Wielinga overleeft Alpen etappe toch

Toad wist ons vandaag het volgende te melden:
Remmert Wielinga wist zich vandaag ondanks forse achterstand al vroeg in de etappe toch te handhaven. Hij finishte als 176e op 45 minuut 31 achter Mayo.

Wielinga kwam op de Galibier nog wel voor nummer laatst Jimmy Casper (FDJ) over de top, op dertig minuten na leider Stefano Garzelli (VIN). De Rabo-coureur hervond zich daarna.
Wielinga: "Ik kon in het begin van de rit niet aanklampen. Ik voelde me zo slecht. Ik heb de hele etappe alleen gereden. In de vallei na de afdaling van de Col du Galibier ging het ineens een stuk beter. Ik had daarvoor lange tijd gedacht om af te stappen bij de ravitaillering. Maar na enkele minuten bedacht ik me. Dat kon ik gewoon niet maken en daarmee zou ik veel mensen, die in mij geloofden, zwaar teleurstellen. Ik nam me daarom voor om tot het gaatje te gaan en dan zou ik wel zien of ik op tijd binnen was. Toen ik net aan de beklimming van Alpe d’Huez was begonnen hoorde ik, dat Mayo gewonnen had. Ik mocht ruim 50 minuten verliezen en toen geloofde ik er weer in. Ik ben daarop in mijn eigen tempo naar boven gereden en voelde door dat fantastische publiek de vermoeidheid amper. Het was een feest om deze klim te rijden".
In de laatste kilometers reed Wielinga bijna net zo hard als winnaar Ivan Mayo (EUS). De tijd van de totale klim was voor Wielinga bijna gelijk aan die van Mayo. "Ik hoop dat ik van deze inspanning kan herstellen en dat ik morgen in de beklimming van de Col de Lauteret kan aanklampen. Vooraf had ik mooie dromen, maar ik schiet echt nog veel tekort. Maar ik mag morgen weer starten", glimlachte hij flauwtjes.
Wielinga heeft nog steeds last van een ontsteking aan zijn teen. Dat weerhoudt hem echter niet van een start op de dag van morgen.