor het ongerechtigd aannemen van voedsel:
Roberto Heras (US Postal), José Luis Rubiera (US Postal), Massimiliano Lelli (Cofidis), David Etxebarria (Euskaltel-Euskadi), Laurent Dufaux (Alessio), Laurent Lefevre (Jean Delatour).

Elke ploegleider kreeg voor een bestrafte renner een gelijke geldboete voor de overtreding.

De ploegleiders van US Postal, Team CSC, en Team Bianchi kregen een boete van 100 Zwitserse Francs voor het niet opvolgen van instructies van de wedstrijdcommissarissen.

Politie zet neo-nazi's Dreumel uit

Burny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Dreumel (West Maas en Waal) is een groep van zo'n 60 neo-nazi's de gemeente uitgezet omdat hun gedrag in strijd zou zijn met de openbare orde. De groep bivakkeerde in de uiterwaarden bij het Gelderse plaatsje.

Volgens de politie droeg de groep neo-nazistische kleding en brachten ze propagandistische liederen ten gehore. Dit gedrag is op zich niet strafbaar, maar men vreesde voor een tegenreactie van bijvoorbeeld anti-fascistische groeperingen.

De burgervader van West Maas en Waal zegt dat de groep is weggestuurd vanwege illegaal kamperen; ze staken onder meer open vuren aan. In een reactie laat hij weten dat het dorp niet zit te wachten op de komst van neo-nazi's.

18 jaar cel voor orchideeënkoning

De schatrijke Chinees/Nederlandse zakenman Yang Bin is in China veroordeeld tot 18 jaar cel. hij kreeg die celstraf wegens fraude en omkoping. China had al beslag laten leggen op de eigendommen en tegoeden van Yang Bin.

Yang Bin, ook bekend als de orchideeënkoning, kwam in de jaren tachtig naar Nederland. Hij verdiende een fortuin met het kweken van orchideeën en het exporteren van textiel. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes Magazine schreef in 2001 dat hij een vermogen van 900 miljoen dollar had; daarmee was hij de op één na rijkste man van het communistische land.

Noord-Korea had Yang Bin gevraagd om gouverneur te worden van een kapitalistische vrijhandelszone aan de grens met China. Peking reageerde daarop gepikeerd en plaatste de rijke Chinees onder huisarrest.

Volgens een medewerker van de Nederlandse ambassade in China is het proces eerlijk verlopen.

Vulkaan op Montserrat weer actief

Just-Dennis stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht, waarvoor onze dank!

De vulkaan op het Caribische eiland Montserrat, die in 1997 de Britse kolonie voor een groot deel verwoeste, is weer actief.
Door de dikke aswolken zijn vluchten naar sommige van de bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied niet mogelijk en is het Nederlandse eiland Sint Maarten gedeeltelijk bedekt onder een dikke laag as.

Zaterdagnacht storte een deel van de top van de Soufriere Hills-vulkaan in, wat een lawine van stenen stof en as veroorzaakte en een aantal leegstaande huizen bedolf. Door de zware as braken takken van bomen af. Door het slechte zicht zou één man zijn omgekomen bij een ongeluk met zijn auto, aldus de politie.

In 1995 kwam de Soufriere Hills-vulkaan tot leven en twee jaar later verwoestte hij het zuidelijke deel van het eiland, inclusief de hoofdstad Plymouth.
Ooit was Montserrat een zeer populaire vakantiebestemming met een relatief succesvolle landbouwsector, maar de as heeft de grond vervuild en de toeristen kiezen tegenwoordig liever voor een eiland zonder vulkaan.

De site van de Montserrat Volcano Observatory: http://www.mvo.ms/

Gadhafi: "Alleen homo's kunnen aids krijgen"

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heteroseksuele Afrikanen hoeven niet bang te zijn voor aids. Dat beweerde Moammar Gadhafi, leider van Libië, zaterdag op een conferentie van Afrikaanse landen in Maputo, Mozambique.

Dit voorval geeft weer eens aan dat kolonel Gadhafi soms niet bepaald subtiel uit de hoek kan komen. Via zijn tolk zei Gadhafi zaterdag: "Het enige wat je hoeft te doen, is je aan de regels houden. Als je hetero bent, heb je niks te vrezen van aids."

