Komende Britse GP laatste?

Black-Death wist ons vandaag het volgende te melden:

Het is goed mogelijk dat de komende Grand Prix van Engeland op Silverstone de laatste is, aldus Max Mosley, president van de FIA. Ook Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft dit al meerdere keren aangegeven.

Volgens Mosley zou de Britse Grand Prix onderaan de lijst staan van Europese Grand Prix' die moeten blijven. Er zullen races moeten verdwijnen om plaats te maken voor andere races, zoals die in Bahrein en Shanghai. Volgend jaar zullen er 17 races gereden worden, één meer dan dit jaar. Waarschijnlijk komt de Grand Prix van België terug op de kalender, maar er gaan meer dingen veranderen. Zo zullen Bahrein en Shanghai ook in het programma worden opgenomen, en is de Oostenrijkse A1 Ring al zo goed als verdwenen. Ook de toekomst van Silverstone is dus erg onzeker.

Ecclestone heeft zich al vaker negatief uitgelaten over de Britse Grand Prix. Zo zou de race niet spannend genoeg zijn. Mogelijk heeft ook het verbod op tabaksreclame te maken met het verdwijnen van de Grand Prix.

Mosley gaf geen duidelijk antwoord op de vraag of de fans volgend jaar nog in Silverstone naar de Formule 1 kunnen gaan kijken. "Het is nog te vroeg om dat te kunnen zeggen", aldus Mosley. "Alles dat ik kan zeggen is dat we de problemen zouden kunnen oplossen. Wat ik niet kan zeggen is of het zal worden opgelost".

Komend weekend zal dus de mogelijk laatste Grand Prix op het circuit van Silverstone verreden worden.