Armstrong klaagt over de benen

Lance Armstrong had ondanks de verovering van de Gele trui vandaag toch wat te klagen. Hij reed niet soepel, "Ik had niet de beste benen vandaag."

Armstrong werd vrijwel de gehele etappe door het complete team van US Postal bijgestaan. De Amerikaan deed het op de slotklim dan toch een stuk volledig op eigen kracht en werd derde.
Armstrong: "Als je voor de start had gezegd dat ik het zo zwaar zou krijgen, had ik gezegd: no way!" Hij uitte na afloop ook kritiek op de ploegtaktiek. De US Postal's reden het begin van de klim van kopaf als een speer naar boven. Nieuweling Beltran, die het tempo maakte, ging te hard. "Supersonisch", volgens Armstrong. De Amerikaan zag ook dat zijn ploeggenoten in de problemen kwamen en gaf de Spanjaard een standje.
Armstrong had ook nog woorden over voor Gilberto Simoni die hem eerder in woord had uitgedaagd: "Simoni heeft de Tour onderschat. De Giro is niet de Tour. Hij had de grootste mond voor deze Tour. Maar toen hij zei dat er de afgelopen jaren geen goede klimmers waren in de Tour toonde hij geen respect ... Ik denk dat hij er nu anders over denkt."