De andere Afrikaanse leiders op de conferentie lachten maar een beetje om deze opmerking. Zij geloofden waarschijnlijk niet dat de 29 miljoen mensen die ten zuiden van de sahara besmet zijn met het hiv-virus allemaal homoseksueel zijn. In dat gebied zijn inmiddels 17 miljoen mensen overleden aan de ziekte aids.

Deze opmerking was niet de enige twijfelachtige opmerking van Gadhafi die dag. Toen hij later veertig Afrikaanse leiders toesprak, zei hij dat de mensen ook niet bang hoeven te zijn voor muskieten en tseetseevliegen, die de ziektes malaria en slaapziekte overbrengen. Volgens Gadhafi vormen die insecten Gods leger, dat Afrika beschermt tegen indringers van buiten dat continent. Als die indringers op hun continent komen, krijgen ze malaria en slaapziekte, zei Gadhafi. Ieder jaar sterven 5 miljoen Afrikanen aan malaria en 25.000 aan slaapziekte.

Vissen raken opgewonden door 'porno'

Just-Dennis stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht, waarvoor onze dank!

Uit onderzoek is gebleken dat vissen opgewonden kunnen raken na het zien van een 'softporno'-computeranimatie met flirtende vissen.
Onderzoekers van een Zwitserse universiteit hebben ontdekt dat stekelbaars-mannetjes meer sperma produceren na het zien van de computeranimatie.
De onderzoekers denken dat de beelden het concurrerende instinct prikkelen. In de vrije natuur produceren stekelbaars-mannetjes ook meer sperma als ze zich bedreigd voelen.

Brand kost drie kinderen het leven [update]

Thrillseekah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen zijn gisteravond drie jonge kinderen om het leven gekomen bij een korte, felle brand in een flatwoning. Een woordvoerder van de brandweer meldde vanochtend dat de kinderen op bed zijn gevonden.

Het gaat om twee kinderen van twee jaar oud, en één van drie. Of het om jongens of meisjes ging is nog niet bekend. Ook over de gezinssituatie is nog niet veel bekend. Meerdere mensen zijn opgevangen door hulpverleners. Volgens de woordvoerder zijn de kinderen van twee zussen. Of er op het moment dat de brand uitbrak nog meer kinderen in de woning waren, en of hun ouders thuis waren, wist hij niet.

Om 23.49 uur gisteravond kwam bij de brandweer de melding binnen van de brand, die woedde op de tweede verdieping van een flatgebouw aan de West-Indische kade. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. Vandaag zal de brandweer verder gaan met het onderzoek.

Update 12:16

De politie heeft de 51-jarige hoofdbewoner van het pand aangehouden. Dat gebeurde nadat de verklaringen van hem en de zussen niet overeenkwamen. De politie had al argwaan.

DelfSail trekt ruim één miljoen bezoekers

erik24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zeilmanifestatie DelfSail heeft de afgelopen vier dagen ongeveer één miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft de politie gezegd. Het evenement in Delfzijl werd in 1998 voor het laatst gehouden en wist destijds ruim 650.000 bezoekers te trekken.

Tijdens het zeilevenement, dat dit jaar het thema 'the Festival of the Seven Seas' had meegekregen, waren grote zeilschepen uit de gehele wereld te bezichtigen. Ook was de marine aanwezig en was er in en rond de haven van alles te doen. Het evenement, dat in 1986 voor het eerst werd georganiseerd, duurde dit jaar van 10 tot 14 juli.

Bodybag-producent klaagt New York aan

Met dank aan cf voor het melden van dit nieuws

LijkzakEen bodybag-producent uit New Jersey (VS) heeft de stad New York aangeklaagd omdat ze niet willen betalen voor 100.000 lijkzakken. Deze waren besteld na de aanval op het World Trade Center.

Het bedrijf Fordion Packaging uit Hackensack heeft een aanklacht ingediend bij het federale gerechtshof te Manhattan, en eist een betaling van ruim 200.000 Amerikaanse dollars. Dat is exclusief rente.

Volgens Fordion Packaging heeft het bedrijf op 13 september 2001 een geschreven order ontvangen. Omdat de order zo groot was en de lijkzakken binnen zeven dagen geleverd moesten zijn, heeft het bedrijf andere opdrachten laten schieten of moeten uitstellen.

Toen het aantal doden een stuk lager uitviel dan verwacht wilde de gemeente slechts betalen voor een klein gedeelte van de zakken. Fordion Packaging wilde de overgebleven lijkzakken echter niet terugnemen.